Профіль

Йолоп

Йолоп

Україна, Хмельницький

Рейтинг в розділі:

Яким буває щастя і чому це важливо знати?

  • 26.04.14, 14:29

Надокучливі запитання

 Багато хто із нас роздумує про щось… Можна сказати, що всі. Але мало хто розмірковує над власними думками і тим, як вони впливають на наше життя. Хтось скаже, що це несуттєво ­­­­– потрібно просто працювати: більше працюєш – більше заробляєш; потім відпочиваєш, насолоджуєшся, як можеш, а потім знову на роботу. Хтось вважає, що щасливішим буде саме той, хто може більше заробити на якійсь ідеї: хто багато має, в того й більше щастя; хтось просто насолоджується, чим може (алкоголь, наркотики, точіння лясів, відбивання байдиків…).  Та, якщо хтось помічав, навіть ті, хто багато працює й ті, хто багато заробляє, далеко не всі є насправді щасливими людьми, не кажучи вже про прихильників «легкої насолоди»… В чому ж тоді справжня причина щастя?

 Чому найчастіше стається так, що працюють всі та майже однаково, але одні досягають успіху, а інші – ні. Чому серед  тих, хто досягає успіху, одиниці можуть бути насправді щасливими, а інші обходяться лише ще сильнішою напругою та роздратуванням? Чому ми кожного дня скаржимось на різні погані речі, які трапляються з нами щоденно, намагаємося їх змінити, але нічого так і не вдається? Чому існують люди, які взагалі нічого не досягли в житті, але при цьому їх «розпирає» від справжнього щастя? Де такі беруться і як  їх виготовляють? Насправді вони саморобні.


 Страждання без меж

 Так ось… Багато хто із нас роздумує про щось… Можна сказати, що всі. Але мало хто розмірковує над власними думками і тим, як вони впливають на наше життя. І дарма!!! Саме тут, в наших думках і ховається ця рідкісна істота під назвою «щастя». Сховалася… Саме тут ми можемо раз і навіки вирішити всі-всі свої негаразди… Всі-всі, без виключення.

 Ми  кожного дня шукаємо причини наших негараздів: погода погана, близька людина недостатньо  «якісна», сусіди надокучливі, друзі не розуміють, грошей нема, сил теж не дуже вистачає, здоровя зовсім розхиталось… Постійно  щось та й не влаштовує. От якби було б все трішки… не так. Трішечки краще… І тут, і там, і всюди.

 Та, розкрию велику таємницю,це НІКОЛИ не закінчиться. НІКОЛИ!  І ось тут треба задати просте-просте запитання: Якщо завжди будуть морока та негаразди, то хіба можна бути щасливим? Відповідь і «так», і «ні». Дивлячись «де».

 

Шукати там, де слід

 Якщо брати в загальному, то щастя буває тільки двох видів: внутрішнє і зовнішнє. Ось тут і починається справжнє вирішення будь-яких негараздів. Чому? Бо ці два види щастя відрізняються однією малесенькою дрібничкою: зовнішнє – залежить від обставин (гарна погода, погана погода, наприклад), інших  людей, положення в суспільстві, кількості грошей і т. д.; та внутрішнє щастя залежить тільки від нас самих, а точніше – від наших думок, нашого ставлення, нашої залежності чи незалежності від оточуючих.

 Зовнішнім щастям, хоч як не намагались, ми ніколи не будемо задоволені повністю. Воно хитке і віддає нас у хижі лапи жахливого звіра – навколишнього світу, який з нами робить все, що йому заманеться.

 Та є «хитрі» люди, які знають зовсім інший спосіб життя. Ці поганці «кайфують», коли ми страждаємо. І все це через те, що вони зрозуміли – тільки внутрішнє щастя може задовольнити людину повністю. Чому?

 

Внутрішнє щастя

 Бо ця велична споруда будується тим архітектором, який добре знає як загальні потреби, так і всі забаганки свого замовника – самим собою. Уявіть собі щастя, яке не залежить ні від погоди, ні від заробітку, ні від кількості труднощів, ні від важкості чи легкості життя, ні навіть від близької людини.

 Це щастя не може просто піти із твого життя. Воно завжди-завжди із тобою. ЗАВЖДИ! І тільки ти вирішуєш, коли йому зникнути. Уявіть собі щастя, яке ніколи не зменшується, а тільки збільшується й збільшується до безмежності.

 Ось так от… Потрібно бути внутрішньо щасливим, а не зовнішньо і все… Проста відповідь на складні запитання.

Сторінки:
1
3
4
5
6
попередня
наступна