хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Новини конституційної кризи

  • 30.10.20, 13:28
Зеленский предлагает ВР распустить судей КСУ, их решения признать «ничтожными», а доступ к декларациям чиновников уже открыт

Президент Украины Владимир Зеленский внес в ВР законопроект, согласно которому прекращаются полномочия всех действующих судей Конституционного суда Украины, а их решения 27 октября признаются «ничтожными» принятыми в условиях реального конфликта интересов.

Законопроект Зеленского предусматривает, что Закон Украины «О предотвращении коррупции» и Уголовный кодекс Украины будут действовать в старой редакции, то есть той, что действовала до принятия КСУ решения от 27 октября.

 Хто рано встає, той першим дивується з проєту Закону про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства (реєстр. № 4288 від 29.10.2020 р.), внесений Президентом України. Ми недалеко від колапсу конституційного ладу:

Дмитро Гурін: Простими словами про КСУ для тих, хто живе в світі рожевих поні зрадоперемоги.
— рішення оскаржити не можна
— рішення скасувати не можна
— судей звільнити не можна (суддя звільнюється 2/3 голосів суддів КСУ)
— судді призначаються на 9 років
— у суддів за Конституцією повний імунітет (за їх рішення)
— зміни до Конституції проходять погодження КСУ — тобто, зміну конституційних гарантій суддів КСУ мають погодити самі судді.

Це короткий витяг з Конституції для любителів таксистської експертизи.

І додам від себе. Якщо Зеленський силою розжене КС, і тим самим зруйнує незалежну від нього судову гілку влади, в той же момент він з президента перетвориться на тирана, а Україна - на Білорусь чи Росію. Куди заведе ця стежка - марно вгадувати. Може тому раптом вискочили з небуття і підключились до протестів під КС Семенченко і Парасюк, вірні міньони Коломойського? Failed state, від якого відвернулась Європа, їх цілком влаштовує.

В той же час судді очевидно "оборЗєлі" і своєю діяльністю на усіх рівнях відкидують Україну в 90-ті роки. Потрібна реформа судової гілки влади, і щось мені підказує, що саме в цьому процесі з'являться нові політичні лідери.

umnik і нарешті корисне використання грошей

На засіданні РНБО прийняли рішення доручити Кабінету міністрів виділити кошти з Фонду боротьби з коронавірусом на хабар для суддів Конституційного суду.

Про це повідомляє джерело в РНБО.
  Відповідне розпорядження ініціював Володимир Зеленський під час екстреної наради РНБО.

“Мені здається, що боротьба проти корупції в Україні є моїм особистим пріоритетом, – цитує джерело слова Володимира Зеленського. – І я думаю, що рішення Конституційного суду закрити доступ до реєстру електронних декларацій прямо суперечить вже зробленим на сьогодні антикорупційним крокам. Підозрюю, у нас немає часу чекати. Треба робити швидкі, але адекватні до виклику кроки. На засіданні Кабміну ми виділимо з коронавірусного фонду необхідні гроші для мотивації усіх суддів Конституційного суду до прийняття потрібного рішення. Тому що, повторюсь, антикорупційні інституції повинні працювати. Ми повинні побороти корупцію і ми це зробимо.”

Крім того Зеленський заявив, що взяв під особистий контроль відкриття реєстру декларацій та відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні.

Олег Суховірський спеціально для сайту фейкових та сатиричних новин UaReview
4

Коментарі

131.10.20, 04:56

А з чого почалося? З того, що блазень розпустив ВР. Абсолютно незаконно. Але КС схавав. Ось тепер і маємо справжню конституційну кризу, яку збираються вирішувати некнституційним шляхом. Натуральний цугцванг. Що не зроби - все гірше. Але й якщо нічого не робити - теж буде гірше. Дупа. Я вже запас попкорну дивитися, як цей імбіцил буде викручуватися.

    231.10.20, 20:23Відповідь на 1 від Танк_

    Ляльководи Зеленського хочуть як в Білорусі - диктатора в решті решт. І Зе допомогає, а сам виступає у ролі тимчасової прокладки. Та хто його питає!

      331.10.20, 22:42Відповідь на 2 від evgstereo

      У цьому головна небезпека Готують плацдарм