хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Львів, гастрономічний тур)))

  • 29.08.11, 11:24
Я дуже давно хотіла поїхати до Львова з коханим, відпочити, набратися нових вражень, побачитися з Магдою.І ось випала  нагода - потрібно було відвідати одну презентацію та провести декілька ділових зустрічей, тому не довго думаючи взяли білети , при чому тільки туди, бо назад не було)))і поїхали в День Незалежності у Львів.В потягу відсвяткували добре) так що швидко пролетіла ніч і на ранок ми були уже у Львові. Нас зустрічала заспана Магда)))Поселила нас в квартирку в самому центрі і поїхала на роботу бо прийомів в неї в день дуже багато а часу мало. Ми вирішили на годинку поспати так як було ще дуже рано а вже потім піти прогулятися по Львову.


Звичайно ж перше куди ми пішли це до Львівської Опери і до пам'ятника Шевченку. Після Дня Незалежності ще відчувався святковий дух і пам'ятники і статуї були усі прикрашені квітами.

Львів дуже інтенсивно готується до Євро-2012. Ремонтують дороги, будинки, встановили нові вказівники - що дуже спрощує пересування .Ми звичайно ж зайшли на базарчик, прикупили сувеніри - бо знали що якщо відкладемо це, то грошей в кінці вже не вистачить)))


Пройшлись по цікавим місцинкам Львова
Зокрема ресторанчик Мазох - стилізований для любителів садо-мазо)))
проте обідати там не зосталися - хотілось чогось іншого.


Поблукавши трохи по центру, подивившись церкви, костьоли, будинки з неймовірною архітектурою, ми відчули що пора вже б і поїсти.
зайшли в кав'ярню Мапа, на літній терасі, в плетених кріслах ми замовили звичайно ж каву. знаючи що каву без молока я не можу пити я замовила, не згадаю назви, щось починаючи з Коко.... пів чашки шось схоже на капучіно потім пів чашки збитих вершків а зверху посипане кокосовою стружкою - смакота неймовірна. Коханий спробував їхню фірмову каву - тільки додав туди побільше цукру  - бо він любитель солодкого)))


Потім ми замовили млинці з тунцем і врапи з грецьким салатом  - а  на солодке млинці з бананами і шоколадом.
Довго розповідати не буду - скажу тільки що було так смачно що хотілося облизати тарілку)))але ж ми так наїлися що ледве потім рухалися - і все це на двох за 120 грн.Я  у Львові жила б тільки за те що там не дорого і тааааак смачно можна попоїсти.))))


Потім ми пішли на презентацію у Львівський Палац Мистецтв. Презентація була так собі, я її навіть якось не запам'ятала.А ось картини вишиті, виставка яких там була, мене вразили.


Потім нас запросили на, можна так сказати, післяпрезентаційну вечірку - там зібралася вся еліта Львова.
Вид з готелю Опера був приголомшливий - нічний Львів  зачаровує.


Зранку прокинувшись ми пішли снідати у кнайпу під назвою Зеник "пиво з дерунами" - що знаходився напроти будинку де ми винаймали квартиру.
Стилістика закладу зроблена під Українську митницю)))Там навіть є зона Дьюті-фрі))))
але Вай -Фаю нема))) ми замовили звичайно деруни з шкварками і мисливськими ковбасками і грибний суп пюре.вже навчені що порціїї там великі брали одну порцію на двох.Я замовила собі медове пиво а коханий Пейсихівку (настоянка на ізюмі). І звичайно ж знову каву)))
Але хоч ми і взяли небагато проте все доїсти нам все ж таки не вдалося))) попиваючи пиво я зрозуміла вислів із казок "і я там був мед-пиво пив".смак неймовірний - такий медовий і ароматний.Пейсихівка теж здивувала - смачна м'яка, але така міцна))))Суп такий смачний що я знову задумалася над тим щоб облизати тарілку))))
Деруни трохи жирнуваті проте все рівно смачні)))

Потім ми знову гуляли по Львову.Купили квитки назад на Львівський експрес.
було декілька зустрічей.часу зоставалося не так багато.В нас по плану було відвідати 2 музеї - етнографічний і Арсенал.
В етнографічному багато цікавих експонатів і посуд і меблі, і одяг. дуже цікава експозиція старовинних годинників. Дуже сподобалися сходинки і вікна з вітражами)



Якась атмосфера у Львові розслабляюча, повільна, миротворча)))

Тілки но ми дійшли до музею Арсенал, нам подзвонила Магда і сказала що дуже хоче попоїсти тому ми домовилися зустрітися у Кумпелі. Минулого разу коли я була у Львові я в цьому ресторанчику вже була і мені там дуже сподобалася риба і закуски до пива. Цього разу ми також замовили рибу і свинячу ніжку.
Це якась фантастика.По-перше в них дуже смачне пиво - вони його варять там самі.По друге свиняча ніжна танула в роті - вони її в пиві вимочують.Соуси до м'яса та риби надзвичайно підкреслюють смак.Ми знову наїлися "від пуза" як то кажуть. І щасливі, наїжені і втомлені пішли відсипатися перед від'їздом.



Львів  - це прекрасне місто.
Я надіюсь ще не раз там побувати і відкривати в ньому все нові і нові грані)

Одне мене засмучує - тепер звичайна їжа мені здається такою блідою в порівнянні з тим що я відчувала у Львові)))
5

Коментарі

129.08.11, 12:32

чудова оповідь про улюблений Львів (зазвичай, ми там смакуємо стравами в кнапі "Під клепсидрою" та у "Роберта Домса"...цього року спробуємо завітати в Купмель....
Скажіть будь ласка: на фото в вишиванці чудовій це Магда (часом не та, що в битві екстрасенсів приймала участь??)

    229.08.11, 12:40Відповідь на 1 від Марфушка

    дякую за підсказку обов'язково відвідаємо нові цікаві місцинки)
    а на фото так це Магдалена Мочійовськи - мольфарка що приймала участь у битві екстрасенсів)
    Вона дуже чудова.)))

      329.08.11, 12:52Відповідь на 2 від K_Svety

      і вам дякую дуже! Магдалена справді дуже чудова (завжди цікаво було на неї дивитися, а її голос та вимова просто зачаровують!)
      обіцяю вас загадати, якщо доведетсья цього року відвідати Львів (вже подивилась меню Кумпеля, вже знаю чого б хтіла замовіти на кумпанію )

        429.08.11, 13:25

        там ще є магазин шоколаду - в мене подруга відвідувала, показувала фото - там такі вироби!!!

          529.08.11, 13:29Відповідь на 3 від Марфушка

          в Кумпелі дуже смачне Бурштинове пиво)і коли замовляєте м'ясо то рісні солонощі(огірки,помідори, капустка вже йде автоматично разом з м'ясом)тому на компанію з 4-х чоловік з головою вистачає однієї свинячої ніжки і багато пива))))

            629.08.11, 13:31Відповідь на 4 від Heidel

            так теж проходили, але не надовго , бо дуже спішили на зустріч - але там дійсно є на що подивитись, що скуштувати, Майстерня шоколаду називається)))я б назвала це місце рай для солодкоїжок)))))

              729.08.11, 13:33Відповідь на 6 від K_Svety

              точно)) треба мою маму туди звозити))))

                829.08.11, 13:45Відповідь на 5 від K_Svety

                в Кумпелі дуже смачне Бурштинове пиво)і коли замовляєте м'ясо то рісні солонощі(огірки,помідори, капустка вже йде автоматично разом з м'ясом)тому на компанію з 4-х чоловік з головою вистачає однієї свинячої ніжки і багато пива))))о! влучне зауваження - дуже дякую (бо якраз тарілю з солонощами мріяла замовляти...тепер щось інше)....чоловік напевно схочу бігос, а я б флчки хтіла (та сама не з"їм ту порцайку, а ніхто крім меене їх не розуміє )
                пиво саме бурштинове я б теж засмакувала.....ооооо!!!як захотілося до Львову (доречі, я сприймаю Вашу замітку як добрий знак від долі, що все вдасться! - дяку Вам!)

                  929.08.11, 13:59Відповідь на 8 від Марфушка

                  я до Львова цього разу потрапила тільки по знакам долі, і неймовірному бажанню))))тому розумію.
                  ще одна підсказочка - все ж таки якщо зберетеся відвідати музеї чи церкви Львова, домовляйтеся з гідом - так набагато продуктивніше і цікавіше)))нам часу не було займатися екскурсіями тому вирішили вивчати цікавинки самі вишукуючи написи і інформацію то в перехожих чи місцевих або відразу в інтернеті) - і тому багато проходили місць про які було дізнатись цікаві деталі а не було звідки)
                  а ще заздалегіть продумайте хоча б примірний маршрут для себе щоб не витрачати час на зайві суперечки одне з одним куди краще піти і як туди дістатись)))і найголовніше - насолоджуйтесь кожною миттю)))

                    1029.08.11, 14:31Відповідь на 9 від K_Svety

                    дякую за поради! насправді у Львові я виросла, кожного року потім до бабусі їздила, відкрила потім вже улюблене місто чоловіку - тепер намагаємось хоч раз на рік туда потрапити (і хоча майже всюди були, Львів радує новинками-цікавинками...ось Кумпель, ще майстерня шоколаду, музей сала нові....а якщо часу вистачить - то просто погуляти вулицями, вдихнути атмосферу и зарядитися енергією!)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна