хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Швейцарія і Австрія

  • 13.10.14, 09:26
Існують в Європі дві країни Швейцарія і Австрія. Є у них спільні історичні моменти - Швейцарія в свій час від'єдналася від Священної Римської імперії німецького народу, куди входила Австрія довгий час, спільні кульнурні і мовні звички і в Австрії і Швейцарії більшість населення розмовляє німецькою, і швейцарський діалект німецької має більш схожостей з австрійськими діалектами ніж німецькими. Навіть населення приблизно одна кількість. Однак є основна відмінність. В середині XX ст. і Швейцарія і Австрія розглядалися біснуватим "інтегратором" і "відновлювачем історичної справедливості" як "органічну частину ІІІ Райху, яка була "по живому" від'єднана від "німецького народу". Те що ні австрійці, ні швейцарці не прагнули в ІІІ Райх великого соціаліста Адольфа Алуїзоваича не зупиняло. Та й те що німецькі діалекти цих країн досить сильно різнилися від офіційної німецької і по суті є іншою мовою. Не кажучи що в Швейцарії ще значна частина населення розмовляє французькою та італійською. І для німецькомовного швейцарця франкомовні чи італійськомовні громадяни набагато ближче в культурному плані ніж німецькомовні в ІІІ Райху. Як для франкомовних та італійськомовних іншомовні швейцарці ближче ніж французи чи італійці. Все це біснуватому вождю ВСЬОГО НІМЕЦЬКОГО НАРОДУ (куди він відносив всіх хто розмовляв більш менш на схожу на німецьку мову, і ким він назначив себе сам) не заважало мріяти "відновити історичну справедливість". Звісно в своїй інтерпретації. З Австрією це вдалося. Тому о основна теза уряду Австрії була "тільки б не було війни". Як наслідок Австрія отримала війну і опиналася розділена між зонами впливу союзників. А Швейцарія вистояла. Тому що там була інша теза - "ми війни не хочемо, але якщо нападуть - будемо воювати". Як на мене зараз Україна вибрала швейцарську модель відносин з іншим біснуватим сусідом. А Білорусь - австрійську.  Час покаже. А що думаєте ви, друзі?
5

Коментарі

114.10.14, 03:43

Можливо, але нам до швейцарської моделі ще дуже далеко, хоча ми до неї ближчі, ніж навпаки. Головна відмінність у засобах будівництва власної безпеки. У Швейцарії обов'язкова строкова військова служба. По завершенні чоловік йде на гражданку з повним комплектом форми та особистої зброї. Обов'язкова перепідготівка. По досягненні 45 років форма та автомат здається державі, натомість у подарунок отримуєш помповик. За 3 години Швейцарія здатна виставити 700 тис. бійців, за добу - 3 млн. Саме через це в першу чергу Алоїзевіч і засцяв зв'язуватись, бо міг і отримати неслабо.
Не знаю, може ми ще не готові щоб у кожній хаті був калаш з патронами, але тре рухатись у цьому напрямку.
Якщо хочеш, щоб тебе читали - розсилай.

    214.10.14, 08:58Відповідь на 1 від Танк_

    Насамперед строкова служба оплачується і триває короткий період за який 19 годин на добу солдат і офіцерів ганяють, ганяють і ще раз ганяють. Після чого відправляють на гражданку працювати на економіку. Охороняють, пруть, готують, прибирають найняті цивільні. Тобто зовсім інший підхід. Солдат призивається з метою максимальної підготовки до воєнних дій за мінімальний час. А не як узаконене рабству у нас. Тому Ви праві, ще далеко. Треба міняти сам підхід. І не жлобнічати. А то жлобство так пронизало наші структури що й уявити важко. Шкода грошей? А давайте з викладачів-студентів зберемо. А хто опирається, на закони киває - звільнимо. Ось наш головний метод вирішення будь-яких проблем. А на Заході інший. Не має грошей - значить їх треба заробити.

      Гість: Man-O-War

      314.10.14, 09:53

      Нмд, Алоїзович був докорінно не правий. Якраз австріяки - недонація, нмд. А швейцарська армія і їхній підхід - алєс гут. Тільки нам до них ще пахати і пахати - як до неба рачки. Нам би позбутися баласту, що намагається нами керувати для початку.

        414.10.14, 10:30Відповідь на 3 від Гість: Man-O-War

        Совка треба позбутися. Якщо опирається - знищити.

          Гість: Man-O-War

          514.10.14, 11:00Відповідь на 4 від gatyla

          Отож...

            Гість: R0mmel

            614.10.14, 13:58

            Білорусь стала заручником бажання Лукашенка правити вічно. Від Януковича він відрізняється лише тим, що забезпечив білорусам мінімальний рівень "ковбаси по 2.20". А робить він це тільки хитро ная***чи і шантажуючи ВВХ, і викачуючи з нього бабки, так само як і казахи. Білорусь живе фактично з цього, їхні міліарди виробництва це міф, бо продукція тупо виробляється, і стоїть на складах, нікому не потрібна в такій кількості. Але народ на роботу ходить, зп отримує, їсти-вдягнутися є. Поки театр працює. А закінчиться Путін - Лукашенко виторгує собі у Європи безпечну старість, і мирно на виборах передасть владу, тим більше, він зараз частенько натякає на те що Білорусь прагне інтегруватися в ЄС. І їх інтегрувати буде пльове діло, країна в набагато кращому стані ніж у нас, і менша

              714.10.14, 14:30Відповідь на 6 від Гість: R0mmel

              Бацько ще не допустив створення олігархічних кіл. В Білорусі тільки один олігарх - він сам. 1 млн. найбільш кваліфікованих кадрів з 3 млн. працюючих здриснули хто куди. Кому більш пощастило - в ЄС чи інші цивілізовані країни. Кому менш - в Рашку. Але все одно лишатися в Білорусі і надавати можливість Луці годувати чиновників та пенсіонерів ніхто не бажає. Тому і впроваджується кріпацтво.

                814.10.14, 16:37Відповідь на 2 від gatyla

                Я про такі деталі за браком місця й не згадував, але про швейцарську систему оборони непогано обізнаний і є її палким прихильником Ще тре додати, що швейцарські військові розробки - стрілецька зброя, бтр іт.ін., не занадто складне, відповідає найкращім світовим стандартам і непогано продається на світовому ринку зброї. Наприклад ось http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-42605/

                  915.10.14, 14:50Відповідь на 8 від Танк_

                  Зброя чогось варта лише коли в професійних руках. Толку якщо мене посадити в найкращий винищувач. Все одно я не зможу увернутися від ракети, якщо мене цьому не вчили і головне не має практики. А в Швейцарії якраз навчання і наближені до практики.

                    1015.10.14, 19:26Відповідь на 9 від gatyla

                    Зброя чогось варта лише коли в професійних руках. Толку якщо мене посадити в найкращий винищувач. Все одно я не зможу увернутися від ракети, якщо мене цьому не вчили і головне не має практики. А в Швейцарії якраз навчання і наближені до практики.Ти не те що від ракети, ти й злетіти не зможеш Як і я.
                    Правильно, постійна переподготівка там присутня.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      16
                      попередня
                      наступна