Живі - мертві

Йдучи з подругою вулицею після дощу, висловив думку про те,що класно було б пробігтись по калюжі, а ще краще стрибнут в неї...Думаю більшість зараз подмало те що висловила моя подруга))) Ну й нехай! Це звісно надто вже не пересічна забаганка, але цікаво в якої клькості людей зявляються такі дитячі забаганки при погляді на мокрі вулиці.А от зимою зїхати на ногах з гірки яку розковзали діти чи підбігти до дітвори кинути в сніг рюкзак і попросивши в них санки,чи орендувавши за шоколадку(власний досвід)))) проїхатись. Тут думаю вже буде значно більше бажаючих, але от сміливців зробити не надто. "Це ж людти дивляться.", "Це якось по дитячому" "Я ж одягнений не відповідно...нові штани...", а в душі ж хочеться))) але більшість запрошенння до таких спонтанних забав прямо таки відкине цілко серйозно вважаючи це тупістю.
 Люди перестали бачити ці малі радості.Особисто я памятаю моменти що з школи не виходив, буквально вилітав в двір,просто вибігав,поки добіг до друзів встигав поскакати по сходинках, проїхатись на пирилі,копнути лавку і зачепити когось, крик, сміх...То бурлило ЖИТТЯ!!! Чи памятаєте як смакував мамин компот з яблук чи ще чогось після футболу, а брудні ноги після футболу,чорні руки від горіхів, синє обличчя від якихось там ягід...О Боже, якби хотілось ще колись в житті мати такі брудні ноги після футболу на мокрому полі.А зараз чую як люди говорять "А, хліб не такий як був колись, а ковбаса..."...Ні! Ми вмираємо! перед телевізорами, перед тими дурними мріями і планами...діти живуть,а ми ні,вони можуть ще сміятись і радіти.А потім входять в доросле життя і починають скучати за компютерами, стаються  "знавцями життя", а тоді приходе це прагнення дорослості, щоб вже був секс, вже була свобода щоб кудись поїхати, вирватись...І ось ці сумні двадцятирічні діти сідають і нема в них життя...
Нам так насправді бракує життя. Ми тужимо за добробутом, але один знайомий після відрядження в німеччині розповідав, що довкола були забезпечені німці.Добротний одяг, добротні мерседеси... і жодної посмішки, всі якісь сумні.Єдина радісна людина - касирка в туалеті, негретянка з Гани.Єдина радісна людина, яка сказала," привіт, звідки ти?", і на ламаному англійському щось там побалакали біля того туалету.Єдине радісне обличчя,а на вулиці далі снували ті мумі.
Нам бракує життя! Це є хвалебне прагнення яке не дає нам спокою і прошу Бога щоб ніщо його не заглушило.З ним народжуємось і зним живемо воно є в кожному з нас, десь глибоко в нашому серці.Думаю майже всі були в такому стані, колись на питання як справи, говорили "всьо добре але щось не добре".Ми самі часом не знаємо що тоді є, що нам щось не подобається. То власне те прагнення, Бог прагне щоб ми жили! А люди живуть так наче ніколи не помруть а потім вмирають наче не жили.Колись почув такі слова:"Прагну щоб смерть застала мене живим!"

Над почуттями треба працювати.

Люди часто приймають перші враження чи то перші почуття як такі що триватимуть уже завжди.Так саме завжди!...від тепер і назавжди!Хтось правда може сказати, що ні я реаліст, я тверезо оцінюю і не кажу "на завжди" але "на довго" чи "деякий час". Насправді ж мало хто оцінює одразу, а більшість і по упливі декількох днів а той більшого проміжку часу пепреконані що "це" триватиме завжди. Люди знайомляться на вечірках і після них йдуть разом додому з упевніність, що люблять ну і звісно з надією що полюбили їх)))). Приїжджають з відпусток і розказують з якими класними людьми познайомились і затоваришували, тепер вони будуть друзями...
Задумайтесь, ваш найкращий друг чи найкраща подруга, вони одразу стали дайкращими, чи завжди такими були і чи взагалі одразу стали друзями. Будь які почуття це результат тривалих стосунків. 
Моя подруга каже що ніколи не ведеться на ці перші емоції, що це не справжні почуття.Але ж це не правда! Вони справжні! Мама обіцяла хворому сину, що він у неділю вже піде кататись на санках.Проте минув тиждень прийшла неділя а він ше не повністю одужав. І мама каже синові,який вже після сніданку одягається, що він не піде ще сьогодні на вулицю.В цю мит світ для нього валиться, він кричить "ти збрехала...".Мама починає йому обіцяти всяке різне, пропонує його улюблені блінчики а у відповід "ненавижу блінчики", включає мультфільми у відповідь "ненавиджу мультфільми" і так далі.             Скажете це все не справжнє, але він справді в цей момент вірить що ненавидить це все і вірить що в житті більше не їстиме тих блінчиків, чи не дивитиметься того свого улюбленого мульфільму а навіть можливо більше ніколи не промовить слова до мами. Він в це твердо вірить, для нього це справжнє. А хіба познайомившись з дівчиною, хлопець пригає через огорожу в чужий квітник по квіти з думкою, що більше з нею не зустрінеться, що це він робиьт лише сьогодні, для розваги?...
Та  це не пролема, якщо ти вільний, якщо тебе хтось не чекає, не надіється на тебе. Але й в противному випадку варто підійти до справи трохи з головою, в противному випадку можеш скривдити її(його) або сам отримати зранення, і як результат такі люди зраджують в подружжі,розлучаються...
Проблема в тому що ми не любимо сусідів, колег по роботі, родичів проте легко сходимось з чужинцем в барі. Ми не хочемо трудитись над почуттями, ми привикли що любов це іскра яка спалахує... відповідно колисьь гасне.Ну і тоді ми розходимось і шукаємо нове джерело іскри.
 Насправді любов ж не миттєве почуття, це вогонь який потрібно підтримувати,звісно спочатку є період закоханості коли організм виробляє ту класну "наркоту" яка дурманить розум і як кажуть вчені рівень інтелекту закоханих падає на 30 процентів, а  для "справжніх почуттів" одного погляду мало. Не завжди можна з пршого погляду визначити яка в хлопця зарплата)))

... не вміючи ненавидіти, неможливо щиро любити...

"Життя влаштоване так по-диявольському мистецьки, що, не вміючи ненавидіти, неможливо щиро любити. "
Максим Горький 

Судити правий чи ні Максим Горький важко, думаю як би запитати його він обов’язково ще щось додав до цієї фрази і щось обґрунтував. Зрештою це лише суб’єктивна думка конкретної людини, обумовлена власними спостереженнями чи пере життям. Тому залишається погоджуватись або ні лише з конкретним твердженням.
Є одна книжка, не пам’ятаю автора, якщо не помиляюсь називається “Правильні питання” . Суть книжки в тому, що в правильно сформульованому питанні міститься левова частка відповіді. Так от якщо сказати що світ не “... по-диявольському мистецьки...” а “ ...по-божому мистецьки...”, то й завершення фрази було іншим. І ця фраза мені була би ближча.
...загалом в цій фразі є певний сенс. Думаю всім відома фраза “Сварить - значить любить...”, але це аж ні як не аксіома, навіть не теорема, а так собі гіпотеза яка має право на існування. Ну і ясна річ сваритись не значить ненавидіти. Але є і інші твердження. Наприклад знайома одного разу сказала, що так любить хлопця, що аж ненавидить його за це. Як хтось сказав (не пам’ятаю хто) “Ми ненавидимо того кого любимо, за те що вони здатні принести нам найбільше страждань.” Також був свідком коли взаємна не приязнь переросла симпатію ну і далі вже по схемі:).
Основне що не в цій фразі на мою думку не витримує критики це формулювання. Любов і ненависть справді переплітаються. “Від любові до ненависть один крок.”, і цей крок “Наліво”))). А суть в тому, що саме від любові до ненависті - ненависть не породить любов. Звідси маємо, що любити можна і без ненависті. Хоча те що ми не ненавидимо ще не означає , що ми цього не ВМІЄМО. Особисто я колись нервувався, що не можу нервуватись і злитись на людину, яка навіть причинила мені кривду, принаймні довго.:) Хоча напевне це проблема того, що ненависть на відміну від любові ще більше потребує взаємності. Хто зна... Що на мою думку справді не підлягає сумніву то це те, що “Сама велика ненависть – породження самої сильної любові.” 
А якщо вже оперувати такими доволі абстрактними поняттями “справжня любов” чи “не справжня любов”, варто згадати Махатму Ганді: “Кохання ніколи не вимагає, воно завжди віддає. Кохання страждає, ніколи не шкодуючи при цьому й ніколи не намагаючись помститися за себе.”
А взагалі коли мова йде про почуття, у кожного буде власна думка, породжена власними пережиттями, і хоча кажуть, що важко приховати любов, ще важче байдужість і лиш ненависть легко приховати, проте:
“Не вам судить про силу почуттів моїх... лиш здогад дано вам, про існування...”

В кожному жарті є лише доля жарту, або правда яка колить.

Вихований чоловік не тільки завжди проводить жінку до її будинку, але й ніколи не залишить її спати одну.

Чоловіки не просто купують алкоголь, вони беруть на себе відповідальність за його долю.

Усі чоловіки однакові, тільки зарплата у них різна.

Чисто жіноче самогубство - повісилась на шиї.
Счастье для женщины — это не только состояние души, но и состояние мужа.

Жінка і глупість - не сумісні, але глупість про це нне знала.

Справжній інтелігент ніколи не скаже - "як дурою була, так нею і залишилась", він скаже - "час над нею не владний".

До подружнього обов'язку ставився як до військового: при нагоді бігав у самоволку.

Фразу про те, що мужики хочуть від жінок тільки одного, частіше за все
повторюють ті жінки, від яких мужикам, і це одне, взагалі-то,
не дуже потрібне.

Якщо чоловік обіцяє жінці неповторний секс, то вона повинна бути
готова до того, що він буде тільки один раз.

Бездуховність - стан жінки, коли старі парфуми скінчилися, а нові ще не куплені.

Яка різниця між чоловіком і дитиною? В принципі - ніякої, але дитину можна залишити одного з нянею.

Бог нагородив її зовнішністю в надії, що вона знайде кого-небудь з розумом.

У горизонтальному положенні довжина ніг жінки вже не має значення.

На відміну від гранати жінка спочатку вибухає, а потім її кидають.

Щоб зустріти принца потрібно самій хоть трошки бути принцесою.

На відміну від зіпсованих іграшок зіпсовані жінки заводяться з півоберта.

У принципі, жінка може промовчати, але справа в тому, що немає такого принципу!

Все в ній було від ребра Адама, особливо фігура.

Чим красивіше жінка, тим швидше пролітають час і гроші.

Жінки можуть все, тільки деякі соромляться.

Скромність прикрашає чоловіка, але справжній чоловік прикраса не носить.

Чоловіки діляться на два види:Сволота звичайна і Сволота незвичайна!

Афоризми про чоловіків

Щоб зберегти любов чоловіка не виходь за нього заміж... 

Чоловік не думає про себе лише в ті хвилини, коли він упевнений, що хтось інший думає тільки про нього. 

Чоловік одружується по слабкості розуму, розлучається через слабкість терпіння, одружується знову по слабкості пам'яті. 

Чоловік, що утілює в собі всі кращі якості, - суще покарання. (Софія Лорен)
  
По-справжньому щасливий лише той чоловік, якому з усіх його жінок найбільше зла завдавла та, яка найменш цього хотіла.  

У чоловіка повинна бути не тільки іскра, але й справний вогнегасник.

Всі чоловіки  однакові. Але не в усьому.

У справжньому чоловіку приховано дитя, яке хоче бавитись. (Фрідріх Ніцше) 

У чоловіка, якого люблять всі жінки, не закохається ні одна з них.
  
Чоловікам вірити не можна, але як можна не вірити компліментам.

Основна перевага ідеального чоловіка - все розуміє. Основний недолік - той самий.

Жінка (...почуте, осягнуте, та ще дещо...)

Щоб зберегти любов жінки не кажи їй, що любиш її...

Любов заміжньої жінки - велика річ. Одруженим чоловікам таке і не снилося.   

Жінка ображається на мужчину лише у двох випадках: коли йому вiд неї треба лише одне i коли йому від неї нічого не треба. 

Ніколи не одружуйся з жінкою, з якою можна жити. Одружуйся з тією без якої жити не можна.

Лише останнє кохання жінки рівняється з першим коханням чоловіка. 

Ідеальна жінка - більш вищий ступінь людини ніж ідеальний чоловік, але одночасно і більш рідкісний. 

<<Інстинкт ліани >> у жінки іноді настільки сильний, що вони обвиваються навколо <<пустого місця >>.   

Жінкам подобається, коли за ними бігають і залицяються, але іноді бажання вийти заміж бере гору. 

Жінка - це прекрасна квітка, а квітка красива, коли вона злека розпущена. 

Бути щирим з жінкою нерозумно, але ще більш нерозумно чекати щирості від неї самої.

Якщо жінка святкує перемогу над чоловіком то вона програла. Тому що або він вже не чоловік, або він вже не її чоловік. 

У кожній жінці є якась безумінка.

Жінки і чоловіки прагнуть різного, чоловіки жінку   і навпаки тому і порозумітись їм не дано.

З жінками важко погодитися, але ще важче не погодитися.

Щастя – не в тих жінках, з якими хочеться спати, а в тих, з якими хочеться просинатися. 

Голос з минулого.

Привіт,Вова.Давно ми вже не спілкувались,
правда?Як у тебе справи, щось
змінилось за цей рік? А мене можна
привітати в березні я народила 
другого синочка.

Таку смс-ку отримав кілька днів тому, від ...навітьне знаю як правильніше написати, "знайомої" чи "дівчини з якою були стосунки", точно можна сказати,що ми були хорошими знайомими, навіть сказав би  друзями, хоча напевне ні, бо  це був той випадак дружби який не виключа продовження))).Але то було відносно давно і про вибір який ця дівчина  зробила і крок на який пішла кілька років тому можна довго дискутувати. Проте зараз вона одружена і як я довідався з цього повідомлення, мати вже двох синів.Останній раз бачився напевне рік тому і смс отримав приблизно тоді ж.
   Вона одружена, в неї ревнивий чолвік і двійко дітей.Що написати такій людині і чи писати взагалі, чи відповідати на цей голос з минуого? Почати це спілкування?Упевнений її чоловікові це не спообається))) 
  В таких ситуацях мене дивує, навіть захоплює фраза "Він добрий, хороший...але..." але цього блін не достатньо.З якою думкою виходять заміж, коли вже через рік чи пів говорять, що все класно але час від часу треба емоційної підзярядки,якогось всплеску  і трохи розвіятись?Це було передбачено коли виходила заміж? Чи то справді чоловіки так міняються після одруження, і стають такими емоційно сухими і нудними до крику і відрази? О, блін не хотів би щоб так сказали про мене! Але і нема бажання бути психологом і пасивним коханцем, хоча не пасивним тим паче)))) 
     ....знову ці спогади...не раз чув від чоловіків "Ще не народилась та дівчина...", я ж коли дістають цими питаннями про одруження говорю "Моя дівчина вже одружена."...

Привіт.Вітаю.В мене
все добре...


Чи є життя після......пологів? ??=)))

Розмова немовлят в утробі матері. Один з них – віруючий, інший – невіруючий.  
 Невіруючий: Ти віриш в життя після пологів?  
 Віруючий: Так, звичайно. Всім зрозуміло, що життя після пологів існує. Ми тут для того, щоб стати досить сильними і готовими до того, що нас чекає потім.
  Невіруюче немовля: Це дурість! Ніякому життю після пологів бути не може! Ти можеш собі уявити, як таке життя могло б виглядати?
  Віруючий: Я не знаю всіх деталей, але я вірю, що там буде більше світла, і що ми, можливо, будемо самі ходити і є своїм ротом.
  Невіруючий: Яка нісенітниця! Неможливо ж самим ходити і їсти ротом! Це взагалі смішно! У нас є пуповина, яка нас живить. Знаєш, я хочу сказати тобі: неможливо, щоб існувало життя після пологів, тому що наше життя – пуповина – і та вже дуже коротка.  
  Віруючий: Я упевнений, що це можливо. Все буде просто трохи по-іншому. Це можна собі представити. 
  Невіруючий: Але ж звідти ще ніхто ніколи не повертався! Життя просто закінчується пологами. І взагалі, життя – це одне велике страждання в темноті.  
  Віруючий: Ні, ні! Я точно не знаю, як виглядатиме наше життя після пологів, але у будь-якому випадку, ми побачимо маму, і вона поклопочеться про нас.
  Невіруючий: Маму? Ти віриш в маму? І де ж вона знаходиться?
  Віруючий: Вона скрізь навколо нас, ми в ній перебуваємо і завдяки ній рухаємося і живемо, без неї ми просто не можемо існувати.
  Невіруючий: Повна нісенітниця! Я не бачив ніякої мами, і тому очевидно, що її просто немає.
  Віруючий: Не можу з тобою погодитися. Адже іноді, коли все навколо затихає, можна почути, як вона співає, і відчути, як вона гладить наш світ .

Що вам потрібно для щастя?

Хтось каже, що щастя - ...
...це здоров’я, своє та близьких, та можливість давати і дбати про когось. Але ж багато хворих, які самі можливо без чиєїсь допомоги не можуть зробити багато речей , скажуть, що вони щасливі і вчать радіти життю інших. В чому їх щастя ?
...можливо відчутті, що є хтось хто тебе любить і піклується.»Найбільше щастя в світі – впевненість в тому, що Тебе люблять. В. Гюго» Проте є люди у яких нема рідних та близьких, і вони не можуть впевнено сказати, що мають справжнього друга. Та й серед цих людей є щасливі. Вони також знаходять щастя.
...це гроші. Але хіба бідні – не щасливі? Вони звичайно не можуть собі дозволити багато того, що дозволяє собі багатий. Не пам’ятаю де почув таку фразу, що щастя не втому , щоб отримати того чого не маєш, а радіти з того що маєш. «Щастя не в тому, щоб робити завжди, що хочеш, а в тому, щоб завжди хотіти те, що робиш. Л. Толстой». 
Можна перелічити ще багато визначень, кожен щось би добавив своє, і за цитувати когось з філософів чи просто відомих особистостей. Та ця різноманітність визначення щастя показує, що ми не знаємо що це і воно нам не знайоме. Знайдуться ті хто заперечить... і правильно, ми ж щось відчуваємо, напевне не одноразово переживали ту мить радості і піднесення, яка є одиницею виміру щастя.
Щастя – це стан душі. Щастя - це коли виходиш на вулицю і не залежно від пори року і погоди для тебе весна, сонце... і в середині немов літають метелики. 
Якщо ви чуєте себе щасливим, не аналізуйте свого щастя. Це все одно, що обскубти пелюстки квітки, щоб краще бачити її красу. Хочеш бути щасливим, будь ним.
Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна