хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Міжнародні стереотипи (Австралія і Нова Зеландія)

Міжнародні стереотипи, або з кого сміються інші народи



Тут вирішила перекласти таку статтю, древню, але цікаву. І трохи переробивши. В той час, поки українці змагаються в складанні анекдотів з росіян, думаю, цікаво було б дізнатися з чого глузують інші народи

Австралія і Нова Зеландія


Австралійці сміються з багато чого, в тому числі і з себе. Але головним об'єктом насмішок є їхні менш заможні сусіди - новозеландці, яких вони називають «ківі», також аборигенів з Нової Зеландії – «маорі».

Згідно статистики, щотижня близько тисячі новозеландців перетинають кордон з Австралією. Деякі приїжджають працювати і живуть деякий час з власних запасів, що не викликає симпатії місцевих і піддає їх іронічним насмішкам.

Анекдоти оззі (як австралійці називають себе) часто грубі і образливі, з великою долею чорного гумору. Новозеландців в Австралії висміюють за їхню прихильність до овець, котрих нібито в Новій Зеландії більше, ніж людей. Повстала ціла серія непристойних жартів на цю тему. Висміюється також провінціалізм новозеландців і їхній тісних зв'язок з Великобританією. На думку австралійця, новозеландець хитрий, жадібний і дуже британський. Тому отримали прізвисько "Помі південних морів" (Помі - прізвисько британців).

Більш врівноважені та тихі новозеландці вважають, що австралійці надто впевнені в собі, хамуваті і ліниві; ведуть себе занадто шумно і постійно перебивають одне одного. Водночас оззі і ківі добре ладять між собою тому, що ці країни мають багато спільного: специфічне географічне розташування, британське коріння, державну англійську мову, любов до регбі і вітрильного спорту. Оззі і ківі можуть розповідати анекдоти про себе лицем до лиця, не порушуючи мирного співіснування.

 

Про новозеландців:

[spoiler]

 

У Новій Зеландії стався сильний землетрус, 350 000 людей зникло безвісти. Уряд просить допомоги. Великобританія відправила рятувальників і спеціально навчених собак, Сполучені Штати - провіант та гроші, Франція - лікарів, Японія - технологічно покращені засоби зв'язку, Німеччина - поліцію для підтримки порядку, Росія - намети та теплий одяг. Австралія направила 350 000 новозеландців, щоб замінили відсутніх.

 

Питання: Чому новозеландці одружуються на новозеландках?

Відповідь: Тому що вівці не вміють готувати.

 

Питання: Як називають новозеландця, у якого сорок овець?

Відповідь: Сутенером.

 

Два брата-новозеландця довго збиралися іммігрувати в Америку. Вони багато працювали і берегли свої гроші. Нарешті вони переїхали в Нью-Йорк і найперше вирішили подивитися на найвідоміші американські символи і визначні місця: Статуя Свободи, Емпайр-Стейт-Білдінг, Рокфеллер-центр та інші. Прогулявшись по вулицях і неабияк зголоднівши, вони побачили великий рекламний щит з написом "Хот-доги" і вирішили спробувати. Таким чином, вони замовили два хот-дога і сіли на лавці, щоб насолодитися ще одним шматочком американського життя.

Перший брат кладе свій хот-дог на коліна, розгортає папір, дивиться мить, раптом загортає назад і питає брата:

- А яка частина собаки у тебе?

 

Чи правда, що сир "Хохланд" виготовляють в Новій Зеландії за українською ліцензією? )))))

[/spoiler]

 

Про австралійців:

[spoiler]

 

Одного разу прем’єр-міністра Нової Зеландії Роберта Малдуна запитали, коли урешті-решт всі новозеландці покинуть свою країну, щоб жити і працювати в Австралії? Політик зазначив, що явище міграції новозеландців є корисним для Австралії - вирівнюється середній IQ обох країн.

 

Чоловік не впорався з керуванням і в'їхав на машині в паркан. Його господар, переконавшись, що водій живий і неушкоджений, запитує: «Ти що - п'яний?!» У відповідь чує: «А ти думав, я каскадер?»

 

Уперше за 30 років австралієць навідався до Сіднея, який він колись покинув заради проживання в селі. Походив по вулицях, площах - все змінилося, нічого вже не впізнати. І ось натикається він на майстерню "Ремонт взуття", яка залишилася колишньою. Заходить і бачить, що сидить у ній той же майстер з шевськими цвяхами в роті. Приїжджий зрадів і каже: "Тридцять років тому я був у вас і не забрав черевики" - "Це такі коричневі? Розмір дев`ять?" - "Так! Так! Це вони", - вигукує старий клієнт. Не виймаючи цвяхів з рота, швець незворушно відповідає: "Поки не готово. Приходьте завтра" ...

 

Австралієць приїхав до Англії, але весь час їздить по правій стороні дороги, порушує правила, носиться, ніби останній день живе. Зрештою його зупиняє офіцер поліції:

- Did you come to England to die?

- No, yesterday

 (в австралійців  to die (померти) вимовляється так само, як today (сьогодні). Для англійців австралійське «yesterday» звучить як «Yes, to die.»

[/spoiler]

2

Коментарі