хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

19 фактів про імміграцію до України

  • 06.05.11, 21:40
http://sna.in.ua/archives/8834#more-8834 1. – Нелегальних іммігрантів в Україні більше 7 мільйонів – точну кількість не знає ніхто: ні МВС, ні МЗС, ні Прикордонна служба, ні Президент з Прем`єр-міністром.

2. – Легальних іммігрантів, тобто іноземців, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання – близько 200 тисяч осіб.

3. – Тільки 5% нелегалів, потрапляють до України, незаконно перетинаючи кордон (поза пунктами пропуску), решта 95% – це особи, які легально в`їхали до України і не хочуть повертатись додому.

4. – Іноземцям, які приїхали на навчання, дозволяється займатись підприємницькою діяльністю, тому 90% іноземних студентів торгують на ринках.

5. – Якщо нелегальний іммігрант, якого спіймали при спробі незаконно перетнути Український кордон, заявляє, що він біженець і просить притулку в Україні, то правоохоронці не мають права депортувати його негайно. Видворити або надати статус біженця нелегалу можна тільки після тривалих юридичних процедур – це звичайно забирає від 6 місяців до року.

6. – Утримання одного нелегала в пункті тимчасового утримання коштує нашій державі близько 1000 гривень на місяць, а депортація – більше 1000 доларів.

7. – Пункти утримання нелегалів знаходяться під пильним наглядом Євросоюзу і різних правозахисних організацій, тому живеться нелегалам непогано – приміром, мусульман годують окремо, згідно з їх релігійними нормами.

8. – Посвідка на постійне проживання (по суті це дозвіл жити в нашій країні довічно і в перспективі отримати громадянство) видається міліцією, а от скасувати її практично неможливо, тільки через суд.

9. – Якщо у батьків-іноземців на території України народжується дитина, то вона отримує українське громадянство. Батьки цієї дитини, в свою чергу, мають право отримати громадянство за спрощеною процедурою.

10. – Іноземці, які легально перебувають на території України користуються соціальною допомогою нарівні з громадянами України, наприклад, мають право отримувати допомогу при народжені дитини – 14500 гривень.

11. – Громадяни країн СНД мають право на безвізовий в`їзд до України. Їм також дозволено не реєструватись в органах МВС за місцем проживання до 90 днів. Після закінчення цього терміну вони знов перетинають кордон туди – сюди і живуть цілком законно наступні 90 днів. І так раз по раз. Для порівняння – український громадянин повинен зареєструватись за новим місцем проживання протягом 10 днів.

12. – В міліцейських звітах про скоєні злочини заборонено вказувати національність (країну походження) злочинця, начебто для того, щоб не сіяти міжнаціональну ворожнечу.

13. – Якщо іноземець інвестує до економіки України 100 тисяч доларів, то він має право на імміграцію поза квотою. Для довідки – інвестицією може вважатись придбання нерухомості (житлова квартира, приміщення магазину), або придбання цінних паперів (акцій).

14. – Кожного року Кабінет Міністрів України затверджує квоту на імміграцію до України. В 2009 році вона склала по Україні – 7899 осіб, по Харківській області – 1108 осіб. Крім того, поза квотою в цьому році іммігрувало до України більше 20 тисяч осіб.

15. – Кожен іноземець, який отримав дозвіл на постійне проживання в Україні, має право викликати до себе в гості своїх співвітчизників. Закон не накладає обмежень ні по кількості цих осіб, ні по терміну їх перебування.

16. – Етнічні українці, які бажають іммігрувати до України, не мають жодних переваг перед іншими іммігрантами. Для порівняння – держава Ізраїль здійснює імміграцію виключно за національною ознакою.

17. – Близько 90% загальної кількості іммігрантів займаються дрібним підприємництвом (часто великим під виглядом дрібного), переважно торгівлею на ринках. В кращому разі вони сплачують до бюджету 100 гривень фіксованого податку і 70 – 80 гривень ринкового збору. Для порівняння – український робітник з зарплати 3 тисячі гривень сплачує тільки прибуткового податку 450 гривень на місяць.

18. – На відміну від країн Євросоюзу, при в`їзді до України іноземці не повинні сплачувати медичну страховку, тому їм надається безкоштовна медична допомога.

19. – Ціни за комунальні послуги в Україні досить високі, але значно нижчі, ніж в Європі, тому, що наша держава виділяє з держбюджету дотації на оплату різниці між тарифами для населення і собівартістю цих послуг. Оскільки іноземці платять за комунальні послуги нарівні з громадянами України, то виходить, що значна частина держбюджету витрачається на дотації іноземцям.

Голова Харківської обласної громадської організації “Імміграція – стоп!” Удовиченко Сергій

2

Коментарі