хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Фатальні помилки Гітлера.

Давно збирався написати, ще до річниці перемоги, але все якось... Підкреслюю, все це виключно нмд, я не претендую на істину у останній інстанції.
Гармата "Дора". Калібр 807 мм. Два потяги для обслуговування. 500 людей розрахунок. Коригування вогню виключно по вертикалі. Аби правіше-лівіше - тре було прокладати рейки. В принципі жахливі снаряди вагою 4 тони (фугас) та 7 тон бетонобійний. Бойове застосування при штурмі Севастополя. Шмальнуло це диво 42 рази, жодного разу не влучило. Після чого ствол вийшов з ладу, гармата була демонтована і передислокована. кільки грошей це коштувало - невідомо, але за цих зусиль можна було побудувати просто безліч гармат звичайного розміру, користі від яких було б в рази більше.
Лінкори. Ну нафіга? Окрім понтів більше ніякого сенсу. Ні ну я типу частково розумію, бо лінкор неймовірно красивий та вражаючий. Але толку від нього вже у 2 світову просто майже не було. Тре було авіаносці будувати! А так німці збудували 2 надсучасних лінкори "Бісмарк" і "Тірпіц". Бісмрк дав бій британському Гранд фліт. Потопив гордість Британіі лінкор "Худ".  Вау, який величезний успіх bazar  Нічого, що у британців залишилося ще десь 40 лінкорів, а у німців - ще 1.
Ну і, звичайно, страшенно розлючені британці майже усім флотом кинулися топити "Бісмарка", з чим і впоралися дуже швидко. Відбулося це у 41-му. Після цього "Тірпіца" сховали у норвезьких фіордах, створили складну систему ппо заради його захисту і тепе. У результаті, у 44-му британці його затопили за допомогою бомбардувальників.
Резюме:  замість цих двох монстрів можна було побудувати кількасот океанських підводних човнів користі від яких було б незрівнянно більше.
Пускові для ракет ФАУ-2. Війскові одразу пропонували Гітлеру будувати мобільні пускові, але ні! Цей йолоп точно хворів на гігантоманію і забажав стаціонарні, знов монструозні, пускові. Результат - ці дива техніки були виявлені аеророзвідкою союзників і успішно подавлені. Але ж зусилля були витрачені! І це у 2-й половині 43 - 44 роках, коли справи у німців були далеко не добрі.
Резюме: було втрачено шанс завдати дійсно серйозної шкоди використавши таку серйозну зброю, як перші у світі  балістичні ракети.
Є ще немало подібних прикладів. Наприклад про супертанк Маус вагою 180 тон навіть не хочу згадувати. Проте хочу нагадати про одну з головних помилок. Причому, на мій погляд, цю помилку взагалі нема чим пояснити окрім прямого ідіотизму.
7 грудня 1941 Японія розбомбила Перл-Харбор почавши війну зі Сполученими Штатами. І ось, вже 11 грудня Німеччина оголошує війну США!!! Навіщо? Який у цьому сенс? Може німці сподівалися, що Японія почне військові дії проти СРСР? Але, по-прше, такі ж речі не робляться навмання, тре було ж з японцями конкретно про таке домовлятись, під підписи та "мокрі" печатки lol Це по-перше. По-друге, 11 грудня фюрер ще був впевнений, що вони з СРСР самі упораються. То ж ще раз, навіщо було силоміць втягувати американців? Ну ладно, про СРСР вони були впевнені, але ж Британія була непідкорена?
Я абсолютно впевнений, що штати, так чи інакше, кінець кінцем, почали б воювати з Німеччиною. Але. Враховуючи ізоляціоністські настрої, а також факт, що вони у стані війни з Японією та ще й отримали чи не найбільшу поразку у своєї історії, це відбулося б точно не у 41-у і навіть не у 42-у нмд. В результаті допомога могутньої американської промисловості британцям та СРСР була б у рази менша.
Тому ще раз - нафіга фюрер оголосив війну штатам? Він що, дійсно був ідіотом? 
Гітлер взагалі був незвичайний чувак, м'яко кажучи. Пережив більше 50 замахів, більшість з яких була спланована дуже ретельно і далеко не дилетантами... Але це вже інша історія...
Перепрошую за можливі невеличкі фактичні помилки. Пишу виключно з голови, можу щось і переплутати. Проте за суть відповідаю.

КОМЕНТАРІ ВАТНИКІВ БУДУТЬ ВИДАЛЕНІ, А ЇХ АВТОРИ ВІДПРАВЛЕНІ У БАН,
17

Коментарі

18.08.15, 19:34

чем-то же он руководствовался.

    28.08.15, 19:39

    В деле не корпоративного, а авторитарного правления фатальную ошибку допустить намного проще. Что то подобное мы наблюдаем на примере горе-соседа.

      Гість: Старий Семен

      38.08.15, 20:11

      Гітлер був творчою особистістю, а не прагматиком. Тому керувався в своїх діях емоціями, а не логікою. В головах творчих особистостей уявлення про світ абсолютно відірвані від об"єктивної реальності, і вони намагаються свій міфічно-ідеальний світ втілити в реальність. Наслідки надто сумні. До влади не можна допускати творчих особистостей, тільки прагматиків. Сталін був прагматиком, але він був кримінальним злочинцем (в часи царської росії), таких пасажирів теж небезпечно пускати до влади. Взагалі будь-яких яскраво виражених вожаків небезпечно пускати до корита, надто складно їх потім відірвати від того корита.

        48.08.15, 20:32Відповідь на 1 від Al KazlOFF

        чем-то же он руководствовался.Вот именно. Я историей войны всю сознательную жизнь интересуюсь. Все может найти какое-то объяснение, кроме объявления войны штатам. Чистый идиотизм.

          58.08.15, 20:34Відповідь на 2 від Вискарион

          В деле не корпоративного, а авторитарного правления фатальную ошибку допустить намного проще. Что то подобное мы наблюдаем на примере горе-соседа.Не ну понятно, согласен. Но одно дело гигантскую пушку построить, а другое - объявить войну мировому промыленному лидеру не имея к тому практически никаких основоний. И даже не имея возможности реально эту войну вести! Не могу понять, хоть убей.

            68.08.15, 20:35

            танк прет только прямо. А істина вона криволінійна. Все фюрер робив вірно. Він зробив одну помилку:що розпочав ділити світ і крім того почав робити це з країною з якою взагалі нічого затівати не можна. А далі були одні успіхи , які тим не менше перемоги дати не могли.
            1. Фюрер розгромив найсильнішу армію контингенту (Францію ) і її союзника Британію. Розгромив (попри сподівання на затяжну війну) за лічені тижні.
            2. Розгромив кадрову армію срср (так як він це зробив з Францією) теж за лічені місяці. Просто німецький Генштаб і подумати не міг, що срср таких армій може виставити декілька десятків. (оце помилка, але не фюрера, а його аналітиків)
            3. Щодо оголошення війни США це була вимушена дія, бо на той час США при супроводі конвоїв де факто вже приймали участь в потопленні субмарин

              78.08.15, 20:36Відповідь на 3 від Гість: Старий Семен

              Згоден. Але все одно нема пояснень оголошенню війни Штатам. Він що, у своєму ефемерному світі вважав, що вони злякаються та капітулюють? Думаю, що такого навіть він не очікував.

                88.08.15, 20:40Відповідь на 6 від Poroshenko

                Згоден майже зі всім. Окрім війни зі Штатами. Супровід конвоїв і потоплення човнів це ніщо. Це привод подати ноту і тепе - якщо в тебе є розум. Якщо б не це ідіотське оголошення Штати обмежилися б дуже незначною допомогою Британії, про СРСР взагалі не факт, що хоч щось би зробили. Так що стосовно цього моменту категорично не погоджуюсь.

                  98.08.15, 20:43Відповідь на 6 від Poroshenko

                  4. ФАУ -2 це була зброя не для Британії а для США. Тому що взагалі то план був такий: за 3-4 місяці розгромити армію срср (це німці зробили) вийти на лінію Архангельськ - Астрахань і тоді вже зайнятися Британією. Для ФАУ-2 в перспективі планувалися ядерні боєголовки.
                  5. А от дійсна помилка Гітлера це було відношення до радянських військовополенених і громадян срср, коли вони зрозуміли, що Гітлер це не визволитель, а тиран гірший ніж свій. І тоді почався спротив.

                    108.08.15, 20:48Відповідь на 8 від Танк_

                    Ти просто не володієш інформацією. Німці строго дотримувались міжнародних правил війни на морі. І німецьким підводникам дуже мішало це дотримання і вони несли втрати через те, що амери де факто приймали участь у війні а німці їх чіпати не могли. Це й стало основним мотивом. А допомога Британії була значною і срср теж з самого початку війни. Срср через ленд -ліз, а британці спочатку все купували з гроші (бо закону про ленд-ліз не було) а коли був прийнятий ленд -ліз - то й Британія отримувала гігантські поставки, бо десь на початок 41 року гроші у британців скінчилися

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна