хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Фестиваль «Бандерштат». Реконструкція: повстанці проти енкаведе

Цього разу, оскільки йшлося про реконструкцію не однієї битви, а справжньої партизанської війни, подій було більше, хоча значно скромніші спецефекти.
З технічного оснащення, крім зброї, була конячка з возом (дуже красива, але не бойова: лякалася фотоапаратів (навіть без спалаху) і «трупів», і через це не завжди слухалась візника), а також умовна паперово-солом’яна хатка, що зображала село.
На початку реконструкції неподалік від села переважаючі сили енкаведистів оточили невеликий загін повстанців. Бандерівці відстрілювалися до останнього, а коли закінчилися набої, підірвали себе гранатою.
Енкаведисти (цікаво, що з обох сторін нарівні з хлопцями воювали дівчата), вдосталь наглумившися з трупів, за руки-за ноги покидали їх на воза і вивезли геть.
Через деякий час у село з лісу крадькома прийшов повстанець – побачитись із родиною. На околиці його зустрів синок, повідомив, що москалів у селі нема. Повстанець обіймається з родиною, вітається із сусідами. З лісу виходять інші повстанці, сідають відпочити, селяни їх годують і розповідають сумну новину про останній бій їхніх побратимів.

Тим часом у село приїздить великий загін енкаведистів. Бандерівці терміново ховаються до льоху (хатки). Москалі привезли на впізнання селянам трупи загиблих зранку повстанців. Вони знущаються із селян, убивають господаря хати, силоміць пригинають жінок і дітей до трупів, ті плачуть і кажуть, що нікого не впізнають. Врешті-решт енкаведисти забирають тіла загиблих і забираються геть. Тоді бандерівці негайно вилазять зі своєї схованки, нападають на них із тилу і знищують майже весь загін.

Але у селі є зрадник. Він «стукає» до НКВД, що селяни допомагають повстанцям. У село прибуває новий загін НКВД, виганяє людей із хати і спалює її.

Не встигла ще хатка догоріти, а з лісу вже вдарили повстанці. Останній бій, з великою кількістю вибухів, грудки землі від яких немилосердно били глядачів по всіх відкритих частинах тіла і затрушували фототехніку, завершається їхньою повною перемогою і військовим салютом. Після салюту дозволено «ожити» й енкаведистам. З хлопцями у формі всі фоткаються, причому, як і слід було чекати, на фото з «волошковими» (назва така, бо кашкети в енкаведистів волошкового кольору) попит менший :)
....більше фото на сайті!!!

15

Коментарі

анонім

116.08.11, 13:26

    216.08.11, 13:46Відповідь на 1 від анонім


    и шо?

      318.08.11, 17:21

      тяжёлые времена

        418.08.11, 17:24

        Прикольная тема... у меня друзья занимаются ВОВ... делают как советы, так и УПА... прикольно выглядит...

          518.08.11, 17:52

          Рольова гра... Молодці

            618.08.11, 18:00Відповідь на 4 від Боярин Чёрный

            Прикольная тема... у меня друзья занимаются ВОВ... делают как советы, так и УПА... прикольно выглядит...часто посещаю подобные мероприятия! в Запорожье проходил два раза "Юкон", там и ролевики и реконструкторы, ярмарки прикольные.
            вообщем мне не безразлична подобная тематика и это движение в целом!

              718.08.11, 18:08Відповідь на 3 від Hudson Hawk

              тяжёлые временаа шо делать? нужно как-то информировать население, не обязательно "срать" в инэте на клятых москалей, лучше проводить подобные мероприятия, издавать литературу и т.д. Историю нужно помнить, а реконструкторам при этом большой респект!!! Я думаю на козацкую тему можно такое забабахать, а какие фильмы можно было снять, хотя бы про отамана Сирко! Жаль Голливуд пока не заинтересовался( хотя Бульбу они как-то экранизировали...паскудно трохи, но все же

                анонім

                818.08.11, 18:42Відповідь на 7 від Пробіотик

                  918.08.11, 18:46Відповідь на 7 від Пробіотик

                  правильно историю надо знать

                  Голливуд такие фильмы не снимет, они наш менталитет не знают, украинцем надо быть. А терминатор уже есть.

                    1018.08.11, 18:52Відповідь на 9 від Hudson Hawk

                    правильно историю надо знать

                    Голливуд такие фильмы не снимет, они наш менталитет не знают, украинцем надо быть. А терминатор уже есть.
                    я за отечественный кинематограф, но он спит

                    а русский вариант Бульбы от Бортко: вроде и не плохо, но НЕТ ТАМ КАЗАЦКОГО ДУХА, просто героический эпос от россиян

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна