Чорний-пречорний

гумор чорних філологів.

У Херсоні ua_flag тривають заходи з виявлення "патєрявшихся байцов", що перевдяглися у цивільне, укорінених агентів ДРГ та інших залишків лайна мікроорганізмів, яких під час атріцатєльного наступлєнія розгубила фтарая армія в мірє:

Тук-тук. Тиша.
ГУП-ГУП-ГУП -- двері несміливо відчиняютьсяwhosthat
- Доброго вечора. Мовний контроль. Дядьку, скажіть, в українській абетці після літери "Г" яка літера наступна?
shock
- Ааа, б-бе, ве......ге....................... дfingal

На ґанку пролунала автоматна черга...   
kill


Якщо ж лишити гумор за дужкою, можу порекомендувати прочитати чудову книжку Ніколаса Бетелла "Остання таємниця". Там описана дуже подібна, але багатократно масшабована ситуація у Європі на самісінький кінець 2-ї світової війни. Коли дороги всіх країн вщерть запомповані бродячими натовпами знедолених біженців, остарбайтерів, колишніх полонених, бранців концтаборів, залишків розбитого вермахту, часто-густо людей, в яких не збереглося жодних документів. І у цьому вселенському безладі саме мова слугувала людям за паспорт, а іноді була і пропуском... у життя.


Бідкаються: скільки можна!



Чому так довго війна?




Бо цілий світ намагається поставити Росію на місце.



Та тільки одна країна, тільки одна армія у світі намагається покласти росію на місце.



Ото й тому...

Ракети (і люди)

           Еволюція живих істот (і організму людини зокрема) то такий повільний і непомітний процес, що про нього не люблять говорити. І взагалі підозрюють, що то брехня. Але ж можна навести приклади швидших еволюцій, які у всіх на виду. Тепер таке: відкриваєш десь новинну стрічку, а "героями" доброї половини новин є дрони і ракети. Звідки впала ця напасть, яка італійською лагідно зветься "веретенце"?
           Як грип і короновірус, папір і зубну щітку, компас і вітрило, порох і повітряного змія, ракети людству подарував Китай. Традиційно вже, це відбулося задовго до припливу туди західних інвестицій.



            Своїми ракетами китайці влаштовували дивовижні або жахливі видовища, пізніше названі феєрверками, залежно від того, чи призначалися ці видовища для друзів, чи ворогів. Хоча ідея транспорту на ракетній тязі теж родом з Китаю, але, як тепер кажуть, "не пішло". Надійніше тоді було кіньми. Тому на століття вперед ракети загрузли у сфері візуального шоу. І так було до першого суто бойового застосування.
            Не відомо, яка була дальність, яку тоді використовували боєголовку, але саме ракетами індуси у 1780-х роках атакували війська Британської Ост-Індійської компанії у колоніальних війнах за індійське князівство Майсур. Рокова помилка! Тямковиті англійці все схоплювали на льоту. І вже у 1805 році бойові твердопаливні ракети поповнили арсенал Британської корони на постійній основі. Наступного ж року той азійський жах полетів на голови їх одвічних противників - французів, у 1812 році - американців, у 1813 - на німців.
            Відтоді і триває млява еволюція ракет у рамках призначення: зменшувати густоту ворогів на полі бою. За винятком паузи, коли недовго-тріумфально царювала логічна асоціація "ракети-космос".



Вектор еволюції бойових ракет, наче олімпійський девіз, не змінювався: більше, дальше, точніше. Так і було б далі, якби не синтез ординського і ленінського світобачення у чиємусь світлому бункерному розумі, що обрав собі у  персональні вороги залізничні вокзали, меблеві фабрики, панельні багатоповерхівки і універсами.   Крокування у напрямі того вектору призвело до абсурдної досконалості принаймні за однією ознакою, коли вже дальше нема куди (але то тимчасово, поки людство безвилазно сидить на своїй планеті).           



             Багатьом подобається запускати ракети, але мало подобається самому бути змішаному з чорноземом чужими ракетами. Так і з'явилися особливі ракети, метою яких було поцілити ворожі ракети, викликаючи у місці зустрічі ефект взаємної матеріальної анігіляції (що втім не заважає фінансовій суперпозиції).



             Не диво, що бойові ракети задали напрям еволюції і масштаб розвитку ракет ПРО, тож на кожну орбітальну ракету вже є своя орбітальна протиракетна ракета. Так би мовити, вдаримо абсурдом по абсурду. Навіть не знаю, чи варто міняти цю парадигму для свого еволюційного прогнозу.
             Тож тепер напрошується такий варіант, коли на підльоті до зони дії ворожої ПРО у череві бойової ракети відкривається потайний лючок, звідки вилітає ескорт протипротиракетних ракет, які за потреби готові поцілити ворожі протиракетні ракети аби ті не заважали летіти материнській ракеті, куди ведуть її електронні мозги. Нашим ракетним спеціалістам за ідею можна не дякувати :))  Ординсько-ісламським, слава аллаху, клепка не дасть того зрозуміти.
            Власне все... Нема чого довго розмазувати дискурс по тарілці і тринькати електроенергію. У наші-то спартансько-непрості часи.

Навіть індуси...

Скромна "електричка" для тих, хто день у день у межах міста (або з недалекого передмістя) їздить за маршрутом дім-робота-дім.

С 14

           Ютюб підсунув.
           Цей "мегамозок" вирішив, коли юзер дивиться дещо з акумулювання енергії, батарей, а останнім часом заходився навколо теми ядерних ударів, яку сколотив один угрофінський неадекват зі своєю "червоною кнопкою", йому буде цікавою ця, по суті, архівна новина. Коли б ще не реклама, якої у ютюбі стало як у телевізорі huhТа не будемо про сумнеsmile
           Все ж я вражений. Концепція батареї, виготовленої з штучних мікроалмазів і відходів атомних електростанцій на основі ізотопу вуглецю С14, має історію з кінця 2016 року, коли власне була заснована ця збірка заміток "Відновлювані ресурси". Вже є навіть діючі прототипи у вигляді батарейок всіх відомих форматів. Але жодних звісток про це чомусь не траплялося всі ці рокиshock  Чекаю на графеновий прорив, спостерігаю собі за всіма "збоченнями" у сферах літієвої технології, акумуляторів з проточним електролітом, а тут тишком-нишком заповзає у життя те, шо недавно здавалося в кращому разі забавною фантазією.
           Тому поспішаю експресно занотувати цю "нову" тему, враження від перегляду і... питання.
           Ну, по суті то ж є не батарея, що зберігає енергію, а генератор, що постійно виділяє енергію через неможливість зупинити радіоактивний розпад вуглецю С14. Коли так, то поставивши батарею потужністю, достатньою для опалення дому, куди відводити тепло у літній період? Але це такий собі камінь спотикання. Можна і придумати, що живити вивільненою електроенергією (кондиціонер у кожну кімнату, перше, що спало на думку). А от питання: скільки ж будуть коштувати всі ці алмази?
           Виявляється, що це буде коштувати дещо навіть менше, ніж літієві батареї hypnosis Так, класична батарея для автівки "Тесла" станом на 2020 рік коштує 9-10 тис.$, тоді як алмазна батарея рівної ємності від NDB компанії, що є засновником цієї технології, потягне лише на 7-8 тис.$. Станом на то й же 2020 р. Щойно ця технологія потрапить до великого народу з хитрим виразом очей, гадаю, можна буде застосовувати суттєвий зменшувальний коефіцієнт. В результаті буде ще дешевше: цю батарею не доведеться міняти чи заряджати.
Поки все.
look

В чому суть )






Ну, просто все на поверхні, але до них мало хто ходив по цій поляні.
Геніальність і простота завжди йдуть у парі bravo
Просто нутром відчуваю - це ШЛЯХ.
І немає причин, що перешкоджали б нам підвищувати температуру нагріву піщаного тіла градусів до 800-1000 (до початку підплавлення зерен, для польового шпату це близько 1000-1100 градусів). І тим самим запасати ще більше енергії та підвищувати ступінь компактності теплоакумуляторів.

Без сумніву, одна з найкращих новин останнього півріччя.

Кома, крапка чи просто поговорити?



Чи справді і для Мордора відкривається та скринька Пандори? Чи справді наближається та мить радості мільйонів, що бажають важкої смерті тирану?



Чи мить жалю тих небагатьох, що бажають його бачити на трибуналі у смиренній позі рабів і військових злочинців?



Чи може, враховуючи, що воно вже раніше "помирало", то й ця кома не закінчиться крапкою, а буде взята у лапки? І буде новий абзац в історії фейкових хвороб ввХ? Але безумовно, за цим цікаво прослідкувати далі.



Просто криють зрадофіли...

angry
Починається з ниття "коликінчитьсявійна".
Не буде відповіді - 100 % будуть "хвилюватися", закидають кавалками, уронивши нижче плінтуса свій морально-психологічний дух.
Кажуть їм: дочекайтеся натівської зброї на фронтах у товарних кількостях, переломний момент - у серпні, закінчення активних дій у грудні. Закидали гівном. Цей раз - генерала Буданова:
"раніше нам обіцяли до кінця літа, чому щоразу переноситься"
"коли припините годувати народ байками - зрада!"
"війна стала вигідна владі"
"навіщо давати нові прогнози, якщо вони не збуваються"

І ця маячня несеться від спеціалістів диванної аналітики, які щодень, як нічого не бувало, цікавляться прогнозом погоди, складають бухгалтерські прогнози доходів своїх офісів (хоча в кінці року цифєркі ніколи не збігаються), грають на фінансових біржах, гадають на картах, читають гороскопи omg і то не заради розваги...

Дідько, "мирний" планктон, та заваліть вже свої хліборізки! Хто знає, коли вона клята кінчиться!!! Тим більше, що воювати доводиться не з пересічним ворогом, а з воскреслою з анабіозу ордою, для якої життя свого людського індивіда - ніщо. І для якої саме ранні офіційні прогнози, виходячи з кількості втрат, що нібито засмутять хана і змусять його припинити війну, - саме такі прогнози виявилися по-дитячому наївними.
Хан на засіданні наказав військовій свиті берегти ТЕХНІКУ. Про рядових ординців він не казав нічого. 30000? Та там народ видресируваний так, що прийме і 100000. Сибір великий, палок для дєдов на парад всім вистачить.

Війна триватиме поки ординське стадо не закінчиться
крапка



Якщо казати про мене і кіносеріали

то задовго до розвитку серіалу "Чорнобаївка" режисерів ЗСУ ua_flag  доля мене колись змогла занурити лише в один сучасний серіал. Має назву "Чорне дзеркало". Тому радий і сподіваюся дочекатися нового сезону цих фантастично-реальних історій, що змушують задуматися...
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
43
попередня
наступна