хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Обережно, читання книжок розширює світогляд...

В США склали перелік книг, які не рекомендують читати в жодному разі. Хоча для інших народів ця десятка може виглядати дещо дивною. Про це пише ЛітАкцент.

У результаті журналістського опитування ряду вчених і політиків США було опубліковано десятку найбільш шкідливих, на їхню думку, книжок для людства.

Останнє місце списку посідає праця англійського економіста Джона Мейнарда Кейнса "Загальна теорія зайнятості, відсотка і грошей". Книжку звинувачують у пропаганді впливу держави на економіку країни.

На дев’ятому місці – Фрідріх Ніцше з "По той бік добра і зла". Незважаючи на захопливість, книжка, на думку опитаних, погана тим, що презентує дискримінаційну "теорію надлюдини".

Восьме місце в десятці отримав "Курс позитивної філософії" Оґюста Конта. Це основні положення теорії позитивізму: з сучасної точки зору, деякі з них сумнівні, але загалом книжка доволі цікава й цілком гідна прочитання.

На сьомому місці – "біблія фемінізму", написана американкою Бетті Фріден, "Таємниця жіночності".

Шосте місце належить "Капіталу" Карла Маркса. Нагадаємо, там ідеться про шкідливість капіталу для суспільства і про прийдешню перемогу комунізму за рахунок економічних передумов.

П’ята позиція списку вельми суперечлива, однак, на думку деяких американських учених, книжка "Демократія та освіта" Джона Дьюї антирелігійна і відкидає загальноприйняту мораль.

На четвертому місці – "Сексуальна поведінка самця людини", книжка, написана американським сексологом Альфредом Кінсі. Вона описує, зокрема, аморальну поведінку й сексуальні збочення, і тому, як вважають опитані, після її прочитання залишитися нормальною людиною не вийде. Хоча, звісно, читання захопливе…

Третє місце посідає вкрай популярна в Китаї і значно менш відома на Заході книжка-збірник висловів Мао Цзедуна. Це цитатник, що містить висловлювання Мао часів "культурної революції". Багатьом із нас окремі цитати здадуться банальними, наївними чи попросту маячнею, проте в Китаї громадяни вважають за святий обов’язок знати хоча б десяток із цих висловлювань напам’ять.

"Mein Kampf" Адольфа Гітлера опинилася на другому місці ганебного списку. "Моя боротьба" вважається настільною книжкою будь-якого нациста: в ній наводяться обґрунтування расової теорії.

І, нарешті, найбільш шкідливою книжкою всіх часів і народів визнаний "Маніфест Комуністичної партії". Його, як відомо, створили основоположники наукового комунізму Карл Маркс і Фрідріх Енгельс.

О, так. Тільки ситий, веселий і неосвічений раб не становить небезпеки для правлячого класу.

Цікаво, що то за анонімний список "вчених та політиків США"... Я пишаюся, що найнебезпечнішу книжку для людства я давно прочитав. А зараз долаю книжку того ж автора, що перебуває на шостій позиції чарту. Хоча і досить поволі: шматок здоров'ячка - цей логічний молот) Досить важкий... Очевидно, слід поповнити свій персональний список творів, що обов'язково мають бути прочитані. Ну, за винятком, можливо, Ніцше та Мао...

12

Коментарі

Гість: Dardanello

117.03.13, 23:47

німці рулять

    217.03.13, 23:51Відповідь на 1 від Гість: Dardanello

    хіба?

      Гість: Dardanello

      318.03.13, 00:03Відповідь на 2 від Lulu

      може в них перерва, поки новий ...ізм не придумають.

        418.03.13, 00:08Відповідь на 3 від Гість: Dardanello

        не думаю, що перерва, може просто ті, про кого Ви говорите, менше знані серед "вчених та політиків США"

          518.03.13, 00:19

          О, так. Тільки ситий, веселий і неосвічений раб не становить небезпеки для правлячого класу - 100%

            618.03.13, 07:50

            Зря исключили Ницше. Его стоит почитать.

              Гість: G07

              718.03.13, 08:50

              Шикарний перелік
              О, відчуваю спрацьовує принцип забороненого плоду, обов"язково перечитаю все. На майн кампф давно вже подивляюсь. Але почну, напевно, з Бетті Фріден. Дякую, друже!
              п.с. заголовок посту

                анонім

                818.03.13, 09:26

                а ти бачив список заборонених книг в Росії?

                  Гість: honeyeater

                  918.03.13, 21:32

                  КАПІТАЛ

                    1019.03.13, 01:29

                    в обране, на всяк випадок)
                    щодо Ніцше (в цілому) - цілком згодна, бо почитавши його вірші, одразу розумієш, що то була дуже душевнохвора людина...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна