хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

У Британії пропонують новий спосіб боротьби з кліматом

В час коли лідери країн світу шукають за ідеальним варіантом припинення процесів глобального потепління, один дослідницький центр у Великобританії пропонує вирішити проблему обмеженням приросту населення планети. Критики уже заявили, що такий підхід є аморальним і не практичним. 

На вулицях Лондона сьогодні можна побачити достатньо людей з дитячими колясками. Втім, народжуваність у Британії є низькою – на десять жінок тут народжується лише вісімнадцять немовлят. Тим часом в цілому населення світу стрімко зростає, і згідно з даними американського бюро перепису населення становить сьогодні шість цілих і вісім десятих мільярда людей. Тим часом ООН передбачає, що вже до 2050 року на Землі житиме 9 мільярдів людей. Але такий приріст, кажуть аналітики, можна зупинити. Серед них - Саймон Росс, представник британської організації «Optimum Population Trust».

«Якщо сім‘я народжує одну чи дві дитини, то вона просто відновлює кількість населення. Двоє батьків – двоє дітей. Звичайно, дехто не має дітей взагалі. Тож якщо більшість людей скажуть ‘Так, я хочу мати не більше двох дітей’, то населення планети почне зменшуватися».

Компанія, на яку працює Саймон Росс, хоче, щоби населення по всій планеті почало планувати народжуваність у своїх родинах. За приблизними підрахунками компанії, близько двохсот мільйонів жінок, в основному в районі африканської Сахари та деяких частинах Азії, не мають змоги контролювати народжування дітей. І якщо їм надати таку можливість, переконані у компанії, то вони віддадуть перевагу тому, щоби мати менше дітей.

«Ми говоримо тут про добровільні методи. Ми не кажемо, що людей треба змушувати до цього. Вони самі повинні цього захотіти. І якщо вони отримають можливість мати одну або двоє дітей то, як показує досвід, вони цією нагодою скористаються», - каже Росс.

Тим часом інші експерти – такі як Деррі Ньюман від британської компанії «Solar Century» -- бачать вирішення проблеми кліматичних змін на планеті у впровадженні відновлювальних джерел енергії. І не вірять, що проблему може вирішити процес регулювання приросту населення.

«Хто ми такі щоби вирішувати, має хтось право народжувати дітей чи ні? Я не знаю що має статися, щоби ми вдалися до таких драконівських методів боротьби».

Потреби зростаючого населення Землі можна задовольнити, каже він, але індустріальні країни, які найбільше забруднюють атмосферу, повинні змінити спосіб виробництва і використання енергії.

«Більшість людей хочуть бути економними. І лише одиниці не дбають що завдають шкоди довкіллю. Тож якщо ви запропонуєте людям економічнішу альтернативу отримання енергії і зробите цю енергію для них дешевшою, то навіть не треба буде пояснювати яку користь вони цим поступком зроблять для навколишнього середовища. Вони залюбки приймуть вашу пропозицію», - говорить Ньюман.

Тепер справа за світовими лідерами домовитись, як всі країни одностайно можуть зробити крок до чистіших технологій. Теперішні рішення прямо вплинуть на те, скільки населенне житиме на планеті вже й найближчому майбутньому і якою буде якість їх життя.
2

Коментарі

Гість: Phoenix 28

123.12.09, 12:28

http://video.i.ua/user/254361/25652/141089/
Нет никакого глобального потепления. Точнее есть, но оно не глобальное.
Весь сыр-бор из-за якобы перенаселения.