хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Як не можна робити під час виборчої кампанії

  • 18.09.18, 14:37

УВАГА! Лонгрід для тих, хто цікавиться «виборчою кухнею»

Я постійно займаюсь виборами з 1999 року. Причому «постійно», це правильне слово. Це моя робота. Саме тому, на відміну від пересічних виборців, я знаю певні аксіоми та правила які діють і порушувати які не можна, бо порушення рівнозначно поразці. В принципі, ці аксіоми настільки прості, що їх мусить знати будь-який починаючий технолог, якій взяв участь в одній місцевій виборчій кампанії, а потім почитав кілька книжок по політичному піару. Мусить знати! Тобто цього неможливо не знати!

І тому в мене питання до пані Йулі – у Вас що, виборчою кампанією керує байбак Тимко чи восьминіг Пауль? Що з вами не так?

Аксіома перша – не можна починати виборчу кампанію занадто рано, чи занадто пізно. Рейтинг – він розвиється за синусоїдою. Почнеш пізно – день виборів буде раніше, аніж рейтинг буде в точці екстремуму (найвища точка синусоїди). Почнеш рано, день виборів припаде на зниження рейтингу. 

Що ми бачимо в Йулі? Класичний фальстарт. Хтось переконав ЮВТ, що восени будуть перевибори в Раду і вона стартанула зі своїм «Новим курсом», затвердила виборчі штаби на округах та почала освоювати бюджет. А тут – опача, і ніяких виборів немає. Як казала Лєна з 95-Кварталу – «Вот сукі, надурілі бабу». Наслідки фальстарту вже помітні – динаміка зростання рейтингу ЮВТ сповільнилася, в той час як Порошенко тільки почав набирати. Для порівняння на моїй Волині за два місяці рейтинг ЮВТ виріс на 15%, в той час як рейтинг Порошенко виріс на 250%. Такими темпами за 3-4 місяці лідер перегонів на Волині зміниться. Синусоїда!
    Аксіома друга – лідер виборчих перегонів мусить задавати порядок денний всій виборчий кампанії. За жодних обставин лідер не повинен йти не поводу в свого опонента, який від нього відстає. Тільки лідер починає повторювати за тими, хто відстає, він неодмінно піде на дно. Що ж сталося з ЮВТ? Був «Новий курс». Абсолютно дєбільний та неробочій (про це поговоримо якось окремо), але свій, рідненький. Він домальовував образ ЮВТ на виборах. Це головна стратегічна лінія її виборчої кампанії. І стільки бабок було в неї вбухано. Борди, новини по радіо, реклама на ТБ, настирлива реклама на Ютюбі. Не вистачало лише Віті-АК47, який замість Азіно трі топора читає репчіну про «Новий курс» в серіалах від Лостфільму чи Сізонвару.

А потім ЮВТ побачила соціологію. Побачила скільки людей підтримують вступ до НАТО та ЄС і все… Борди з «Новим курсом» зникли. Натомість з’явилися борди про НАТО та ЄС. Тобто ЮВТ почала транслювати слогани виборчої кампанії Порошенка. Причому в тих самих кольорах, що і в Порошенка. Але ж це дуже тупо, бо достатньо згадати скільки військової техніки продала ЮВТ та як вона «злила» приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО в Бухаресті в 2008 році, щоб зрозуміти всю нещирість її заяв.

І на цьому копіювання Порошенка не припинилося. Як тільки Петро Олексійович мімімішно поцьомав свою дружину на річницю їхнього весілля (це було в Вінниці на сцені), як ЮВТ дістала десь з нафталіну фото, де вона обіймається з чоловіком. Чому на цих фото ЮВТ підозріло молода? Бо вже майже 10 років таких фото не робилося, бо вони з чоловіком (от, навіть, хрєн його знає, як його звуть) живуть окремими життями. Так навіщо цей сумний перфоменс? Бо соціологія показує позитивне сприйняття сімейних цінностей і це демонструє Порошенко. Тобто ЮВТ вже остаточно пішла по порядку денному, який формує її головний опонент. Саме це показує остання соціологія – Тимошенко перша, Порошенко другий. А працювати за правилами опонента – це дорога до поразки.

Аксіома третя – реакція має бути потужнішою аніж акція. Якщо відреагувати більш потужно не можливо – то краще не реагувати в принципі. Про що мова? Про закиди на адресу ЮВТ, що вона є протеже Х@йла та діє в інтересах Кремля. Тобто відбулася акція – Медведчук підтримав Тимошенко. Щоб перебити таку інформаційну хвилю про підтримку Порошенка мав би особисто сказати як мінімум Х@йло. Але він цього не може сказати, бо в його крєпостних в Мєльдонії повзриваються голови та дупи (в багатьох, це одне й те саме). То промовчи і йду далі своїм «Новим курсом». Але ж ні, вона вирішила відреагувати. І яка була реакція Тимошенко? Сама жахлива, яка тільки могла бути – вона особисто заявила що, вона не «агент кремля», а проросійським є сам Порошенко. Тобто класична реакція в стилі «сам дурак». А тепер подивимось, яка реакція Порошенка на акцію (звинувачення) Тимошенко? А Порошенко просто підписує Указ про припинення договору про дружбу з росією. Ось це і є класичний приклад того, як «реакція» може бути потужніша за «акцію».

Висновок дуже простий. ЮВТ робить помилку за помилкою. І це при тому, що її делікатний статус (статус кандидата, який двічі програвав президентські вибори) шкоду від кожної помилки помножує на два. Замість того, щоб бути незламним «лєдоколом», який йде тільки вперед та тільки по прямій, не помічаючи перешкод, ЮВТ почала пєтлять. А це дорога на третьої поразки на виборах.  Денис Пятигорец
5

Коментарі

Гість: сонный

119.09.18, 07:39

    219.09.18, 10:27