хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Підгорецький замок

В селі за 20 км. на північ від Золочева і за 24 км на південний схід від Бродів розташований Підгорецький замок, який є одним з найкращих в Європі зразком поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. Побудований за проектом відомого архітектора Андре дель Аква за вказівкою коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського. Замок в Підгірцях, разом з замками Золочева та Олеська, творить так звану Золоту Підкову Львівщини ( автор ідеї Герой України, Борис Григорович Возницький). 


До Олеського замку лише 6 км, польовою дорогою; в селі є ще Підгорецький пивзавод, збудований в середині XVIII ст. графом Вацлавом Жевуським, поряд хутір Гута ( колись видобували руду і виплавляли залізо) та Василіанський монастир в Пліснеську (за 1,5 км від дороги). В селі збереглись фортифікаційні вали давньоруського міста, укріплення якого складалися з семи рядів валів, які остаточно сформувалися в ХІІ-ХІІІ ст. 


Якесь дворище Батиїв уперше згадане в актах Бродських у 1445 р. Можливо, це латинська назва укріплення на Підгорецькій горі. В 1440 р. польський король Владислав Варненчик дарував навколишні маєтності Янушу Підгорецькому. детальніше тут

3

Коментарі

131.08.12, 17:33

Был я в этом замке. Больно смотреть на него. Только крышу покрыли. А так - полный развал, профанация для туристов. Деньги берут за экскурсию ни за что, т.к. кроме двух полуподвальных помещений ( в одном из этих помещений - типа старая алхимическая лаборатория - стол, а на нём колбы, реторты и др. ёмкости) в этом замке ничего не показывают и внутри он в полном запустении, можно сказать, в полуаварийном состоянии. Короче, дурють нашого брата!

    231.08.12, 17:48

    Это кайф!!!!

      32.09.12, 16:18Відповідь на 1 від porshen

      Дурять ще й як, екскурсія має передбачати хоча б експозицію декількох залів, а там дивитись нема на що. Дякувати хоч покійному Возницькому, що дах почали перекривати, а то б будівля зовсім зруйнувалась. територія гарна, але подивитись крім фасаду і криничного колеса там нема на що