Ще раз про війну у Ізраїлі.

Тут у мене виникла суперечка з давнім та хорошим другом, то ж захотілося винести деякі свої висновки у окремий пост. Та подивитись, що ви думаєте, мої шановні френди. До речі, я не приймаю суперечок лише з двох ключових для мене питань. Відданості Україні та ставлення до зе шобли. Тут хто думає не так, як я, припиняє для мене існувати. Ну ще ксенофобів сильно не люблю, але головне ставлення до України та зе. По інших питаннях можу сперечатися скільки завгодно. Так от, про ізраїльську війну. Я якось одразу підтримував євреїв навіть не заморочуючись чому саме. Бо цивілізація проти дикунів хоча б. Але суперечка заставила замислитися, та ось до чого я дійшов.
Перше та головне. Національні інтереси України. Національним інтересам України відповідає перемога Ізраїлю, або як мінімум припинення конфлікту на ізраїльських умовах. Чому? Ну хоча б через те, що наші головні союзники підтримують Ізраїль, то ж і нам нема куди дітися. Може цинічно, але це реал політік, а воно дуже часто цинічне.
По-друге, мені наводили масу аргументів про те, що євреї зовсім не білі та пухнасті. Що розібратися, хто там перший почав складно. Що це взагалі були євреї. Ок, не стану сперечатися. Тим більше не фахівець. Тим більше, мене це ніколи глибоко не цікавило, так, зверхньо. Але що я знаю точно. Такі конфлікти між сусідами можуть тягнутися майже безкінечно. В кожної зі сторін буде безліч аргументів та прикладів, як інша сторона їх вбивала самим звірячим способом. Не треба далеко ходити - ми з поляками сторіччями із захватом різали одне одного. Але у нас, особливо в українців, вистачило клепки у голові це припинити, дивитися у майбутнє та будувати дружні відносини. Поляків іноді ще прориває, але не системно. Зараз вони нам допомагають неймовірно. Вибори закінчилися, то ж й надалі усе буде норм, впевнений. Ну от, а в Ізраїля з палестинцями цієї клепки не вистачає. Причому я вважаю, що саме у палестинців. Мені доводять, що Ізраїль постійно відкушував території - ну так. Але я впевнений, що домовитися було цілком можливо. Докази? Будь ласка. Яка взаємна ненависть була з Єгиптом! Але ж домовилися? І свої території Єгипет повернув. Зараз у Єгипту та Ізраїлю нормальні відносини. Але палестинці не хочуть власної держави. Не хочуть нормальних відносин. Не хочуть працювати - навіщо? США, ЄС та той самий Ізраїль їх і так годують. А хочуть вони лише вбити усіх євреїв, до яких дотягнуться. Коротше, до чого це все. Такі конфлікти мають властивості тягнутися безкінечно. З'ясовувати, хто там правий, хто винуватий, хто перший почав - абсолютно безперспективно, довести нічого НЕМОЖЛИВО. Бо винуваті просто усі нафіг. То що робити громадянам країн, які безпосередньо у це все не втягнуті, наприклад нам? В першу чергу дивитися на власні національні інтереси. А в друге - або відсторонитися, типу мені усе пофігу. Або просто обрати свою сторону. Так от, я обираю Ізраїль. Бо це конфлікт між прозахідною демократію та середньовічним дикунством. Між людьми та їбанатами. Так, мені доводили, що й серед євреїв повно їбанатів. Ок, є, але значно менше. Та й вони мене не сильно дратують чогось, на відміну від...
Ось така фігня, малята. Ваші думки, будь- які, гаряче привітаються. Лише якщо хтось антисеміт - проходьте мимо, або можемо сильно посваритися. Так, я знаю, що араби також семіти, але ви зрозуміли про що я.

83%, 15 голосів

11%, 2 голоси

6%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Перевірка

  • 23.10.23, 00:36
Бу буб бу Бу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб буБу буб бумБу буб буммммБу буб бумБу буб бумБу буб буБу буб буБу буб бу

До річниці потоплення мацкви.

Це було епічно. Але я ось про що. Я не експерт, але копав усе життя військову тему глибоко. Цей випадок також досліджував. Тож орієнтуюся на краплю краще за пересічного. Може не всі усвідомлюють, то ж хочу, аби усі зрозуміли, тому ділюся з вами.
Ракетний крейсер це величезне сталеве одоробало. Укріплене по бортах та палубі бронеплитами чималої товщини. Крейсер при довжині 186,4 метра, ширині 20,8 метра та осадці 8,4 метра мав водотоннажність 11,5 тисячі тон. Крейсер проектується та будується із розрахунку, що по ньому будуть лупити зі всього, чого тільки можливо. Артилерія 400 мм, торпеди, ракети і т. ін. Ми влучили по ньому двома ракетам з БЧ по 300 кг приблизно. Так от, по всіх розрахунках ці 2 ракети не могли привести до таких катастрофічних наслідків. Максимум це пошкодження середньої тяжкості. Ну вбило б 10 - 50 матросів - все. Потім він би дійшов до Севастополя та став на ремонт на пару місяців. А що ж сталося? А сталося, що у результаті влучення здетонував БК крейсера! А це я боюся уявити скільки тон вибухівки. десятки точно, але може й за 100 бути. Причому вибух ззовні і з середини це абсолютно різні речі за наслідками. Вибух ззовні має ККД (коефіцієнт корисної дії) дай Боже, аби 20%. Бо навіть якщо вибух направлений, наслідки все одно розповсюджуються навкруги. Долають бронеплити обшивки і т. ін. Вибух у середині має ККД близько до 100% До речі, міцна обшивка тут грає не на користь того, в кого стався вибух. Бо тут міцна обшивка не дозволяє наслідкам вирватися назовні, а утримає усій цей жах всередині. Коли рвонуло, все, крейсер миттєво загинув. Було знищено усе у середині. Керування, комунікації, зброя, двигуни - усе! Ну й дірку у корпусі також пробило. Впевнений, навіть якщо б цю труну вдалося б дотягти до Севастополя, воно вже було непридатне ні до чого. Всередині точно ніщо не підлягало ремонту. Залишався тільки корпус. Сумніваюся, що після всього він був на щось придатний. А навіть якщо придатний, то це будувати новий крейсер у корпусі старого. Зважаючи на санкції, навряд чи це можливо взагалі. Але це теорія, бо крейсер не дотягли і він чудово лежіть на дні у якості підводного історичного об'єкту України.
До чого я розпинався? До того, що те, що сталося, статися не могло. Ну не могло, ну ніяк! Але ж сталося! А це справжнє диво, не менше. Тобто Боженька на нашому боці 🙂, навіть якщо ви у нього не вірите.

Живий!

Тепер має 100 років прожити!

А я відчував!!! Живий-здоровий Valeriy Palchik ! Він ще не одну книгу про наші війни з мскалями має видати!!!!
Говорив тільки що з його командиром роти! Вони під Бахмутом, там де він немає зв'язку та і чим менше активності телефонів тим краще! А "Мардер" живий!!! Від всіх хто переживав передав йому привіт! Це з ФБ повідомлення.

На Донбасі загинув екскомандир УНСО Валерій Пальчик “Вальтер”.

Нам ця людина відома як Валерій Скорцені та фенікс 88.

http://narod.i.ua/user/5986410/

Вічна пам'ять герою...


На війні за незалежність України загинув Валерій Пальчик “Вальтер” – військовослужбовець ЗС України, знаний активіст УНА-УНСО із 1991 року.

Про смерть Вальтера 29 січня повідомляють побратими в соцмережах.

“Валерій Пальчик. Вальтер. Сьогодні загинув на Донбасі”, – написав у фейсбуці Олексій Бешуля, який у 2014-му служив та воював із ним разом у 54-му розвідувальному батальйоні.

Валерію Пальчику було 50 (нар. 1972 р.). Він – учасник війни в Придністров’ї (на боці т.зв. “ПМР”), учасник кавказьких воєн у загонах УНСО (на боці Грузії й Чечні). Командир Полтавської обласної організації УНСО 1991-1999 роках.
Журналіст і письменник. Автор книги “УНСО. Перший посвист куль” (про війну в Придністров’ї).
У 1998 році балотувався до Верховної Ради від УНА. У парламенті 8-го скликання був помічником (на громадських засадах нардепа від Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука.

Олексій Бешуля згадує про спільну службу в АТО: “…Потім з Валерою ми спілкувались постійно. Він травив історії про Придністров’я, Грузію, кримінальний світ Полтави, мрії про націократію з котиками і піратський націоналізм. А ще постійно про жінок. “Мій юний друже, у містечках Наддніпрянщини до генів українок часто додалась дрібка семітських, що робить юність там надзвичайно сексуально-різноманітною”, – не знаю чому мене так вразила була ця фраза.
Валера зробив книгу про українських добровольців у Придністров’ї, суто на зло усім охочим до пошуків “агентів ФСБ і московських запроданців” [серед УНСОвців]. І готував збірку по всіх кампаніях УНСО. Певно, не встиг”.

“Словом, сьогодні чи то в раю, чи то у Вальгаллі (уже куди його, старенького, візьмуть) буде пишна зустріч і безліч цікавих історій. Ми ще побачимось з тобою, брате…” – додає ветеран.
Джерело

Ворог про свої втрати.

З телеграм-каналу генерал СВР.
Відношуся з деякою пересторогою. Але вони публікуй просто вогонь які матеріали. стосовно втрат схильний довіряти.

Воскресенье 11.12.2022г, в утреннем отчете президенту России Владимиру Путину безвозвратные военно-оперативные потери живой силы личного состава ВС РФ- 95657 человек. Данные на 6:00 по московскому времени сегодня.
Эта цифра без учёта данных о потерях российских ЧВК, принимающих участие в боевых действиях на территории Украины, на пятницу 9 декабря это 29619 погибших. Очередные итоговые данные о потерях бойцов ЧВК должны поступить в пятницу 16 декабря. И в дальнейшем будут обновляться раз в неделю.
Потери Росгвардии с начала военных действий 5776 убитыми и пропавшими безвести.
Всього 131 030. На 4233 більше, ніж тиждень тому. В середньому більше 600 за добу. До того ж скоріш за все втрати лугандона тут не враховано.
Слава ЗСУ!

Київ після 23.11

  • 25.11.22, 05:29
По Києву прилетіло. Немає світла, тепло та вода є. Чув з 5 вибухів різної потужності. Та 2 ракети над головою. Ракети то вперше з березня. Київстар ліг взагалі, Водафон ледве тягне. Що з Лайфсел не знаю. Пізніше лягло все повністю. Опалення також не стало. Немає його й досі.
Десь о 6 ранку 24 пішла вода. О 0.30 25 числа увімкнули електрику. Єлектрики не було 36 годин, води 18. Запрацювали мобільні оператори, у т.ч й інтернет. О 3 ночі увімкнувся й стаціонарний швидкісний інтернет. Хата ще не вистигла, то ж прохолодно, але терпимо. Що у вас?

Генерал СВР.

Давно підписаний на цей телеграм-канал. Дехто вважає його ФСБшною помийкою. Я так не думаю. Тому що вони періодично ТАКИЙ компромат на ФСБ публікують, що просто ой. Наприклад про Новоросійський порт як величезний наркохаб. Хто з ФСБ його кришує, яка бородьба за це йде. Бо гроші ж величезні. А наркоту - кокаїн - отримують з Латинської Америки, та героїн з азії. Дец осідає у росії, інше усе до Європ. З використанням дип. пошти у тому числі.
Але зараз не про це. Вони регулярно публікують дані про втрати орків. Схильний вірити. Вони свої втрати знають пофамільно. А наш ГШ рахує дуже консервативно. Може й правильно, не знаю. тобто якщо спалили БМП, то ГШ вважає, що 3 трупи. А насправді, якщо піхота місці, їх може бути 12. Регулярно перепощую це на ФБ, вирішив що і тут буде цікаво.
Арестович також регулярно це постив. Але від свого імені, посилаючись на власні джерела у мордорі lol Але це був той самий Генерал СВР. Бо цифри сходилися абсолютно.
Коротше, справжні втрати мовою оригіналу.

Суббота 15.10.2022г, в утреннем отчете президенту России Владимиру Путину безвозвратные военно-оперативные потери живой силы личного состава ВС РФ- 66126 человека. Данные на 6:00 по московскому времени сегодня.
Эта цифра без учёта данных о потерях российских ЧВК, принимающих участие в боевых действиях на территории Украины, на пятницу 14 октября это 20415 погибших. Очередные итоговые данные о потерях бойцов ЧВК должны поступить в пятницу 21 октября. И в дальнейшем будут обновляться раз в неделю.
Потери Росгвардии с начала военных действий 5036 убитыми и пропавшими безвести..
Всього 91 577! У порівнянні з попереднім опублікованим докладом від 01.10 на 5 526 більше. Тобто 5,5 тис. за 2 тижні. Напевно за рахунок мобіків. ЗСУ чудово працює!

Як починалося.

Моя жінка працює у лікарні, що поруч зі стадіоном Спартак. У перший день війни пішла вона собі на роботу. Вийшла на зупинці та пішла собі. Пройшла під мостом, що Теліги/Кирилівська, коли... Спочатку винищувач у небі. Скоріш за все МіГ-29, скоріш за все наш. На супер малій висоті. Та ще й почав кабрирування (набір висоти). А воно реве - мамо не сумуй. Я чув свого часу, так то ж я! Коротше, моя у легкому @хуї, але це ще квіточки. Приблизно біля лікарні зупиняється вантажівка. З неї хутку вистрибують чоловік 20 нацгвардійців. Біжать назустріч моїй Оксані та стріляють по мосту з автоматів! Бідолашна моя жінка зовсім припухла від цього всього. І хоч я її 100500 разів попереджав, що робити у подібних ситуаціях, бо вже бачила бандитську перестрілку десь у 91, тут все вилетіло з голови. Завмерла на місті у повному офігінні. На щастя, ДРГ, яку полювали нацгвардійці, було не до пострілів у мирняк, бо самі були під щільним вогнем. Ну а наші по своїх не стріляють звісно.
Гвардійці побігли на міст з двох боків, а Оксана почимчикувала на роботу. Десь за годину щось їй було потрібно у бухгалтерії, то ж пішла. А там її питають, ви як до жмурів ставитеся? Кардіолог з 35 річним стажем? До жмурів? Більш ніж спокійно. То ж не лякайтеся, кажуть, тут під нашим забором троє лежать. Та сама ДРГ. Може й не вся, але 3 туточки.
Ось так. А мій колишній головлікар особисто бачив БТР з
Z на Оболоні.
Це зараз у Києві переважно тихо. А коли починалося, було "весело". І бій на Берестейській. І кинджал по "Ретровілю", що в мене на 3 поверсі за 3 км будинок 5 разів хитнуло. Звісно, з нещасним Харківом не порівняти, але все ж...
Не вибачу ніколи нізащо! Смерть моск
@лям!

Наснилося

  • 17.07.22, 23:27

Не знаю, що й подумати.

Я вже писав ( не тут, на Фейсбук), що 14 травня від раку помер мій найкращій друг. Поки що не зжився з цим. Постійно його згадую. Постійно з'являються думки: "Ось про це треба Вові сказати, це треба з Вовою обговорити" і т. ін. Але він мені не снився. Мені взагалі сни рідко сняться. Точніше напевно я їх не пам'ятаю. А тут вчора... Сниться мені - дзвінок у двері. Відкриваю - Вова! Я питаюся, а як же ж, що... Він каже: а то був не я. То був чи рідний брат (до речі старший брат в нього є), чи двійник. У ві сні все це мені здається нормальним. Я відчуваю просто щастя, що мій Вовка живий. Ми міцно обнімаємося.  І ось приблизно все. Причому Вова виглядав прекрасно, як років 10 тому. Особливо запам'ятався Вовин квітучій вигляд та моє відчуття повного щастя з приводу того, що він живий.
Так от, що це було? Просто не звертати уваги? Може є якійсь сенс? Може я маю щось зробити? Є думки?

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
38
попередня
наступна