хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Україну ЗЛИВАЮТЬ, як злили Крим і Донбас?

  • 21.08.15, 16:46
Международные партнеры Украины угрожали перестать давать деньги или снять санкции с России, если мы не примем новую Конституцию с «особым статусом» Донбасса — вице-спикер ВРУ 21.08.2015 13:49.

Международные партнеры Украины угрожали не дать денег или снять санкции с России, если украинские депутаты не примут новую Конституцию с «особым статусом» Донбасса. Об этом в интервью «ОстроВу» сказала вице-спикер Верховной Рады Оксана Сыроид.

«Пока не было еще категорической позиции (фракции «Самопомощь», - «ОстроВ»), что мы не будем голосовать, то риторика была намного мягче, поясняли, что это все ради минских договоренностей и так далее. Когда наша риторика стала более четкой, когда я сказала, что это суверенное право украинского народа и только парламент имеет право принимать решения относительно изменений в Конституции, что это не может быть предметом международного давления, это часто вызывало более жесткую реакцию. В разных случаях это было по-разному. Например, «так может вам деньги не давать?» или «тогда мы с России санкции снимем». Я тогда говорила, что дорогие международные партнеры, мы вас уважаем, но это означает, что вы приняли в отношении России санкции, чтобы мы приняли изменения в Конституции? Или вы ввели санкции, потому что Россия начала войну? Разговоры были очень тяжелыми», - говорит она.

По словам вице-спикера, некоторые международные партнеры говорили что минские соглашения можно читать по-разному: не от 1 пункта до 11, а можно начинать сразу с 11.

«Эти дискуссии очень сложные, но позитивным является то, что впервые в истории наши международные партнеры встретили откровенную позицию», - считает О.Сыроид.

«Мы поясняем, что мы заинтересованы в том, чтобы война закончилась, чтобы перестали гибнуть наши люди, но есть интересы Украины и решение этой проблемы не может быть за счет этого государства», - резюмирует она.
Стаття із ОстроВ
P.S. Ганна Гопко із ВО"Самопоміч" сказала, що є достатньо голосів для прийняття змін в Конституцію. Позачергове засідання ВР для цього планується на наступному тижні.
Звертаюсь до Дмитро Ярош Borys Filatov Віталій Купрій Oksana Syroyid Borislav Bereza Володимир Парасюк та інших депутатів, які себе позиціонують патріотами України:
Ми не маємо цього допустити! Треба блокувати трибуну! Треба скликати народ під ВР! Народ готов виходити - наc ніхто не запитав щодо згоди знищення суверенітету України через Конституцію зсередини, завдяки зрадницькій політиці кривавого Порошенка! Не заплющуйте очі, бо інакше це буде і на вашій совісті та відповідальності - не забувайте про це.

На початку тижня міністр закордонних справ росії висловив побажання обговорити НАШУ Конституцію у «нормандському форматі». Очікуваною реакцією з боку України мала би бути заява МЗС на кшталт «руки геть від Конституції України» красивою дипломатичною мовою.

Натомість сталося прямо протилежне: сьогодні в Німеччині росія «пропонує» поправки» в нашу Конституцію, або, як повідомляють медіа «експерти розтлумачують відповідність Конституції України мінським домовленостям».

Звідки взялися експерти і хто надав їм повноваження вести перемовини? Проект Конституції зараз на розгляді у Верховній Раді. Після висновку Конституційного Cуду виключно парламент приймає будь-які рішення щодо нього. Верховна рада не уповноважувала жодних експертів вести перемовини стосовно нашої Конституції з будь-ким, тим більше з країною-агресором.

Цинізм ситуації полягає навіть не в тому, що росія не стидається публічно оголошувати про наміри обговорювати нашу Конституцію. Принизливо, що Україна миттєво погоджується на це. І непокоїть, що це не викликало занепокоєності у наших міжнародних партнерів.
Хочеться поцікавитися у пані Меркель та пана Олланда, чи не хочуть вони, скориставшись нагодою, також обговорити з росією конституції Німеччини та Франції? Так, про всяк випадок, раптом пану Лаврову це також цікаво.

Розмірковуючи, навіщо росія розпочала цей процес:
Саме росія у мінських домовленостях наполягала на внесенні змін до Конституції до кінця 2015 року. Єдина можливість «витримати» цей термін – це прийняти проект змін у першому читанні до кінця серпня, а потім у другому читанні – на наступній сесії Верховної Ради. У випадку внесення правок - проект Конституції знову йде до Конституційного суду. Тобто, будь-яка поправка автоматично робить неможливим прийняття змін до кінця 2015 року.

Отже, росія менш за все зацікавлена у «поправках». Тим більше, в проекті змін вона отримала все, що хотіла, а саме «особливий статус Донбасу» прикритий фіговим листком «особливостей місцевого самоврядування».

Тоді навіщо цей фарс?
Це створення «штучного» додаткового аргументу «за» прийняття змін у форматі «ви ж бачите, як росія проти». Нас хочуть переконати підтримувати зміни до Конституції, а тих, хто буде «проти» назвати «агентами Кремля».

PS: У цій ситуації мене особисто тішить одне: так багато докладається зусиль, щоб «протиснути» ці зміни, що очевидним стає невпевненість росії у підтримці проекту змін до Конституції в українському парламенті. Сподіваюсь, що він залишиться українським. Хоча б на третину – саме стільки потрібно голосів, щоб відхилити проект змін.

Не будьте байдужі! Це ж НАША країна!



18

Коментарі

121.08.15, 16:59

докумЕнти в студію хай надасть Сироїд про вимоги.

    221.08.15, 17:30Відповідь на 1 від helsan

    докумЕнти в студію хай надасть Сироїд про вимоги.Я не проти. Хай надасть. Чи вже парАшенко пузом задавив?

      321.08.15, 17:37Відповідь на 2 від Alter ego*

      докумЕнти в студію хай надасть Сироїд про вимоги.Я не проти. Хай надасть. Чи вже парАшенко пузом задавив?Х З.

        421.08.15, 19:15

        не звертайте уваги.по договіру ні якого змін до констітуції там немає. поки що. я хочу зрозуміти на яких підставах вони то стверджують навмисно прослуховував -ладно вороги а нибито свої навішо колотнечю піднімати? неправі вони іх краше викреслити і не згадувати щоб не наробити помилок-Бодя Хмель, сам править Украиной не смог, имеем договор с Московским каганатом(
        (( Скоропадский не удержал власть.... имеем советы ((( когда уже мы сами, без варягов, ромеев, хазар, немцев и прочих свои вопросы будем решать ?????
        или правы москали, что украинцы не способны сделать свою независимую державу?(((((((( вот опять стоит вопрос - или ТС или ЕС.... а может уже сами начнём править на своей земле ? а?((

          521.08.15, 20:24

          Тяжелая борьба...думаю даже не на один год...Что станется с нашим народом...с нацией...(простите)

            621.08.15, 20:29Відповідь на 5 від кАмарик222*

            Тяжелая борьба...думаю даже не на один год...Что станется с нашим народом...с нацией...(простите)Народом і нацією ще треба стати. Наразі є лиш населення України, настроєне за принципом:"Кто в лес, кто по дрова".

              721.08.15, 20:31Відповідь на 4 від Gogilo

              не звертайте уваги.по договіру ні якого змін до констітуції там немає. поки що. я хочу зрозуміти на яких підставах вони то стверджують навмисно прослуховував -ладно вороги а нибито свої навішо колотнечю піднімати? неправі вони іх краше викреслити і не згадувати щоб не наробити помилок-Бодя Хмель, сам править Украиной не смог, имеем договор с Московским каганатом(
              (( Скоропадский не удержал власть.... имеем советы ((( когда уже мы сами, без варягов, ромеев, хазар, немцев и прочих свои вопросы будем решать ?????
              или правы москали, что украинцы не способны сделать свою независимую державу?(((((((( вот опять стоит вопрос - или ТС или ЕС.... а может уже сами начнём править на своей земле ? а?((
              Питання риторичне. Я категорично проти щоб всілякі союзи нам диктували геноцидні умови!

                821.08.15, 20:38Відповідь на 4 від Gogilo

                Доки біомаса зрозуміє, що ні в яке лайно не потрібно вступати, жи2 всю Україну розграбує, героїв вгробить на війні, яку вперто називає "конфліктом", а тих кого наші солдати без тіні сумніву звуть РОСІЯНАМИ, а не міфічними "ополченцями", оберігає ЗАБОРОНОЮ стріляти у відповід, НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ.Ото ато!

                  921.08.15, 20:39Відповідь на 6 від Alter ego*

                  Знаєте...зараз нелегко всім...І користуючись ситуацією,наші люди "обдирають" своїх же людей...заставляючи давати хабарі,або начисляючі сумнівні платежі...Ви праві...до нації дуже далеко...ми завжди були керованими і рабами...захотіли піднятися як нація і нас знищують...Націю треба виховувати з пелюшок,без участі батьків-совків,у яких інша ментальність...

                    1021.08.15, 20:53Відповідь на 9 від кАмарик222*

                    Знаєте...зараз нелегко всім...І користуючись ситуацією,наші люди "обдирають" своїх же людей...заставляючи давати хабарі,або начисляючі сумнівні платежі...Ви праві...до нації дуже далеко...ми завжди були керованими і рабами...захотіли піднятися як нація і нас знищують...Націю треба виховувати з пелюшок,без участі батьків-совків,у яких інша ментальність...Дурня. Мої батьки, будучи вчителями, вимушені були прикидатись совками. Ми, їхні діти, совками бути ще у семидесяті-восьмидесяті не схотіли , а наші діти тим більше, та й батьки вже 24 роки підтримували й підтримують незалежність України. Так що ніяких пелюшок, достатньо НЕ БУТИ ТУПОЮ БАЙДУЖОЮ СКОТИНОЮ, займатись самовихованням і самоосвітою, а то до таких не далеко: http://blog.i.ua/user/2675316/1715781/

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна