хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Однобока демократія

В Одесі більше немає українських шкіл. Після того, як міська рада Одеси прийняла програму збереження і розвитку російської мови, в місті всі школи мають статус двомовних. Про це заявив мер Одеси Олексій Костусєв в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

«На останньому виконкомі ми внесли зміни до документів, і статути 124 шкіл... Тому тепер в Одесі школи немає ні україномовних, ні російськомовних, вони всі двомовні - можна хоч так, можна хоч так», - сказав чиновник.

«Батьки можуть вибрати, щоб інші предмети дитина вивчала російською мовою. Це їхнє право. І таке право ми дали. І я вважаю, що це демократія, я вважаю, що це досягнення», - підкреслив Костусєв.

Костусєв зазначив, що «Одеса - це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна».

«Треба розуміти, що Одеса - це російськомовне місто, і наша культура, вона російськомовна. Якщо в Одеси відібрати російську мову, Одеса втратить самобутність, вона перестане бути Одесою. Великі наші одесити, великі письменники, ми знаємо всі їх імена, вони творили, писали російською мовою», - нагадав градоначальник.

Нагадаємо, раніше Костусєв на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради заборонив депутатам звертатися до нього українською мовою. Депутати одноголосно ухвалили рішення спілкуватися російською. До того ж мер зажадав, щоб документи міському главі подавали також тільки російською.

За матеріалами «ТСН», «Новий Регіон»

Прочитавши цю новину на одному з інтернет-видань, перше що прийшло в голову то обурення. Як так можна і так далі... Але це справа їхня, регіональна, але вважаю що такі рішення варто було приймати після обговорення з громадскістю, наприклад місцевий референдум чи щось таке. Хоча можливо це всерівно малоб той самий результат.Але все таки.

Проте  якщо якась національна меншина бажає щоб їхні  діти навчалась в школі в якій викладають їхньою рідною мовою і всі розмовляють їхньою мовою, так би мовити рідне культурне оточення тоді що. Чомусь не думаю що в Одесі хтось відчував велику проблему, що були українскі школи(Цікаво скільки їх було).

 Але не це мене зачепило найбільше. Зрештою це проблема місцевих мешканців і підозрюю, що великого резонансу це там не викличе. Проте сам факт що місцева влада відверто зневажає і навіть на законодавчому рівні відкидає державну мову і ніхто в Києві навіть не моргне на це оком, це ж бо "досягнення" і "демократія". Зате коли в західних регіонах відмовились вшановувати символіку чужого, більше того тоталітарного режиму одразу ж це осудили на державному рівні, прийнявши відповідні закони і місцевій владі пригрозили кримінальною відповідальністю. Скажіть мені де демократія і досягнення рівноправ'я і свободи.  Якщо це і демократія то якась вона явно однобока!

2

Коментарі

18.06.11, 15:01

Почему столько удивления и гнева вызывает нормальное человеческое желание разговаривать и постигать мир на том языке, на котором разговаривали твои предки и который тебе удобен.
Ни капли идеологии здесь не просматривается. Хотя при желании можно начинить идеологией все что угодно.

    28.06.11, 20:27Відповідь на 1 від RomahaN

    Почему столько удивления и гнева вызывает нормальное человеческое желание разговаривать и постигать мир на том языке, на котором разговаривали твои предки и который тебе удобен.
    Ни капли идеологии здесь не просматривается. Хотя при желании можно начинить идеологией все что угодно.
    как ты представляешь двухязычную школу?

      Гість: ГарбуЗЕК

      38.06.11, 20:30

      это не надолго.

        Гість: ГарбуЗЕК

        48.06.11, 20:35Відповідь на 1 від RomahaN

        особенно если предки были оккупантами.

          58.06.11, 20:47

          если их нет значит они не нужны. если вам надо то это не значит что всем надо.

            68.06.11, 20:58

            Прочитавши цю новину на одному з інтернет-видань, перше що прийшло в голову то обурення.так это ж ни для кого ни секрет, что у нацозабоченных всё на эмоциях ) даже подумать некогда )

              79.06.11, 06:05Відповідь на 2 від Поговорим

              как ты представляешь двухязычную школу?Нет ничего проще.
              Шаг 1:
              Выбросить на свалку истории великодержавный шовинизм в миниатюре. Перестать кошмарить людей одним и только одним стандартом.
              Шаг 2:
              Любой, подчеркиваю, любой человек, как учитель так и ученик вполне способен изъясняться на обеих языках. Проблема надумана. Пожалуйста - учи математику на украинском. Не хочешь - тот же учитель будет преподавать тебе ее на русском.
              Вуаля! Все просто.

                89.06.11, 06:11Відповідь на 4 від Гість: ГарбуЗЕК

                особенно если предки были оккупантами.Мои, пожалуй, были оккупантами.
                Правда, очень давно. Примерно 250 лет назад. Оккупировали они эту землю, вытеснив отсюда...кочевников-татар. С тех пор эта земля стала...нет не украинской. Для начала она просто пропиталась славянским духом, которым на ней до тех пор и не пахло...

                  99.06.11, 07:10Відповідь на 7 від RomahaN

                  Да не въехал ты в проблему - вуаля.
                  Там всё по-другому.
                  А написал ерунду - если один предмет на одном языке, а другой на другом - тогда получится чёрт те что.

                    109.06.11, 07:23Відповідь на 9 від Поговорим

                    Да не въехал ты в проблему - вуаля.
                    Там всё по-другому.
                    А написал ерунду - если один предмет на одном языке, а другой на другом - тогда получится чёрт те что.
                    Да уж, любую проблему можно завести как рака за камень.
                    Если "там" все по-другому, тогда надо посмотреть, в чем именно там состоит проблема.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна