Державна мова відміняється.

  • 27.10.13, 13:15

27.10.13 09:54 Сертификат о знании государственного языка может стать обязательным не для всех вузов, - СМИ
В следующем году наличие обязательного сейчас для всех направлений подготовки сертификата внешнего независимого оценивания по украинскому языку и литературе может стать нормой не для всех вузов.

Университеты, имеющие статус исследовательских, получают право определять перечень конкурсных предметов не зависимо от перечня, приведенного для каждой специальности в Условиях приема в вузы. Они могут выбрать его по собственному усмотрению из числа тех, по которым проводится тестирование, пишет в статье для ZN.UA Оксана Онищенко, передает Цензор.НЕТ.

В предыдущие годы в конкурсный балл абитуриента засчитывались баллы сертификата ВНО по трем предметам. Их выбирали из перечня, приведенного для каждой специальности в Приложении №1 к Условиям приема. Первым и обязательным для всех направлений подготовки являлся сертификат ВНО по украинскому языку и литературе.

Читайте на «Цензор.НЕТ»: Табачник снял с себя ответственность за образование детей: Школы не справляются

В ближайшее время Министерство образования утвердит Условия приема в высшие учебные заведения на 2014 год. Это своеобразная "Конституция" вступительной кампании. На ее основе каждое высшее учебное заведение разработает свои правила приема.

И в этом проекте Условий нет четко прописанного требования относительно того, обязаны ли эти университеты требовать сертификат о знании государственного языка.

Читайте также: Сейчас образование воспроизводит бедность в стране, - ГриневичИсточник:http://censor.net.ua/n257668Источник:http://censor.net.ua/n257668


Ланцюговий пес.

  • 25.10.13, 23:43
Тетяна Чорновол
Кат Марков різав навіть жінок. Безкарно. Проте пса, що кусає господаря – стріляють.25 жовтня 2013, 10:22
Коли українофобство нинішнього арештанта Ігоря Маркова збігалося з партійною ідеологією Віктора Януковича йому дозволялося багато. В Одесі знають: Марков з задоволенням приміряв на себе роль ката, і все йому сходило з рук.


На мітингах він виголошував, цитую: "що націоналістів треба вбивати морально і фізично".
 А після реалізовував слова в життя. Особисто приймав участь у звірячому побитті свободівців в 2007-му році,



Може всім чоловікам обрізання треба зробити?

  • 25.10.13, 21:33
У Відні хочуть знести пам’ятник Іванові Франку.
22-10-13 15:45





У Відні хочуть знести пам’ятник Іванові Франку
Фото: Погруддя Івана Франка у Відні
Джерело: wikipedia.org
В останньому номері від 21 жовтня авторитетний австрійський тижневик Profil надрукував статтю під назвою «Жиди, кровопивці», у якій Івана Франка названо антисемітом. У публікації також ставиться під сумнів доцільність подальшого збереження пам`ятника «антисеміту» Франку, який встановлено у центрі Відня.

Слова, винесені в заголовок статті, «Жиди, кровопивці»  («Juden, Blutsauger») автор приписує Іванові Франку. Загалом у тексті журналу подано кілька безсистемно вирваних з контексту цитат з творів письменника, де міститься характеристика галицьких євреїв. Сам письменник названий у статті «радикальним націоналістом і палким антисемітом».

Публікація цієї статті співпала з науковою конференцію у Віденському університеті, яка має відбутися 24-25 жовтня. Ця конференція присвячена з`ясуванню того, наскільки Івана Франка можна вважати антисемітом і чи заслуговує він на вшанування в Австрії. На ній навіть підніматиметься питання доцільності існування на фасаді Університету пам’ятної таблиці І.Франкові і погруддя українського письменника у центрі міста. Спровокував дискусію виходець з Одеси Еміль Лянґерманн, який у 1970 році з родиною перебрався до Австрії. Саме він переклав німецькою і подав до магістрату Відня «антисемітські» цитати з Франкових творів.

Погруддя Івана Франка роботи львівського скульптора Любомира Яремчука, встановлене у центрі Відня поблизу церкви Святої Великомучениці Варвари. Відкриття пам'ятника відбулося 28 травня 1999 року. Проект цього пам'ятника створили львівські архітектори Василь Каменщик та Володимир Турецький.

Пам`ятну дошку Іванові Франку на фасаді Віденського університету встановлено у 1993 році.

Джерело: 
ZAXID.NET

У Чернишевського б очі повилазили і голова тріснула.

  • 25.10.13, 20:24
Невідомі поглумилися над пам’ятниками Бандері

 Галина Германська 25.10.2013 12:40 

 
2013-10-25 08.47.47

Фото ТВ4

Народний депутат України-свободівець Олексій Кайда звернувся до начальника обласної міліції з вимогою негайно розслідувати ці злочини. «Стало відомо, що вночі вандали пошкодили постаменти Степанові Бандері на Тернопільщині. Низка актів вандалізму над пам’ятниками провідників ОУН-УПА, героїв національно-визвольної боротьби, які зафіксовано впродовж останніх місяців у різних областях України, свідчать про сплановану акцію. Проте ми не дозволимо нікому глумитися над історичною пам’яттю українців!», – наголосив свободівець.

Олексій Кайда зазначив, що встановлення зловмисників має стати справою честі для правоохоронних органів. А затягування розслідування може бути сприйнято громадськістю як безсилля правоохоронних органів перед свавіллям злочинців.

От, що каже з цього приводу міліція.

“Повідомлення про факти вандалізму надійшли до чергової частини райвідділу сьогодні вранці. На місці події працює слідчо-оперативна група, міліціонери фіксують акти вандалізму. Одне із пошкоджених погрудь невідомі облили фарбою. Події внесені в журнал єдиного обліку, розпочато розслідування” – повідомили в прес-службі УМВС.


І скільки на ТАКИЙ ФАШИСТСЬКИЙ ВАНДАЛІЗМ патрійоти будуть "мУвчати"?
 
Як ви вважаєте, що потрібно робити?

11%, 3 голоси

0%, 0 голосів

75%, 21 голос

14%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вороги опозиційного мурашника.

  • 25.10.13, 02:25
Юрій Гримчак: Вороги опозиції — не тільки зовні, а й усередині 
Колишній «батьківщинівець» розповідає про причини, які змусили його порвати з партією, вирушити в самостійне плавання й балотуватися на довиборах у парламент
Наталія ЛЕБІДЬ   

Юрій Гримчак. (Фото  УНІАН.)
У парламенті минулого скликання Юрій Гримчак «заробив» собі кримінальну справу — його, як і Андрія Парубія, звинуватили у киданні в сесійній залі димових шашок під час вікопомної ратифікації харківських угод. Захисна депутатська парасолька була б аж ніяк не зайвою для опозиціонера, підвішеного прокуратурою на гачок. Проте в партійному виборчому списку, складеному «Батьківщиною» та «Фронтом змін», Гримчакові дісталося непрохідне 91–ше місце.Тепер, коли політик порвав із «Батьківщиною» та вирішив балотуватися у ВР на довиборах у 223–му мажоритарному окрузі в Києві, такі дії пана Юрія колишні однопартійці називають «проявом образи». Хоча зміст розмови з Гримчаком підштовхує до висновку: ні, тут справа не в образах. У невдоволенні загальною ситуацією — так, можливо.Гримчака можна було б вважати нещирим, але останні події в опозиційному середовищі доводять, що таких, як Юрій Миколайович, — чимало. Хтось не бажає безслідно розчинятися в лавах «Батьківщини», хтось не схвалює політику теперішнього керівництва. У всякого свій резон, а в Гримчака ще й додаткова мотивація: повернутися у велику політику.У суперники по округу Гримчак отримує, зокрема, «свободівця» Юрія Левченка — єдиного кандидата, узгодженого з «Батьківщиною» й «УДАРом». Тепер опозиція звинувачує Гримчака в грі на боці влади задля відтягування голосів Левченка (до речі, те саме «Свобода» закидає й адвокатці Тетяні Монтян, котра теж вирішила тут балотуватися). Сам Юрій Гримчак у «Фейсбуці» зазначив, що «Свобода» нібито зумисно програла вибори у 2012–му, бо мала домовленості з владою.Чим усе завершиться — покаже день голосування 15 грудня. Поки що «УМ» цікавиться тим, як дійшов пан Гримчак до відповідного рішення...«Заяву про вихід із «Батьківщини» я написав ще влітку»

— Пане Юрію, скажіть щиро, багато бруду на вас вилили після вашої заяви про балотування?

— Та ну... Це ж життя... Та й якщо подивитися, то 80 відсотків бруду, який було вилито, — це бруд від «тролів» «Свободи». Людей, які не мають ані прізвищ, ані облич і які виходять в інтернет тільки для того, аби отаке робити...

— А хто вас підтримав?

— Друзі, громадські діячі, волонтери, які готові їхати й допомагати мені на виборах. Є й підтримка з боку людей, які були разом зі мною депутатами у минулому скликанні. Не можу сказати, що мене кинули напризволяще.

— А якби не ці мажоритарні довибори, ви вийшли б із партійного списку «Батьківщини»?

— Так я ж іще влітку написав заяву про вихід із партії «Батьківщина». Щоправда, тоді я лежав у лікарні і відправив свою письмову заяву поштою. Після того мені казали: «Ну що ж ти з «Батьківщини» вийшов, а зі списків — ні?». Довелось і це зробити. А для того треба було вибрати час, поїхати в ЦВК, написати заяву, це ж ціла процедура.

— Тоді, влітку, керівники «Батьківщини» намагалися поговорити з вами, переконати цього не робити?

— Ні, нічого подібного не було. Я зробив свою заяву після об’єднавчого з’їзду (тобто наприкінці травня 2013–го. — Авт.). Тоді про це була невеличка новина в пресі, журналісти мені дзвонили, питали, що відбувається...

— А коли ви бачилися з очільниками «Батьківщини» востаннє?

— Після завершення минулорічної виборчої кампанії. Тоді ще була нарада трьох опозиційних сил — «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу» — з приводу того, заходити чи не заходити до Верховної Ради...

— Тимошенко тоді казала: «не заходити і мандатів не брати»...

— ...тобто це все відбувалось у грудні 2012–го. Я тоді теж казав: не заходити, підтримав у цьому питанні Гриценка... Ви ж знаєте, що, згідно з чинним законодавством, старий парламент завершує свої повноваження з відкриттям нової сесії, а нова Рада приймає на себе свої обов’язки в момент складання присяги. Я пропонував відтермінувати цей момент, і тоді фактично не було б Ради, не було б спікера, не було б нових призначень, голови Нацбанку тощо. На владу можна було б тиснути й вимагати перевиборів у п’яти округах, де не визнали перемогу опозиції. Але всі опозиційні партії дуже хотіли увійти до парламенту, й меншість просто не почули.

— А ви впевнені, що тиск би вдався? Що ми мали б натомість — непрацюючу Верховну Раду? Або Раду попереднього скликання, якій на 12 місяців подовжили життя?

— Та працювала б Рада. Не може країна існувати без парламенту, попри всі його недоліки. Бо парламент — це і прийняття бюджету, і призначення уряду... На той момент склалася ідеальна ситуація, аби висунути низку вимог, зокрема й щодо Тимошенко. Але хлопці дуже захотіли бути в Раді — хто головою комітету, хто — заступником...

«Із Луценком ще не зустрічався. Думаю, спочатку йому слід поговорити з Турчиновим»

n Повернемося до вашої ситуації з участю в довиборах. Юрій Луценко, від чиєї партії ви були депутатом минулого скликання, не схвалив вашого кроку, але водночас досить різко висловився на адресу головного штабіста «Батьківщини» Турчинова — йому, мовляв, слід навчитися діалогу з людьми. А що особисто вам казав Луценко?

— Ми ще не зустрічалися. Думаю, йому спочатку слід таки поговорити з Турчиновим, а вже потім зі мною. Хоча коли ти йдеш на такі кроки, то дуже тяжко переконати людину цього не робити. Власне, майже неможливо.

— А як щодо невміння Турчинова вести діалог? Погоджуєтеся з таким визначенням?

— Так це не тільки Турчинова стосується, а й Яценюка, нашої двоголової опозиції в цілому... Не хочуть, не можуть, не вміють вести діалог — назвіть це, як хочете. Фракція «Батьківщина» мала понад сто людей, а зараз в її складі — вже 90... А якщо будуть прийняті правки до Регламенту ВР і можна буде створювати депутатські групи по 15 осіб, то ця політична сила просто «розійдеться» по таких групах. Ви ж чули про ПРП і «Фронт змін»?

(Гримчак має на увазі зупинку злиття ПРП із «Батьківщиною», а також відродження «ФЗ» як окремої партії під назвою «Демократи». — Авт.).

— Звісно, чула.

— Враження таке, що там «хто не з нами, той проти нас», а «з нами» — не так уже й багато людей, і вороги в них не тільки навкруги, а й усередині. Практично в усіх областях наявні конфлікти — і все довкола так званого об’єднання [«Батьківщини» і «Фронту змін»]...

— На Черкащині всі п’ятеро членів фракції «Фронту змін» вступили до «Регіонів» — це до вашого мартирологу втрат. Вважаєте, «так зване об’єднання» було не потрібне?

— Було потрібне. Але не механічне. Партія — це робота, люди, відносини. Все це не можна зліпити до купи адміністративними методами.

— А Тимошенко? Вона хіба діяла не так само?

— Я не так багато з нею спілкувався особисто, все таки я належав до іншої партії. Але знаю, що коли в «Батьківщині» виникали якісь конфліктні ситуації, то тривала розмова. Сідали за стіл, шукали компроміси... То був діалог між рівними людьми. Зараз цього нема.

— У вас не було бажання знову приєднатися до Луценка і до його тепер уже «Третьої республіки»?

— А я не можу сказати, що я не приєднався. У мене є свої пропозиції щодо «Третьої республіки», вони обговорюються. Країні потрібні зміни. Це стосується й економіки, й фінансів, податків, правоохоронних органів, судової системи. Треба змінювати клімат, бо рівень довіри до держави як такої критично низький.

«У Левченка ще немає біографії, а в «Свободі» все дуже погано»

— Повертаючись до 223–го округу. Як ви оцінюєте своїх суперників? Адже їх там ціла купа. Є й «екзоти», є й одіозні постаті — на будь–який смак, починаючи від колишньої дружини адвоката Власенка Наталії Окунської та закінчуючи адвокатом Монтян. Кажуть, ніби й екс–заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін буде балотуватися...

— Знаєте, я не хочу їх оцінювати, вважаймо, що всі вони — достойні люди... Тут треба пам’ятати про інше: оці вибори — останні перед 2015 роком. Це шанс донести свої погляди до людей. І не тільки на 223–му окрузі, а й по всій Україні.

— Але головним вашим суперником є минулорічний переможець — «свободівець» Юрій Левченко. Читаючи ваш «Фейсбук», я винесла враження, що цей хлопець вам імпонує, але ви вважаєте його жертвою обставин. Це так і є?

— Ну як вам сказати... Здається, це Черчілль сказав: якщо людина у молоді роки не була реформатором — у неї нема серця, а якщо, подорослішавши, не стала консерватором, то в неї нема розуму... Коли кажуть, що «Свобода» — це права партія, це неправильно. Вони — «ліваки», і у сфері економіки, приміром, вони виступають з лівими ідеями у чистому вигляді.

Про Левченка як про людину я не можу сказати нічого поганого. Ну, молода людина... Не так давно повернувся в Україну — кілька років прожив за кордоном, навчався там... У нього ще, за великим рахунком, немає біографії. Оцінювати його самого поки що неможливо, доводиться це робити, виходячи з того, яку партію він представляє, тобто «Свободу». А тут усе дуже погано.

— Що ви маєте на увазі?

— Та хоча б ті публікації, які з’являються останнім часом. Якщо там все неправда, то хай ідуть до суду та позиваються на авторів... У нас всяке бувало, але досі тільки одна партія брала у свої списки кілерів. Тепер таке враження, що ще одна з’явилася. (Гримчак має на увазі розслідування львівської газети «Експрес» щодо джерел фінансування ВОС. — Авт.)... Занадто великий розрив між декораціями і тим, що відбувається насправді.

— Чому ви так переконані в тому, що «Свобода» налаштована на програш і свідомо не захистить перемогу Левченка, якщо ця перемога, звісно, матиме місце?

— По–перше, відразу вам скажу, що перемоги там не було. Торік Левченко набрав на 5% менше, ніж найслабший переможець по інших округах. По–друге, на минулих виборах були всі можливості захистити результати на цьому окрузі. Невже три опозиційні сили — «Батьківщина», «Свобода», «УДАР» — не могли відстояти 223–й округ? А що, як програти вибори — то був більш прийнятний варіант для «Свободи»? Принаймні в мене складається таке враження.

— Припустимо, ви перемогли і вже як парламентарій зустрічаєтеся в Раді з Турчиновим та Яценюком. Вам є що їм сказати?

— Мені абсолютно нічого сказати ані Турчинову, ані Яценюку. Коли вони говорять про мою «аморальність», мені лише хочеться заперечити: «Хлопці, та ви на себе подивіться. Й почніть працювати у фракції, щоб не було «тушок», і покайтеся у всіх помилках...» А про що нам іще розмовляти?..

ДОСЬЄ «УМ»

Гримчак Юрій Миколайович

Народився 30 жовтня 1965 р. в Донецьку.

Був народним депутатом України VI скликання (2007—2012 рр.) від блоку «НУНС», квота партії «Народна самооборона». Був першим заступником голови партії, міністром iз питань надзвичайних ситуацій опозиційного уряду (2010 р); вступив до ВО «Батьківщина» (вийшов восени 2013 р.).

Навчався в Донецькому політехнічному технікумі, Макіївському інженерно–будівельному інституті та дніпропетровському відділенні Української академії державного управління при Президенті України (магістр державного управління).

Служив в армії, у 90–х роках був директором Центру науково–технічної творчості молоді в Макіївці, очолював приватні фірми «Грисо» і «Гранд». У ті часи був членом опозиційної Соціалістичної партії України, до якої входив Юрій Луценко, очолював макіївський міськком СПУ, у 2002 р. балотувався до парламенту від соціалістів.

2002—2005 — помічник–консультант народного депутата Луценка, 2005—2006 — заступник голови Донецької облдержадміністрації, 2004—2006 — перший секретар донецького обкому СПУ, 2006—2007 — депутат облради.

Одружений, має чотирьох дітей.

Хата на 2 мільйони.

  • 25.10.13, 01:54

Хата на 2 мільйони 
Верховна Рада викликає «на килим» черкаського «губернатора», щоб пояснив правомірність руйнування історичної пам’ятки на батьківщині Кобзаря
Людмила СТРИГУН   Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   

Такою була «Хата чумака» ще у вересні. (Фото  надане прес-службою Міністерства культури України.)

Пристрасті навколо зруйнованої хати чумака в селі Моринці на Черкащині продовжують розгоратися. Учора з трибуни Верховної Ради народний депутат Ірина Геращенко розповіла про те, що побачили на батьківщині Шевченка її помічники, які особисто побували на місці подій. «Там усе набагато гірше, аніж навіть передбачалося. По–перше, самі музейники не можуть назвати точний вік розібраної хати. Одні стверджують, що їй 70 років і це була псевдоавтентика для туристів. Другі — що хата 1854 року і після скандалу її автентичність спеціально ставлять під сумнів. По–друге, ніхто (!!!) не може толком сказати, скільки коштів піде на так звану реставрацію і коли вони будуть виділені. Суми співробітники заповідника і виконавці розбору хати називають від 2 млн. до 300 тисяч. При цьому реально поки що не виділено ні копійки. Тому фрагменти розiбраної хати стоять під деревом і валяються на землі навіть без покриття плівкою чи навісу. По–третє, ніяких спеціалістів–реставраторів до експертизи іпроекту не залучали, на розборці хати їх не було, ніякої фото– чи відеофіксації не велося, детальний опис теж не проводився — це визнав на диктофон сам чоловік, Віктор Зоркін, який і розбирав самотужки ту хату. Скаржиться, що за роботу досі не заплатили. Ніяких експертів: музейників, шевченкознавців, реставраторів до проекту залучено не було», — заявляє Ірина Геращенко. Вона звернулася до парламенту з вимогою заслухати пояснення голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба щодо ситуації, яка склалася навколо реконструкції об’єкта «Хата чумака».

У Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка» запевняють, що хату «було розібрано відповідно до світової технології реставрації історичних об’єктів, за якою всі автентичні елементи зберігаються, як це було на території Музею народної архітектури та побуту в Пироговi, куди свого часу перенесли і хату доби Шевченка з села Шевченкове Звенигородського району». У Черкаському управлінні культури «УМ» запевнили, що всі роботи були проведені відповідно до проектно–кошторисної документації, розробленої на замовлення згаданого заповідника будівельно–архітектурною фірмою «ЛАРО». «Усі деталі розібрані, пронумеровані й лежать там на місці, чекаючи реставрації. З дня на день ми почнемо робити фундамент і на ньому відтворимо хату», — повідомив «УМ» заступник начальника управління культури Микола Суховий. Він же запевнив, що хату відновлять практично у початковому вигляді: «Там доведеться замінити максимум 25% деревини, що підгнила знизу. А основна частина — двері, вікна, сволок — збереглася в автентичному вигляді, все буде відтворено на своїх місцях».

Саме це найбільше і бентежить людей, які все життя мали справу з традиціями народної архітектури. «Хата чумака у Моринцях належить до так званих сошних хат, коли вкопували десь на метр у землю по чоти­рьох боках міцні дубові стовпи, і на них трималася хата, — розповів «УМ» відомий архітектор, співробітник Національного музею народної архітектури і побуту в Пирогові Сергій Верговський. — Такі хати дуже легко ремонтувати — досить зробити підкоп, замінити підгнилу частину сохи, замінити дерево знизу — і все, пам’ятка збережена. Для повної розборки потрібні набагато вагоміші причини — наприклад, коли починають випадати крокви. Адже розборка означає пониження рівня автентичності». Пана Верговського здивувало, що експертну оцінку проекту давала черкаська філія ДП «Держбудекспертиза», а не спеціалізований заклад. «Коли йдеться про пам’ятку архітектури, то тут має працювати не лише технічна служба, а й спеціалісти, які знаються на особливостях народної архітектури. Правда, може бути і ще одна причина — гроші. Але пам’ятка від цього не виграє», — зазначає архітектор.

Сам пан Сергій був причетний до перетворення хати чумака на музейний об’єкт. До 150–річчя з Дня народження Шевченка його запросили допомогти реконструювати стару хату, яка стояла пусткою. Саме тоді відбулася музеєфікація хати, її підрихтували і оформили інтер’єр. Він стверджує, що хата ХІХ століття і їй щонайменше 150 років. В управлінні ж культури наполягають, що хата не є історичною пам’яткою. Більше того, на цей момент об’єкт «завис у повітрі», оскільки процес передачі хати на баланс заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» не завершено. Більше того, на відновні роботи не надійшло іще й копійки, хоча вартість проекту (а відповідно до нього поряд із хатою планується звести ще й повітку, клуню, льох, криницю) — 2 млн. гривень.

Аби вгамувати емоції, черкаська влада швиденько презентувала макет нової хати чумака, але черкаська інтернет–спільнота називає ту оселю підробкою, закидає владі, що вона не зберігає автентичні будівлі, як це прийнято у світі, й дивується тому, навіщо було одне завалити, аби збудувати те саме та ще й за 2 млн. грн.


Ще одна дорога політична повія.

  • 25.10.13, 01:04
Янукович продовжує тримати Ющенка на підконтрольній території - Лещенко
24.10.2013 21:15


 

Почав хвилюватися за Віктора Ющенка.

 

Його син Андрій заявив, що батько з'їхав нарешті з державної дачі у будинку відпочинку «Конча-Заспа», утримання якого коштує українським громадянам 30 мільйонів гривень на рік.

 

Перед очима постала картина, як запаковані у валізи та ящики особисті речі погружаються на фургон, а Ющенко з дружиною востаннє проводжають оком президентські покої загальною площею понад тисячу квадратних метрів.

 

Але ні, все гаразд. Адміністрація президента Януковича заспокоїло.

 

«Державне управління справами за належністю розглянуло Ваш запит від 15 жовтня 2013 року щодо користування Президентом України, строк повноважень якого закінчився, Ющенком В. А. державною дачею в будинку відпочинку »Конча-Заспа" Державного управління справами.

 

Інформуємо, що Ющенко В. А. продовжує користуватися державною дачею в будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами на підставі пункту 2 Постанови Верховної Ради України від 04 січня 1992 року N2033 «Про забезпечення, обслуговування та охорону Президента України».

 

Бувають у житті приємні сюрпризи. Постанова 1992 року дозволяє в 2013-му і далі сидіти на державному утриманні відставному президенту, який зірвав голос на Майдані, обіцяючи побудувати в Україні справжню Європу без чиновницьких привілеїв.

 

Сумно згадувати, що про переїзд Ющенка з державної дачі на приватну його дружина Катерина анонсувала ще 1 вересня 2011 року.

 

«Ми зараз переїжджаємо у новий дім, і там дуже багато роботи. З деяких причин, включаючи пожежу та інші причини, трошки спізнилися, але не можемо дочекатись, коли переїдемо у свій дім», – розповіла тоді Катерина Ющенко.

 

Тоді ж його прес-секретар, а нині голова політради напівмертвої партії «Наша Україна» Ірина Ванникова сказала, що Ющенко житиме на державній дачі доти, поки його власний будинок у Нових Безрадичах «проходить необхідну реконструкцію».

 

Минуло 25 місяців...

 

І от чутки про рішучий вчинок Ющенка порвати з цією «злочинною владою» розбито сухою канцелярською мовою ДУСі: «Інформуємо, що Ющенко В. А. продовжує користуватися державною дачею в будинку відпочинку »Конча-Заспа« Державного управління справами»

 

Значить, все в порядку. І ми ще побачимо Ющенка на виборах президента 2015 року – в якості технічного кандидата Януковича. Адже державну дачу все одно доведеться відробляти.

Сергій ЛЕЩЕНКО

Курс растет - иуды остаются

"Весь світ театр і люди в нім актори".

  • 25.10.13, 00:50
Вся правда из блогосферы » Новости блогосферы » Марков, Колесниченко и Медведчук сами не верят в полезность Таможеного Союза
Марков, Колесниченко и Медведчук сами не верят в полезность Таможеного Союза.
24.10.2013 14:27 

 

Самое комичное во всей истории с арестом Игоря Маркова из Одессы - даже не его призывы к противостоянию с «преступным режимом», которому он служил еще месяц назад, а его апелляции к Западу, от которого он призывал дистанцироваться в пользу союза с Россией. Что ярчайшим образом демонстрирует: поборники Таможенного союза в Украине просто куплены Кремлем, отрабатывают свои заработки и сами ни на йоту не верят в полезность такого объединения для Украины. Все яростные нападки на Запад, кликушеские вопли о «евросодоме», митинги с толпами безумных старух - лишь анимация, маскарад. Все понимают: настоящая цивилизация, справедливые суды, надежные банки и удобные законы - в Европе. В России же - лишь бабло и правители, на тщеславии которых можно играть, выдуривая очередной транш «на борьбу».

При случае МарковКолесниченкоМедведчук и прочие «профессиональные русские» с удовольствием променяют на «евросодом» Россию-матушку с ее березками.  В нужный момент они всегда успеют сесть на самолет и улететь в ту часть земного шара, где им и их капиталам будет наиболее комфортно. А вот для нас они готовят другую участь. Для нас они приберегли те самые зависимые и продажные суды, в которые сегодня сами не хотят обращаться, «управляемую демократию», при которой у гражданина нет никаких прав и любого могут бросить в тюрьму по указке могущественного дяди, коррупционную инфраструктуру, продажную милицию. И в отличие от них, большинство из нас не сможет сесть в самолет и улететь в «Гейропу».

На акции немногочисленных сторонников Маркова, которую жители Одессы провели против его задержания, кто-то размахивал перед околотком российским флагом. Благодаря этому неизвестному герою, акция приобрела особый, зловещий символизм. Как удачно выразился Портников - Марков хотел в Россию, и он в ней очутился.

 

Добавить к этому нечего.

 

Денис КАЗАНСКИЙ frankensstein

Успешный менеджер

European parliament puts pressure on Ukraine.

  • 25.10.13, 00:09
Європейський Парламент сьогодні додав тиску на Український уряд, щоб звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко і задовольнити умовам EUS раніше  саміту Східної Співпраці у Вільнюсі в наступному місяці.

 NEWEUROPE Small Logo

«Без звільнення Тимошенко Євросоюз Угоду не підпише», - Ельмар Брок
24.10.2013 16:45


 

Голова Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах Ельмар Брок наголосив, що без виконання критеріїв Ради ЄС, в першу чергу звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

 

Про це він заявив, коментуючи ухвалення Європарламентом резолюції «Про Європейську політику сусідства: у напрямку зміцнення партнерства. Позиція Європейського Парламенту (ЄП) щодо доповіді 2012 (Європейської Комісії)», повідомляє New Europe.

 

«Позиція ЄС дуже чітка: або Україна виконає умови, або Угоду не буде підписано під час саміту у Вільнюсі. Зараз м‘яч на полі української влади. Я сподіваюся, що влада України виконає усі вимоги, але час для цього спливає. Що стосується виборчого законодавства та судової реформи, то ми бачимо значний прогрес, але не у питанні вибіркового правосуддя, яке включає справу Юлії Тимошенко», - сказав Ельмар Брок.

 

«Угода про асоціацію відкриє нове майбутнє для України та створить нові можливості для бізнесу та населення цієї країни. Але цей процес повинен базуватися на повазі до верховенства права, демократії і припинення вибіркового правосуддя, включаючи звільнення Юлії Тимошенко», - підкреслив він.

 

Нагадаємо, що вчора у своїй резолюції Європейський Парламент рекомендував Раді ЄС підписати з Україною Угоду про асоціацію у разі виконання Києвом всіх необхідних умов Ради ЄС, ключовою серед яких є припинення політично-вмотивованого переслідування, в тому числі звільнення Юлії Тимошенко, та висловив сподівання, що місія екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського знайде взаємоприйнятне рішення в ситуації з Юлією Тимошенко
.

Отец руССкой де&мократии.

  • 23.10.13, 23:29
Путин - отец нового терроризма, у которого нет отчетливых целей, но есть желание убивать - Портников

23.10.2013 18:03


 

Волгоградская трагедия вновь заставила российские СМИ говорить о кавказском терроризме, смертниках, радикальных организациях. Президентство Владимира Путина начиналось с громкого обещания мочить террористов в сортире. Но проблема, уже стоившая жизни и здоровья сотням россиян, отнюдь не решена, более того – она стала куда более серьезной со стратегической точки зрения.

 

Путину удалось умиротворить Чечню, но ценой превращения ее в настоящее феодальное владение президента Кадырова. Соседние Ингушетия и Дагестан контролируются федеральными властями куда основательнее, но при этом Москве приходится идти на компромиссы с местными кланами, являющимися куда более авторитетными хозяевами республик, чем пришлые силовики и кремлевские начальники. И всюду продолжается противостояние местного подполья с республиканскими властями и силовыми структурами – причем никогда нельзя точно понять, где заканчивается подполье и начинается местная власть.

 

То, что действительно удалось Кремлю – так это фактически уничтожить информационные потоки с Кавказа, заменив их казенным официозом. Поэтому не только россияне, но и весь остальной мир пребывают в иллюзии установления хотя бы относительного спокойствия и порядка, изредка взрываемой сообщениями о бывшем махачкалинском мэре, за несколько дней превратившемся из лучшего мэра России в бандита и убийцу, или новостью о трагедии в Волгограде.

 

Но самое главное, что произошло за эти годы – серьезное изменение этнографического состава населения Северного Кавказа и массовая миграция кавказцев в населенные этническими русскими регионы России. «Умиротворив» Кавказ, Кремль его фактически изолировал, так что безысходность здесь – как и уровень коррупции, кумовства и вседозволенности чиновников – значительно превосходит средний по России. В результате первыми кавказские республики оставили этнические русские, и национальные автономии кавказских народов стали куда больше напоминать настоящие государства, чем в советское время. А вслед за ними потянулись и сами кавказцы, быстро обнаружившие, что в «настоящей» России к ним относятся отнюдь не как к равноправным гражданам, а как к нелюбимым чужакам.

 

В результате начинают меняться сами причины кавказского терроризма, с которым был намерен покончить еще только попробовавший власть на вкус Путин. Если в ельцинскую эпоху терроризм был связан с сепаратизмом, со стремлением к отделению кавказских республик от России, ставшим естественным отголоском развала империи, то теперь терроризм – порождение внутреннего противостояния внутри кавказских республик и усиливающегося межнационального непонимания между русскими и кавказскими народами в собственно русских регионах страны.

 

Кавказским республикам, по большому счету, сейчас незачем отделяться от России – они фактически и так уже существуют в собственном мире, используя российский бюджет для обогащения компрадорских элит. Но то, как организована жизнь в самих этих республиках – беспросветная, подлая, не обещающая ничего большинству остающихся в родных местах, тем более, молодежи – и то, что происходит между русскими и кавказцами в «настоящей» России, становится питательным бульоном для нового терроризма, терроризма радикального отчаяния и безумия, у которого нет отчетливых целей, но есть желание убивать и крушить. Отец этого терроризма – Владимир Путин.

 

 

Виталий ПОРТНИКОВ