Дощ. Дякую, що є

  • 28.09.12, 20:54

Ну скажіть мені, як можна не любити дощ? Є купа людей, які отримують задоволення, приймаючи душ (не тільки від чистоти як результату чи від теплоти, але просто від того, що тече вода), але чомусь вони тікають від дощу і страшенно переймаються, що у них нема парасольки.

Далі - >

Два світи (2008), фільм про вибір. Крім всього іншого

  • 26.09.12, 21:44
Іще один похід в кіно, іще один фільм до коментування. «Два світи» данського режисера Нільса Ардена Оплева. Високохудожній твір мистецтва, я вам скажу. Казати, що в основі фільму лежить боротьба чогось із чимось не буду, бо насправді важко й передати кількість нюансів, які борються один з одним протягом фільму. 

Данило Гранін "Зубр"

  • 20.09.12, 18:27

Біографічна повість про російського генетика Миколу Володимировича Тимофєєва-Ресовського (ру-вікі). Прочитала цілу книженцію хвали і засоромилась, що й не чула про такого. Але розповідь написано цікаво, як на біографії, "которих я ненавиджу"

Далі ->

Агора (2009), яку я дивилась у кіноклюбі

  • 13.09.12, 22:07
От захотілося мені сходити в кіно. В кіно ходити — це не сидіти парочкою на останньому ряду великого кінотеатру і цілуватись, ні. Та для такого діла взагалі ніяке кіно не потрібне :) Подивитися цікавий фільм на великому екрані варто якщо а) фільм справить не те враження, якщо картинка буде маленька (наприклад, у ньому є красивнючі батальні сцени, грандіозні і пафосні, а пафосність на 13-ти дюймах — це трохи смішно) і б) це щось таке, що в силу своїх уподобань просто не хочеться дивитись вдома.

Убивати графомана в собі

  • 10.09.12, 20:53
Хотілося цього давно — видати свої вірші. Подумалося: це як підвести риску під шматком життя, нарешті відкраяти, щоб не озиратись і не думати, що щось забула зробити. Хм, от вам і ще одна тема для публікації, ну про кого ж писати, як не про себе ;)

Поважай себе, працюй над собою, хто ж це робитиме, якщо не ти?!

  • 07.09.12, 12:17
Велике дякую від мене одній хорошій дівчині за одну чудову фразу, яка змушує думати і рухатись. Катерина якось мене запитала: "От вам на парах викладачі кажуть, що ви — еліта нації? А нам — постійно." І з цього моменту я ...

Муравйов "Полюс Лорда", і що я про нього думаю

  • 05.09.12, 21:55
Чого я не люблю, так це заідеологізованих рецензій/анотацій/відгуків на романи."Герои произведений Муравьева русские эмигранты с их надеждами и верой [...], там же, где их нет, все равно возникает тема России, её дух, [...], вечные русские вопросы о смысле жизни". Настільки вже за вуха притягнуто... Сам Муравйов ...

Не зовні, а зсередини. Ти зможеш

  • 31.08.12, 17:21
У соцмережі ти намагаєшся виставити наймиловидніше фото; у розмові з важливими людьми посміхаєшся частіше, ніж хотілося б; у спілкуванні через чат сиплеш смайликами замість крапок і ком; заповнюючи резюме, пишеш, що комунікабельний і працьовитий, а на співбесіді запевняєш, що ішачити на цю фірму мрія твого життя; ідучи на побачення маскуєш все, чим не можеш гордитись, замість того щоб...
далі ->

Генріх Боровик "Пролог"

Відгук на радянську книжку =)

Читати ->

Задачка на рятування людей: хто кого.

  • 26.07.12, 14:42
Сьогодні згадала собі не то загадку, не то задачку
загалом, ситуація, у якій треба робити вибір. Уяви собі, що ти їдеш у
авто, тікаючи від торнадо/смерчу/агресивних прибульців/кінця світу/чого
завгодно, від чого просто необхідно тікати, щоб залишитися живим. Ти
помічаєш на узбіччі трьох людей: ...

ДАЛІ ->