хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Народження Ісуса Христа

  • 01.03.12, 10:10
Пророк  Ісаї написав , в сьомому розділі, в чотирнадцятому вірші  - Тому Господь Сам дасть нам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім’я Йому: Еммануїл.  Що очікували Юдеї від цього сина, який повинен був народитися?  Пророк Ісаї продовжує писати чітко про нього в дев’ятому розділі,  з п’ятого по шостий вірші.  -  Бо Дитя народилося нам,  даний нам Син,  і влада на раменах Його, і кликнуть ім’я  Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічності, Князь миру.  Без кінця буде множитись панування та мир на троні Давида він сяде й у царстві його, щоб поставити міцно його й щоб підперти його правосуддям та правдою відтепер й ж навіки,  ревність Господа Саваота це зробить.  

Єврейська релігійна система, буквально розуміла ці слова, які написав Ісаї. Книжники вважали, що повинен появитися цар,  який сяде на троні Давида. І цей цар  вирішить всі проблеми цього народу. Тому весь час вони чекали Месію від Бога, який повинен взяти керування державою на себе.  

Пророку Даниїлу Бог відкрив навіть час появи цього Месії  (Нагадаю пророк знаходився у Вавилонському рабстві  разом з іншими  євреями. Це рабство почалося приблизно  582 чи 607 році,  до нашої ери).  Пророк Даниїл записав це пророцтво в дев’ятому розділі, з двадцять четвертого вірша по двадцять п’ятий. -  Сімдесят  років–тижнів  призначено для твого народу та для міста твоєї святині, аж поки переступ  не буде покінчений, і міра гріха не буде повна,  аж поки вина буде спокутувана, і вічна правда приведена, аж поки буде підтверджені видіння і пророк, і щоб помазати Святе Святих.
Та знай і розумій : від виходу наказу, щоб вернути Ізраїль й збудувати Єрусалим, аж до Владики Месії сім тижнів  та шістдесят і два тижні. І вернеться народ народ і відбудований буде майдан і вулиці і то буде за тяжкого часу  


Якщо  ви звернули увагу, перекладач Біблії,  в двадцять четвертому вірші позначив  тижні  як роки, він зробив так  «Сімдесят  років – тижнів  призначено» .  Чому він це зробив, тому що в євреїв не було  тижнів, в них були «седміни»  і всі переклади пишуть седміни.  А «седміни» були як тижневі, так і рокові.  Про ці седмиці записано в законі, і ми читаємо в книзі Вихід, в двадцять третьому розділі у десятому та одинадцятому вірші – І шість літ ти будеш сіяти землю свою, і будеш збирати її врожай, а сьомого отпустиш  її  та полишиш її, і будуть їсти вбогі народу твого, а позостале по них буде їсти польова звірина.
      
  Так от, щоб нам зрозуміти час появи Месії потрібно знати  ази математики  і порахувати «від виходу наказу, щоб вернути Ізраїль й збудувати Єрусалим»  Таких наказів було декілька в ті часи.  Один наказ  дав Кір у 538 -539 році до нашої ери, інший наказ дав  Артаксеркса  444 -455  році до нашої ери.   Едри 1;2-5 . 7;6-27  Неемії 1;1-4 . 2; 1-8  

 Я оберу останню дату наказу яку дав цар  Артаксеркса, 455 ріці, до нашої ери. Так як ця дата наказу  більше збігається з появою Ісуса, також при царі Артаксерксі було розпочато  реальну відбудову Єрусалиму і храму, і тільки при ньому Єрусалим ожив і до цього міста масово почав повертатися народ.

Перше завдання це порахувати седмиці: «аж до Владики Месії сім тижнів  та шістдесят і два тижні».   Я рахую 7+62 = 69  та через шістдесят дев’ять тижнів нічого не відбулося після виходу жодного з цих наказів  по відбудові Єрусалиму.  

Та якщо ми  будемо вважати ці тижні  роковими,  то тут ми отримаємо час появи Месії. В одній седмиці 7 років, тому помножу  69 сідмин  на  7 = 483 роки.
Далі  я відніму від   483-455=  і отримаю 28 рік нашої ери, та один рік ми не порахували,так як він нульовий,  якщо додати цей нульовий рік  то буде 29  рік нашої ери. Приблизно в цей час  Ісус прийшов христитися до Івана Христитиля,  

Лука  пише в третьому розділі , з двадцять першого по двадцять третій - І сталося, як христились усі люди, і як Ісус, охристившись, молився, розкрилося небо, і Дух Святий злинув на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із неба почувся, що мовив: Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Тебе!  А Сам Ісус, розпочинаючи, мав років із тридцять, бувши, як думано, сином Йосипа, Ілія…
(Від Луки 3:21-23)




Знаючи про ці пророцтва  і довіряючи їм, євреї чекали  на Христа, тому лікар Лука  пише, в третьому розділі  в п’ятнадцятому вірші -  Коли ж усі люди чекали, і в серцях своїх думали всі про Івана, чи то він не Христос.  

Люди були в той час в очікувані і чекали на  Месію, тому Андрій після спілкування з Ісусом прийшов до брата свого і радісно повідомив  «Знайшли ми Месію» .  Та ця поява Месії не зачепила серця  релігійної верхівки Ізраїлю. Так як лідери релігійної системи чекали не людину, вони  чекали Ангела.  

Пророк Михея писав про Месію, приблизно 720 році до нашої ери, в п’ятому розділі, у першому вірші – А ти, Віфлеєме – Єфрате,  хоча малий ти у тисячі Юди із тебе  Мені вийде Той, що буде Владика в Ізроїлі, і віддавна повстання його від днів віковічних. Цей пророк повідомив, що Месія має початок свого створення від днів вічних, одним слово від тих днів ще коли не було землі.   Тому фарисеї і чекали від Ісуса знамено, вони вимагали від нього доказу того,  що Ісус є тим Месією. В  Євангелії від Матвія , у дванадцятому розділі, з тридцять-восьмому вірші,  ми читаємо – Тоді  дехто із книжників та  фарисеїв  озвалися  до Нього й  сказали:  «Учителю хочемо побачити ознаку від Тебе».


Фарисеї не звернули уваги на повідомлення пророка Ісаї, який був сказав, в сьомому розділі, в чотирнадцятому вірші  - Тому Господь Сам дасть нам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім’я Йому: Еммануїл. Це повідомлення показує,  що Месія має появитися в людському обличчі і народитися від простої  дівчини.

І ось про таку подію описує освічена людина того часу Лука. Перед тим як почати писати свою Євангелію він повідомив, в першому розділі, з першого по п’ятий  вірші -  Через те, що багато хто брались  скласти оповість  про справи,  які склалися між нами,  як ті розповіли,  хто спочатку були самовидцями й слугами Слова, тому і я від першої хвилі докладно розвідавши, забажав  описати  за  порядком  для тебе, високо-достойний Теофіле, щоб пізнав ти істоту науки, якої я навчився.   Так от,  перше чим писати свою Євангелію,  Лука все добре розвідав, і тільки тоді він написав її.  

Лука написав, і момент зачаття Ісуса  в цьому першому розділі,  він пише  з двадцять шостого по тридцять сьомий  вірш  - А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім'я Назарет, до діви, що заручена з мужем була, на ім'я йому Йосип, із дому Давидового, а ім'я діві Марія. І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами!  Вона ж затривожилась словом, та й стала роздумувати, що б то значило це привітання. А Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє, бо в Бога благодать ти знайшла!  І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус.  Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида.  І повік царюватиме Він у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця.  А Марія озвалась до Ангола: Як же станеться це, коли мужа не знаю?  І Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий!  А ото твоя родичка Єлисавета і вона зачала в своїй старості сина, і оце шостий місяць для неї, яку звуть неплідною.  Бо для Бога нема неможливої жадної речі!  А Марія промовила: Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм! І відійшов Ангол від неї.
(Від Луки 1:26-38)    
 
 
Таку новину про вагітність краще в ті часи в Ізраїлі було не повідомляти.   Якщо жінка мала статеві відносини до шлюбу з одруженим  чоловіком чи хлопцем, то це могло каратися смертю за перелюб, чи чоловік повинен був з нею одружитися.  Та сам перелюб  був великим соромом.  Тому краще було тихенько одружитися і мовчати про це.  Та ми бачимо,  що тут афішують цю подію яка відбулася з дівчиною по імені Марія. Це свідчить про те,  що люди чи сорому не мають,  чи говорять правду «ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус»  ім’я Ісус значить на нашій мові  Яхве-Рятує.

 Ми сьогодні знаємо, що медицина наша творить чудеса, вона робить клонування , запліднює людей без чоловіка.  Достатньо для цього мати  яйцеклітину і сперматозоїд, який несе інформацію  майбутнього плода.  І ми знаємо також,  що Месія  був створений від початку світу, як писав пророк Михея.  Виникає питання, чи міг творець людини взяти  генетичний код  Ангола Божого  і запліднити жінку ? Думаю це можливо.  Про Ісуса писав ап. Павло Колосянам в першому розділі,  п’ятнадцятому  вірші - Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива.    

Ісус має три етапи свого життя, перший етап життя коли Бог створив його як Ангола, це творення відбулося  в той час коли Бог творив всіх Ангелів.  Другий етап, коли він  народився на землі як проста людина. І третій етап, коли він воскрес і сів по праву руку Бога Отця.  Наступного разу ми розглянемо другий етап життя  Ісуса на землі. Тому, що не тільки його мете була проповідувати Царство Боже, він мав інше важливе завдання.
7

Коментарі