хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Економіка України у одній байці

  • 17.01.15, 21:47

Марія є власницею бару ... В один прекрасний день вона розуміє, що практично всі її клієнти - безробітні алкоголіки, тому, вона більше не може тримати бар, інакше розориться.

Щоб вирішити цю проблему, вона придумує новий маркетинговий план, відповідно до якого, її клієнти можуть пити зараз, а платити пізніше.
Вона записує кількість випитого в спеціальні книги (тим самим надаючи клієнтам кредит).
Про стратегію Марії "Пий зараз, плати потім" починає ходити слава, і в результаті, в барі Марії збільшується потік клієнтів.

Незабаром її бар показує найбільші обсяги продажів в її місті, а перспективи виглядають райдужними.

Надаючи своїм клієнтам свободу від негайного вимоги оплати, Марія не зустрічає ніякого опору, коли, через регулярні проміжки часу, вона істотно збільшує ціни на найпопулярніші напої - вино і пиво. Отже, збільшується і обсяг продажів бару Марії.

Молодий президент місцевого банку розуміє, що ці борги клієнтів являють собою цінний майбутній актив, і збільшує для Марії кредитування.
Він не бачить жодних причин для занепокоєння, оскільки в якості застави у нього є борги алкоголіків.
У штаб-квартирі банку трейдери-експерти придумують спосіб заробити величезні комісійні, трансформувавши ці борги клієнтів в Бухалооблігаціі і Алкооблігаціі. Потім ці активи починають торгуватися на міжнародних ринках цінних паперів.

Нові інвестори не до кінця розуміють, що ці цінні папери, які були продані їм в якості цінних паперів з найвищим рейтингом У «АААВ» насправді є боргами безробітних алкоголіків.

Ціни на папери продовжують рости, і активи скоро стають самими швидко розкуповуваними позиціями у провідних брокерів країни.
Якось раз, навіть при тому, що ціни на облігації продовжують рости, менеджер по ризиках того місцевого банку вирішує, що прийшов час вимагати платежі по боргах, нагромадженням у алкоголіків в барі Марії. 

Далі...

4

Коментарі

Гість: Сергей я

117.01.15, 22:05

    217.01.15, 22:39

    в точку

      317.01.15, 23:22