хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Готуйтесь потіснитись

Тамара Горіха Зерня

У те, що Зеленський не відчуває цінності українського громадянства – вірю абсолютно, тут жодних сумнівів. Для нього у принципі українське не несе цінності, різні там мови, армії, незалежності…
А от у те, що в оточенні Зеленського не знайшлося людини, яка б пояснила, що громадянство України – це дуже цінний і дорогий актив, який можна вигідно продати – не повірю. Іще раз: у їхніх руках опинилася штука, яку можна продати, але вони віддають її просто так, задарма. Ха-ха.

Нагадаємо, що завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони (дякуємо, дядько Петро) Україна посіла перше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД і 44-е у світі з 200 країн (оновлений індекс паспортів Henley & Partners за 2018 рік). Також нагадаємо, що тризубий паспорт дає право безвізового в’їзду у 128 країн світу.
Далі беремо те, що Зеленський підписав сьогодні, а саме Указ № 594 щодо питання спрощення набуття громадянства України окремими категоріями осіб, і довго протираємо окуляри, не вірячи власним очам.

По-перше, Указ не містить визначення і не посилається на документ, у якому було б визначення «переслідувань через політичні переконання у країні громадянської приналежності». Тобто що саме можне вважати переслідуванням? Наприклад, невдала спроба влаштуватися на роботу, коли тебе розвернули на співбесіді – це переслідування? Блокування дописів у контактє – переслідування? Адмінпротокол за участь у мітингу – переслідування? При потребі, росія мобілізує мільйони таких «потерпілих» протягом тижня, і в кожного буде довідка.

По-друге, не встановлено жодних квот чи кількісних обмежень по набуттю такого громадянства на рік. Відповідно, дивись пункт 1.
Далі, весь указ, фактично, зосереджений на тому, що претенденти на українське громадянство звільняються від обов’язку добровільно відмовитися від громадянства росії. Тобто український паспорт стане таким собі приємним бонусом, статусною відкривалочкою для зручності російських туристів. Я вже бачу тисячі контор по містах і гарнізонах російської федерації, під вивіскою «Украинские паспорта срочно».
Крім того, впадає в око, що автори Указу не розуміють або вдають що не розуміють різниці між поняттям «набуття громадянства», «статус біженця» та «надання притулку».
У світі захист людей, які потерпають від переслідування за політичні переконання у країні походження, здійснюється на основі Конвенції про статус біженців від 1951 року, до якої Україна приєдналася у 2002 році. (Зеленський тоді ще працював у команді КВН Кривого Рогу і міг пропустити цю подію).

Україна сумлінно виконує свої зобов’язання за Конвенцією. За даними Державної міграційної служби, за перше півріччя 2019 року у нас отримали статус біженця 1789 чоловік, і ще 806 особи були визнані такими, що потребують додаткового захисту. Ці люди користуються соціальним захистом нарівні з громадянами України, отримують допомогу на народження дитини, мають право на пенсію та допомогу з безробіття.
Так, вони не мають активного і пасивного виборчого права, тобто не можуть обиратися і бути обраними, - але це скрізь так, це нормально, це передбачене Конвенцією 1951 р. Держава робить жест доброї волі, підтримуючи іноземців, які потрапили у біду у себе на батьківщині, але не допускає іноземців до формування своєї внутрішньої політики, це нонсенс.
Або, говорячи мовою новообраного, інцидент.

То скількох громадян росії пропонує ввести в Україну наш пестицид? Якого розміру буде цей троянський кінь? І найголовніше: так чия це ідея, нашого Вови чи їхнього?

9

Коментарі

115.08.19, 10:40

Громядянчтво усім підрял - то дурість

    215.08.19, 11:16

    Чергова дурість ЗекоМанди!

      315.08.19, 13:26Відповідь на 2 від Андрій1961

      Чергова дурість ЗекоМанди!дурість чи ні - залежить від їх мотивів.

        415.08.19, 13:31Відповідь на 3 від Дождь!

        Чергова дурість ЗекоМанди!дурість чи ні - залежить від їх мотивів.На мій погляд ця ідея - дурість в цілому!

          515.08.19, 13:40Відповідь на 4 від Андрій1961

          Чергова дурість ЗекоМанди!дурість чи ні - залежить від їх мотивів.На мій погляд ця ідея - дурість в цілому!Дивлячись, чого насправді вони хочуть досягти. Зовсім не факт, що зекоМанді вдасться просидіти всю каденцію спокійно, а досвід овоча свідчить, що покладатися на місцевих ментів у питаннях збереження доступу до годівниці, не варто.
          А спрощення видачі громадянства дозволить легко і швидко імпортувати мусорів з-за порєбріка, зберігаючи вигляд законності

            615.08.19, 13:44Відповідь на 5 від Дождь!

            Чергова дурість ЗекоМанди!дурість чи ні - залежить від їх мотивів.На мій погляд ця ідея - дурість в цілому!Дивлячись, чого насправді вони хочуть досягти. Зовсім не факт, що зекоМанді вдасться просидіти всю каденцію спокійно, а досвід овоча свідчить, що покладатися на місцевих ментів у питаннях збереження доступу до годівниці, не варто.
            А спрощення видачі громадянства дозволить легко і швидко імпортувати мусорів з-за порєбріка, зберігаючи вигляд законності
            А таки можливий варіант...!