хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Чорний ящик для Путлєра.

  • 22.07.14, 01:09
Чорний ящик для Путіна?
Світ шокований катастрофою літака Боїнг-777 Малайзійських авіаліній у небі Донбасу. Україна вимагає визнати «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями

Лариса САЛІМОНОВИЧ   Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО   

17 липня  над Донеччиною сепаратисти збили міжнародний літак, що слідував з Нідерландів до Малайзії. Загинули всі пасажири та члени екіпажу, разом на борту було 298 осіб. (Фото  з сайта rbc.ru.)

Наталка ПОЗНЯК-ХОМЕНКО,
Лариса САЛІМОНОВИЧ

Коли творчий колектив «УМ» здавав до друку попередній номер газети, ми й подумати не могли, що через кілька хвилин світ зміниться до невпізнання. Катастрофу літака Боїнг-777 Малайзійських авіаліній iз 298 людьми на борту, яка стала найбільшою авіакатастрофою ХХІ століття, міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав Рубіконом і для Києва, і для Москви, і для всього світу — після того, як Росія фактично руками терористів збила пасажирський літак, ситуація на Донбасі з локального конфлікту виросла до масштабів світової загрози. І закривати на це очі вже не вийде. «Тіла падали на поля, на дахи будинків...»

«У районі Тореза щойно збили літак Ан-26. Валяється десь за шахтою «Прогрес». Попереджали ж, не літайте в «нашому небі». А ось і відео — підтвердження чергового «пташкопаду». Пташка упала за терикон, житловий сектор не зачепила. Мирні люди не постраждали», — це повідомлення лідера донецьких терористів Ігоря Гіркіна-«Стрілка», що з’явилося на його персональній сторінці практично за годину після трагедії, одразу розставило крапки над «і» в питанні виконавців. Правда, за деякий час, коли до терористів дійшло, який саме літак потрапив у приціл ракети, інформація була видалена. Однак це не врятувало: багато читачів зберегли цей коментар у скріншотах.

Не допомогла замести сліди і оперативна передислокація ЗРК «Бук-М», з якого був здійснений фатальний постріл, із місця трагедії назад на територію РФ (у МВС з’явилося відео, як тягач везе в бік кордону комплекс, у якому відсутня центральна ракета) та (за неперевіреними даними) фізичне знищення обслуги, що натискала кнопку. Голова СБУ Валентин Наливайченко оприлюднив записи, які підтверджують і факт передачі ЗРК «Бук-М» терористам їхніми «російськими друзями» іще 14 липня, і факт «звіту» сумнозвісного Ігоря Безлєра-«Бєса» про «помилку» своєму куратору, полковнику ГРУ ГШ ВС РФ Василю Гєраніну. Спеціалісти спецслужб США перевірили ці записи і визнали їх справжніми.

Сравжнім був і шок жителів довколишніх міст і сіл, коли на їхні голови полетіли фрагменти літака, частини людських тіл та їхні речі. «На місце трагедії нікого не пускають. Його оточили військові, але не українські, всіх, хто був поруч розігнали. Побачив, що на полі лежить безліч трупів, за 10 км від селища залишився один iз фрагментів літака, не виключено, що хвіст. Тіла падали впродовж 5 км на поля, на дахи будинків... Посеред дороги на асфальті лежить жіноча нога... Жах... Після цього деякі селяни заявили, що хочуть виїжджати звідси і забирати дітей», — цитує сайт «Сегодня» слова очевидця трагедії, голови селища Грабове Володимира Бережного.

Попри це, Росія й надалі намагається всіма силами приховати правду. В інтернеті з’явився ще один запис телефонної розмови командира батальона «Восток» Ходаковского, який дає своїм підопічним настанови: «Все, що будете знаходити, щоб не потрапило в чужі руки. Всі, хто там приїжджає — ОБСЄ та інші. Тільки або у вас, або у «стрілковських», у «Хмурого» — не так важливо». І тут же додає, що це не його прохання, а «наших товаришів» iз Москви, яких «дуже цікавить доля «чорних ящиків». Про те, що один із них перебуває в його руках, офіційно заявив «прем’єр» «ДНР» Олександр Бородай. Також, за інформацією РНБО, терористи викрали дипломатичну пошту, яку перевозив рейс MH17.

Відповіді дасть Харків

Резонанс, викликаний нечуваною трагедією, дає шанс таки домогтися, попри все, об’єктивного розслідування. Очолити міжнародне розслідування Україна запропонувала Нідердандам, чиї втрати найбільші. Учора ж на місце трагедії прибули представники Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), які розслідуватимуть обставини авіакатастрофи. Президент України дав наказ припинити бойові дії в радіусі 40 км довкола місця, куди впав літак, щоб забезпечити нормальну роботу експертів. «У терористів і тих, хто їх підтримує, немає більше жодного виправдання хоча б на годину затримувати допуск представників слідчої комісії, немає більше можливості затягувати з передачею тіл загиблих представникам країн, що постраждали, для того, щоб повернути тіла додому», — заявив він.

За даними прес-служби ДСНС, було знайдено 272 тіла, які були доправлені у спеціальних рефрижераторах до станції Торез. Напередодні з’явилася інформація, що терористи викрали 36 тіл, які потім повернули на місце.

Усі знайдені тіла планують доправити до Харкова, де відбуватиметься процедура опізнання. Для ідентифікації фрагментів тіл iз Дніпропетровська привезуть спеціальну генетичну лабораторію, оскільки в місті, на жаль, такого обладнання немає. «У нас уже підготовлені всі приміщення, що придатні для зберігання тіл померлих, — сказав керівник спеціально створеного Антикризового центру Василь Хома. — Їх задіють у разі, якщо урядова комісія вирішить доправити загиблих саме до Харкова».

Уламки розбитого лайнера доставлять до ангара одного з харківських підприємств, фахівці якого спробують скласти машину заново. Це потрібно для розслідування причин страшної авіакатастрофи. Адресу заводу тримають у суворій таємниці, побоюючись провокацій сепаратистів. З цієї ж причини не розголошується ймовірний маршрут залізничних потягiв, що курсуватимуть у бік Харкова.

Для родичів загиблих, які невдовзі з’їдуться до міста, підготували 400 місць у десяти найкращих харківських готелях. Їхні власники нададуть свої послуги безкоштовно. Аналогічну підтримку пообіцяли і в Міжнародному аеропорту «Харків», про що повідомила прес-служба компанії місцевого підприємця Олександра Ярославського. Уряд України пообіцяв, що всіх родичів постраждалих пускатимуть в Україну без віз.

Бажання допомогти вже традиційно виявили більше ста харківських волонтерів. Серед них перекладачі, психологи, медики. Дехто з них працюватиме у спеціально створеному кол-центрі, де цілодобово надаватимуть усю необхідну інформацію і координуватимуть роботу відповідних служб. Правоохоронці Харкова цими днями теж у повній бойовій готовності. «Є інформація, що на території області можуть перебувати диверсійні групи з переносними зенітно-ракетними комплексами, — сказав Василь Хома. — На теренах регіону вже виявили тайники зі зброєю. У зв’язку з цим в аеропорту діють певні обмеження на польоти».

Розділений світ

Ситуація зі збитим літаком має змусити весь світ замислитися над тим, що відбувається, переконаний Президент України Петро Порошенко. «Я впевнений, що світ зараз розділився на дві частини: одна — це весь світ, який рішуче засуджує терористів, інша — самі терористи. І кожному тепер потрібно визначитися, з якого боку він, от і все», — заявив Порошенко вчора після відвідання посольства Нідердандів.

Якщо й цього разу світ «проковтне», наслідки можуть бути непередбачуваними, і не лише для України. «Нинішній час народив кілька ідеологічно цікавих персонажів. Найяскравіший із них — це Ігор Гіркiн. Після останніх подій зi знищенням малайзійського літака і при злагодженій дії західних ЗМІ він сміливо може претендувати на статус міжнародного терориста номер один, такого собі російського Бен Ладена. Колишній ФСБешний офіцер, не без ідеї в голові, до того ж ображений на Путіна, має непогані перспективи розростися у непередбачувану силу. Бен Ладен теж починав як великий друг Америки та родини президентів Бушів і виконував певну місію... Але часи змінилися! Тому спецслужбам різних країн варто подбати про цього колоритного і небезталанного лицедія. Тим більше що досвід військових реконструкцій у нього вже є, а політика — річ непередбачувана», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» співак і композитор Анатолій Матвійчук. Буде страшно, якщо його передбачення збудуться.

І/в "УМ"

15

Коментарі

Гість: Angelycia

122.07.14, 09:44

Президент України Петро Порошенко. «Я впевнений, що світ зараз розділився на дві частини: одна — це весь світ, який рішуче засуджує терористів, інша — самі терористи. І кожному тепер потрібно визначитися, з якого боку він, от і все»

    222.07.14, 11:04

    https://www.facebook.com/BoycotteInUkraine/posts/830450910313479

      322.07.14, 12:50

        422.07.14, 18:16

          522.07.14, 19:03Відповідь на 1 від Гість: Angelycia

          Не згідна. Світ поділився на терористів, їх жертв і постачальників зброї терористам, НАВІТЬ в "дєрьмократичній" гейропі!

            622.07.14, 19:16Відповідь на 2 від rutzit

            https://www.facebook.com/BoycotteInUkraine/posts/830450910313479Чистильщики передали останки доказів про злочин Раші.

              723.07.14, 02:12

                Гість: Svitanok+

                825.07.14, 09:06

                ПРАВДА й ІСТИНА

                – Чи то правда, чи то, може, сниться?..
                Вік двадцять перший здає нові іспити.
                На полях України, на дуло рушниці
                Наштовхнулися ПРАВДА й ІСТИНА.

                Склалось слово в криваві рими.
                З ран невинних знов капає кров.
                Знов кремлівські лихі «пілігрими»
                Встромили жало в Життя і Любов.

                Знов Росія устами маніяка-тирана,
                Проскрипіла на Світ ввесь: «Ату»
                Й захлинулись від крові рани
                І втопили у крові життєву мету.

                По Донеччині повзають «колоради».
                Убивають в угоду руському палачу
                І в Слов’янську обдурені баби раді.
                Волають: "Я в Росію, дамой хачу».

                А тим часом російські новітні Гради,
                Поливають живе все кругом вогнем
                І Донеччина зовсім уже не рада,
                Й просить Бога: «А, може, мине?»

                Не минуло, бо руський новітній «Бук»
                Спалив з людьми пасажирський Боїнг
                І пішли в небуття, назавжди на му

                  925.07.14, 11:06Відповідь на 8 від Гість: Svitanok+

                  Дякую, пане Вікторе, за чудовий вірш.

                    Гість: Svitanok+

                    1025.07.14, 12:34Відповідь на 9 від Alter ego*

                    Дякую пані Алло! Все для України.