хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Подорож літаком: основні поради

Черговий раз збираючись подорожувати, кожній людині доводиться вибирати вид транспортного засобу. Велосипеди, автобуси, машини, залізниця, літаки - будь-який вид транспорту для зручності туриста, згідно обраного виду відпочинку. Подорожуючи по різних країнах і містах, з друзями або родиною, хочеться з комфортом долати відстані. В путь-дорогу часто беруться багато речей першої необхідності, які потрібно якось перевезти. Останнім часом все частіше нам хочеться поїхати кудись далеко, ознайомитися з іншою культурою, побувати в тих місцях, про які наші батьки могли тільки прочитати в енциклопедіях. А також дозволити собі всі види відпочинку: активний відпочинок ( дайвінг в океані, піші маршрути по джунглях, польоти на повітряних кулях, гірськолижні курорти), сімейний відпочинок (відвідання «Дісней Ленду», ) …

Для любителів відпочинку в далеких екзотичних країнах оптимальним транспортом буде тільки літак. З усіх видів транспорту цей вид найбільш безпечний по статистиці. Для туристів-першопрохідців важливо знати основні правила: який об'єм речей можна взяти з собою, які речі можна взяти, а які заборонені до перевезення в своїй країні або чужій. Організовуючи свій відпочинок вам знадобляться необхідні речі, які потрібно взяти з собою в салон як «ручну поклажу». Заборонені для перельотів: колючі і ріжучі предмети (пилочки для нігтів і ножиці та ін,) легкозаймисті (аерозолі, сірники і запальнички). Перевозячи рідину, її треба упакувати в прозорий поліетиленовий пакет (не більше 100 мл). Існують правила вантажних перевезень, які дозволяють брати вантаж менше 10 кг. Деякі авіакомпанії збільшують межу вантажоперевезень до 20-30 кг. Також треба враховувати що кількість вантажу, взятого з собою збільшується для високого класу: з 10 кг., для економ і закінчуючи 60 кг., для еліт-класу. "Ручна поклажа" дозволяє брати з собою речі в салон до 5 кг, але в різних авіакомпаніях свої правила про які краще дізнатися заздалегідь. 
Важливо знати що при міжнародному перельоті реєстрація закінчується за 40 хвилин, а на внутрішніх за 30 хвилин до вильоту. Засоби від нудоти і сонливості потрібно приймати за 30 хвилин до вильоту, щоб дія їх почалась до моменту зльоту літака і також не завадить мати при собі м'ятні льодяники про запас. Повітря в салоні літака набагато сухіше ніж на землі, і організму треба поповнювати необхідний запас рідини через воду і соки. Не потрібно зловживати кавою, спиртними напоями, щоб зменшити процес зневоднення організму. Взявши в дорогу маленьку дитину, треба обов'язково організувати для нього цікаві розваги у вигляді іграшок, книжок, розмальовок - все, що зможе зайняти її увагу під час польоту. Для майбутніх мам перед польотом слід проконсультуватися зі своїм лікарем, а авіакомпанії зазвичай дозволяють літати жінкам, що мають до 7 місяця вагітності. І як завжди, при непередбачених ситуаціях: ви в аеропорту, валізи за вагою проходять, а квиток знаходиться вдома- то негайно зв'яжіться з авіакомпанією. Процедура тут проста: заява про втрату і вам видадуть інший квиток. Не виключено, що за нього доведеться доплатити. Якщо ваш рейс затримують до 6 і більше годин в нічний час або на 8 вдень, то компанія-авіаперевізник за свій рахунок зобов'язана надати вам готель і забезпечити харчуванням. У разі затримки більше ніж на 24 години, авіакомпанія повинна видати певну суму для покупки предметів першої необхідності.
Подорожуйте і насолоджуйтеся перельотами в інші країни. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам почувати себе при перельоті набагато комфортніше.
1

Коментарі

Гість: ОстровВокеане

123.03.12, 11:00

а че не на велосипеде , ну такой скоростной

    223.03.12, 16:44Відповідь на 1 від Гість: ОстровВокеане

    на ровері вже було