Прикол, але в блозі )))

  • 13.02.14, 11:06
МВС-не керівництво вимагає заборонити піаніно: стверджує, що фортепіанна музика для ВВ-шників є знущанням, а для "беркутів" - тортурами...uhmylka lol

Уведомление от модератора prikol.i.ua
Добрый день, Слідопит. Ваш прикол (анекдот) ""МВС-не керівництво вимагає заборонити …" не был пропущен в раздел "Приколы" на сайте I.UA, поскольку он нарушает правила раздела или же не является приколом. -- С уважением, команда I.UA www.i.ua

Мдя...umnik це дійсно не смішно, наші мєнти настільки суворіstop ...що повідомлення від модера підтверджує, що цеlook не ПРИКОЛ а реальна ПРАВДА!!! wakeup


а от анекдот про:

таджикский библий --- "... Сперва сначала никого не был. Потом Гаспот сказал: "Где все? Виходи!" Вищли птицы, звери, лягущька, гриб, цветочик. маленький рибка и муравей. Людей нет. Гаспот спрасил: " Где людей"? Все тихо малчал. Потому щьто где они ходит, никто не знает. Тогда Гаспот взял два глина и сделал баба и человек. Такой же пахожий сделал, как сам себя. Но потом от баба усы и борода оторвал, и сказал: " Плодитесь и размножайтесь в поте лица своей. С маленькой хороший внуки на колени сидеть хачу" И тока отвернулся, сразу же два внуки. Потом четыре. И потом совсем. И ищо адын. И ищо адын в животе званок дергает, радиться хочет пора. Тогда сказал: "Сколка многа рот... А работать кармит кто будет? И взял баба и человек за рука и скинул с небо. И все звери кинул... Щтоб над люди не смеялся. И Сказал:" Идите все в Россия. Плитка ложить. И Кафел. И Асфаль. И шпала...

і про :

Петька:
- Васілій Івановічь, гаварят шо ви єврєй!
- Понімаєтє лі, Пьйотр.....

ТО ЦЕ У НИХ ПРИКОЛ....podmig

Про те, що буде далі ...))... чи має бути...

  • 13.02.14, 00:31

Ицхак Адизес. Фото: blog.mann-ivanov-ferber.ru

Я ніде в світі не зустрічав такої відвертої, відкритої безсоромної корупції , як в Україні .

Днями Іцхак Адізес - один з кращих бізнес - мислителів сучасності і автор новинки «Як подолати кризи менеджменту » - опублікував у своєму блозі статтю про протести в Україні .

На Україні я був багато разів. Читав лекції . Отримував почесні ступені в університетах. Публікував свої книги та статті українською мовою. Працював з власниками та топ -менеджерами українських компаній. І , при всьому моєму досвіді роботи у всьому світі , я ніде не зустрічав такої кричущої , відкритої і безсоромної корупції , як в Україні .

Зрозумійте мене правильно . Я знаю , що корупція є скрізь. Навіть у США . Навіть у моєму місті . Якщо вам потрібен дозвіл на будівництво будинку в Санта -Барбарі , в наших бюрократичних структурах його можна отримувати рік і більше. Тому ви наймаєте посередника , який раніше працював у департаменті міського планування і знає там всі ходи й виходи. Він береться « прискорити » справу , і за певну плату зробить так , що ваш запит про видачу дозволу буде розглянутий і схвалений швидше , ніж за рік.

По мені , так це корупція ... хоча всі вважають , що тільки так справи і робляться .

Звичайно , корупція є в будь-якій країні . Ви зіткнетеся з нею в Ізраїлі , Індії , Бразилії . Назвіть будь-яку країну , і зможете виявити там ознаки корупції . Але Україна - це зовсім інша історія. Якщо говорити про масштаби і природу корупції , в цій країні стався справжній зсув парадигми . Гігантський стрибок на зовсім інший рівень корупції , який виводить Україну у відрив за цим показником.

Мені говорили , хоча я це не перевіряв , що на Україні за гроші можна отримати навіть диплом лікаря . Досить заплатити хабар. Те ж саме - з дипломом юриста . Та й з будь-яким іншим.

Тільки уявіть собі , що ви йдете на прийом до лікаря і поняття не маєте , чи пройшов навчання цей « спеціаліст» або всього лише купив своє звання ... По мені , так це кошмар. Абсолютна втрата довіри .

Але це ще не все. Урядові чиновники не дозволять вам працювати , якщо ви не платите їм за захист ; в даному випадку - за захист від них же самих. У якомусь сенсі ця система веде себе як мафія. Чи не будете платити значні суми щомісяця або щорічно - і держава забере ваш бізнес. Націоналізує або відбере ліцензію. А нерідко і власність відніме.

Якось під час моєї останньої поїздки на Україну після лекції до мене підійшов керівник однієї з найбільших компаній країни і розповів , як один західний банк втратив свої інвестиції на Україні .

Ці кошти були видані у вигляді кредитів. Причому або компаніям , безпосередньо належали державі , або людям , близьким до керівництва країни , або безпосередньо урядовим чиновникам.

Така ситуація сама по собі викликає питання , але на Україні все зайшло ще далі. Кредити просто не повернули.

Судитися марно. Суди корумповані і тісно пов'язані з урядом.

Не маючи можливості повернути кредити , банк виставив свою українську філіальну мережу на продаж , виручивши за десять центів на кожен вкладений долар. Збитки склали мільярди доларів. І хто ж купив цю мережу? Член сім'ї президента України .

Є інший варіант цієї схеми. Уряд фінансує банки , щоб ті займалися кредитуванням економіки . Банк видає кредити компаніям , якими володіють чиновники , які приймали рішення про фінансування . Компанії кредити не повертають. Банк оголошується банкрутом , держава втрачає гроші , які осідають на рахунках компаній- позичальників , тобто в кишенях володіють ними чиновників.

Відмінна схема , а ? Ніхто не ховається. Всі все знають.

Відкритість , з якою правлячі політики збагачуються за рахунок свого народу , розуму незбагненна. Всі, хто можуть , виводять свої активи з країни, і ніхто при здоровому глузді сьогодні не хоче в неї інвестувати. Україна не рухається до банкрутства . Вона вже банкрут.

Що ж робити ?

Це питання задав мені один з найрозумніших людей України , але, звичайно , я не стану називати його імені.

Я відповів однією фразою: «Риба гниє з голови , але чистять її з хвоста ».

Іншими словами , корупція починається з керівників держави. Вони задають правила гри. Вони командують парадом. Вони - причина цього огидного стану речей. Стандартна логіка підказує , що для зміни ситуації їх потрібно замінити на інших людей.

Відмінно . Але хто буде міняти керівників ? Самі вони це не зроблять.

На жаль , демократичними методами , за допомогою голосування , корумпованих лідерів не зміниш . Ті , кому належить влада , фальсифікують вибори.

Зовнішні санкції теж не працюють. У період дії санкцій корумповані керівники країни стають тільки багатшими. Саме вони контролюють чорний ринок товарів першої необхідності. З чуток , імпортуючи бензин через кордон Сербії в обхід накладених на країну санкцій , Мілошевич заробив мільярди доларів. Будучи єдиним постачальником палива , він зробив собі стан .

Є тільки одне рішення : чистити рибу з хвоста. Люди повинні висловити свій протест. І не відступати , навіть ціною людських життів , поки не переможуть. Вони повинні сказати « досить »! І вийти на вулиці. І змести корумпованих лідерів силою. На барикади. На Бастилію .

У Давосі , де я недавно брав участь у панельній дискусії , мені сказали , що президент України погрожував відкрити вогонь по демонстрантах , якщо вони відмовляться розійтися.

Я сказав , що дуже сподіваюся на це. Присутні в аудиторії розкрили роти від здивування .

Але розстріл демонстрантів , своїх власних громадян , призведе людей в лють і лише зміцнить їх рішучість скинути президента і його поплічників . Так само , як румуни позбулися Чаушеску.

Щоб стало краще , спочатку має стати набагато гірше.

Але зміна керівників - це всього лише перший крок у справі реабілітації всієї системи. І його недостатньо. Ви можете відсікти голову , але весь організм залишиться інфікованим .

Україні потрібні нові лідери , які не замішані в корупції , і, дасть Бог , новий режим не стане рядитися в старі одягу. Інакше країна остаточно впаде духом ... і тоді з неї побіжать не тільки гроші . Побіжать всі, хто здатний пересуватися. ( Може , добре , що Україна ще не вступила до Євросоюзу. Якби у людей було право вільно переміщатися по Європі , країна в результаті « витоку мізків » незабаром просто спорожніла б , позбувшись всіх своїх жителів , які володіють хоч дещицею цього товару. )

Важливо розуміти , що метою протестів повинно бути не просто позбавлення країни від корумпованих керівників - необхідно також переконатися , що її нові лідери не є корупціонерами . А самі ці лідери повинні розуміти , що головним їх пріоритетом має стати « генеральне прибирання » в будинку, і що насамперед потрібно покласти край корупції.

Це нелегко.

Я переконаний , що часто причиною корупції стає бюрократія. Як свідчить єврейська прислів'я, « діра в паркані - запрошення злодіям » , а з великими проблемами , що викликають появу « дір» у системі управління , стикаються всі країни з перехідною економікою . Виникає бюрократія. Але люди є люди , і деякі з них не в силах чинити опір спокусі і відкинути «запрошення » скористатися «діркою в паркані ». Виникає корупція.

Нове керівництво України - якщо воно з'явиться - повинно перебудувати систему. Закласти «дірки » і забезпечити підзвітність і прозорість управління країною. Саме перебудувати існуючу бюрократичну систему , а не просто карати тих , хто продовжує брати хабарі. Як було зроблено в Грузії десять років тому. Як робиться в наші дні в Македонії.

Це можна зробити. Це потрібно зробити. Це має бути зроблено .

І я молюся , щоб це вдалося зробити.

Іцхак Адізес

Про нас.

  • 08.02.14, 15:24
На " Дощі" сказали , що Льовочкін створює свій новий ТВ канал і запрошує Шустера там працювати. Чесно кажучи , ці шоу задовбали . Що мене пригнічує найбільше - це відсутність політики . Є політтусовка - задзеркалля , в якому вони всі тусуються . Політтехнологія замінила справжню політику. Вся ця еквілібристика , створювана технологами - Фата- Моргана , в якій немає ніякої політики. Є ілюзія. Спочатку Чечетов зі своєю бандою " розводить як кошенят " опозицію , а потім на всяких телешоу ця братва розводить манюпаса . Дуже хочеться дожити до того часу , коли вона з'явиться - політика. Коли вона буде такою ж відкритою , як у Європі. Без цього закулісся , без відчуття того , що ти лох , якого кидають наперсточники . Соромно якось через європейських кухарів дізнаватися складу української каші . Та й театр згорів. Грає вулиця , а там теж просто не розібратися.

Почну -но з вкидання відео розмови Нуланд і пайеттах . Я чекала сьогодні реакції Європи. Вся Європа води в рот набрала , зате моторошно обурилася Меркель , але не тому , що амеров слухають так само, як її слухали амеро ( дуже вже вона буяла з появою Сноудена ) , а тому що Нуланд її відкрито послала . А це неприпустимо. Каверзи підкилимні з Путіним - це припустимо , а відкрито послати - це вже не комільфо . Ну , а що залишалося Штатам , як чи не послати привселюдно ? Заліковий тролінг в підсумку вийшов. По-перше , стало ясно , що амеро поза грою : єдиний їх внесок в Майдан - це пиріжки від Нуланд , які вона роздавала на Майдані. Допомогти бідним українцям вони б і хотіли , але не можуть через ігри Меркель і Путіна. Цей ролик тільки підтвердив , що політика ЄС кується в Берліні , а проблеми Європи - це проблеми Європи. От нехай Європа і рулить. А оскільки образу Меркель на Нуланд ніхто з Європи не помітив. Схоже , що відбувається конфронтація старої Європи і сателітів США в ЄС.

А по-друге , Штати продемонстрували , що вони за врегулювання будь-яку ціну , і умовляють Яценюка взяти посаду прем'єра. Їм пофіг , що президентом залишиться Яник, що Сеня , у разі прийняття такої пропозиції , до виборів просто не дотягне . В економічній ситуації він себе просто спалить як політика , а навіть якщо припустити , що йому пощастить і він витягне економіку ( що абсолютно нереально) , то перемогу Яник запише собі . Я , чесно кажучи , навіть не знаю , що сказати з приводу повернення конституції. Юля відразу вкуріть , що з цього може вийти. Зараз Джокер у Кличка . В принципі , він би влаштував всіх: німців , росіян і амеров . Але уявити собі , що буде далі - я не можу. Нові вибори в Раду , знову недобиті ригі , комуняки та інші продажні паразити створюють фракцію , і яка-небудь Лукаш буде у Віталіка прем'єром. Кому це потрібно без люстрації ?

А по-третє , нехай тепер СБУ пояснює США і Європі , що це було? І хто це у нас такий шустрий , що пише послів. Ось так візьми цих кримінальних діловарів до Європи. За великим рахунком Меркель ми по фіг . У неї найвищий рейтинг , навіщо їй псувати відносини з Росією , коли у них маячать такі економічні угоди , як газові потоки та багато іншого. Саме під тиском Німеччини Європа відмовила нам у допомозі . Німці особливо не втручалися , коли готувалося нашу угоду з ЄС , поки Яник не почала виставляти вимоги щодо бабла. Значить , платити повинен був Європейський банк , а це гроші Німеччини. І все це після Кіпру. Тому на заклик Яника " гони монету" , Меркель хитро запропонувала підписати угоду без монети. Яник сподівався , що поляки допоможуть, але Польща не той гравець. І наш бугор раптом зрозумів , що він не пуп землі , і пішов на поклін до Путіна.

Ештон сказала , що поки механізму надання грошей нам не розроблено. Поки що реальну допомогу обіцяють лише США . А ситуація у нас з вами безрадісна . Українська корупція просто непосильна для європейського бюджету , втім , і для російського теж. Німцям сюди простіше зайти через підприємства Росії , ніж напряму . Вони тут вже все розподілили : китайцям землі , росіянам трубу , енергетику. Там і німцям щось перепаде . Мало того , що ми не самостійна країна , так ця регіональна банда абсолютно послабила нас . Можна брати голими руками. Ось і юзают цю опозицію як хочуть , а їм просто діватися нікуди. Всім дуже зручно, щоб Україна була буферною зоною . Якщо буде так , значить , Росія притягне сюди свої протиракетні установки , або США свої розмістить , так і будемо в зоні ризику. А найгірше те , що жоден уряд не зможе відновити того , що було зруйновано Януковичем і ригамі . Тому нам потрібно підготуватися до того , що буде дуже важко.


1903993_808720462487256_481163940_n[1]Росіяни молодці , вже наших спортсменів собі приписали . Я коли побачила , що файне місто Тернопіль вже належить Росії , то поплакала . Куди ви так поспішаєте , брати росіяни ? Ні, ми своїх не віддамо. А то я після іпіческого поста Суркова про Україну , щось зовсім засумувала . Правди в його пості було - тільки дві фрази : одна про німецький скальпель , а друга про те , що Майдан - це боротьба дніпропетровських з донецькими . Хтось дуже вірно в коментарях задав мені питання про те , хто у нас в країні може бути гравцями ? Оскільки США зараз поза грою , то гравців реальних у нас зараз тільки два - це Пінчук зі своїми королівськими зв'язками , як член Більдербергського клубу і Беня Коломойський , як головний єврей всієї Європи. Починав все Пиня , а вже потім до Майдану пришвартувався і Беня в особі Пороха і улюблених Беней радикалів. Ну , оскільки Кучма цього виродка - Яника витягнув і благословив на трон , то було б логічно , якби він його і прибрав.

Як добре сказала Олена Михайлова : " Любити в Росії вміють тільки себе " . Це в десятку. І чим далі , тим краще розумієш , які ми різні . Вони всі думають , що нас можна розділити подібно до того , як вони поділили свій народ на росіян і кавказців , а потім кавказців на Чеченов і дагов . Тепер вони так само намагаються розділити нас на фашистів - антифашистів. Чим голосніше вони нас обзивають бандерівцями , тим більше роблять Степана Бандеру нашим героєм. І чим сильніше вони намагаються в цьому напрямку , тим більшими ідіотами виглядають . Нормальні ділитися не будуть, тому що нормальним - нічого ділити . Ось і доводиться Медведчуку мати справу з безпредєльщиками допою і Гепою .

  А це на фото Гепин "Оплот". Ось ці бійці обіцяють розібратися з Майданом . Ну не цирк ? Ця шобола типу антифашисти . Росія на повному серйозі вважає , що з таким військом можна перемогти " бандерівців " , що стоять на Майдані ? Ця ганьба нації оплот Росії? Соромно .

У Росії не знають , що таке нація. Мене завжди дивувало , що росіяни навіть діаспор своїх не мають ніде . Я у одного колишнього російського приятеля , який живе в Канаді , запитала , чи спілкується він з росіянами, а він мені каже : - Я що придурок ? Не для того я звалив з Росії , щоб там спілкуватися з росіянами. А ми не такі. Ми завжди будемо разом , де б не знаходилися. Ми , просто любимо один одного , не дивлячись на те , що деякі засранці , куплені Кремлем , намагаються розпалити між нами ненависть. Я в кінці поста поставлю ролик. Він з Мадрида . Це український Майдан в Мадриді. На десятій хвилині я мало не розплакалася. Подивіться його . Там вся сила і міць української нації. Ми все-таки унікальні, і я пишаюся цим.



А зараз я вам розповім одну історію. Колись у мене у дворі жила зграя диких собак. Ватажком у них була велика дворняга Жулька . Вони всі , крім Жулька , були дикими і боялися людей. Жили вони в підвалі житлового будинку. Їду завжди брала тільки Жулька у людей , я її іноді підгодовувала . У мене тоді була маленька дочка , і я якось з нею гуляла у дворі. Прийшла вся ця зграя собак , а з ними хлопчик років восьми. Я побачила , що він їв прямо з пачки сиру вермішель , і прийшла в жах. Поруч стояла Олена- мама подружки моєї дочки , вона мені розповіла , що це хлопчик з її під'їзду. Батьки алкаші , а хлопчисько хороший ; їсти нічого , от він і їсти сиру вермішель , а коли батьки нап'ються і вночі б'ються , то він іде в підвал і спить з собаками. Я його тоді забрала до себе погодувати і щось собакам передати . Ми з ним пили чай , на столі стояла коробка цукерок , в ній було всього лише 3 цукерки. Я простягнула йому цю коробку , а він і каже: - А можна я з собою візьму? Акуратно загорнув у серветку і поклав у кишеню. Мені , раптом , стукнуло в голову сказати , що ти ж тільки собакам цукерки- то мені не давай , їм не можна . Він мені каже : - Я не собакам , це я старшому братові. Я тоді дуже здивувалася , що малюк сам не з'їв , а поніс старшому братові. Мені потім Лена наступного дня розповіла , що старший брат у нього інвалід і практично овоч , живе з бабусею , вона його часто на візку привозить .

Приблизно через рік його п'яний батя штрикнув ножем Жулька . Він прибіг до мене весь у сльозах , благав врятувати собаку. Я взяла вату , перекис , зеленку і вийшла до собак. Зграя мене до неї не підпустила . У неї був глибокий поріз зверху на шиї, і юшила кров , вони її зализували все по черзі. Він прийшов вранці , знову плакав , ми тоді з сусідкою змогли підійти обробити рану , а потім я викликала знайому дівчинку - ветеринара , загалом , собаку тоді виходили , а через якийсь час собак потруїли . Сволота одна - начальник ЖЕКу викликала машину з шкуродерками , і прямо серед білого дня їх усіх повбивали . Я ніколи не забуду , як він ридав , а ми всі його намагалися втішити , коли він прийшов зі школи. Він стояв серед вулиці і тупо кричав : - Я вас всіх ненавиджу .

Більше я його не бачила. Якийсь час по тому його алкаші батьки продали квартиру. Напевно , пити не було за що . Лена мені сказала , що вони перебралися жити до бабусі все. З тих пір пройшло до фіга часу. А недавно , десь у грудні , ще до того як почалася бійня на Грушевського , а було тільки нічний зіткнення з Беркутом на Інститутськійй , ми з приятелькою тоді в районі готелю "Київ" нарвалися на беркутівців , вірніше , просто мимо проходили . Тоді один з них підійшов до мене і сказав : - Тьотя Алла , Ви мене не пам'ятаєте? А Жулька пам'ятаєте? Ви тоді її лікували , а я Вам обіцяв , що виросту і віддам Вам гроші за її лікування . Як він мене впізнав ? Я б його не впізнала ніколи . Я запитала , як його попало потрапити в "Беркут" ? Він розповів , що вчитися не було за що , а тут був шанс. Живе з бабусею , ні батьків , ні брата вже не було в живих. Брата вбив батько , по п'яні впав на коляску , в якій той сидів , коляска перевернулася , і він вдарився головою.

Моя знайома тоді сказала : Ну , ось тепер я розумію , що за люди працюють в " Беркуті " . Вони не знають , що таке нормальне життя . Всіх ненавидять , бо нікого ніколи не любили. Їм просто не було кого любити. Я відповіла : - Цей любив ! Я точно знаю , що любив.

Сочинський "Єралаш" ))).

  • 07.02.14, 23:00
Губки бантиком, бровки домиком,

Похож на маленького сонного гномика,

А в голове с утра, сто тысяч "почему",

Объясните, мама с папой, что к чему. lol  podmig 


Губки бантиком, бровки домиком, Похож на маленького сонного гномика, А в голове с утра сто тысяч "почему", Объясните, мама с папой, что к чему. «Скопировано с сайта www.karaoke.ru»

Губки бантиком, бровки домиком, Похож на маленького сонного гномика, А в голове с утра сто тысяч "почему", Объясните, мама с папой, что к чему. «Скопировано с сайта www.karaoke.ru»
Губки бантиком, бровки домиком, Похож на маленького сонного гномика, А в голове с утра сто тысяч "почему", Объясните, мама с папой, что к чему. «Скопировано с сайта www.karaoke.ru»

Генералу МВД, раскритиковавшему милицию за Чорновол, сожгли дом.

  • 03.02.14, 22:09
Вечером 30 января неизвестные подожгли дом генерала Владимира Дахновского – настоящего рейнджера киевского УБОПа, который с 1989 по 2001 годы воевал со столичным рэкетом.
 Об этом на своей странице в Facebook написал журналист Олег Ельцов.

"Неизвестные бросили коктейль Молотова в окно детской комнаты. В это время два малолетних сына Дахновского сидели с отцом в другой комнате. Коктейль вызвал взрыв и обширный пожар, сопровождавшийся клубами едкого дыма. В детской оплавилась батарея. Дахновский успел вынести на улицу детей, сам во время тушения обморозил руки и ноги. Сегодня он с семьей живет у друзей. Утверждает, что никаких конфликтов у него не было и находит одно объяснение произошедшему.
По мнению Дахновского причина поджога - его комментарий, данный мне вскоре после избиения Татьяны Черновол на трассе. Тогда начальник Главного следственного управления МВД Николай Чинчин нашел связь между напавшими на Чорновол и братьями Кличко, мол Кличко в 90-х входили в одну из столичных ОПГ… Дахновский заявил, что Кличко никогда не являлись членами ОПГ и не стояли на учетах УБОПа. А еще боевой генерал порекомендовал коллегам присмотреться к одному из народных депутатов Партии регионов - тот и в ОПГ входил, и сегодня является контактером между однопартийцами и «братвой».
http://censor.net.ua/news/265186/klichko_nikogda_ne_zaderjivalis_ubop_ne_zanimalis_reketom_operativnyh_materialov_na_nih_net_general
Этот комментарий я опубликовал в блоге «УП». Через месяц генералу сожгли дом. Про место его проживания знали только очень близкие люди. Дахновский уверен, что запеленговали его мобильный телефон. За неделю до поджога его личное дело вдруг затребовало руководство МВД. Причем, у генерала, четыре года находящегося на пенсии, нет ни одного шанса получить должность в нынешнем составе МВД. Чем был вызван интерес МВД к ветерану в генеральских лампасах - можно только догадываться. Но, очевидно, дело было архиважным, коль в столь напряженное время первые лица министерства изучали личное дело пенсионера. И еще: поджигатели перед нападением сбили с дома генерала камеру видеонаблюдения: он стоял на обслуживании в госслужбе охраны. А когда начался пожар, сигнализация сработала. Но ГСО не отреагировала. Лишь через 17 часов, на следующий день, позвонил дежурный и поинтересовался - что произошло. Напомню: ГСО находится в структуре МВД. Подавать заявление ветеран МВД не стал. Считает - это бессмысленно", - написал журналист. Источник: http://censor.net.ua/n269153

Хвостом по морді.

  • 03.02.14, 21:50
Фото: Shutterstock
ХВОСТОМ ПО МОРДЕ
31.01.2014
Почему Майдан? Я дам свой ответ. Не заумный. Без ссылок на всесильную закулису. Без восторгов по поводу жажды вольницы и разгула. Я расскажу три истории, отражающие существо дел на моей малой и от того еще более любимой родине - в Крыму.

Рыба гниет с головы. Это правда. Но, одновременно, - это самая голимая отмазка хвоста!

Вспоминаю свою короткую поездку на родину в конце ушедшего года. В каждой машине, которая меня подвозила, и на кухне своей матери, я выслушал по типовой истории. Типовой, ибо рассказчики не предполагали, что они делятся чем-то экстраординарным. Просто ЭТО в этот раз коснулось их лично. А так это везде, повсюду, это стало частью жизни, долей нашей больной повседневности.

Первая история - про мажора.

В Симфи Bentley на полной скорости врезался в байкершу, совершавшую левый поворот на жд мост. Удар был такой силы, что байк взорвался, а остатки девушки собирали в диаметре скольких-то там десятков метров (цифры для желающих уточнят криминалисты). Бенкли сразу после этого протаранил еще одну машину, взлетел в воздух и приземлился на крышу третьей - такси, чей водила вышел купить гамбургер в Макдональдс (честно говоря, не думал, что это заведение на счету у Всевышнего и каким-то боком спасает жизни; но зато не сомневаюсь, что водитель такси сразу после этого поставил не одну свечку в близлежащем храме). Стрелка спидометра Бэнкли заклинила на 240 км. Внимание! Это произошло не на трассе, а рядом с площадью центрального железнодорожного вокзала столицы Крыма. Мажор отделался домашним арестом. При этом город обсуждает на каких вечеринках и клубах его сладенькое личико продолжает появляться...

Безусловно, данное право отмазать юнца покупается деньгами отца, в активах которого (то ли был, то ли есть) центральный рынок Симферополя и непременно прочной позицией в структуре действующей власти. Ушлый водила, сам внешности братка, сообщил мне кучу деталей этой отвратительной истории, выказав удивительную осведомленность, и в частности: что за всеми детьми этого депутата (ну а куда же без мандата) тянется след крови. Их кажется трое. Трое деток-убийц. А также грустную историю о том, как мускулинные байкеры, первое время рвавшие на себе клёпки и грозившие "порвать мажора", сдулись как шарики. Вся эта история так и закончилось впечатляющим потрясением воздуха. Мускул много, воли - ноль (кажется у нас все стало TV картинкой - казаки, байкеры, правосудие).

Читатель конечно же понимает, что слова о торжестве закона и неотвратимости наказания никем даже не произносились. Зачем? Все же понимают, что мир устроен совсем иначе. Все мы за годы без СССР сильно повзрослели. Увы, теперь это так называется.

Вторая история - про наркоту.

Севастопольская многоэтажка, в которой живет сам рассказчик-водила. В одном подъезде живет дилер и прямо там и торгует. Одна активистка, чья мать уже расплатилась мочками ушей (наркоманы рвали уши вместе с бирюльками, надеясь быстро обменять их на дозу) - решила собрать подписи с требованием принять меры и отправить письмо в соответствующие инстанции. Подписалось только половина квартир. Остальных сковал страх: опускались глаза, медленно закрывались двери. Письма, которые все же были отправлены, не произвели никаких последствий. Как прокомментировал водила (излагаю мысль, но не синтаксис высказывания): цена личных авто милицейских чинов города ясно указывает на их положение в криминальном мире. Они наверху пищевой пирамиды.

Приезжающим к нам летом Севастополь предстает городом солнца, белоснежных зданий, морской романтики и боевой русской славы; сказочный город, имеющий историю в две с половиной тысячи лет. Все это правда. Но не вся правда. Гниющая социальность, ржавеющий флот, поразительная никчемность местной власти ("ничто не могут", "ни на что денег нет", "всего боятся" - а ведь у города особый статус и на фоне других мест благоприятный бюджетный процесс). Здесь целые районы лежат в депрессии, в забвении и наркоте. Базовый процесс - освоение кусков земли, благо от армии много досталось и много пустошей создал предыдущий тип освоения территории. Все это сейчас жадно осваивается, не нуждаясь ни в каких современных знаниях градоустройства. Город-герой не имеет ни новой миссии, ни достойного смысла, ни стратегии, ни фабрики мысли, ни инфраструктуры развития. Брошенный город - выигравший страшную войну, но проигравший мир. Оставленный город, не знающий будущего и готовый "порвать" любого за свое прошлое. И люди... Люди, лишенные положительного образа будущего, неизбежно превращают прошлое в культ, вокруг которого легко строить манипуляции, собственно, чем власть со вкусом и занялась.

Так как в городе живет моя семья, растет мой сын, мне и моим близким приходилось решать много конкретных бытовых, инфраструктурных вопросов. И потому я имею право выносить предельно резкие сужения о службах города, о коррупции и поражающей грязи. Поражающей, потому что город помнит военный уставной порядок советских лет. Но главное, и это самое для меня печальное, я много раз сталкивался с тотальной трусостью населения. Люди, как правило, оправдывают это заботой о своих близких, когда отказываются подписывать письма, говорить хоть что-либо против в школе неправому учителю и тем более директору, указывать на беспредел служб города, особенно горводоканала, не в состоянии по делу гаркнуть на своего народного избранника, сказать власти твердое НЕТ! Наши люди стали многого бояться. Но это НАШИ люди. Нам больно, нам стыдно, и не потому ли что все мы потомки тех, кто пережил мясорубку ХХ века. А, значит, большинство из нас генетически происходят от тех, чья стратегия "не высовываться" позволила сохранить жизнь и дать потомство.

Третья история - про симферопольскую вдову.

Это знакомая нашей семьи. Мамина подруга. Всегда видел ее улыбающейся, хотя возможно не смог бы перенести и четверть того, что выпало на ее жизнь. Она недавно похоронила мужа, и, как положено, согласно русского обычая, решила у себя на даче, где они и проводили вместе последние годы, проставиться. Привезла водочку, закусочку, собрала соседей, посидели, повспоминали, повздыхали, выпили, закусили и разошлись. Женщина вернулась в город. В течении следующей недели в ее дачный домик залезли и подчистую вынесли. Место положение, характер взлома и многое другое, позволили сделать незамысловатый вывод: узнали, что мужика не стало и очистили. Кто за "старую одинокую бабу-то заступится"? - так прокомментировала случившееся улыбающаяся мамина подруга.

А теперь мораль.

Мы давно живем в ситуации, когда "семья" (что это за зверь пояснять постсовесткому человеку думаю не нужно) берет все, что захочет. Бизнес - значит бизнес. Заповедник - значит заповедник. Мыс Айя - значит мыс Айя. Памятник архитектуры - значит заверни и подай и его! Это что? Это какой век? Это кто такие?

Если так делает семья, значит, так можно и даже нужно делать друзьям семьи. Свою кличку донецкие заслужили сразу, точную и даже не обидную - легионеры. Они подавили Крым в первый же год своего правления. Они умудрились привезти и поставить своих людей даже на кладбище - "А что, бизнес-то доходный!" То, что киевские или сумские предприниматели обсуждают сегодня в терминах "достали", крымские хлебнули вчера, одними из первых. Поэтому Майдан будет питаться деньгами, в том числе, и обычных людей, и далеко смотрящих людей.

Итак, рыба гниет с головы, но чистить ее нужно с хвоста. Но когда ее чистит гниющая голова - рыба дохнет. А вот когда тело рыбы (читай - народ) и в первую очередь кишечник начинает самоочищаться - это к выздоровлению. Так что в киевских и за ними всеукраинских событиях каждый суслик может видеть разное. Я вот лично вижу хороший добротный понос. Пронести должно всю страну. Если Крым при этом не пронесет, а местные власти все для этого делают, - будут страшные колики.
- Нужно ли для этого захватывать обладминистрации?
- Не факт.
- Можно ли добиться смены режима, чистки не просто рядов силовиков, а базовых основ этого института, добиться честного суда, не телефонного права и многого другого без захвата обладминистраций?
- Тоже не факт!
- Оправдано ли насилие при захвате административных зданий?
- А оправдана ли жадность всех этих лет и цинизм сохранения своей бесплодной власти?

Режим на то и режим, он воспроизводит себя на очень разных людях. И единичные заходы или наскоки на власть здесь ничего не решают. Людям отвратителен сам режим, который уничтожает человеческое достоинство, а, значит, в конечном итоге, и саму страну. И заменить его могут только экстраординарные события. Вот они и стали происходить.

Бунт развивается, как может. Если в нем победит ярость - он бунтом и останется. Если победит программа позитивных действий, если возникнет и окрепнет новая этика, если люди победят в себе страх - бунт станет революцией. И не России учить других стеречься революций!

Итак, многие у телевизора всматриваясь в лица бойцов и защитников Майдана видят непривлекательный хвост рыбы. Позволяют себе жалость или презрение к нему. Но, позвольте вам напомнить, это хвост, бьющий по морде саму власть. И в этом наша надежда. Надежда и вера в то, что чувство достоинства вернется народу и достойные обрящут власть.

Мы идеалисты? Вот и прекрасно! Не хлебом единым жив человек!

Сергей Градировский

Каша Сальцова - правда про яку ніхто не говорить.

  • 03.02.14, 05:52
Потратьте свій час (годину всього) але це варте того!  bravo


Опублікована секретна карта захоплення Севастополя бендерівцями.

Трішки гумору: 

Севастопольскими партизанами была выкрадена секретная карта, на которой подробно обозначено, как Бендеровцы планируют захватить Севастополь!
Следует перекрыть все возможные подступы к городу!

 

 

Севастополь борется с бендеровцами!