хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Американський генерал: «Сирійська ППО ускладнить можливі дії США

«Передові засоби ППО, поставлені Росією режиму Сирії, ускладнять встановлення зони забороненої для польотів у якості частини можливої допомоги повстанцям», - заявив сенаторам командувач силами США на Близькому Сході. 

Генерал Джеймс Маттіс (James Mattis), керівник Центрального командування США, відмовився детально описувати будь-які військові сценарії, розроблені Пентагоном для дій проти режиму Асада. Але він заявив перед членами комітету Сенату з питань збройних сил (Senate Armed Services Committee), що будуть потрібні значні військові зусилля навіть для створення в Сирії зон, куди може бути доставлена допомога, як це запропонував в понеділок (5-го березня 2012-го року) сенатор Джон Маккейн (John McCain). 

Маттіс зазначив, що він не займався детальним плануванням створення спеціальних зон на території Сирії, де могли б тренуватися опозиційні сили. Але він також додав, що оскільки в Сирії немає підходящої місцевості для створення захисного бар'єру, то повинно бути використано велику кількість міжнародних військ. 

Президент США Барак Обама заявив у вівторок 6 березня 2012, що односторонні військові дії США проти сирійського режиму були б помилкою і що ситуація в Сирії є більш складною, ніж це було в Лівії. 

Сенатори неодноразово наполягали на різних варіантах з метою зупинити жорстокий наступ проти сирійського народу, що проводиться режимом президента Башара Асада. Вони також розглядали участь Ірану в тому, що відбувається в Сирії, а також зусилля Тегерана зі створення ядерної зброї. 

Маккейн сказав, що його переповнює обурення з приводу наведених США та іншими країнами аргументів, що необхідно спочатку з'ясувати, що представляє із себе сирійська опозиція і лише потім надавати їй більше допомоги. «Багато людей загине, перш ніж це відбудеться»,- додав він. 

«Я пропоную з'ясувати, хто ці люди і я гарантую вам, що ви переконаєтеся, що це не Аль-Каїда, - сказав Маккейн. Це люди, які мають прагнення, є універсальними, і це свобода, демократія і дані нам Богом права». 

Адміністрація Обами і інші світові лідери виступають проти військового втручання в Сирію, а замість цього наполягають на посиленні санкцій. 

Маттіс визнав, що Асад набирає силу на полі бою. 

«Я гадаю, він буде продовжувати використовувати ще більш важке озброєння проти свого народу. Я думаю, що буде ще гірше, перш ніж ситуація зміниться на краще» - сказав Маттіс. 

Він додав, що, якби було прийняте рішення втрутитися в ситуацію в Сирії, то Іран став би використовувати сурогатні збройні сили для розпалювання насильства і підтримки режиму Асада, але, швидше за все, спробував би уникнути відкритої військової підтримки. 

Відповідаючи на запитання сенатора Джозефа Лібермана (Joseph I.Lieberman) про дії Ірану в конфлікті у Сирії, Маттіс заявив, що Іран надає зброю для придушення опозиції, а також сприяє сирійській розвідці, з'ясовуючи місця розташування повстанських мереж і фахівців з придушення опору.

Зі слів Маттіса, Сирія має «істотний» арсенал хімічної та біологічної зброї і тисячами переносних зенітно-ракетних комплексів. До цього часу американські військові значною мірою відмовлялися від опису зброї, наявної у розпорядженні режиму президента Башара Асада. 

Він сказав, що назріває перспектива громадянської війни в Сирії і «варіанти врегулювання ситуації є вкрай складними». 

Американські офіційні особи стверджують, що на відміну від військової кампанії в Лівії в минулому році, яка повалила Муаммара Каддафі, проведення військової кампанії в Сирії було б набагато важчим, вона не отримає підтримку з боку Ради Безпеки ООН і буде утруднена менш скоординованими опозиційними силами. Росія і Китай заблокували зусилля Ради Безпеки, покликаними покарати Сирію. 

Сенатори також цікавилися, чи працюють санкції проти Ірану. Маттіс сказав, що військові дії проти Ірану лише відстрочать зусилля зі створенню ним ядерної зброї і лише іранський народ може змусити режим піти на реальні зміни. 

Коментарі Маттіса прозвучали після зустрічі адміністрації Обами з ізраїльськими лідерами цього тижня, яка була присвячена ескалації іранської загрози і можливості превентивного удару Ізраїлю по Ірану. 

Маттіс застеріг керівництво від спроб зменшити присутність і боєготовність флоту в регіоні, заявивши, що загрози з боку Ірану та інших країн зажадають більше кораблів і морської складової протиракетної оборони. 

Маттіс заявив, що на тлі приблизно $ 500 мільярдного скорочення бюджету Пентагону протягом наступного десятиліття США повинні використовувати свій військово-морський флот і сили спеціального призначення для підтримки меншої, але все ще сильної військової присутності на Близькому Сході, поки не завершиться війна в Іраку та Афганістані . 

«Зростаюча іранська загроза ... балістичні ракети дальнього радіусу дії, міни, малі катери, крилаті ракети і підводні човни вимагають сильної військово-морської присутності і здатності захистити життєво важливі морські шляхи», - сказав Маттіс. 
0

Коментарі