хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Ну ось, почалось!..

  • 13.08.14, 18:00
Спадкоємець Володимира
Сьогодні Українська православна церква Московського патріархату отримала нового предстоятеля

Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   


Спроба таємного «палацового перевороту», яка мала місце ще за часів хвороби митрополита Володимира, на щастя, так і не була реалізована. Не в останню чергу — завдяки величезному резонансу та увазі громадськості до процесів, які відбувалися в лоні УПЦ Московського патріархату та навколо нього. Саме через це і ситуація навколо обрання нового предстоятеля церкви iз суто церковної процедури перетворилася на подію загальнонаціонального значення. Прес-секретар УПЦ МП Георгій Коваленко напередодні запевнив журналістів, що в рамках підготовки до обрання предстоятеля в УПЦ немає ніяких передвиборчих баталій, боротьби чи інтриг, вибори відбуватимуться прозоро, й усі учасники собору матимуть рівні шанси очолити церкву.

Самі вибори розпочнуться о 14-й годині в Трапезному храмі Києво-Печерської лаври. Наступника митрополита Володимира обиратимуть із 74 чинних єпископів (52 правлячих та 22 вікарних архієреїв), імена  яких будуть у бюлетені. Голосування буде таємним, у два тури. В першому єпископи голосуватимуть за найдостойніших, на їхню думку, а в другому — із трьох кандидатів, які набрали найбільше голосів, оберуть єдиного. Саме він і стане новим предстоятелем УПЦ МП після інтронізації, що відбудеться 17 серпня в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Наразі головними претендентами на предстоятельське місце експерти називають керуючого справами УПЦ і колишнього духівника Віктора Януковича, митрополита Бориспільського та Броварського Антонія (Паканича). Його активно підтримує і нинішній місцеблюститель, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Саме на нього роблять головну ставку і проросійські сили, які ратують за відновлення «руського міра». Конкуренцію йому може скласти митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), чиї інтереси відстоює колишній секретар митрополита Володимира Олександр (Драбинко). Самого ж митрополита Симеона називають людиною, наближеною до нинішнього Президента України Петра Порошенка.

Прикметно, що на соборі не буде патріарха Кирила (Гундяєва), хоча ще два місяці тому, ще за життя митрополита Володимира, прес-служба Київської патріархії УПЦ заявила, що має достовірну інформацію про те, що під керівництвом патріарха Кирила готується переворот, метою якого є обрання свого предстоятеля церкви. Після оприлюднення інформації плани змінилися і патріарх Кирил не приїхав до Києва навіть на святкування річниці Хрещення Русі. Не відомо, чи приїде очільник Московської церкви й на інтронізацію, хоча отець Георгій Коваленко запевнив журналістів, що «Московський патріархат підтримає будь-який вибір Української православної церкви».

Вибори нового предстоятеля УПЦ МП укотре сколихнули тему створення Єдиної української помісної церкви, яка останні кілька років набула особливої актуальності. «Ці вибори будуть визначальними не лише для УПЦ МП, а й для української політики взагалі, — переконаний дипломат Богдан Яременко, який у Стамбулі мав честь спілкуватися з цього питання iз Вселенським патріархом Варфоломієм. — Ідея Єдиної української помісної церкви буде розвиватися в будь-якому випадку, але саме від цих виборів залежатиме, наскільки болісно для всього українського християнства відбуватимуться ці процеси. Якщо прийде людина, яка продовжуватиме відмежовуватися від політики і не відчуватиме потреб часу — нас може чекати черговий розкол у православ’ї, коли частина патріотичних єпископів перейдуть до Київського патріархату. Якщо ж з’явиться людина, яка мудро буде об’єднувати християнській світ, ми отримаємо Єдину церкву. І тут роль патріарха Варфоломія може бути як визначальною, так і суто номінальною, адже не визнати одну з найбільших християнських церков буде собі на збиток».

НЕ ТАК СТАЛОСЬ, ЯК ГАДАЛОСЬ! Гебня обирає Києву мацкофскага онуфрія!

Про обрання нового предстоятеля УПЦ МП  сьогодні оголосили церковні дзвони:

Новым главой УПЦ избран Онуфрий

Новый предстоятель УПЦ ФСБ-МП атєц Онуфрий
10

Коментарі

анонім

113.08.14, 21:36

    214.08.14, 10:16

    До Мозьковського патріархату відношусь вороже. В їх молитовні не ходжу років 5.
    Гарний прецедент відбувся на Рівненщині. Там люди змінили патріархат і попа на священослужителя.
    Геть попів з України

      314.08.14, 10:20

      гнать кацапских попов с Украины

        414.08.14, 18:11

        Знов КГБіста обрали

          514.08.14, 21:04Відповідь на 3 від Hudson Hawk

          гнать кацапских попов с УкраиныІ як це "геть" діє?

            614.08.14, 22:25Відповідь на 5 від Alter ego*

            кто к ним ходит в их церковь, лишать гражданства

              715.08.14, 00:24Відповідь на 6 від Hudson Hawk

              кто к ним ходит в их церковь, лишать гражданстваСлова...слова... Где ваша сладость?

                815.08.14, 11:55Відповідь на 7 від Alter ego*

                это от людей зависит, можем же ....