Мантика (гадання)

Термін МАНТИКА походить від грецького слова , яке можна перекласти як «мистецтво віщування». У сучасному європейському окультизмі цей термін використовується як загальна назва технік, метою яких є отримання прогнозів чи інформації про можливий розвиток подій у майбутньому чи невідомому минулому, шляхом, що не пов’язаний з логічними висновками чи спостереженнями, пов’язаними причинно-наслідковим зв’язком з цими подіями у фізичному світі.

http://kret.pp.ua/content/mantyka-gadannya

Коротко про Таро


Короткий огляд карт Таро, їх історії, походження, використання, символізму та трактування

Стаття

Пентаграма

Цей символ найбільш відомий у світі під назвою Пентаграма. Також, відомий під назвами: Сіяюча Зоря, Ступня Мудреця, Зоря Мага, Зоря Мікрокосму, Мікропрозоп, Пентальфа (5 грецьких букв Альфа).
За визначенням, Пентаграма (грецьке від - «п'ять» та - «риска, лінія») - правильний п'ятикутник, на кожній стороні якого побудовані рівнобедрені трикутники, одинакові по висоті.

Стаття

Хто зацікавлений у імпорті шовінізму в Україну?

Останнім часом у соцмережах спостерігається зростання пропаганди шовінізму, антисемітизму та расизму у найвульгарніших їх проявах. З однієї сторони - це закономірний процес самоутвердження упосліджених та неспроможних до дій індивідуумів. А на фоні тотального погіршення економічної та політичної ситуації пошук винних за національними, релігійними чи расовими ознаками - стало вже багатовіковою традицією, що не раз використовувалась для замилювання очей недалеких та примітивних представників соціуму.

Звичайно, легше кричати про вину міфічних "жидів" чи ще там когось, чим признати власну громадянську імпотенцію, не кажучи вже про продажність, яку зараз стало модно називати "непрямий підкуп виборця".

Це саме представники нашої нації, а не якісь "жиди", "москалі" чи "негри", вже вкотре обирають виродка, котрий не один рік нас обкрадав та принижував, а за декілька місяців до виборів поставив копійчаний дитячий майданчик, поклав 100 метрів асфальту, та дав пару копійок на ремонт церковної будівлі! Це наші сусіди, якщо не ми самі, запитували його на зустрічах перед виборами "а що ви для нас зробите?", цим самим плюючи на закон та навіть не задумуючись про функції представника громади! Це більшість з нас, уникаючи дискомфорту, не застили свої права, а той просто заткнулися мішком цукру чи гречки!

А, що найцікавіше, що все шовіністично-расистське лайно один в один копіпаститься з російського сегменту Інтернет. Хіба, у крайньому разі, якщо вже не влом, перекладаються підписи під демотиваторами.

 

А чи не варто, перед тим як щось копіпастити задуматися над запитанням: кому це потрібно? Хто виграє від імпорту великодержавного імперського шовінізму, згідно якого імперська нація - "выше всех", а всі "инородци" - лайно, або, у крайньому випадку є об'єктом "снисходительной жалости", забуваючи про те, що ті, що "понаехали" - представники вже століттями окупованих імперською нацією народів?

"Шановні" копіпастери - ви дійсно вважаєте, що це те, що Україні зараз потрібно? Ви ж так не хочете у митний союз та постійно відповідаєте приниженням іншої нації на приниження, що публікують декілька, не виключено, що проплачених, вилупків-тролів. А самі пропагуєте смердючий фашизм, за який навіть у "толернтній Європі" можна просто на вулиці отримати в рило. Вітаю! Ви безкоштовно створюєте Україні ту репутацію, яку саме потрібно тим, хто не хоче бачити її ні процвітаючу, ні частиною Європейської спільноти.

Так на кого ти працюєш, копіпастер?

http://www.anticenzura.org.ua/index.php?page=article&article_id=15

Депресія

Пісок Сатурна, сипся, сипся,
ти до повного кінця,
а я присяду на дорогу,
бо вже підгострена коса.

Підходить термін до кінця,
смерть передчасна - лиш амністія життя.
Не викликає сантиментів ця тюрма,
що в книзі називається - буття.

Без багажу стою я на пероні -
для багажу немає місця у вагоні,
у потязі, що із пітьми прибув,
та у пітьму відбуде він предвічну.

Ніщо не варте, щоб за ним зітхати,
надія й віра - морква для осла,
любов - давно вже по руках пішла,
а мудрість - в псих.диспансері злягла.

Закрию очі у вечірній втомі,
в такому звичному для мене домі
і полечу я через бездну на драконі -
фінальному для мене атракціоні.

TOR

TOR
Усе написане нижче, покликане допомогти почати роботи у мережі TOR користувачам початкового рівня. Якщо ж Ви – досвідчений користувач, Ви зможете знайти достатньо інформації для роботи з TOR у численних джерелах всесвітньої мережі. Проте, навіть досвідчені користувачі, зможуть знайти тут деяку цікаву інформацію.
Одним з простих та популярних методів зберігати анонімність у всесвітній мережі є програмне забезпечення TOR (The Onion Router). Насправді, це не просто програмне забезпечення, а ціла мережа, спеціально спроектована для того, щоб максимально ускладнити спостереження за проходженням інформації в Інтернеті та запобігти її перехопленню.
Сам проект TOR є нащадком проекту військово-морських сил США «Onion Router», доопрацьованого при сприянні Electronic Frontier Foundation.
Програмне забезпечення TOR є повністю безкоштовним та доступним будь-кому.

Як для клієнтського доступу, так і для організації Onion-сервера (проміжного чи вихідного вузла), використовується одне й теж програмне забезпечення.

Про принципи роботи TOR є достатня кількість матеріалів. Якщо ж не вдаватися у подробиці, у основі принципу функціонування лежить передача багаторівнево-зашифрованої інформації через декілька довільно вибраних серверів, з подальшим виходом, при потребі, через вихідний вузол у мережу, вже у відкритому вигляді.. Також, слід зазначити, що кожна ланка на шляху проходження інформації отримує дані лише про попередню та наступну ланки у ланцюзі. Самі ж ланки утворюють користувачі-добровольці, після проходження деякої процедури.

Де взяти?

Завантажити програмне забезпечення TOR можна з багатьох джерел. Але, найкраще, зробити це з офіційної сторінки проекту: https://www.torproject.org/. Завантажуючи з інших джерел, Ви не можете буди упевнені, що потрібний Вам файл не був модифікований зловмисником.

Для досвідченого користувача є достатньо інформації, для того, щоб завантажити базове програмне забезпечення, та налаштувати його під свої потреби.

Якщо ж у Вас немає досвіду, часу, чи, просто, бажання вникати у налаштування, можна Завантажити готовий пакет Tor Browser Bundle for Windows: https://www.torproject.org/dist/torbrowser/tor-browser-2.2.34-1_en-US.exe (остання версія на момент написання статті).

Встановлення та налаштування Tor Browser Bundle for Windows 

Сама процедура встановлення та використання «Tor Browser Bundle for Windows» не складає ніяких труднощів.

Для початку, завантажуємо пакет «Tor Browser Bundle for Windows»: (https://www.torproject.org/dist/torbrowser/tor-browser-2.2.34-1_en-US.exe (посилання для останньої версії на момент написання статті), та зберігаємо його на своєму комп’ютері.

Запускаємо завантажений файл (tor-browser-2.2.34-1_en-US.exe) на виконання (файл – Zip-SFX архів). Після запуску, Вам запропонується вибрати місце для встановлення (розпаковки) пакету. Можна вибрати, наприклад, кореневу папку на диску «C:\». Після натискання кнопки діалогу «Extract», у вибраному Вами місці буде створено папку «Tor Browser», та поміщено у неї файли програми. На цьому, власне, встановлення готового пакету для анонімного захищеного інтетрнет-серфінгу (і не тільки) завершено.

Встановлений нами пакет містить, спеціальним чином налаштований локальний проксі, інтернет-браузер (у різних версіях може бути різним) та оболонку для запуску (налаштування). Встановлене нами програмне забезпечення – вже налаштоване та готове до використання.

При бажанні та певних навиках, ви зможете заставити працювати через захищений канал, практично, всі комунікаційні програми, що використовують TCP/IP. Рекомендації по такому налаштуванні, як і по організації Onion-сервера (проміжного чи вихідного вузла), виходять за рамки інформації, що покликана донести ця стаття.
Запуск та перевірка 

Запуск Tor Browser Bundle for Windows здійснюється за допомогою виконання файлу Start Tor Browser.exe, що знаходиться у папці Tor Browser (у місці, яке Ви вибрали при встановленні). Для зручності, Ви можете створити ярлик з посиланням на цей файл на робочому столі.

Після запуску, на екрані спочатку появиться вікно Vidalia Control Panel з індикатором прогресу ініціалізації, а згодом – вбудований у пакет браузер. У версії 0.2.2.34 (останньої на момент написання статті) – це Aurora. У наступних версіях браузер може бути змінений.

У верхній лівій частині вікна браузера, на панелі «Navigation toolbar», розміщена програмна кнопка доступу до деяких налаштувань Tor Browser Bundle for Windows:

При натисканні на кнопку відкривається меню, що надає доступ до деяких параметрів браузера та дублює окремі функції Vidalia Control Panel.

Для перевірки правильності налаштувань, необхідно зайти на будь-яку сторінку, що показує дані про користувача, наприклад, http://2ip.ru/. На цьому сайті Ви зможете побачити ту інформацію, яку будуть бачити про Вас інші користувачі. Також, для перевірки налаштувань, можна використати адресу http://torcheck.xenobite.eu/.

Зверніть увагу, що окрім недоступності ваших реальних даних, ні один сервер не визначить Ваш візит як такий, що був зроблений через анонімайзер, чи будь-який проксі, що надасть Вам можливість працювати з серверами, які блокують анонімний доступ.

Якщо зєднання не запустилося, перевірте налаштування вашого фаєовола. Необхідно, відкрити доступ по порту 9030. Якщо ж це не можливо, TOR можна пере налаштувати для роботи через інший порт. Опис цієї процедури не важко знайти на різноманітних сайтах та форумах.

Готово! Тепер ви просто використовуєте браузер з пакету для роботи з, практично, будь-якими сайтами, з відносно високими шансами зберегти анонімність та захищеністю каналу.

У наступних розділах будуть описані методи, котрі допоможуть Вам суттєво підвищити свою захищеність.

Слабкі місця

Хоча, після проведення описаних вище налаштувань, пакетом вже можна користуватися, все ж залишається значна кількість «дірок», що можуть призвести до порушення Вашої анонімності та конфіденційності. Спробуємо їх розглянути.

Одне з найуразливіших місць, є витік інформації про вашу систему на сервері, до якого Ви звертаєтеся та на вихідному вузлі (сервері, який ж шлюзом між захищеним каналом та незахищеним). Потенційною загрозою є виконання скріптів, та увімкнені куки (Cookies – механізм, збереження деяких даних на комп’ютері користувача). 

У першому випадку, виконаний, практично непомітно для користувача, скріпт, може зібрати та передати інформацію про Ваш комп’ютер зацікавленій особі. У другому – записана у куках інформація може надати можливість розпізнати Вас при незахищеному відвідуванні інтернет-ресурів.

Для запобігання цього, можна вимкнути ці функції у налаштуваннях браузера. Але, слід мати наувазі, що деякі сайти можуть не функціонують нормально при відключені цих функції.

Наступним слабким місцем є вихідний сервер, на якому можна зняти інформацію у незашифрованому вигляді та встановити пункт її призначення. Загрозу становлять зловмисники, які, створивши свій Onion-сервер, отримують доступ до чужих потоків даних та «виловлюють» з них приватну інформацію (реєстраційні імена, паролі і т.д.).

І, найслабкіше місце – це сам користувач, а точніше – його непродумані діїї.

У наступному розділі будуть основні способи профілактики порушення конфіденційності та анонімності.

Профілактика

Першим правилом, що захистить Вас від розкриття, є користування здоровим глуздом. Ніколи не використовуйте одинакові ідентифікатори чи дані (ніки та паролі на форумах, реальні дати народження, аватари, підписи, електронні адреси і т.д.) при відкритій роботі та захищеній роботі. Майже на всіх серверах ведуться логи (протоколи), що зберігаються досить тривалий час, завдяки яким, адміністратори ресурсу, шляхом співставлення інформації та простих розмірковувань, встановлять дані, які можуть бути достатніми для Вашого розкриття. І у Вас немає жодних гарантій, що цю інформацію використають Вам на шкоду чи не передадуть по відповідному запиту. Навіть, навпаки – ви можете бути впевнені, що при відповідному зверненні вона буде передана. 

Електронну поштову адресу для конфіденційного спілкування також бажано мати окрему, на яку не будуть писати ті, хто з Вами спілкується відкрито (не по захищеній мережі). Створення безкоштовної скриньки  потрібно проводити через TOR і ніколи не відвідувати її відкрито.

Свої анонімні публікації ніколи не відвідуйте в числі перших. Якщо Вам потрібно поширити на неї посилання, нехай це зробить першим хтось інший, кому ви довіряєте, і хто має відповідний юридичний захист чи недоступний тим, хто може спробувати Вас знайти.

Також, потрібно дбати про те, щоб перший у ланці та вихідний вузли, по можливості, були на території за межами впливу тих, кому б спало на думку Вас знайти чи перешкоджати Вашій діяльності у мережі.

Коротше кажучи, ніколи не використовуйте самі відкрито те, що Ви не хочете, щоб з Вами пов’язали. 

Подивитися вихідний вузол Вашого каналу можна за допомогою того ж http://2ip.ru/, або за допомогою пункту меню View the network вікна Vidalia Control Panel. Якщо, по якійсь з причин, Вас не влаштовує якийсь вузол, натисніть пункт меню віна Vidalia Control Panel Use a new identify та зачекайте повідомлення у трею про встановлення нового каналу. Пізніше, повторіть перевірку. Доречі, потрібно мати наувазі, що TOR сам постійно змінює шлях протягом кожних 10 хв.

Щодо куів та скріптів, найкращим виходом є виконання анонімної роботи, або на окремому комп’ютері (що не зручно та дорого), або на т.з. «віртуальній машині» - середовищі, що симулює інший комп’ютер на Вашому комп’ютері. Для цієї мети рекомендую використовувати пакет VMWare (http://www.vmware.com/), відповідно встановлений та налаштований. На цій «віртуальній машині» необхідно встановити «чисту» операційну систему, та взагалі не тримати ніяких даних, які б могли містити будь-яку інформацію про Вас. На такій «віртуальній машині» можна спокійно вмикати куки та скріпти, не остерігаючись витіку через них інформації. Хоча, потрібно мати наувазі, що зв'язок між різними  анонімними проявами вашої діяльності у мережі ймовірність є.

І найвищу конфіденційність, забезпечить Вам, з урахуванням написаних вище рекомендації, робота через вільні Wi-Fi зони, з «чистої» операційної системи, через «незасвічену» MAC-адресу вашого мережевого Wi-Fi-адаптера. Причому, систему потрібно приводити у стан «чистої», MAC-адреси – змінювати, а Wi-Fi зони вибирати багатолюдні, не без відеоспостереження та постійно змінювати їх. Також, необхідно максимально скоротити тривалість сеансів зв’язку та проводити їх якомога непомітніше.  Це дорогий та трудоємкий спосіб, який є сенс використовувати лише у надзвичайних випадках. Окрім того, він потребує певних навиків у роботі як з програмних так і з апаратним забезпеченням.

Можливо, також, використання мобільного Інтернету, але для цього потрібно мати «чистий» телефон та номер, з якого ні Ви, ні ніхто з тих, хто знає, що він є чи був у Вас, не телефонував і телефонувати не буде. Наголошую, що не лише SIM-картку, але й термінал, IMEI якого реєструється мережею мобільного зв’язку. Необхідно, навіть, враховувати, що продавець, у якого Ви купили телефон чти SIM-картку може спричинитися до вашого  розкриття, у випадку інтенсивних пошуках Вашої персони.

Останні два абзаци ближчі до «шпигунських ігор» чим до нормальної роботи.

Для більшості випадків, достатньо просто встановити Tor Browser Bundle for Windows та дотримуватися підказок здорового глузду.
«Один за всіх та всі за одного»

Використовуючи TOR, навіть якщо у Вас немає особливої потреби у анонімності, ви допомагаєте захиститись іншим, так як збільшуючи трафік у цій мережі, ви суттєво ускладнюєте пошук та розкриття інших користувачів. А бувають ситуації, коли від цього може залежати як і Ваша доля, так і доля народу.

Порівняльне релігієзнавство: МЕРЕЖЕВИЙ МАРКЕТИНГ

Зображення з сайту Caricatura.ru

Недавно я прийшов до висновків про деякі аналогії між релігією та ідеологічними концепціями маркетингових мереж, якими хочу з поділитися.

Будь-яка схожість з будь-якою маркетинговою мережею чи її учасниками є випадковою podmig

Вірування

Адепт вірить, що буде отримувати великі доходи від великих продаж великої кількості інших адептів, які  знаходяться під ним у ієрархії.

Сповідування

Постійне надоїдливе проповідування своєї мережі, переважно заїждженими тупими історіями (притчами), інколи розказаними тими самими інтонаціями, про своїх знайомих, розповідями про високу якість продукції, та про те, як їм це все підходить.

Літургії

Регулярне відвідування та організація зборів, метою яких я залучення неофітів та самоутвердження себе у вірі.

Святі сподвижники

Адепти, які, якщо вірити різним брошуркам і проспектам з яких вони дурнувато посміхаються, вже отримують великі за рахунок адептів, що роблять великі продажі.

Нетерпимість

Постійне свідоме та несвідоме виявлення свого негативного ставлення до тих, хто відмовився від високої честі причаститися до їх релігії, що супроводжується тими ж розповідями як це корисно, вигідно і як їм це підходить.

Спокута

Наприкінці звітних періодів, закупка різної непотрібної хрєні, заради добирання балів, з подальшими нав’язливими спробами її реалізації серед знайомих та самонавіювання того, як їм потрібно те, що не вдалося продати.

Шахрайство

Розповіді про те, як вони у побуті користуються найдорожчими видами товарів, що розповсюджується у мережі, яких, насправді у, них немає, та про те, як вони багато заробляють.

Відступники

Поступовий відхід від вірування та сповідування після того, як стає зрозуміло, що святими їм не стати, так як не вдається набрати у достатній кількості нових неофітів.

smile

Обкладені даниною

Даниною обкладали переможених, переслідуючи дві мети. Перша – отримання ресурсів для утримання апарату насильства, що призначений тримати у покорі переможених, компенсувати затрати на перемогу, отримати наживу. Друга – створити дефіцит ресурсів для підготовки ефективного опору переможених, так як всі сили переможених задіюються для добування ресурсів необхідних для сплати данини та забезпечення виживання себе та близьких. Зараз ми маємо ситуацію, коли банда покидьків, скориставшись глупістю народу та вкраденими у нього ж ресурсами, нав’язала свою гегемонію, з метою примноження своїх багатств. І у цьому їй допомагають різноманітні продажні хруні, що продали себе, свій народ і, самі не відаючи цього, майбутнє своїх дітей. Це тупе падло я не можу назвати інакше, як колаборантами. Таких не можна забувати. Їх потрібно запам’ятовувати поіменно, для того, щоб не забути віддячити, навіть через багато років. Повернемося до наших голубих баранів. Програвши перший бій, потративши величезні ресурси на підготовку до другого, їм, таки, вдалося добитися перемоги. На цю перемогу були потрачені величезні кошти, які зараз кровососи стараються повернути у найкоротший термін, так як все ж не впевнені, що їм вдасться панувати тут довго. Окрім того, для ускладнення мобілізації сил опору, народ обдирається до останнього. Причому, робиться це поступово посилюючи гніт, так як різке погіршення може викликати зрив, з яки вони не впораються. А так, люди звикають, терплять в надії на покращення і виправдовують свою пасивність необхідністю турбуватися про родину. Правда, я не впевнений, чи справа у турботі , чи у тупому страху. Тільки розуму не вистарчає усвідомити, що, якщо динаміка збережеться, їхня турбота може звестися до жебрацтва у буквальному сенсі цього слова. Покращення не буде, якщо його самому не вибороти!  А народ бідніє з кожним днем. Все більше та більше сил витрачається на здобування необхідного мінімуму. І все менше сили залишається для того, щоб знищити, на даний момент таких сильних, паразитів.

Не можна чекати! Потрібно діяти, поки ще є хоч якась можливість! Потрібно діяти сьогодні! Завтра може бути запізно.

Алістер Кроулі

Напевне, немає окультиста, на якого б було вилито стільки бруду, як на Алістера Кроулі. Зупинятися на його біографії немає сенсу – в мережі не складає проблему її знайти. Його моральний рівень – тема, на мою думку, теж не дуже цікава. Чи написане ним є здобутком його пошуків, чи розкритими таємницями таємних окульних орденів – теж уже не має великого значення. І, навіть, збочені форми які отримали опубліковані ним тези, завдяки деяким трактуванням, – теж не важливо.

Для мене цікавими є три моменти: концепція Телеми, абсолютно логічний підхід до окультизму та пояснення принципів ритуалів.

«Немає закону вище «Вчиняй, як зволієш». Лише дуже поверхневий погляд може заставити трактувати трактувати ці слова як заклик до свавілля та розпусти. Суть цих слів криється у розумінні сенсу істинного бажання, бажання, що іде від істинної сутності людини, сутності що перебуває у постійному зв’язку з джерелом та причиною всього. Ми, переважно, взагалі не чуємо голос цієї сутності, а, інколи, чуємо її слабкий та спотворений голос, називаючи її совістю. І, лише звільнивши цю сутність від груд сміття, ми зможемо не лише встановити зв'язок з нею, але й упізнати у ній істинного себе.

Інтерес, також, представляють твори, у яких реалізована систематизація символіки різних окультних систем. Прикладом є таблиці у «777». Подібна систематизація не лише наочно показує подібність та спільні корені більшості систем, але й дає готову систему символів, що є надзвичайно корисною як при медитаційних техніках так і при ритуалах.

І, нарешті, більше ні у одного з авторів я не зустрічав більш прагматичного та тверезого погляду на принципи дії ритуалів, їх психологічні аспекти, принципи побудови.

Сміливість у пошуках, поглядах та діях є тим, завдяки чому Алістер Кроулі увійшов у історію.

Карлос Кастанеда

Суперечливе ставлення викликає не лише творчість цього автора, але й його біографія. Його звинувачують у пропаганді наркоманії, поширення текстів, що ставлять під загрозу психічне здоров'я, подання своїх вигадок як подій, що реально відбувалися і т.д.

Чи дійсно існував Хуан і чи зустрічався з ним сам автор, а якщо й зустрічався, то яка частина  подій мала місце насправді залишається таємницею. Використання психотропних речовин дійсно несе загрозу здоров'ю, так як вимагає не лише участі досвідченого інструктора, але й відповідного рівня здоров'я адепта.

Але, незважаючи на все сказане, твори К.Какстанеди несуть нам особливий погляд на реальність,  психологію, психіку, та методи самотрансформації, що можуть зірвати завісу з частини прихованого від нас світу.

Саме філософія споглядання Світу та реорганізації свідомості, а не опис практик застосування хімічних психоделіків, робить систему, описану Кастанедою, унікальною та вартою уваги.Систему роботи з свідомістю, описану Катанедою, можна описати як нейтралізацію бінера: «звільнення точки зборки» та «сталкінг». Призначення першого – звільнити свідомість від стереотипів, другого – дисциплінувати та захистити свідомість, позбавлену звичних точок опори, які, одночасно, є кайданами для неї. Для «звільнення точки зборки» одною з цікавих технік є контрольовані сновидіння. Свідомість, перебуваючи у світі, де будь-які обмеження є лише продуктом її діяльності та повністю підвладні їй, отримує шанс навчитися ламати практично всі стереотипи, нав’язані емпіризмом.

А така техніка, як «зупинка внутрішнього діалогу», що детально розглядається у творах, є ключовим моментом не лише самовдосконалення, але й чи не найважливішим моментом досягнення успіху у практиках націлених на виклик зовнішніх змін вольовим зусиллям (реалізаційної влади).

Та найголовнішою темою і метою у творі є пошук індивідуальної свободи, у тому числі від свого емпіричного «лже-Я».

Карлос Кастанеда | Полное Собрание Сочинений [2007] [PDF]

http://nnm-club.ru/forum/viewtopic.php?t=208672

http://fgf1.i.ua/g/28fdb9.28fdb9.87fd6.1.8a8b017e.1/K.K.12_books.pdf

Сторінки:
1
2
попередня
наступна