хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Якщо вас затримала міліція, на вас оформляють справу...

Якщо вас затримала міліція, на вас оформляють справу про адміністративне правопорушення, пам'ятайте: lap14липня 6-е, 0:20
Не вір, не бійся, не проси 
Не виказуйте страху, поводьте себе впевнено. Якщо правоохоронці переконаються, що ви боїтеся - обов'язково докладуть зусиль, аби "запресувати" вас і дотиснути.Не вірте міліцейським обіцянкам. Кожен слідчий має вище начальство, без відома якого він не ступить і кроку; тож будь-які обіцянки чимось допомогти вам є звичайнісіньким "разводом на доверии". Поводьте себе гідно і ніколи нічого не просіть. Вам нічим не допоможуть, а ваше прагнення неодмінно буде використане, як засіб тиску і шантажу на вас. 
Обов'язково назвіть себе 
Потрібно обов'язково називати себе, свою адресу, телефон і рід занять, аби ваші близькі чи брати по боротьбі змогли встановити місце вашого перебування. Якщо ви не назветесь, міліція матиме додаткові підстави для вашого затримання на триваліший термін задля з'ясування вашої особи. 
Вимагайте розтлумачення ваших конституційних прав 
Співробітники правоохоронних органів зобов'язані розтлумачити затриманому його права. Але, завзичай, цього не роблять. Тому знайте, що відповідно до ст. 63 Конституції України, ви маєте право не давати жодних свідчень проти себе і своїх близьких родичів, вимагати зустрічі зі своїм адвокатом, право на повідомлення рідним чи близьким задля зазначення свого місця перебування. Ви знаходитеся під презумпцією невинності. Тому не ви маєте доводити свою невинність, а слідчі мають довести вашу вину. Не варто допомагати їм у цьому.
При особистому обшуку не допомагайте міліції 
Не засовуйте руки до кишень, не виймайте власноруч речей, що в них знаходяться. Вам могли непомітно підкинути наркотики чи набої так, як трапилося з карманником Кірпічем у стрічці "Место встречи изменить нельзя". Аби уникнути зайвих проблем, підніміть руки і запропонуйте оперативникам самим копирсатися у ваших кишенях і речах. Відбитки пальців є вагомим доказом вини у суді. Тому ні до чого не торкайтеся. 
Вимагайте детального описання у протоколі про обшук кожної (!) речі, знайденої і вилученої у вас 
Все, що вилучається у вас, має бути описане до деталей і внесене до протоколу особистого обшуку. Якщо це цінні речі (прикраси, мобільні телефони), вони мусять ретельно описані (назва, марка, особливі ознаки), гроші - номери купюр, кредитні чи телефонні картки - серії і номери. Кількість, колір, розмір, маркування, - все це дозволить у подальшому спростити процедуру їх ідентифікації і повернення. Це суттєво додасть міліції роботи, а вам дасть хоч якийсь час для обдумання аргументів на свій захист.
Протокол про вилучення речей можна підписати лише ретельно перечитавши і пересвідчившись, що в ньому немає речей, які вам не належать. Перед підписанням слід обов'язково закреслити всі вільні графи і місця, куди пізніше без вашого відома могли б бути дописані інші предмети - речові докази злочину.
Вимагайте оголошення, за що саме вас затримано 
Поцікавтесь, за що вас затримано, в чому підозрюють, в якості кого вас збираються допитувати і за якою статтею Кодексу про адміністративні правопорушення вестиметься провадження по справі.
Вас допитуватимуть як свідка 
Але не радійте - це гачок, на якого ловлять "лохів". Адже на підставі ваших свідчень, справу можна легко переоформити на вас, як підозрюваного чи навіть звинуваченого.
"Чистосердечное признание - прямая дорога в тюрьму" 
Не ведіться на погрози і пропозиції покаятися - все одно не відпустять. Цим ви тільки полегшете слідчому роботу. Чим менше ви скажете, тим меншим буде строк ув'язнення. Недарма кажуть: "Відверте визнання вини полегшує вину, але сильно подовжує термін ув'язнення".
Відкидайте і заперечуйте всі звинувачення 
За яких обставин вас би не затримали і які свідки проти вас би не свідчили, ваші відповіді мають бути однозначні: не був, не бачив, не пам'ятаю, опинився на місці випадково, всі звинувачення - наклеп…
Уважно прочитайте протокол та запам'ятайте викладені у ньому факти 
Протокол про адміністративні правопорушення є основним доказом по справі, тому дуже важливо впевнитися, чи в ньому вміщено правдиві дані. 
Вимагайте, аби в ньому точно було зафіксовано дату складення протоколу і вона співпадала з датою вашого затримання. 
Запам'ятайте прізвище, ім'я, по-батькові, звання і посаду слідчого і тих, хто вас затримав. Запам'ятайте їхні обличчя - це згодом може знадобитися...
Вимагайте зручностей для себе 
Якщо протокол складено російською мовою - вимагайте перекладача, якщо запис зроблено поганим почерком - кажіть, що не можете розібрати слів, а на слух ви не вірите і вимагайте переписати. Кажіть, що погано почуваєте себе, адекватно не сприймаєте те, що відбувається і те, що пропонують прочитати, вимагайте лікаря, медичного обстеження, скаржтеся на різке загострення хронічних хвороб. 
Нічого не підписуйте 
Підпишете ви протокол чи ні, він однаково буде доказом проти вас. Але ви завжди зможете апелювати в суді, що свідчення у протоколі були брехливими і саме тому ви їх не підписали.
21

Коментарі

анонім

16.07.12, 23:33

мене мінти, падли, вчора штрафанули на пітсот гривників

    26.07.12, 23:38Відповідь на 1 від анонім

    Дык, Ивана Купала надо было отметить.

      Гість: Лагуз

      36.07.12, 23:39

      Корисна стаття

        46.07.12, 23:40Відповідь на 1 від анонім

        мене мінти, падли, вчора штрафанули на пітсот гривниківназюзюкався?

          анонім

          56.07.12, 23:41Відповідь на 2 від rutzit

          Дык, Ивана Купала надо было отметить.шоб вони собі яйця обсмалили як через вогонь скакати будуть

            анонім

            66.07.12, 23:42Відповідь на 4 від TV-Serwice

            мене мінти, падли, вчора штрафанули на пітсот гривниківназюзюкався?піріхрьосток нетак проїхав, трястя

              76.07.12, 23:42Відповідь на 6 від анонім

              мене мінти, падли, вчора штрафанули на пітсот гривниківназюзюкався?піріхрьосток нетак проїхав, трястяну так хто ж тобі дохтур...

                анонім

                86.07.12, 23:44Відповідь на 7 від TV-Serwice

                мене мінти, падли, вчора штрафанули на пітсот гривниківназюзюкався?піріхрьосток нетак проїхав, трястяну так хто ж тобі дохтур...не ну я досуду полюбому.....

                  97.07.12, 00:08

                    107.07.12, 00:30

                    Спасибо большое!Пусть никому не пригодится!НИКОГДА!!!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна