Екзотичне "чудовисько" (оновлено)

Не можу сказати, що я аж такий гурман, щоб їсти когось екзотичного, бо насправді коло моєї їжи обмежено рослинами та іноді рибою, але все ж таки довелося скуштувати от таку штукенцію





Смачненькеmmmm
Хто знає як воно називається без гуглу , не видавайте одразу lol ))) 

UPD. Як і обіцяла пишу назву. 

Чудовисько в оригіналі зветься Монстера, вірніше
 
Monstera deliciosa


Пра ужин

  • 28.09.21, 22:13
Пра мене)))

Обжора. Корней Чуковский


Была у меня сестра,
Сидела она у костра
И большого поймала в костре осетра.

Но был осетёр
Хитёр
И снова нырнул в костёр.

И осталась она голодна,
Без обеда осталась она.
Три дня ничего не ела,
Ни крошки во рту не имела.
Только и съела, бедняга,
Что пятьдесят поросят,
Да полсотни гусят,
Да десяток цыпляток,
Да утяток десяток,
Да кусок пирога
Чуть побольше того стога,
Да двадцать бочонков
Солёных опёнков,
Да четыре горшка
Молока,
Да тридцать вязанок
Баранок,
Да сорок четыре блина.
И с голоду так исхудала она,
Что не войти ей теперь
В эту дверь.
А если в какую войдёт,
Так уж ни взад, ни вперёд.


Когда радуга держится долго

  • 24.08.21, 05:47
её перестают замечать... (с) 



П. С. По совету одного известного писателя, смотрите на любимых так, будто видите в первый или в последний раз. То есть с восхищением и не желанием расстаться. Тогда вы свою радугу жизни сумеете сохранить))) 

Коко Шанель))

  1. "Коли треба користуватися духами?"- запитує молода жінка. "Коли хочеться, щоб тебе цілували", - відповідаю я.

  1. Якщо вас вразила красою якась жінка, але ви не можете згадати, у що вона була одягнена, - значить вона була одягнена ідеально.
  2. Руки - візитна картка дівчини, шия – її паспорт, груди – закордонний паспорт.
  3. Чоловік, здатний на вчинки, приречений бути коханим!
  4. Піклуючись про красу, треба починати з серця і душі, інакше ніяка косметика не допоможе.
  5. Чим гірше у дівчини справи, тим краще вона повинна виглядати.
  6. Мода проходить, стиль залишається.
  7. Кажуть, що жінки одягаються заради жінок, що їх надихає дух суперництва. Це правда. Але якби на світі більше не залишилося чоловіків, вони перестали б одягатися.
  8. Як не крути, жінка в житті чоловіка буває тільки одна. Всі інші - її тіні.
  9. Дефіцит справжніх чоловіків не привід чіплятися за виродків.
  10. Ніщо так не старить жінку, як занадто багатий костюм.
  11. Жінки, як правило, набагато ретельніше вибирають для себе нічну сорочку, ніж чоловіка.Упсlol

На касі в Сільпо...

я там майже прописана-це єдиний продуктовий магазин у моєму кварталі, де я можу купити практично все для щоденних потреб. І хоча вже давно натикано купу терміналів самообслуговування, все одно люблю розрахуватися на касі, просканувати бонусну картку, забрати накуплене, вкотре дивуючись своїй непрактичності та все одно подумки "ай, нехай буде, заробимо ще"))), подякувати, отримати свій чек їз "передбаченням для вас"))) звісно там давно вже не передбачення, а просто рандомні фрази, але ж як приємно знати, що "вас направляє любов", " хтось думає про вас" і таке інше... Тягнеш потім додому отой пакет, а там тебе зустрічають двійко чокупіликів і одна мохната котяча мордочка-і починається великий або маленький дерібан))) люблю життя)))


Балаган)

  • 15.08.21, 21:28

Саме так називають батумчани свій рибний ринок (сказав гід), хоча в тирнеті зустрічала назву "мілке море". До речі, таверна з такою назвою там є. Взагалі, це не стільки ринок, а скоріш за все риночок, розшатований прям на березі моря. Фасад його виходить на дорогу, а вже позаду понатикано невеличкі ресторанчики з виходом терас у море, в яких вам куплену рибку й приготують. Кажуть, риба тут завжди свіжа, асортимент є, більш або менш широкий, в залежності від сезону. В невеличкому павільйоні їз специфічним ароматом "обстановка по кайфу" (не для ніжних носиків). Тут ви матимете змогу вибрати на смак - дорадо, форель, кефаль, барабульку, камбалу, лосось, сібас, мідії, раки, крєветки, рибу-голку, катран, ставриду, тощо. І що ж, невже все це ловиться прям тут у пучині морській та завозиться вдосвіта суворими рибалками їз мужніми обличчями та могутніми плечима? Аж ніяк. Рекомендую все ж таки не гнатися за екзотичними/пафосними назвами, а вибрати скромних мешканців Чорного моря. Так ви точно будете впевнені, що вночі рибка ще спала у власних ліжечках під водою, а не долала шлях їз заморських країв у морозильнику. Всі, хто позамовляв форель, дорадо або сібас потім їз заздрістю дивилися на мене та мою колегу, яким "Костя шаландою привіз" по парі рибок, чи як грузинською наспівати про кефаль?))) карочє, "уловом" прийшлося поділитися їз страждущіми, але одну цілу кефальку я їз задоволенням захомячила, вперше у житті, і в майбутньому при нагоді, замовлятиму ))). А от барабулька, хоча і місцева, не порадувала, в Києві пару місяців тому ми куштували приготовану значно краще.
До речі, про саме дійство. Для туристів це така розвага-прийти на ринок , купити рибку і передати її в ресторанчик. А потім скуштувати її на свіжому морському повітрі, їз бокалом сухого білого вина. Нагадую, що саме такі вина характерні цьому регіону, вони дуже пасують до рибних страв і, якщо це не масове виробництво, то виготовляються виключно без додавання цукру, дріжджів або якоїсь  хімії. За червоними та більш "чоловічими" на смак вам доведеться прокатитися на схід, в Кахетію. Цей процес (купівля-куштування риби) мав би відбуватися описаним чином в ідеалі))) але ми з вами в реальному світі, тим більше в сонячній Аджарії, в балагані))). Тому гід дуже порекомендував не випендрюватися, замовити столик у обраному на причалі  ресторанчику, там же замовити з меню рибку (просто за назвою, не за виглядом-запахом-доторком), трохи почекати, поки її приготують, досить швидко, та насолодитися їжею під цікаву розмову та гарний настрій. Так, задоволення від вибору та торгування в цьому випадку не отримаєте, зате  уникнете неприємних моментів, пов'язаних з тим, що  обраний з любов'ю морський делікатес, приготують та передадуть  взагалі не в той заклад, де ви на нього чекали.
І да, перевіряйте чек, в цьому балагані можуть  понаписувати зайвого, можливо й ненавмисне))) 
Смачного!




Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
37
попередня
наступна