хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Шухевич герой але Оленцевич проти

Роман Шухевич народився у Львові 30 червня 1907 р. http://www.forum.vosvoboda.info/viewtopic.php?t=9724&highlight=%F0%EE%EC%E0%ED+%F8%F3%F5%E5%E2%E8%F7+%ED%E0%F0%EE%E4%E8%E2%F1%FF Батько Осип Шухевич (1879-1948 рр.) був за фахом суддею, мати Євгенія (1883-1956 рр.) походила зі священичого роду Стоцьких. Майже всі представники родини відзначались активною громадською, культурно-просвітницькою працею серед народу. Як і Степан Бандера, Роман Шухевич у дитинстві був свідком бурхливих подій української національно-демократичної революції в Галичині 1918- 1923 років. Він з дитинства життя своє присвячує Україні. Займався спортом, ще гімназистом відвідував пластовий гурток "Ясний тризуб", згодом увійшов до Львівського куреня "Лісові чорти", потім "Чорноморці". Роман Шухевич у 1921 році знайомиться з Євгеном Коновальцем, і вступає до Української Військової Організації (УВО) у 1923 р., а в 1925-1929 рр. організовує бойові акції проти польських окупантів. Роман Шухевич міг закінчити студії у Львівській Політехніці і зі званням інженера, таки отриманим в 1934 р., жити досить пристойно. /Навчання він переривав, в 1928- 1929 рр., через військову службу в польській армії./ Катування українців Великої України (зокрема Донбасу) московськими жидами, що організували Геноцид українців через голодомор, як і знущання над українцями, що знаходилися під Польщею, вимагали протидії. Він, під проводом Бандери, організує атентати на радянського консула у Львові Майлова (21 жовтня 1933 р.) і польського міністра внутрішніх справ Б. Перацького (15 червня 1934 р.).
Коли НКВД і гестапо німецьке виступили єдиною бандою проти українців, він став одним із натхненників й безпосередніх організаторів героїчної боротьби за волю Карпатської України, в 1938-1939 рр. Боротьба з угорськими фашистами підтриманими Гітлером була для українців жорстоким уроком. Сталін разом з Гітлером організовують підле вбивство Євгена Коновальця, бо його обоє боялися. Поляки теж приклали свою руку до фізичного знищення відступаючих з Карпат українських бійців.
Тому одним з напрямків діяльності Організації Українських Націоналістів була підготовка військових кадрів ОУН. Військові вишколи відбувались конспіративно і давали переважно теоретичні знання. Але Україну здобути могли лише справжні вояки. Тому ОУН використовувала всі нагоди заповняти своїми членами військові, озброєні відділи за таких умов, з яких не виникали жодні політичні чи військові зобов’язання, але які давали змогу проводити повновартісні військові вишколи. Надалі Шухевич був активним учасником подій: створення Дружин Українських Націоналістів (батальйони "Нахтігаль" і "Роланд"), ввійшов до Державного Правління на чолі з Ярославом Стецьком проголошеного Актом 30 червня у Львові. Вояки ОУН, після німецьких репресій проти українських націоналістів, арешту Степана Бандери, відмовились присягати на вірність рейху, батальйони були розформовані, а в майбутньому стали кадровою основою Української Повстанської Армії, яку з серпня 1943 року очолив Тарас Чупринка (Роман Шухевич).
Тісні контакти Бандери і Шухевича зберігались до самої смерті Головного Командира УПА в 1950 р.
І ось маємо незалежну державу, за яку віддав все своє життя, до останнього подиху, славної пам’яті вельмишановний пан Шухевич. Він лише ОУН-УПА очолював 7 років, сім років безперервного бою з каральними загонами німців та москалів, проти польських банд і «бандерівців» засланих з Москви. «Бандерівці» московські засилалися, в основному, для катування частини направлених на Західну Україну молоденьких спеціалістів зі Сходу України. При цьому частину спеціалістів залишали живими. Операції проводили методом подвійних вбивств, які застосовували лише комуністи, для більшої секретності операції. Метод був придуманий Сталіним для створення вічної ворожнечі між «східними» і «західними» українцями. Причому ката, що вбивав одного із спеціалістів, теж вбивали доблесні «визволителі». Сотні таких «бандерівських» банд зробили свою чорну справу. Сталін може бути спокійним. Його чорна справа вдалася. Українці, як дурні, діляться на партії і готові до бою за своїх вождів, що і мови української не визнають і іншим вивчити заважають. Сім років війни, без допомоги ззовні, за Україну проти найбільших армій світу, що це для наших, «українських» олігархів, які грабують власний народ?

«Сьогодні, 12 січня, Вищий адмінсуд розгляне позов щодо скасування присвоєння головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу звання Герой України. Відповідний позов до суду подав донецький адвокат Володимир Оленцевич.» http://www.zaxid.net/articlesbytype/news/ 
Адвокат, бажає мабуть прославитися не захищаючи шахтарів, які роками не отримують зарплату, а «засвітитися» на фоні справжнього, не «присвоєного», Героя України? Гарний адвокат, приклад який подає: «Славу у покійних героїв забирати». Це гасло має за «честь» присвоїти собі Партія Регіонів?
Яку «славу» натягує на населення Донбасу це чмо нікому не відоме?
«Какашки» за позбавлення Шухевича звання Героя! 
А Ви?

40%, 2 голоси

20%, 1 голос

0%, 0 голосів

40%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

112.01.11, 12:49

многабукав и полное отсутствие смысла в подобных постах
Для кого он герой - не нужно повторять одно и то-же, для кого НЕТ - не поврят и миллиону подобных постов

    213.01.11, 01:09


    Дякую, що заглянув.
    Я сам собі пишу, намагаюсь розширити власні знання. А хто підтримає, то подякую.

      313.01.11, 06:00Відповідь на 1 від DrEgor

      дело не в - верят-не-верят...
      абсолютных героев нет...
      он - Герой своего народа...
      а волк для свиньи - не герой.

        анонім

        413.01.11, 08:52

        Шухевич--Головний Командир УПА. І тим все сказано. Не думаю, що він мріяв про звання героя. Але вірю, що його мрією була незалежна Україна. Але не така, яку ми маємо. А потужна, шанована у світі, з добробутом для всих своїх громадян, і насправді українська. От проти такої і виступають отакі адвокати.

          513.01.11, 09:24Відповідь на 3 від LeoLine

          дело не в - верят-не-верят...
          абсолютных героев нет...
          он - Герой своего народа...
          а волк для свиньи - не герой.
          не стоит писать за весь народ....
          ведь для тех, кого убило НКВД и Красная армия он герой, для тех, кого убила УПА - наоборот. Не однозначно все.

            613.01.11, 13:19Відповідь на 5 від DrEgor

            не стоит писать за весь народ....
            ведь для тех, кого убило НКВД и Красная армия он герой, для тех, кого убила УПА - наоборот. Не однозначно все.

            Але НКВД, коли УПА ще й не було знищила, вислала, розстріляла, закатувала з осені 1939 до літа 1941 біля 1500000 осіб, лише на Західних землях України. Бандери з 1943 до 1960 знешкодили біля 30 тисяч зрадників, провокаторів та членів і керівників каральних загонів. Крім того мільони НКВД розстріляла своїми заградвідділами, бо бійців Червоної Армії гнали вперед під дулами кулеметів, і невідомо скільки НКВД знищила після 1944року. Але їх визнано ветеранами, їх нагорджують. А звідки народ знає від чиїх рук загинули його сини і доньки, коли його дурили москалі і сьогодні гаспадін Табачник буде керувати "Інститутом пам'яті?"

              713.01.11, 13:23Відповідь на 6 від Білотур

              я, в отличии от большинства тут дерущих горло, немного в теме...
              потому не могу однозначно относится к УПА.
              Да, с немцами они соьрудничали, но кто как не СССР учило вермахт и отправляло в Германию метал и прочее? Фактически помогая Гитлеру готовиться к войне? Получается Сталин, Молотов и т.д. еще большие изменники.... и т.д. и т.п.
              Короче... для кого красная армия была освободителями - для них УПА преступники и наоборот...

                813.01.11, 13:39Відповідь на 3 від LeoLine

                дело не в - верят-не-верят...
                абсолютных героев нет...
                он - Герой своего народа...
                а волк для свиньи - не герой.


                Йдучі на смерть за свій народ він намагався скільки сил було, і навіть через силу побільше знищити катів свого народу, тому він однозначно був, є і буде героєм для кожного українця. А для України він теж стане героєм, як тільки вона українською стане!!!

                  913.01.11, 18:17Відповідь на 5 від DrEgor

                  1. Так пусть родственники тех, кого он убил и подадут на него в суд. Было бы логично
                  2. Он не воевал против своего народа, а убивал тех, кто служил оккупантам.
                  если мы все жили при советской власти,то не значит, что мы все ей служили.
                  кто пошел против своего народа, тот во все времена проклят своим народом везде
                  и вообще, на любой войне УБИВАЮТ.но не Шухевич начал эту войну,не он пришел в Россию со своими порядками
                  по твоей, и тебе подобным, долбаной логике - любая война НАВСЕГДА делит людей, которые в ней участвуют по разные стороны... но так происходит только с Россией и русскоязычными
                  во всем мире во все времена было так - война закончилась, значит МИР между всеми
                  единственное, что очевидно - эта война не закончилась, и попытки очернить её героев - тому свидетельство.

                    1013.01.11, 18:21Відповідь на 9 від LeoLine

                    вот зачем дурачком прикидыаться? не он лично убивал... а жертвы Сталинского режима уже и сама Россия осудила... :-/
                    дальнейший бред комментировать лень!
                    Для начала почитай историю и уясни для себя кем для западной Украины была Красная Армия и Вермахт...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна