хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Чому в Україні майже немає внутрішнього туризму?

  • 28.07.20, 20:18
Як показав мій особистий досвід, не в грошах туристів справа.

Формула відсутності внутрішнього туризму вкладається в фразу СиДіТи (вдома).

(УВАГА! В цьому дописі не йдеться про монстрів типу Кам'янця-Подільського. Але таких монстрів у нас якраз тільки на 7 чудес України)

С - сервіс. Поспати? Поїсти? Турист має знати, що все своє треба носити з собою! Намет та казанок - обов'язкове спорядження. Сувеніри? Здається: що простіше - напиши про пам'ятку на сайті села, постав поруч стіл з сувенірами і домашніми пиріжками та заробляй гроші.
Але ні!
Більше того, в Меджибожі єдина сувенірна крамничка зачинилася перед натовпом туристів рівно о 17. Бо робочий день закінчився.
І не забувайте про готівку. Термінал - це як снігова людина.

Д - дороги. "Этот стон у нас песней зовется"(с) В Сатанові взагалі перекрили брилами єдину дорогу до місцевих пам'яток. Щоб дістатися до "Курорту національного значення", треба їхати в об'їзд. Лишніх 20 км по ямам - це ж дрібниця. Коли розраховуєте час по гуглкартам, сміливо додавайте від 30хв до 2 год на подолання шляху.


Т - туалети. В туристичних місцях вони існують трьох варіантів
- найближчі кущі
- страшна дірка в халабуді
- люкс-варіант "як в пересічній школі"

В Хотині туалет саме варіанту "дірка". І руки помити нема де. До речі, ми ночували якраз біля місцевого "фудкорту" і бачили, як там мили посуд. Ніколи не їжте в Хотині!

В Маліївцях біля водоспаду охайний дерев'яний будиночок, хоч і "дірка". Та сміттєвий бак. Це нас вразило навіть більше, ніж палац та інші пам'ятки.
Для того, щоб розвинути внутрішній туризм, потрібно не так багато. Навіть дороги можна відкласти на майбутнє. Але відсутність елементарного сервісу та туалетів вбивають будь-яке бажання кудись їздити. Але ж крихітне село Маліївці змогли якось організувати туалет і екскурсії, значить, це можливо? Чи ні?  Oleksandra Proliaka
5

Коментарі

130.07.20, 14:19