Про катастрофу

...На залізниці катастрофа. З рейок зійшов спецпотяг із депутатами. Коли рятувальники прибули на місце аварії, виявилось, що місцеві мешканці швиденько встигли усіх поховати.
- Що, абсолютно усі загинули!?
- Саме так... Правда, деякі намагались запевнити нас, що живі, але ви ж знаєте тих депутатів, вони завжди брешуть.

Зі стрічки приколів, вільний переклад мій)
spasibo

Про психіатрію (не про вр та кабмін!)

...Просто декілька посилань. Висновки та міркування самостійні.
Перше посилання
Друге посилання

Про килимок-будильник)

...Дуже не подобається практика реклами на блогах в любому вигляді. Або коли початок якоїсь статті отут на блогах, а далі будьте ласкаві, проходьте по посиланні на якесь жожо, або щось подібне.
...Тому про килимок-будильник викладаю повністю.

Винайдено будильник, який не дозволить вам проспати

Всі прекрасно знають те почуття, коли з ранку дзвонить будильник, а в голові одна думка – поспати хоча б ще кілька хвилин. Найчастіше будильник просто вимикають і врятувати може хіба що функція повтору сигналу через деякий час. Ruggie – це будильник, який зможе не тільки розбудити будь-яку людину, але і змусити встати її з ліжка.

Цей блискучий винахід виглядає як симпатичний килимок, який виготовлений з піни з “ефектом пам’яті”, тому наступати на нього, судячи із заяв розробників, неймовірно зручно. Килимок-будильник Ruggie також оснащений яскравим світлодіодним дисплеєм, який показує час. Це особливо корисно, коли людина прокидається серед ночі, щоб сходити в туалет. Досить просто наступити на килимок і включиться підсвічування.

Так як же Ruggie будить людей. У заданий час він починає видавати досить неприємний звук. А вимкнути його можна тільки одним способом – встати з ліжка, наступити обома ногами на килимок і постояти на ньому кілька секунд. За замовчуванням час відключення виставлено на 3 секунди, але будильник можна запрограмувати за своїм бажанням.

Звуковий сигнал також можна налаштувати на свій смак. Потрібно просто вибрати свою улюблену пісню, підключити килимок через USB-порт до комп’ютера і перенести пісню на будильник. Як харчування в Ruggie використовуються 3 батарейки AAA, яких вистачить більш, ніж на рік. Для очищення Ruggie, потрібно зняти верх зі спіненого матеріалу і просто покласти його в пральну машину.

Джерело для дотримання копірайтів, та для тих, хто захоче побачити ілюстрації

На мою думку, зручна штукенція, оцей килимок)

Про чемпіонат

Це не стосується м'ячів, штанг, та боксерських рукавичок)
   Міжнародний ІТ-Чемпіонат «Золотий Байт» – платформа для об’єднання молодих ІТ-спеціалістів, стартаперів, інвесторів, бізнес-ангелів і великих компаній. Це можливість для талановитих програмістів, дизайнерів і винахідників отримати пропозиції щодо роботи від світових ІТ-компаній, а стартап-проектам – інвестиції та підтримку.
  

Так, зокрема, фіналісти минулорічного конкурсу команда Helko створили унікальний проект – «розумну гантель» – спортивний снаряд, який фіксує виконання вправ і передає їх в мережу, що дозволяє отримувати детальну статистику та рекомендації щодо виконання вправ. Зараз команда активно співпрацює з компанією Intel, а також займається розробкою власної концепції Connected Gym і створенням масштабного продукту для світових ринків.

Натомість, команда з Маріуполя LiveHroom стала бронзовим призером Міжнародного фіналу конкурсу в номінації «Web Design». Фіналісти підкорили членів журі проектом, котрий дозволяє здійснювати спільний перегляд фільмів. Зараз команда активно веде переговори з інвесторами щодо підтримки свого проекту.

Ще один конкурсант Андрій Маранов розробив революційну програму Araned, яка дозволяє друкувати на 3D-принтері кістки реального розміру. З цим стартапом Андрія запросили на конференцію Thiel Foundation Summit у Сан-Франциско (США), де він отримав ґрант у розмірі 300 000 грн. для розвитку свого проекту. Крім того, що команда стартапа була учасником конференції у Кремнієвій долині, проект вже встиг отримати низку стипендій та нагород, зокрема ґрант Noosphera Ventures, та дійшов до чверть фіналу конкурсу від Ericsson.

Офіційний сайт ось туточки :)

Про розвиток та розбудову

...Буде багато "букаф". Отже, поки деякі довбні та "асвабадітєлі" руйнують кругом себе усе що можна, злі бандерівці намагаються зробити своє місто охайнішим, хоча б на пару квадратних метрів додати місту затишку та зручності)
...А тепер повний копіпаст запланованого:

У всіх районах Львова цього року планують облаштувати громадські простори. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Якщо минулого року ми разом із адміністрацією та з управлінням архітектури міста встигли завершити чотири громадські простори, то зараз у нас є від п’яти до восьми проектів по кожному району», – зазначила заступник директора департаменту розвитку Олександра Сладкова.

У Галицькому районі планується облаштувати громадським простором такі ділянки:

– сквер на вул. Снопківській (вже опублікували концепцію скверу і запрошуємо до обговорення);

– площу Є. Маланюка (пам’ятник Степану Тудору підлягає переміщенню в музей, у зв’язку із законом про декомунізацію, тому площа звільняється, і є різні бачення того, що на ній має бути). Перепланування площі не передбачається, натомість її потрібно відремонтувати, також є питання, як розставити вуличні меблі, яким має бути освітлення тощо. Є ініціатива зробити конкурс на облаштування меблів;

– площу Музейну. Є пропозиція зробити літературний сквер поряд із книжковим ринком і книгарнею, тобто зробити площу літературним простором для читання;

– сквер на вул. П. Дорошенка – реалізуємо і адаптуємо той проект, що був розроблений раніше, але опісля заморожений;

– площу перед цирком, що на вул. Городоцькій. Минулого року пропонували своє бачення, однак ще не відомо, чи саме ми будемо його втілювати.

У Франківському районі це такі запити:

  • реконструкція скверу на розі вулиць Японської та Є. Коновальця. Проект розроблений минулого року студентами-архітекторами «Львівської політехніки», однак коштів на його втілення тоді не було. Цей проект опублікували і зараз він коригується;
  • на площі Липневій торік зробили урбаністичний аналіз площі і цього року плануємо провести конкурс;
  • від поліклініки №2 по вул. В. Симоненка – зробити простір дуже інклюзивним, аби було зручно і старшим людям, і мамам з візочками;
  • пішохідна алея, що поєднує вул. І. Пулюя із 45 школою. Пішохідні алеї є дуже хорошим джерелом для покращення якості життя сьогодні, оскільки до них немає доступу машинам, а тому це є той громадський простір, що має гуртувати довкола себе район. Однак сьогодні ця алея є лише мертвою територією, і це потрібно змінювати;
  • доволі великий сквер на вул. Героїв УПА та Кульпарківській, який не є зручно облаштований. Разом із працівниками офісних компаній, що навпроти, плануємо зробити спільний воркшоп, щоби поприбирати і спланувати цю територію для зручного користування.

Оскільки у Сихівському районі:

  • площа на вул. Трильовського (церква Святого Духа);
  • пішохідний бульвар Зубрівська – Морозна (церква св. Йоана Хрестителя);
  • вул. Зелена, 385, де теж біля церкви св. Михаїла є ділянка комунальної власності, на ній планується відпочинковий простір;
  • масштабна річ – площа перед кінотеатром ім. О. Довженка. Плануємо провести конкурс на облаштування площі і на використання кінотеатру. Це якраз поєднання відкритого і закритого громадського простору: це громадська територія, що гуртує мешканців, щоб їм не потрібно було їхати за розвагами, а розваги відповідного рівня були на Сихові.

У Залізничному районі це такі проекти:

  • сквер зі скейт-парком на вул. Широкій, 84/100 (вже опублікований проект). Це так званий центр дозвілля Левандівки: район є цікавий і різноманітний, тому важливо, аби молодь могла проявити себе у хорошому – спорті, здоровому відпочинку, зокрема, на змаганнях у скейт-парках тощо;
  • на перетині Ряшівської – Городоцької: разом зі студентами Лісотехнічного університету і «Львівської політехніки» запропонували своє спільне бачення і скоро його опублікуємо;
  • плануємо долучитись до простору на Головатого. Там є новобудова, що сильно примикає до території фізико-математичного ліцею, через що виник конфлікт. Рішення знайшли у тому, щоб об’єднати зусилля: створити спільний простір для мешканців новобудови і учнів ліцею, оскільки випускники ліцею хочуть допомогти зробити хороший спортивний майданчик і облаштувати територію.

У Личаківському районі:

  • верхній сквер над водоканалом, що по вул. Зеленій, оскільки він має хорошу рослинність, потрібно лише його впорядкувати належним чином;
  • сквер (зелений трикутник) на вул. Б. Хмельницького.

У Шевченківському районі:

  • алею, що на Б. Хмельницького (де є скейт-парк), хочемо продовжити до Галицького перехрестя, оскільки між будинками і вулицею є проміжок;
  • зелена полоса між дорогою і будинками на вул. І. Миколайчука, що потенційно є хорошим сквером чи міні-парком, де гуртується життя;
  • простір у межах Топольної – Мазепи, що дуже обділений розважальною інфраструктурою;
  • Рясне, 2 – кінцева маршрутів. Її теж потрібно належно облаштувати.

«Також ми працюємо над двориком Ратуші, аби громадський простір тут використовувався  мешканцями і працівниками мерії. Минулого року робили воркшоп на 2 дні і пробували, як воно працюватиме. Враження – дуже хороші», – зазначила заступник директора департаменту розвитку міста Олександра Сладкова.

До участі у конкурсах з облаштування простору можуть долучатися і авторські колективи, однак обов’язково має бути архітектор, щоб запланувати простір, а от яким сенсом його наповнити – департамент розвитку залучає усіх, хто розуміється у сфері послуг, організації подій, у культурі та мистецтві. Особливо запрошують художників, аби робити простір ще цікавішим.

«Ми рідко робимо громадські слухання, коли у нас немає нічого, а коли уже є концепція – починаємо її обговорювати. І на тому етапі, коли її публікуємо, – ми відкриті до зауважень, пропозицій, проведення громадських обговорень з мешканцями», – зауважила Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що торік департамент розвитку міста облаштував чотири громадські простори, а саме: міні-парк на Б. Хмельницького, пішохідну частину вулиці В. Чорновола, вул. Л. Курбаса та перетин вулиць Петлюри і Садової.

На облаштування громадського простору у Львові із бюджету розвитку міста виділили майже 30 млн грн. Усі кошти розділили між районними адміністраціями.

Дякую за увагу spasibo

Джерело

Про святкування Дня Львова

...Цьогоріч місто Львів  святкує 760 років. Основна програма заходів припаде на період 1-7 травня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

...У цей період будуть працювати різні локації – центр міста, парки, мікрорайони Рясне, Левандівка, Збоїще тощо. Традиційно, буде задіяний Парк культури та відпочинку, Шевченківський гай, де проходитиме «Великдень в гаю». До Дня міста відбудеться святкова хода з лицарями на конях. Чимало інших цікавих заходів готують усі культурні установи міста Львова.

Більше інформації та програма святкування тут.

Про танк

...24-річний хлопака купив за 70.000 рублів віртуальний танк в онлайн-грі World of Tanks, який був у нього викрадений. rofl Танк віртуальний, гроші цілком реальні)

Джерело

Про Високий Замок

...Мильон років не купую газет) Вони усі в Мережі є) Нині знайшов таке:



..Про граматичні помилки мовчу. Пару разів на е-мєйл редакції написав - таке враження, що адреса для "абибуло" написана)

...Схожа ситуація з Експресом) Тепер буду колекціонувати "шедеври" lol

Про халяву

...Якщо збираєтесь до Львова, чи вже в місті, думаю, корисно буде почитати оце Багато цікавинок - на халяву! ura
...Наприклад:

 1-го до 29-го лютого щодня з 18:00 до 21:00 ви матимете можливість насолоджуватися концертом на роялі наживо у ТЦ Forum Lviv.

Щодня для вас гратиме музикант, а періодично – відомі особистості.

А ще потішити відвідувачів своєю грою на роялі зможе кожен бажаючий, що вміє грати: зіграй власний концерт на роялі або у чотири руки з музикантом!


Про Ангела

19 лютого 2002 року з конвейєру зійшов перший український гелікоптер "Ангел".
  В 2002 році Україна стала 6-ою країною в світі, що започаткувала самостійне виробництво гелікоптерів.
   В квітні 2004 року на аеродромі "Чайка" під Київом відбувся перший демонстраційний політ гелікоптера К-112 "Ангел". В цьому ж році на заводі "Авіант" розпочато серійне виробництво нової моделі

Докладніше