Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Откуда, откуда есть пошла земля Русская?

  • 15.10.12, 12:44

Згадався мені чудовий твір Войновича "Життя да незвичайні пригоди солдата Івна Чонкіна".  У ньому змальовано одного цікавого персонажа. Це був сільський аматор-мічурінець, який докладав багато зусиль для того, щоб схрестити картоплю з помідорами. Ідея була чудовою: під землею тісниться бульба, а на стовбурі червоніють смачні томати. Лиш природі до аматорських ідей було байдуже..

2012 рік Указом президента Росії за № 267 визначено роком відзначення 1150-річчя започаткування російської державності. http://rs.gov.ru/sites/rs.gov.ru/files/1_-_Ukaz_Prezidenta_RF_03_03_2011.pdf

У цьому нічого я особливого не бачу. Кожна держава має право на свою історію, незалежно від ступеня її достовірності. Хоч деякі уїдливі блогери це коментують вкрай саркастиччно ( http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/arseniyyatzenyuk/a41320 ), я бачу у цьому певний позитив. Про це пізніше, але спершу про започаткування сусідньої держави. Мені дуже хотілося знайти посилання, де було б чітко зазначено дату створення, але учені мужі від новітньої версії Російської держави настільки плавно об"їжджають цю тему, що вхопитись нема за що, а от російська Вікіпедія є абсолютно предметною (лиш не треба говорити про неї як про обитель зла). Відкриваємо http://ru.wikipedia.org/wiki/Россия і читаємо: создано - 862 год. Добре,- з часом розібралися і требе ще те ж саме зробити з місцем.

Оскільки вказана вище дата не є якоюсь дуже таємничою для тих,хто хоча б трохи цікавився в школі історією, то просто собі її пригадаємо. Йдеться про "Повість минулих літ".

"В лето 6370 [862 г.] Изъгнаша варяги за море, и не даша имъ дани, и почаша сами в собе володети. И не бе в нихъ правды, и въста родъ на родъ, и быша в них усобице, и воевати почаша сами на ся. И реша сами в собе: поищем собе князя, иже бы володел нами и судилъ по праву. И идоша за море к варягамъ, к руси. Сице бо зваху ся тьи варязи русь, яко се друзии зовутся свеи, урмане, анъгляне, гъте, тако и си. Реша руси чюдь, словене и кривичи и вси: земля наша велика и обильна, а наряда в ней нетъ. Да поидите княжить и володеть нами. И изъбрашася 3 братья с роды своими, пояша по собе всю русь и придоша. Старейший Рюрикъ седе Новгороде, а другий Синеусъ на Беле Озере, а третий Изборсте Труворъ. И от техъ варягъ прозвася Русская земля. По двою же лету Синеусъ умре и братъ его Труворъ. И прия власть Рюрикъ и раздая мужемъ своимъ грады..."

Уточнюємо географію,- Новгород, Білоозерськ, Ізборськ.

Нормально, симпатично і навіть трішки радісно. Як колись співав Стас: "А головне - ніде нема Кремля". А чому б і ні? Нарешті Росія визначилась із своєю історією і не претендує на чужу. Лишається побажати ще розібратись зі своїм християнством і почати християнську добу Росії з часів князювання Андрея Боголюбського, як це й було насправді. Відтак можна жити спокійно у добросусідстві, маючи та поважаючи кожен свою та сусідову історію та знаючи що Росія - це Новгород, а Україна - Київ. Насправді ж радіти причин нема, оскільки модернові російські історики ні на хвилину не забували про Русь Київську і імперські апетити ні в кого з них не пропали. Як каже плоскуватий армійський вислів: війна боком, а головне - маневр. Будуючи свою новітню історію, будівельники від Російської історії відвели Київській Русі чимале місце у підвалинах власної споруди. А назвали цей будівельний модуль так: Преемственность российской государственности. Кому цікаво дуже,- може погуглити тему самостійно. Я ж просто викладу своє бачення. Під оцим "преемственность" просто паршивенько завуальована повна претензія на чужу історію і інакше неможливо, оскільки в іншому випадку треба відмовлятися від доктрини всякої "ісконності", ідей спільного походження, "єдності народів-братів" та іншої пропагандистської пудри, якою постійно прикрашається довгий імперський ніс. 

Що ж, Росія досвятковує "видатний" історичний рік, ми із спільним підручником історії (хотілося б почитати) під пахвою йдемо на чергові вибори, сподіваючись, що вони принесуть нам якісь зміни...

У мене ж є одне бажання, щоб ці вибори стали історичними, історичними настільки, щоб ні в кого ніколи не виникало бажання писати спільну з іншими країнами історію, оскільки такого явища не існує, як і не існує томатокартоплі.



32

Коментарі

115.10.12, 13:41

перепрошую за можливі помилки,- окуляри вирішили пожити окремо від мене.

    Гість: Рус с kija

    215.10.12, 14:02

    "1150-річчя започаткування російської державності" --- так Педро1й проголосив її тільки на початку 18того

      315.10.12, 14:38Відповідь на 1 від Мреє DAD

      И изъбрашася 3 братья с роды своими, пояша по собе всю русь и придоша. Старейший Рюрикъ седе Новгороде, а другий Синеусъ на Беле Озере, а третий Изборсте Труворъ. Есть заблуждение. Ответ в шведском языке. Синеус - sine haus - свой дом, Трувор - true woring - дружина. Рюрик пришел со своим домом и со своей дружиной. Дом Рюрика прекратился практически с началом княжения Олега - Helge - великого вождя дословно. Дружина автоматически перешла под его же предводительство. Спасибо

        415.10.12, 14:59Відповідь на 2 від Гість: Рус с kija

        "1150-річчя започаткування російської державності" --- так Педро1й проголосив її тільки на початку 18тогоПерепроголошено

          Гість: Рус с kija

          515.10.12, 15:15Відповідь на 3 від ProfessorTV

          вы то дерьмо откуда высосали? подделку Миллера? Вы сами видели ту "рукопись" вы читали лично? там в каждом слове ошибка практически, не соответствуют времени речь вами поданная. Так вы читаэте лично? Значит и буквицей владеете?
          "Рюрикъ седе Новгороде" А как спишется по Буквам Суздаль к примеру, до 11 века?По буквам распишете?

            615.10.12, 15:23Відповідь на 5 від Гість: Рус с kija

            Я милейший не имел никакого желания оценивать текст, предложенный автором заметки (смотрите саму заметку). Я если Вам позволяет зрение, позволил себе рассказать, как в шведском языке переводятся слова Синеус и Трувор. Кстати Вы себя тоже идентифицируете, как жителя Южной Швеции (или острова Рюйген, что до конца не выяснено), явившегося на эту землю, как захватчик, но не как не абориген этой земли. Впрочем мне все равно это. Так что учите материальную часть, пожалуйста и прекратите плеваться.

              715.10.12, 15:32Відповідь на 5 від Гість: Рус с kija

              Если претензии к тексту - то это к автору заметки. Я скопировал одно из предложений абзаца №3. Спасибо

                815.10.12, 15:32Відповідь на 3 від ProfessorTV

                И изъбрашася 3 братья с роды своими, пояша по собе всю русь и придоша. Старейший Рюрикъ седе Новгороде, а другий Синеусъ на Беле Озере, а третий Изборсте Труворъ. Есть заблуждение. Ответ в шведском языке. Синеус - sine haus - свой дом, Трувор - true woring - дружина. Рюрик пришел со своим домом и со своей дружиной. Дом Рюрика прекратился практически с началом княжения Олега - Helge - великого вождя дословно. Дружина автоматически перешла под его же предводительство. СпасибоЯ не маю найменшої охоти дискутувати тему кількості Рюриків, - був він один чи їх було троє, княжив лише у Новгороді чи деінде. Для мене достатньо того, що приймає сучасна історія. Оскільки слова Нестора ставились під сумнів не раз, то й ця тема мені відома. Дякую.

                  Гість: Рус с kija

                  915.10.12, 15:36Відповідь на 6 від ProfessorTV

                  Я милейший не имел никакого желания оценивать текст, предложенный автором заметки (смотрите саму заметку). Я если Вам позволяет зрение, позволил себе рассказать, как в шведском языке переводятся слова Синеус и Трувор. Кстати Вы себя тоже идентифицируете, как жителя Южной Швеции (или острова Рюйген, что до конца не выяснено), явившегося на эту землю, как захватчик, но не как не абориген этой земли. Впрочем мне все равно это. Так что учите материальную часть, пожалуйста и прекратите плеваться.Деточка не несите чушь сначала узнайте для себя как писалось слово Рюрик. После слово Русь и какими буквами. А главное вы владеете БУКВИЦЕЙ? Или вы как все ИсТОРЫк википедист? Что означает Рурик по шведски? Шведы утверждают слово не их. Так что означает то прозвище?

                    Гість: Рус с kija

                    1015.10.12, 15:40Відповідь на 8 від Мреє DAD

                    поясніть хлопчику що руською мовою означає РУРА. Отам і криється похибка в запису а то могли написати і хто не знав, або навмисно. А Рурик -- так більше походить на словянське?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      12
                      попередня
                      наступна