хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Виставка до дня 1000-ліття пам’яті Великого князя Володимира.

  • 28.07.15, 19:25
Галактика роду Володимирового
До 16 серпня у Києві триватиме виставка, присвячена роду Володимира Великого, представники якого ставали правителями багатьох європейських країн

Валерія НАЛИВАЙКО   

Петро Ющенко — про Святого Володимира та інших великих українців. (Фото  Юрія САПОЖНІКОВА.)

Що спільного між, скажімо, королем Франції ФіліппомІ, королевою Норвегії Малфрідою, королевою Англії Матильдою, королем Данії Вальдемаром І та Україною? Насправді, всі ці правителі наймогутніших держав є генетичними українцями. Саме так, адже вони є кровними родичами державотворця і хрещеного батька Київської Русі — Володимира Великого.

До дня 1000-ліття пам’яті Великого князя — Святого Володимира у Києві відкрилась особлива виставка «Панування роду Володимира Великого». Цю виставку можна сміливо назвати зразком історичної гідності і гордості, яка закликає пам’ятати про діячів-українців, внески і здобутки яких відіграли значну роль у процесі становлення і розвитку європейської цивілізації. В Українському домі із сотні портретних полотен на своїх нащадків дивляться Володимировичі і Володимирівни, близькі і далекі родичі Красного Сонечка, котрі, покинувши отчий дім, стали видатними правителями та родоначальниками європейської аристократії.

За словами автора і реалізатора проекту Петра Ющенка, більш ніж п’ятдесят царських родин Європи мали українське коріння. Швеція, Великобританія, Франція, Польща, Литва і Латвія, Шотландія, Чехія, Норвегія, Туреччина, Австрія та Угорщина — і це ще не весь перелік країн, де родичі князя Володимира стали правителями і залишили вагомий слід в історії. «Я був у Європі і гортав сторінки енциклопедій і книг. Ці беззаперечні фундаментальні джерела підтверджують про творіння європейської цивілізації за присутності двох колін від Володимира і Святослава», — наголосив Петро Андрійович. За словами Петра Ющенка, основна мета для реалізації такого проекту — зібрати і зберегти плеяду цінних постатей української національної історії на тлі світової цивілізації, ознайомити зі здобутками наших співвітчизників, аби зробити їх усвідомленим і шанованим надбанням української нації.

У центрі виставкового залу на величезному панно розгорнулась ціла галактика Володимира Великого, де її центром зображений сам князь, а навколо нього — нащадки. Серед портретів представлені як відомі кожному українцю діячі Ганна та Єлизавета Ярославни, князі Святослав, Ярослав, Всеволод, Ігор та інші, Олександр Невський, Рюрик-Василь Ростиславович, Ярослав Осмомисл та Данило Галицький, так й імена, про власників яких навіть і не подумаєш, що вони мають українське коріння — імператор Візантії Андронік І Комнін і дід Османа І — Сулейман Шах. Славетні три богатирі — Добриня, Попович та Муромець — також потрапили до зали Слави видатних українців.

Висловити свою підтримку Петру Андрійовичу завітали поважні гості, серед яких предстоятель УПЦ КП Філарет, третій Президент та брат Петра Андрійовича — Віктор, віце-прем’єр і міністр культури В’ячеслав Кириленко та лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Ця виставка потрібна для того, щоб знати правдиву історію Руси-України. Ми хочемо ввійти в Євросоюз, бо там наше місце. І цей шлях обрав ще Володимир, — наголосив Патріарх Філарет. — Коли ви будете дивитись на ці портрети, ви побачите, які родинні зв’язки мав Володимир з Європою. Ми кров’ю пов’язані з Європою».

«Виставка сьогодні — це провізія нашого майбутнього, — закцентував Віктор Ющенко. — Місія, яку робить мій любий брат, — паннаціональна. Це те, чого нам найбільше сьогодні бракує, — цілісності, єдності, нашої внутрішньої інтеграції».

УМ

11

Коментарі

128.07.15, 20:55

Между прочим, королева Великобритании Елизавета Вторая в надцатом колене тоже внучка Владимира Великого.

    229.07.15, 14:21

    ***Ця виставка потрібна для того, щоб знати правдиву історію Руси-України***
    ГАРНА ІДЕЯ!
    Ось тілько ОДНА БІДА = НЕ БУВ ***КНЯЗЕМ*** "Великий Хреститель" Володимир Криваве Сонечко - одразу після захоплення влади на Святій Київській Русі він назвався ***КОГАНОМ*** (найвищий чин у ЖИДІВСЬКІЙ армії).
    Саме для того, щоб МИ НЕ ЗНАЛИ СВОЄЇ історії (і не зробили висновків з неї!), ще за часів Володимира Криваве Сонечко, історія ДО "хрещення" (до 988 року) БУЛА ЗАКРИТА!
    Це нормальне явище для ВСІХ КОЛОНІЗАТОРІВ! - в тому числі і НИНІШНІХ.

    http://blog.i.ua/user/295100/1255383/ = Хрещення Русі... Тож РАДІТИ тому хрещенню – чи СУМУВАТИ?
    http://blog.i.ua/user/295100/1257212/ = Как на Светую Русь "Крест Поставили" = ДЕНЬ ПРЕДАТЕЛЬСТВА РУСИ!

      329.07.15, 14:49

      Ой, ну ще не вистачало Юща піарити!