хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

За що я люблю зиму?

Так я люблю зиму. Люблю, але не обожнюю. Чому? Напевно не тому що я народився взимку, бо мерзну як і всі. А якщо ви мене спитаєте, яка пора року мені подобається найбільше, то я відповім: весна і осінь. Весна –за те, що все народжується і оживає. Осінь – за те, що все вмирає і готується до зими. Це перехідні сезони. В них є якийсь дух змін, що надихають мене жити далі. А чому ж я люблю зиму? Спробую передати.

Зима – це не лише холод та порожнеча як в одному з старих, відомих анекдотів про мужика та горілку. Зима – це чарівний час, коли все начебто завмирає і в той же час жевріє тиха казкова таємниця про нове життя. Саме зиму я вважаю найбільш таємничою серед інших часів року. Коли я дивлюся на чорне зимне небо, на зіркі, вони мені здаються яскравішими та холоднішими ніж зазвичай. Здається, що космічний холод пронизує тебе з глибин Всесвіту. Влітку зірки тепліші.

Лише взимку я можу відчути спокій. Спокій та велич природи, цю Білу Безмовність, про яку писав класик Лондон. Вона просить нас заспокоїтись і прислухатись до неї…до самих себе. Замислитись над нескінченністю, оцінити всю цінність  цього могутнього термоядерного реактору під назвою Сонце.

Я ніколи не розумів однокласників (-групників), які тікали з парт сонячної сторони. Сонце їм, мовляв, заважало сприймати інформацію чи щось таке. Я завжди любив сидіти під променями сонця, особливо взимку. Кажуть, що лише сонцепоклонники можуть дивитися певний час неозброєним оком на сонце. Можливо і так.

А чи знаєте ви, що сонце взимку до нас ближче чим влітку? Холодно стає лише з тієї причини, що Земля повертається до нього під іншим кутом. Тому й промені сонця проходять крізь Землю начебто мимохідь, не обігріваючи. Проте не скрізь. В Австралії зараз літо. Така велич природи.

Щодо величі.

А ви були колись наодинці в степу, коли не вщухає добрий морозець та грає зла завірюха? Коли ти йдеш один в ніч, а в очі тобі кидає снігом, ще й так, що засліплює, примушує повернутися до нього спиною і саме так продовжувати свій шлях? Вітер свистить, пригинає додолу, але ти вперто йдеш кудись до своєї мети. І якою радістю стає опинитися десь в теплій оселі, обігрітися і пом'янути добрим словом господарів (чи власну домівку). Як часто такі думки приходять до нас влітку?

А зима вона вчить нас. Можливо вона трошки сувора, але справедлива, так само як і народи Півночі, а можливо й ті хто народився взимку під її владою. Ще багато є речей за які я люблю зиму. І чесно не хотів би жити в постійному літі. Добре що є зима, та перехідні весна і осінь. За це Слава Богу!

Пробиотик © 2012.

                                             

8

Коментарі

123.01.12, 12:10

    223.01.12, 13:12

    люблю весну и лето, может по тому, что я летний?

      323.01.12, 16:22Відповідь на 1 від vov4ik126

      не сподобалось?

        423.01.12, 16:23Відповідь на 2 від Hudson Hawk

        люблю весну и лето, может по тому, что я летний?лето любят все, тут можна к бабке не ходить, а вот есть такие, что ненавидят зиму. я например нет

          анонім

          523.01.12, 19:06

          дуже гарно написано! а все ж таки люблю весну, літо і з недавніх пір - осінь теж. а вот зиму досі не полюбила. дуже холодно. і навіть ця краса не може перебороти холод. я б хотіла жити там, де завжди літо. чи ні, краще десь у Греції, де зима теж є, але без снігу і не холодніше за +10+15 градусів.

            анонім

            623.01.12, 19:07Відповідь на 4 від Пробіотик

            более того - есть те, кто ненавидят лето! обычно это те, у кого по жаркой погоде обостряются болезни - гипертония и прочие.

              723.01.12, 19:22Відповідь на 5 від анонім

              дуже гарно написано! а все ж таки люблю весну, літо і з недавніх пір - осінь теж. а вот зиму досі не полюбила. дуже холодно. і навіть ця краса не може перебороти холод. я б хотіла жити там, де завжди літо. чи ні, краще десь у Греції, де зима теж є, але без снігу і не холодніше за +10+15 градусів.помилок не дуже багато? я як завжди редагував так як і писав - все по 5 хвилин
              надихнуло - накрапав, перечитав, опублікував - ледар

                823.01.12, 19:25Відповідь на 6 від анонім

                более того - есть те, кто ненавидят лето! обычно это те, у кого по жаркой погоде обостряются болезни - гипертония и прочие.уважаемая подружка-блогерша, не забіваем тицкать на пиптик внизу заметки. це ж не копіпаст, а мені приємно хотя ті знаешь, что я уважаю любую публикацию и ответь наконец мне на письма, а то я рассержусь

                  Гість: Nairia

                  923.01.12, 22:56

                  Это живописное эссе прекрасно раскрывает твою творческую романтичную натуру, друг мой Читая его, возникают перед глазами живые картины времен года, которые ты так реально описал Да, ты прав - зима прекрасна! Особенно, если вовремя чистятся дороги, что у нас бывает редко. Обожаю смотреть вечером на сверкание снега в свете уличных фонарей и, причудливой формы, снежные хлопья!

                    1023.01.12, 23:38Відповідь на 9 від Гість: Nairia

                    Это живописное эссе прекрасно раскрывает твою творческую романтичную натуру, друг мой Читая его, возникают перед глазами живые картины времен года, которые ты так реально описал Да, ты прав - зима прекрасна! Особенно, если вовремя чистятся дороги, что у нас бывает редко. Обожаю смотреть вечером на сверкание снега в свете уличных фонарей и, причудливой формы, снежные хлопья!не думаю что это эссе я бы назвал это зарисовкой, но да это из другого жанра. в принципе, из за таких комментариев, приятно вообще писать что-либо, но к сожалению я этого часто делать не хочу

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна