хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Харкыв

  • 09.12.09, 10:09

 

Багато хто в Україні вважає, що харківська площа Свободи (колишня Дзержинського) — найбільша в Європі, але насправді вона лише п'ята після плац Дефіляд у Варшаві, а також площі Куйбишева в Самарі, Московської в Санкт-Петербургу та плас де Кенконс у Бордо.[6]. Площа Свободи спланована в 20-х роках 20 ст. архітектором В. Троценко. Вона займає 11.6 га, її протяжність по найбільшій осі складає 750 м. Міська площа таких колосальних розмірів була спеціально задумана для підкреслення столичного статусу Харкова, який був політичним центром Радянської України з 1919 по 1934 р. Площу Свободи обрамляють відповідні з її масштабами будівлі, у ряді яких виділяється гігантська будівля Будинку державної промисловості, — Держпрома. [7] У Харків'ян та гостей міста є унікальна можливість побачити зорі посеред дня, бо в Харкові працює планетарій, другий за розмірами та можливостями в Україні після київського. Окрім лекцій в планетарії працює музей та проводяться демонстраційні спостереження в телескоп. Цікаво, що Харків ввійшов до історії не тільки як велике промислове та культурне місто, але й відоме кількома спеціфичними словами, зокрема — словами тремпель та ракло. За використанням цих слів легко можна впізнати людину, що хоча б кілька років прожила в Харкові. Слово тремпель (тобто вішалка для одягу), що з'явилося на початку 19 ст., наразі використовують майже на всій Слобожанщині, у Києві та навіть в Бєлгородській області Росії.

6

Останні статті

Коментарі

19.12.09, 10:27

    29.12.09, 10:33

    меня харьков сейчас не прет абсолютно...хотя канатка там прикольная. но в остальном же. дороги в ужасных ямах. При чем местное население носится по ним как на государственных машинах. сейчас уже правда некоторые освещаются. дома налеплены как попало. я понимаю что разворотили фашисты харьков и нужно было строить быстро не до украшательств и не вина это харькова, это не красавец предатель львов. но не красиво. не парки а леса в городе. свободно можно идти парком и врезаться в кустах в какой нибудь памятник. харьков весь из заводом и сейчас в запустении их развалины выглядят ужасно. про лопань и ее берега я вообще молчу. Вообщем очень запущеный город.

      39.12.09, 10:36Відповідь на 2 від Max_TAG

      Можливо ы так, але був гарним

        49.12.09, 10:38Відповідь на 2 від Max_TAG

        меня харьков сейчас не прет абсолютно...хотя канатка там прикольная. но в остальном же. дороги в ужасных ямах. При чем местное население носится по ним как на государственных машинах. сейчас уже правда некоторые освещаются. дома налеплены как попало. я понимаю что разворотили фашисты харьков и нужно было строить быстро не до украшательств и не вина это харькова, это не красавец предатель львов. но не красиво. не парки а леса в городе. свободно можно идти парком и врезаться в кустах в какой нибудь памятник. харьков весь из заводом и сейчас в запустении их развалины выглядят ужасно. про лопань и ее берега я вообще молчу. Вообщем очень запущеный город.люблю Харьков. и нравится, что парки - леса а заводы... печально. разруха!

          59.12.09, 10:48

          Мне город понравился) не смотря на то ,что действительно он запущен.

            69.12.09, 11:06Відповідь на 4 від ёlkа

            парки хороши но когда ухожены... в харькове же леса с густыми кустами и заросшими травой дорожками..просто тупо настоящий лес...конечно если бы они были ухожены было бы красиво....

              79.12.09, 11:12Відповідь на 6 від Max_TAG

              А меня именно это и прет в Харькове. Ни в одном городе нет больше столько уголков дикой природы в центральных частях.
              А вообще - это МОЙ город.

                89.12.09, 11:14Відповідь на 6 від Max_TAG

                парки хороши но когда ухожены... в харькове же леса с густыми кустами и заросшими травой дорожками..просто тупо настоящий лес...конечно если бы они были ухожены было бы красиво....не уговаривай... все равно люблю

                  99.12.09, 14:29

                  Чудесная заметка. Спасибо!