хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Дніпропетровська Зоозона (Розслідування триває)

Ось і настала субота, коли я на власні очі планував побачити, як же там справи в нашому Зоопарку, про який нещодавно розмістив запис в своєму блозі. І ось, що я з'ясував:

1. В Дніпропетровську НЕМА Зоопарка. У нас - Зоо-зона при парку. Тобто, це не парк, а просто місце із тваринами в парковій зоні. Можливо, якийсь жартівник так і хоче сказати "Зоо-зона-суворого режиму", так ось, ніякого суворого режиму там нема. Є наступне...

2. Всі тварини в "зоопарку" живі та здорові ("Зоопарк" - так називається наша зоо-зона в Дніпропетровську. Хоча, ті хто ніколи не бували в інших зоопарках крім Дніпропетровського, ніколи не зрозуміють різниці). Тварин регулярно годують. І гроші на їстівні запаси, всеж-таки, НАДХОДЯТЬ туди з бюджету. Я бачив ці запаси їжі власними очима.І ситих та задоволених раціоном звірів - теж бачив. Звідки пішла чутка про те, що тварини голодають та хворіють я ще спробую дізнатись, бо мене ця справа зачепила і просто так я її не залишу.

3. Крім грошей, які на зоо-зону видаються з бюджету, туди ще потрапляють і гроші відвідувачів, яких там сьогодні було досить багато, навіть не дивлячись на холодну та пасмурну погоду. Продаються спеціальні хлібці для годування тварин (бо магазинні батони навіть для людей шкідливі), можна взяти зерна чи ще чогось, також є поличка з сувенірами та іншими торгівельними дрібничками. Ці гроші йдуть на зарплату персоналу, і скарг на те, що їм мало - я не чув. Криза на зоопарку ніяк не сказалась. Люди як гуляли, так і гуляють. Правда, під час епідемії був значний спад, але це не було катастрофою.

4. Завідуюча зоо-зоною розповіла мені багато цікавих фактів, наприклад, що у нас в Дніпропетровську, таки збирались побудувати великий та добротний ЗООПАРК. Цей проект був стверджений у складі програми підготовки до ЄВРО-2012 (чи що там мало відбуватись у нас в Дніпрі в 2012 році?). Під проект в Гагаринській балці була виділена земля, з бюджета видані гроші на будівництво... але... нажаль, цю землю хтось "прихватизировал" і тепер там живуть люди. Відповідно, найближчим часом в Дніпрі не буде справжнього зоопарку.

5. А тепер, коли всі мабуть заспокоїлись, і думають що все гаразд, всеж скажу, що проблема у зоо-зони одна-єдина, але мається. Проблема в тому, що клітини та загони, в яких мешкають тварини вже давно не оновлювались. Десь сталеві прути з'їла іржа, десь дошки гниють... Якісних матеріалів для ремонту нема. Ремонтують тим, що знаходять на звалищах - варять старий метал із металобрухтом, гнилі дошки заміняють іншими, трішки менш пошкодженими. Повний ремонт та спеціальне обладнання "домівок" коштує зараз зовсім не дешево - на капітальний ремонт потрібні десятки тисяч гривень. Ось ці гроші з бюджету вже не надаються. Декілька разів знаходились добрі люди, які своїми силами чи свої гроші ремонтували старі та робили нові клітки, завідуюча хотіла б, щоб знайшлись ще помічникі і справу з ремонтом було доведено до кінця (це вже переважно для зручності людей, ніж тварин), але великих сподівань на те, що таке відбудеться вона не робить.

Казала, що багато разів до неї приходили з різних телеканалів, і кожного разу вона казала про цю, єдину на теперішній час, проблему. Але чи її не чули, чи не розуміли - ефекту ніякого від її прохань не було.

---------------------

Таким чином, тепер маю два напрямки наступних дій... по-перше, хочеться з'ясувати звідки пішли чутки про жахливий стан справ в зоопарку і припинити їх (нащо людей лякати? там правда все гаразд, і мені дуже сподобалось). По-друге, пошукати спонсорів для ремонту (на цьому у мене навіть є декілька ідей, як і де шукати, та яким чином впевнити, що це їм потрібно) (-:

Ось такі справи, шановні тваринолюби.

На все вам добре, хай вам всім щастить!

Люблю, цілую, ваш активіст-Миколка.

13

Коментарі

анонім

122.11.09, 02:29

Тримайся,Миколка,бо ти не один!Люблю(хоч,бува,не взаємно)тварин!

    222.11.09, 02:52

    Молодчина!

      322.11.09, 09:14

        анонім

        422.11.09, 10:03

          522.11.09, 13:43

          Молодець! А я в ТСН написала.

            622.11.09, 13:53Відповідь на 5 від кшец

            Я краще зустрінусь відразу з журналістами, коли у мене буде ще більше матеріалу. Бо, як з'ясувалось, багато з того, що розповідають - не відповідає дійсності. Хочу, щоб сюжет був правдивий, і спрямований на добру справу, яка принесе користь, а не паніку (-:

            Дякую тобі, що цікавишся такими справами! Добрі люди врятують світ від загибелі!

              722.11.09, 16:46

              Миколка!Звучить гарно та ніжно!А ще ти молодець!Таку статтю написав, та велику роботу провів!Гарно!Молодець!!!

                823.11.09, 09:06

                Проблема есть. В том, чтобы тех моральных уродов, которые забирают диких животных из необходимых и привычных им на самом деле условий, чтобы в качестве экспонатов держать на клочке территории в клетках за прутьями, самих посадить в эти клетки и "хорошо кормить" и "выделять из бюджета деньги".

                  923.11.09, 11:36Відповідь на 8 від Ольга Дикая

                  Олінька, ось ти сама себе тримаєш в "клітині", висмикнула себе з соціуму... і, здається, не скаржишся.
                  Хто тобі сказав, що тваринам там погано? Пійди, подивись на них...