хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

"Головнокомандувач", промий вуха від шоколаду!

  • 24.04.15, 01:39
Не здавайте Широкине! 
Маріупольці закликають керівництво держави не відводити війська зі стратегічно важливого села

Іван ЛЕОНОВ   

У Широкиному планують вiдкрити постiйно дiючий пункт спостерiгачiв ОБСЄ.

Мешканці Маріуполя у відкритому зверненні до Президента України, секретаря РНБО, міністра оборони і начальника Генштабу ЗСУ просять відмовитися від ідеї демілітаризації села Широкиного і відведення з цього населеного пункту українських військ. Тим більше що спостерігачі ОБСЄ, під чиїм контролем планується залишити село, є беззбройними і не зможуть чинити жодного опору агресору.

«На території Широкиного розташована стратегічна висота, яку захисники Маріуполя відбили в агресора і на якій бойовики не повинні перебувати, згідно з Мінськими угодами, — наголошується у зверненні штабу громадянського об’єднання «Оборона Маріуполя». — Раніше з цієї вогневої точки неодноразово вівся артилерійський обстріл нашого міста. Вважаємо, що залишити Широкине сьогодні — означає поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на нашу країну. Здати Широкине — означає відкрити ворота в усю Україну!».

На звернення маріупольців уже відреагував секретар РНБО Олександр Турчинов, який зазначає, що українські вояки зможуть відійти від Широкиного на кілометр лише у тому випадку, якщо в ньому постійно діятиме пункт спостерігачів ОБСЄ, а село візьме під свій контроль міліція. Передбачається, що міліція контролюватиме навіть ту частину села, де нині окопалися терористи.

«Наразі існує чотири точки, де найчастіше відбуваються порушення домовленості про припинення вогню і де постійно відбуваються провокації. Це територія біля Донецького аеропорту, територія біля Горлівки, Щастя та Широкиного, — каже пан Турчинов. — Коли ми говоримо про демілітаризацію, це не означає, що ми повинні звільнити населений пункт, зокрема Широкине. Йдеться про те, щоб у Широкиному зробити постійно діючий пункт спостерігачів ОБСЄ».

Нагадаємо, що зараз спостерігачі ОБСЄ працюють у Широкиному позмінно. Тож терористи обстрілюють позиції сил АТО саме тоді, коли одні спостерігачі вже залишили село, а інші ще не приїхали. Свідками таких обстрілів iз танків, мінометів та САУ днями стали кореспонденти ВВС, які зазначають, що «снаряди в бік українських військових падали так часто, що їх важко було порахувати». За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики продовжують нарощувати свою тактичну групу, яка веде бої за Широкине.

ДО РЕЧІ

Президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю французькому телебаченню про 6,5 тисячi загиблих військовослужбовців і цивільних у ході конфлікту на Донбасі. «Сьогодні на фронті в Україні гинуть люди. Ми втратили в цілому вже понад 6,5 тис. військових і цивільних. Це загибель, що паралізує будь-яку країну», — сказав глава держави. За його словами, сьогодні Україна стала об’єднаною і готовою захищатися, як ніколи у своїй історії.shock "Об'є..." чи "обйо..." "д" чи "б"??question Скільки можна обмежуватись заявами?

Послухайте ОЧЕВИДЦІВ:

Широкино...
Друзья, как-то не хотелось затрагивать этот вопрос, но видимо... есть смысл! Если обратите внимание на приложенные мной изображения, Вам сразу бросится в глаза карта глубин Азовского моря. Как видите, в районе красного кружка, где и расположено Широкино, непосредственно у береговой линии тактическая глубина достигает от 2 и более метров, чего нельзя сказать о глубинах в районе Новоазовска. Это говорит только о том, что если и планируется высадка российского десанта, и я более чем уверен что она планируется, к бабке не ходи, то наиболее приемлемая точка "приземления" это Широкино, между нашей линией обороны и Мариуполем. К тому же, в данном районе вполне реально прикрыть высадку десанта дальнобойной артиллерией, а также обеспечить огневое прикрытие соединения с Тельмановской группировкой, что позволит полностью окружить наши боевые подразделения, в т.ч. "Азов". Как результат, у нас огромные потери и практически сломлена оборона Мариуполя... Также вполне реальна высадка десанта в самом Мариуполе и южнее, но тогда десантные корабли могут попасть под прицельный огонь нашей береговой артиллерии, а также напороться на минные поля. А это может привести к полному уничтожению кораблей противника и краху самой операции.
К тому же, Широкино на всем побережье единственная высотка с которой простреливается практически вся акватория Мариупольского порта, с максимальным углом атаки бортов кораблей неприятеля. Я уже не говорю о том, что с Широкино Новоазовск и Ейск как на ладони. Береговая артиллерия с данной высоты, в тандеме с артиллеристами расположенных в районе Мелекино, практически полностью перекрывают судоходство по Азову.
Так что друзья мои, если потеря Новоазовска для нас это больше политическая трагедия, так потеря Широкино, это уже потеря в первую очередь, очень важного стратегического района, не менее важного чем ж/д узла Дебальцево!
Для справки:
Как правило, на Азовском море, ввиду малых глубин, ВМС РФ для десантирования своих войск применяют СДК и МДК /средние и малые десантные корабли/. Осадка у этих кораблей, в зависимости от нагрузки, колеблется от 2.2 до 4.2 метра. СДК способен доставить на берег: 5 единиц бронетехники массой до 35 тонн, или 3 буксируемые артиллерийские системы калибра 122—152 мм и 3 тягача, или до 8 грузовых автомобилей, или в среднем около 300 морпехов.
Вот такие дела малята...

Світлина від Vitaly  Klim.
Світлина від Vitaly  Klim.

18

Коментарі

124.04.15, 01:53

У мене друг під Широкіному загинув. Хіба даремно?

    224.04.15, 08:27

    ***не відводити війська зі стратегічно важливого села***
    "Стратегічно Дуже Важливі" АЕРОПОРТИ ЗАКІНЧИЛИСЬ - тож тепер для організації ЧЕРГОВОЇ "М'ЯСОРУБКИ" можна використовувати СЕЛА!
    *** До речі, "Величезною Стратегічністью" аеропортів Луганська та Донецька НІХТО НІКОЛИ НЕ скористався - зато РОЗДОВБАЛИ ВЩЕНТ!
    Те ж саме планується зробити з Широкіним?
    А потім Солоденький Петюня все одно ДОГОВОРИТЬСЯ з Путею про ЧЕРГОВИЙ КОТЕЛ...

      324.04.15, 08:34Відповідь на 1 від Natalyl

      У мене друг під Широкіному загинув. Хіба даремно?Скоріше за все - саме ТАК... - дів мій комм.-2
      Цитата із = http://blog.i.ua/user/295100/1596670/
      Никогда еще Украина не была настолько ПРОРОССИЙСКОЙ!
      И никогда еще СОБСТВЕННОЕ ПРАВИТЕЛЬСТВО так откровенно
      НЕ СДАВАЛО УКРАИНУ ВРАГУ.
      *** Из обращения к ЛНР\ДНР:
      НЕ ТЕХ ЛЮДЕЙ ВЫ НАЗНАЧАЕТЕ ГЕРОЯМИ!!!
      Настоящие ВАШИ герои – Турчинов, Яценюк и Порошенко.
      Лучших и достойнейших героев у вас нет и никогда не было.
      Вы живы и дышите – только БЛАГОДАРЯ ИХ ЗАБОТЕ...

        424.04.15, 11:52

        Та в того лантуха вже й мізки в шоколаді, таке враження, що він живе в іншому вимірі

          524.04.15, 15:04

          Широкино здавати не можна

            625.04.15, 00:41Відповідь на 5 від М_Ірина

            Широкино здавати не можнаНІЧОГО здавати НЕ МОЖНА! Гнати вражин з нашої землі всім миром! Або готуватись до кандалів.

              725.04.15, 00:43Відповідь на 1 від Natalyl

              У мене друг під Широкіному загинув. Хіба даремно?Гинуть Герої, а шваль (котрих більшість) ховається по норах. Ворог цим успішно користується. Ця війна готувалась два десятиліття.

                825.04.15, 00:49Відповідь на 4 від ab absurdo

                Та в того лантуха вже й мізки в шоколаді, таке враження, що він живе в іншому виміріВиміри його кишень нам незбагненні!
                У мене колись був шок: ЯК можна було обрати президентом кримінального рецидивіста та ще й дебіла? Тепер від того, як можна було обрати презом олігарха, та ще й під час ВІЙНИ????

                  925.04.15, 00:52Відповідь на 3 від Богдан Ляшко

                  Не лякайте Наталю. Не думаю, що вона обирала цих злодюг вселенського масштабу, що навіть на війні наживаються?

                    1025.04.15, 09:51Відповідь на 9 від Alter ego*

                    Не лякайте Наталю. Не думаю, що вона обирала цих злодюг вселенського масштабу, що навіть на війні наживаються?Та хіба ж я ЛЯКАЮ тим, що кажу ПРАВДУ?
                    Це приблизно так, як "залічили до смерті" мою дальню родичку, що "підхопила" РАК!
                    Вона СВЯТО ВІРИЛА, що лікарі ВСЕ ЗНАЮТЬ - і обовязково її допоможуть!
                    Але то, як завжди, була лише "ВИКАЧКА ГРОШЕЙ"..
                    *** Якби їй Чесно Признались, що НЕ ЗНАЮТЬ і НЕ МОЖУТЬ лікувать - вона б пошукала ІНШИХ шляхів!
                    ---
                    Ось так прриблизно і ВСІХ НАС так же ДУРЯТЬ, обіцяючи "золотії гори" - але при тому ВІРНО ВЕДУЧИ УКРАЇНУ ПРЯМИМ ШЛЯХОМ У ПРОПАСТЬ...

                    *** Про наших "ЛЯЛЬКОВОДІВ" та ЇХ СУТЬ - тут = http://blog.i.ua/user/295100/1672641/ = "Крымская ебопея или Еще один "Хитрый План" Путина"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна