хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

valera3640

попередня
наступна

Нове програмне забезпечення поліпшить захищеність солдатів у ход


Захищеність особового складу збройних сил на полі бою може бути істотно підвищена після реалізації програми з розробки нового програмного забезпечення (ПЗ) SPNB ( Signal Processing in the Networked Battlespace). Про це АРМС-ТАСС повідомили представники Единбурзького університету.

У ході здійснення цієї програми з бюджетом 4 млн. фунт. ст. передбачається розробка нового ПЗ, призначеного для обробки інформації, що надходить з численних датчиків різних видів, присутніх на сучасному театрі військових дій (ТВД) - від РЛС до мобільних телефонів. Кінцевою метою програми SPNB, розрахованої на термін у п'ять років, є забезпечення можливості військовослужбовцям швидко аналізувати загрози і відповідати на них.

Представники Единбурзького університету та університету Херіота-Уотта (Herriot-Watt University , які співпрацюють в рамках програми, висловлюють надію на те, що їхнє рішення знайде застосування при веденні бойових дій на суші, на морі і в повітрі. Вчені намагатимуться розробити ПЗ, яке зможе оперативно і точно збирати дані, що надаються різним обладнанням в широкому просторі. Це, в свою чергу, дозволить військовослужбовцям швидко реагувати на ситуацію, що склалася.

У числі найбільш важливих проблем, які належить вирішити в ході здійснення програми - поділ потоку голосових даних і фонового шуму, а також забезпечення контролю за уривчастою передачею даних при зміні радіочастот або при пересуванні об'єкта.

У ході роботи над програмою дослідникам належить створити невеликі легкі ЕОМ , які зможуть легко обробляти велику кількість даних, отриманих при веденні бойових дій.

Університети координують свої зусилля в рамках програми університетського співробітництва з питань оборонних досліджень у сфері обробці даних UDRC SP (University Defence Research Collaboration on Signal Processing). Фінансування SPNB здійснюється міністерством оборони Великобританії та Радою з інженерних та фізичних наукових досліджень EPSRC (Engineering and Physical Sciences Research Council).

0

Коментарі