Василь Симоненко "Де зараз ви, кати мого народу?"

Продублюю цю замітку в особистому блозі. Мені цікаво, чи потрапить вона в такому разі в стрічку. Бо та, що була запостена в співтоваристві "Ми любимо тебе, Україно!" в стрічку не потрапила... Цікаво, чого б це? smile

25 травня я з'їздив на фестиваль авторської пісні та співаної поезії в
Черкаси. Фестиваль працівників охорони здоров'я. Спочатку здивував мене
сам термін "Співана поезія". А потім захотілося написати музику на слова
поета Василя Симоненка. І, так би мовити, заспівати його поезію. Що я й
зробив. Результат пропоную й вашій увазі. Щоправда, ми так відірвалися
на фесті, що я зірвав голос та досі не відновився. Важко мовчати, якщо
всім автобусом співаються пісні та ще й на декілька голосів. Зранку
обіцяв собі мовчати, щоб поберегти зв'язки, а протягом дня розумів, що
не зможу виконати таку обіцянку smile . Зате зустрів масу гарних людей, почув масу гарних пісень та набрався багато класних вражень. Дякую, Черкаси!!!

Василь Симоненко "Де зараз ви, кати мого народу?"

25 травня я з'їздив на фестиваль авторської пісні та співаної поезії в Черкаси. Фестиваль працівників охорони здоров'я. Спочатку здивував мене сам термін "Співана поезія". А потім захотілося написати музику на слова поета Василя Симоненка. І, так би мовити, заспівати його поезію. Що я й зробив. Результат пропоную й вашій увазі. Щоправда, ми так відірвалися на фесті, що я зірвав голос та досі не відновився. Важко мовчати, якщо всім автобусом співаються пісні та ще й на декілька голосів. Зранку обіцяв собі мовчати, щоб поберегти зв'язки, а протягом дня розумів, що не зможу виконати таку обіцянку smile . Зате зустрів масу гарних людей, почув масу гарних пісень та набрався багато класних вражень. Дякую, Черкаси!!!

Кіровоградська обласна газета обізвала львів'ян фашистами

В номері від 12 травня на першій сторінці в першій статті "День Перемоги" найпопулярніша газета Кіровоградської області (21 канал) пише про червоні прапори, які схвально сприймаються кіровоградцями на відміну від, цитую, "львівських фашистів". Приводжу скановані фрагменти газети.











Не збираюся дискутувати з тими, хто повністю поділяє таке визначення, хто налаштований на загострення протистояння між регіонами, містами України. Думаю, що якщо у НОРМАЛЬНИХ ЛЮДЕЙ з інших міст буде бажання написати листи до редакції газети з висловленням обурення стосовно такого таврування мешканців великого міста, якщо таких листів буде багато, то це було б корисно. Можливо де в кого якісь думки з'являться, щось у голові зачухається?

Якщо продублювати листи ще й на адресу Обласної Держадміністрації (25002, м. Кіровоград, площа Кірова, 1), то може й очільники області звернуть увагу на неприпустимість таких висловлювань.

Знущання над інвалідами - хворими на рак

Від сьогодні обласна онкологічна медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) в Кіровограді не приймає документи для встановлення групи інвалідності без надання опитування хворих для "діагностики самооцінки психічних станів". Ґрунтується це на наказі управління охорони здоров'я Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Якщо хворі не заповнять цей папір, їхні документи не будуть прийняті, а відповідно, навіть якщо є прямі показання для визнання хворого на рак інвалідом та виплати йому пенсії, - без цього паперу їм відмовлять автоматично. Тобто, участь в такому тестуванні є примусовою.

А в папері, якій надано для цього "тестування", хворий повинен вказати свої паспортні дані - прізвище, ім'я, по-батькові, місце роботи та професію, тобто це "опитування" не є анонімним.*

А як на мій погляд, то питання, які поставлені перед хворим є просто принизливими. Я не впевнений, що хотів би відповідати на такі питання. Тобто, на мою думку, відбувається пряме порушення прав громадян України та приниження їхньої гідності.

Хворим дається завдання поставити знак "+" в одній з колонок - в першій, якщо вказаний "психічний стан" їм властивий, в другій - якщо частково властивий, а в третій - якщо невластивий. Перелік питань, на які вимушені відповідати хворі на рак в Кіровоградській області я зараз надрукую. Але, каюся, я повиправляв орфографічні помилки, та помилки в пунктуації, принаймні ті, які помітив. Та відкорегував де-які русізми. Наприклад питання "Дуже насторожено відношуся до всього нового" я замінив на "Дуже насторожено ставлюся до всього нового".

Тож, перелік питань, чи то "Психічних станів", які повинні визнати чи не визнати в себе хворі на рак, якщо вони живуть в Кіровоградській області:

1    Я не відчуваю в собі впевненості           
2    Частково червонію через дрібниці           
3    Мій сон не спокійний           
4    Легко впадаю у відчай           
5    Часто турбуюся про неприємності, які ще не відбулися           
6    Мене лякають складнощі           
7    Люблю обмірковувати свої недоліки           
8    Мене легко переконати           
9    Я надумливий           
10    Мені важко переносити очікування           
11    Нерідко мені здаються безвихідними ситуації, з яких можна знайти вихід.           
12    Неприємності мене дуже засмучують, я падаю духом           
13    При великих неприємностях я схильний без достатніх підстав звинувачувати себе           
14    Нещастя та невдачі нічому мене не навчають           
15    Я часто відмовляюся від боротьби, вважаючи її безплідною           
16    Я часто почуваю себе беззахисним           
17    Іноді буваю у відчаї           
18    Я відчуваю розгубленість перед труднощами           
19    У складні хвилини іноді поводжу себе по-дитячому, хочу, щоб мене пожаліли           
20    Вважаю недоліки свого характеру невиправними           
21    Залишаю за собою останнє слово           
22    Часто в розмові я перебиваю співрозмовника           
23    Мене легко розгнівати           
24    Люблю робити зауваження іншим           
25    Хочу бути авторитетом для оточуючих           
26    Мені завжди хочеться більшого           
27    Коли розгніваюся — стриманий           
28    Краще керувати, ніж підчинятися           
29    В мене різка та груба жестикуляція           
30    Я мстивий           
31    Мені важко змінювати звички           
32    Нелегко переключаю увагу           
33    Дуже насторожено ставлюся до всього нового           
34    Мене важко переконати           
35    Нерідко в мене з голови не виходять думки, від яких повинно було б звільнитися           
36    Нелегко сходжусь з людьми           
37    Мене засмучують навіть незначні порушення моїх планів           
38    Нерідко я проявляю впертість           
39    З неохотою йду на ризик           
40    Різко переживаю відхилення від звичного для мене режиму          


-------
*цей абзац додано після першого коментаря.

5%, 1 голос

95%, 20 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Норма

Пропоную Вашій увазі пісню "Норма" від гурту Танок на майдані Конґо з їхнього альбому 2010 року "С.П.А.М".



Правило російської мови

Хочу поділитися з Вами, шановне панство. Чогось найчастіше в інтернеті зустрічаю неправильно написані російською мовою дієслова з "-тся" та "-ться". Причому, там де м'якого знаку бути не повинно - він є, і навпаки. Якщо це така "фішка", то й нехай, але якось читати не того...

А насправді все легко. Є неозначена форма дієслова (неопределенная форма глагола, инфинитив), а є дієсловна форма третьої особи.

Інфінітів (неозначена форма дієслова) відповідає на питання "що робити?" ("что делать?"), а дієслова третьої особи - "що робить?" ("что делает?"). Якщо  у запитанні до дієслова м'якого знаку немає (что делает) - то й в слові його писати не треба. А якщо є м'який знак (что делать?) - то він повинен бути й у слові.

Отже:

Что делать: он любит смеяться, веселиться. Он хочет ей ("что сделать?") понравиться. Ему нужно улыбнуться.
Что делает: она смеется, он веселится. Ему нравится.


Сподіваюся, що тепер всі поборники російської мови зможуть грамотно писати в блогах, у форумах та ін. smile

P.S. З правилами української мови все набагато простіше - просто завжди "-ться" в дієсловах пишеться з м'яким знаком. podmig

Темно...

Цю пісню гурт Танок на майдані Конго присвятив пам'яті Ігоря Пелиха... А в грудні вони випустили новий альбом "С.П.А.М". На їхньому форумі я запитав, чи не думають вони продавати свій альбом в мережі. Все ж мені зручніше завантажити його з інету, а не шукати в магазинах. А в цьому випадку "халяви" я не шукаю. Не хочу альбом гурту, який поважаю, мати на дурняк...  Не знаю, чи це пов'язано саме з моїм проханням, але через два дні з'явилася можливість завантажити альбом з інтернету, з сайту http://www.ex.ua. Прочитати про це можна в новинах на сайті ТНМК. Причому для оплати цього альбому вони не встановлюють конкретної суми - пропонують з нею визначитися користувачеві, який завантажить альбом. Все залежатиме  від сумління, не побоюся цього слова, від свідомості слухача. (От вже це слово примудрилися знецінити, дивні справи відбуваються на нашій землі!). Це, на мій погляд, дуже шляхетно, дуже порядно. Сьогодні в мене не вийде оплатити цей альбом, бо WebMoney я не маю, але в робочі дні, коли я зможу дістатися банку - я обов'язково заплачу за цей альбом. А гурту дякую як за альбом, так і за шляхетний вчинок, який вони зробили. Як то зараз кажуть - респект.

Все, що кажуть часто-густо не має сенсу Дурниці у ротації, така тенденція Така пора, що часто стає страшно Дивишся, чекаєш — коли наступна лажа?

Що сьогодні, що ще кому ми винні? Вихід лише один — просто бути сильним Просто бути, нічого не забути Вийти та сказати: добрий вечір, люди

(Р&P)

Лист до Департаменту ДАІ МВС України.

Є сайт Департаменту ДАІ МВС України. В ньому є адреса зворотнього зв'язку. В мене були й раніше питання щодо безпеки руху в моєму місті, але коли я передивився відео користувача претендент - я не зміг стояти осторонь цього. Тому цікавим мені здалося перевірити, як працює система. Відправив листа. Почекаємо, чи буде відповідь, і якою вона буде... Текст листа приводжу нижче.

Вважаю необхідним широке обговорення таких подій для того, щоб на дорогах не було свавілля, та роль співробітників ДАІ була дійсно у забезпеченні безпеки руху, а не... ну, не хочу поки що речі називати своїми іменами. Можливо, я помиляюся? Якщо вважатимете за потрібне, попрошу поширити цю замітку для того, щоб вона могла досягти своєї мети - зробити гласною цю проблему та інші схожі проблеми. Щоб не дати їх замовчати.


Добридень, шановне панство!

Я тільки що передивився ролик http://blog.i.ua/community/662/603977/ та був вражений. Чи знайомий департамент ДАІ з цим відео? Чи зроблені висновки та вжиті заходи стосовно цієї події? Сподіваюся на відповідь, бо розраховую цю подію та наявність Вашої відповіді обговорювати в засобах масової інформації та в блогах.

А також хотів би звернути Вашу увагу на стан дорожнього руху в місті Кіровограді. По-перше, на більшості перехресть Кіровограда не встановлено знаку 2.4 "Головна дорога". Тобто, на другорядних дорогах знак 2.1 "Надати дорогу" - є, а знаку 2.4 на головній дорозі немає. Що створює хибний стереотип у водіїв Кіровограда - за відсутності знаків пріоритету - дорога руху вважається головною. Це суперечить вимогам правил дорожнього руху, але робить дорожній рух в Кіровограді небезпечним.

Прошу звернути увагу на неадекватність знаків пріоритету на колу, який іде по площі Богдана Хмельницького в Кіровограді. При в'їзді на цю площу всі дороги позначені знаком 2.1 "Дати дорогу", причому немає таблички 7.8 "Напрямок головної дороги" - що дезорієнтує водія.

Вже другий тиждень, як мінімум не працюють зелені сигнали світлофора на перехресті вулиць "Преображенська" та "Карла Маркса". Це центр міста з дуже інтенсивним рухом. Через дезорієнтацію, яку це викликає, створюються затори на перехресті. Регулярно там стоять наряди ДАІ, але ознак вирішення проблеми за цей час немає. Що вказує на те, що співробітники ДАІ не вважають за необхідне забезпечувати безпеку руху в цьому районі. Виникає питання - з якою метою там знаходяться співробітники ДАІ?

Ще один момент, якщо можна. Наболіло. В тій сумнозвісній площі Богдана Хмельницького, якщо рухатися до центру міста - стоїть рекламний щит, який транслює рекламне відео. Воно яскраве, що обмежує обзорність для водія, дуже погано видно пішохідний перехід, який знаходиться напроти цього відео-щита в темну пору доби. Відповідно, можна не помітити пішохода, який буде проходити проїзну частину та матиме перевагу в русі. Як на Вашу думку, чи не треба дорожнім службам, обласному департаменту ДАІ вжити заходів по усуненню цього чинника, який робить цю ділянку дороги небезпечною як для водіїв, так і для пішоходів?

Дуже сподіваюся на Вашу відповідь. За відсутності відповіді буду вимушений писати до центральних органів влади - Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України та апарату Верховної Ради України. Але думаю, що питання, які я підняв важливі не тільки для водіїв, але й для служби Державної Автомобільної Інспекції. Сподіваюся на Ваше розуміння та дуже чекаю Вашої відповіді.

--
З повагою, Андрій,
м. Кіровоград.

ФСБ и МВД отлавливают провокаторов в социальных сетях

http://news.rambler.ru/8473152/

Цікаво. Особливо вразило мене це: "Кроме того, технические службы ФСБ и МВД осуществляют мониторинг
социальных сетей Рунета на предмет выявления пользователей, которые
распространяют провокационные слухи, связанные с последними событиями в
Москве
."

Принаймні, спец. служби сусідів чесно попереджають про слідкування... look whosthat

Хто винний? Луценко! LOL

ПР объяснила, что в пьянке коммунистов под руководством «регионалов» виноват, конечно, Луценко



lol lol lol lol lol