хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Зі святом Воздвиження Хреста Господнього!

Воздвиження Хреста Господнього
Сьогодні православні святкують Воздвиження Хреста Господнього

27 вересня в православній церкві - свято Воздвиження Хреста Господнього.

Зараз хрест - головний символ християнства. Християнські храми увінчані хрестами, кожний християнин носить на грудях натільний хрест і осяяв себе хресним знаменням.

У 70 р. від Р.Х. Ієрусалим був зруйнований, багато священних місць були знівечені і засипані сміттям і розвалинами. Римський імператор Адріан побудував на місці зруйнованого Єрусалиму нове місто, засипав труну Господню землею і поставив над нею ідола, а на місці, де Христос був розіпнутий, збудував храм богині Венері.

У 326 році вісімдесятирічна цариця Олена відправилася до Єрусалиму, щоб відвідати місця, пов'язані з життям Спасителя. Ледве знайшли місце страти Христа, а коли, зруйнувавши побудований на ньому язичницький храм Венери, почали розкопки, то знайшли цілих три хрести. На якому з них був розіпнутий Христос? Єрусалимський патріарх Макарій, який допомагав цариці у пошуках, запропонував випробування. На місце виявлення хрестів принесли жінку, яка знаходилася при смерті, і стали по черзі прикладати до неї хрести. І після дотику до третього хвора зцілилася. Народу навколо зібралося дуже багато, і щоб поклонитися чесному древу Христова Хреста могли всі, патріарх Макарій встав на високому місці і піднімав (воздвигав) Хрест, показуючи його народу.

Люди поклонялися Хресту, вигукуючи: «Господи, помилуй!». Так виникло свято Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, а світ знову знайшов свою найбільшу святиню.

У свято Хрестовоздвиження в кафедральних соборах здійснюється чин Воздвиження Хреста: відбувається приблизно те ж, що відбувалося в ті далекі часи в околицях Єрусалиму. Співи свята Воздвиження Хреста - одні з найкрасивіших і мелодійний церковних співів.

День Воздвиження Хреста Господнього - день строгого поста.

10

Коментарі

127.09.10, 13:09

Дякую взаємно

    Гість: Ванильк@

    227.09.10, 13:26

    Спасибо, Юрий , взаимно

      анонім

      327.09.10, 14:05

      Яке до біса свято, який хрест, який бог? Ти краще подивись на це. ссилка: http://tbi.ua/ua/watch/author/?prog=90 . Спочатку натисни на "передача від 25 вересня 2010 року", потім праворуч натисни на відеоплеєр. Там, у другій половині передачі, тобі все розповідять... Про все церковне паскудство. Особливо зверни увагу, на висловлювання настоятельниці монастиря.

        427.09.10, 14:06

        Спасибо
        Взаимно

          527.09.10, 14:26Відповідь на 3 від анонім

          Шановний vikt-1970! Передачу цю я бачив, як і був свідком багато ще чого, скажімо так - далеко не християнського в житті, в суспільному житті "дєлків" від релігії, якими стала певна частина священників. Але мова не про це. Мова про свято! Бог, хрест, віра, свято у кожного в душі! Без цього душа бідна! Якщо Вам персонально не до свята ДУШІ, то це погано. Але це не викликає у мене до Вас негативних емоцій. Мені просто шкода Вас.

            анонім

            627.09.10, 14:36Відповідь на 5 від jurek1962

            Ели ты мне даёшь такой ответ, то ты сам такой же, как и они. А бога - НЕТ! И никогда такого существа НЕБЫЛО. Пожалуста прочти мой блог с начала.

              727.09.10, 15:25Відповідь на 6 від анонім

              Ви вже переходите на образи. Це свідчить про черствість душі Вашої. В такій душі не може поселитись ні віра, ні Бог! А диспутувати на цю тему я не маю наміру з Вами.

                анонім

                827.09.10, 15:46

                Хочу ещё добавить. Ты живёшь в Прилуках, а я в Днепропетровске, и знаю то, что небыло показано в сюжете. А показали там, только половину, от того что там происходит. Там, рядом через забор, находится ещё одно специальное учебное заведение. Там находится - детский дом, для детей с ДЦП. В котором, учился и я. Я инвалид 1группы, у меня ДЦП. И половина всех монастырских построек, принадлежит детдому. И дело - уже то же в суде. А в детдоме, много сирот, много колясочников. И эти суки недотраханные, хотят и этих детей выбросить на улицу. Вот так. А ты мне о боге, о душе - разглагольствуешь.

                  927.09.10, 17:15

                  Судити по окремих людях і їх негативних вчинках про ВСЕ не можна! Якщо окремі так би мовити "матері" викидають(навіть старшно писати такі слова) своїх немовлят, так що?.. нема відданих, добрих , ніжних, лагідних жінок -матерів, які віддають своє життя за благо своєї дитини?
                  На жаль негативні поодинокі випадки помітніші, бо це виходить за норми нашого людського існування. А скільки в монастирях і церквах дають притулок немічним безкорисно? Не цікавились?
                  І мати таку злобу в душі і серці на все..не можна....

                    1027.09.10, 18:57

                    Дякую!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна