хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Підводний музей скульптур в Криму-«Алея вождів» біля мису Тархан


Підводний музей скульптур в Криму-«Алея вождів» біля мису Тарханкут заснований в серпні 1992 інструктором (на той час) Донецького клубу підводників «Нептун» Володимиром Боруменским за активної підтримки друзів-аквалангістів. Починався музей в ста метрах від берега бухти Чуча (Великий Атлеш), на глибині 12 метрів з підводного галереї кабінетних бюстів Леніна, Дзержинського, Кірова та інших відомих особистостей часів революції, які були вмуровані в камені на дні та з протилежного боку митців- Чайковського, Єсеніна, Блока, Маяковського. 


Фігури спочатку розташовувалися певним чином, в продуманої послідовності і сусідстві одна з іншою проте погода внесла корективи, яких ніхто з авторів задуму не очікував. Під час сильного шторму підводні течії змішали більшовиків з класиками …


Кількість експонатів не можна точно встановити, тому що їх число постійно зростає. Автор Володимир Боруменський на час створення про підводний музей і не думав, він просто влаштував на березі моря «площу Леніна» і встановив бюст вождя обличчям до Турецького берега. Потім Леніну відбили голову і Боруменський вирішив, що під водою більшовикам буде спокійніше і почав відправляти скульптури на морське дно. Детальніше тут:
3

Коментарі