Про бійки тата з донькою)



Знаєте цього дядька?) Усі бачили фільми з його участю, де він з сліпучою усмішкою хвацько роздає копняки))) Ну іноді йому теж перепадає, але то таке)
  У цього дядька виросла доня-красуня) Теж має хист до сліпучої посмішки, та здібність роздавати лупанців) Шпагат - родинне)))




  Доня пише сценарії, знімається в кіно, і займається спортом) А ще пащекує з тата, і стверджує, що її удар ногою потужнішеsila
  Малий виявив бажання займатись боксом, цікаво, на скільки його вистачить?)
...А тим часом натовпи із "мордоювсмартфон" лапають натовпи покемонівcrazy

Про Львівські розваги)

   Вітання шановній громаді)
  Нагадую, що минають остані дні літа! Тому вимикайте ПК, ТБ, взимку ще надивитесь) А тепер по місцях розаважальної слави!dance


    Парк імені Івана Франка (в народі - Парк Костюшка)  може похвалитися вдалим розташуванням, адже він  - навпроти головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка. Не дивно, що 11 гектарів території  заповнені відвіду­вачами незалежно від сезону: абітурієнтами, студентами, містянами, туристами.

   Тутешні заклади харчування – це суміш вуличної їжі та бару, де можна перекусити і випити келих пива. Після купи пластмасових столиків та стільців погляд зупиняється на центральній алеї парку, доріжки якої ведуть в глиб рослинного оазису. Для тих, хто шукає альтернативу пішим прогулянкам, працює пункт системи прокату велосипедів Next Bike Ukraine. Взявши двоколісний в одному з пунктів міста, повернути його можеш у будь-якому іншому. Перші 30 хв. катання обійдуться у 50 грн., стільки ж коштує кожна наступна година користування велосипедом. Система пропонує і абонемент на місяць за 120 грн., і сезонний абонемент (березень-жовтень) за 800 грн.

   Якщо у будень парк спокушає тишею та спокоєм, то щовихідних тут можна розпочати свій день на «Сніданкових ярмарках». (Марін, привіт!) Це – трапези просто неба, що супроводжуються майстер-класами і розвагами. Вхід в ярмаркову зону вільний, а от смаколики – платні. Окрім традиційного фаст-фуду та літніх напоїв, гостям  пропонують розмаїття вегетаріанських страв, домашню випічку, вітамінні коктейлі. Кожен продавець визначає вартість своєї їжі на власний розсуд.


Стрийський парк. Окрасою цієї пам’ятки садово-паркового мистецтва є ставок з лебедями і качками, котрі охоче позують для фотографій. Затишок Стрийського парку налаштовує на тривалі блукання його територією.  Найчастіше тут зустрічаєш господарів з  домашніми улюбленцями (попри заборону вигулу собак), сім’ї з дітьми та спортсменів.

   Незважаючи на відсутність атракціонів, парк є місцем проведення різноманітних заходів та акцій. Так, фітнес-центр організовує безкоштовні заняття йогою майже кожної суботи. Усі охочі збираються поблизу кінотеатру «Львів» й релаксують просто неба. Також у парку проводять різноманітні майстер-класи, як-от з декупажу, ліплення з глини, танцю мандали. І хоч парк поки не є місцем  активного відпочинку, кожен може відчути тут всю силу природної терапії.

  

Один з найбільш впорядкованих парків міста – Парк культури та відпочинку імені Б. Хмельницького - розмістився лише за 650 метрів від Стрийського і «втирає носа» своєму сусідові за кількістю атракціонів. Тут їх на будь-який смак та гаманець, близько двадцяти різновидів. У глибині парку розмістилося і вже давно відоме містянам «Колесо огляду» (20 гривень за одне катання), і нова дитяча мотузкова лазанка  «Маленька Скандинавія» (50 грн. в будень і 60 у вихідні). Перевагою цього зеленого острівця розваг є наявність достатньої кількості пандусів, смітників та лавок, а також туалетів. 

   Тут завжди працюють заклади швидкого харчування формату streetfood (вулична їжа). Ціни на французькі млинці стартують від 15 грн., а освіжаючий квас пропонують за 20.

   ura Увага - халява: щовечора на галявині  організовують безкоштовні кінопокази відомих стрічок, а щонеділі об 11.00 – заняття йогою.

Використано: стаття  та фото
Валерії Ладані, та мій гарний настрій) Бажаю усім гарних вихідних!
spasibo

Про Лису гору (флешмоб?)



  Гора князя Лева, Піскова, Кальварія, Лиса …, віками збирав назви один з пагорбів Давидівського пасма ( частини Подільської височини ), пам’ятка природи місцевого значення.

  Складений із пісковика, піску ( звідси одна з назв – Піскова гора ), скельних порід пагорб має висоту 388 метрів над рівнем моря. Невисокі скелі, стрімкі схили прикрашають гору з західного та північного боків. Гора незаліснена, лише невеликі деревця і кущі з південного боку …

  Знаходиться Лиса гора між сусідньою, Замковою горою та Кайзервальдом, а точніше між вулицями Театинська і св. Войцеха ( нині вул. М. Кривоноса та О. Довбуша ).

  Саме тут від XIII ст. височів один з замків князя Лева Даниловича, зруйнований поляками у 1340 році.

  Одна з перших згадок про височину – зображення і підпис на гравюрі А. Гогенберга початку XVII століття – ” гора Стефана, загально звана Левовою “. Насправді, так мав називатись невеликий пагорб над Стрільницею, звідкі розмежовували львівські землі, хитрі міщани поміняли назви височин, аби збільшити свої володіння.

Віддавна на горі розробляли кар’єри з піском та каменем  для потреб міста, що постійно будувалось. Століття використання почали руйнувати гору. Завдяки протестам історика Ісидора Шараневича видобуток було припинено …

   Не одне покоління львів’ян було переконаним – гора Лева улюблене місце нечисті : на ії вершині провадять свої шабаші відьми, чарівниці та чорти. Одна з легенд оповідає, що нечиста сила злітається на гору опівночі, промовляються заклинання і з’являється сам диявол …

  Інша легенда стверджує, що у XVII столітті у підніжжя гори було розбито циганський табір, але неприязнь місцевих мешканців змусила їх полишити місцину. По собі цигани залишили криницю. Через певний час у ній втопився юнак, як казали від нещасного кохання … З тих пір почала вабити до себе циганська криниця, один за одним вкорочували собі віку городяни … Громада вирішує закопати небезпечне місце.

Звісно, живилися легенди і від реалій цієї місцини, про які повідомляли історики, хроністи, преса. Це числені трагедії при обвалах на піскових кар’єрах, байки довкола старого холерного цвинтаря на місці костелу св. Войцеха, козацькі могили часів Хмельниччини …

Але легенди з’являлись і у нові часи …

Одну з них фіксує у своїх ” Проходах …” ( 1932 р.) видатний історик Іван Крип’якевич. Один з часописів Львова, у 1925 році, зазначає, 11 березня, в страшну негоду, буревій, перехожий побачив як зірвалась з гори піскова брила. На місці тому з’явився образ лицаря, у панцирі і при зброї. З ’ява стояла нерухомо, із наступним поривом вітру зникла …

Джерело

А ще цікавинка: http://interes.lviv.ua/legends_lviv/142.htm Легенди

spasibo

Про авіацію

У неділю, 14 серпня, у Львові проведуть змагання із запуску паперових літачків. Подія відбудеться на пл. Коліївщини поблизу кав'ярні «Меделін», яка й організовує змагання.

«Ми подумали, що це цікава ідея. Оскільки зараз всі намагаються якось відволікти людей від смартфонів та проблем, то вирішили зробити це у такий спосіб. Надихнулися фільмом «Паперовий літачок» про хлопчика, який брав участь у змаганнях із запуску літачків. Зараз ще формуємо журі та придумуємо конкурси, щоб завдання були неочікувані», – розповів ZAXID.NET співзасновник кав'ярні Святослав Стець.

   За його словами, про самі конкурси та нагороди повідомлять безпосередньо перед змаганнями. Учасників пригощатимуть коктейлями від закладу.

   «Із кількості учасників будемо думати, чи проводити це біля нашого закладу, чи у парку біля Львівської облдержадміністрації. Ми не розраховуємо на те, що буде багато людей. Це буде пробний етап і якщо все пройде добре, то повторимо такі змагання восени», – додав Святослав Стець.

   Для участі у змаганнях потрібно попередньо зареєструватися. Можна реєструватися командами. У змаганнях братимуть участь виключно паперові літачки, виготовлені на місці проведення змагань.

Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/news/179907-u-l-vovi-provedut-zmagannya-iz-zapusku-paperovikh-litachkiv


spasibo

Про пікачу)



Доброго ранку! lol cup_full

Про комашок

  • 03.08.16, 09:54
  Вітання шановній громаді!
  Останім часом усім клопотів було із спекою. Вчені кажуть, що така перспектива нам світить і наступних червнів-липнів. Але не про то мова - вирішив поділитись методом боротьби із цокотухами.beat
  Десь поруч, у сусідів, чи то хрюньки, чи то корова на господарці, не знаю. Звідти на гостину прилітають ну просто мухозаври!nevizhu  Такі екземпляри трапляються, що битою треба бити, а не мухобойкою...  Цілодобово за ними ганятись якось ліньки, відпочити на диванчику після борщу неможливо - по носі можуть немитими лапками пройтись, наче по Хрещатику шпацерують...wakeup Павуки якісь кволі та ледащі стали, вимітаю дармоїдів) Одну саму велику павутину в коридорі не чіпаю, залишив собі таке безкоштовне Діскавері - для спостережень, та ще щоб дівчат квартирантом страшитиrofl  До речі, в тому куті можна різноманітні схованки робити, ну там з грошиками, чи півлітрою - жінка ні за що туди не полізе - охорона надійнаsila Але знов не по сабжу)))
  Натерпівся((( Класичні липучки-стрічки вони просто ігнорують, солодку водичку з чорним перцем висьорбали, натякають - налий щеcrazy
  Зміксував їм коктейль "Привіт від бабці Шапокляк"smehНазвав так тому, що в старої була щуряка) А щуряча тема тому, що задіяв отруту для пацюків crazy От таку:

Берем звідти одну дозу "кайфу" crazy калапуцкаємо в стакані теплої води, пару чайних ложок цукру, ретельно помішати, аби питво було солодке, чим більше помішаєте, тим краще - отой "смаколик" більш розчиниться, та буде єфективніше) Не пити, на смак не пробувати!stop "Сервірувати" до кришок пластмасових, що для банок, або до чогось подібного, та розповсюдити по хаті в зонах недосяжності малечі! В моєму випадку допомогло) Звісно, вони не падають наче підбиті месери на льоту, але не стало) Залетить якась поодинока очманіла, ну то вже можна шматою поганяти для розваги її,)
...На цьому вар'юватий майстер-клас закінченоcrazy , усе безкоштовно, ніяких прав не порушено, копірайтів немає, копіпастів теж) Усім дякую за увагу)
spasibo

Про фейки

...Не вперше бачу тут публікації сумнівного змісту. Народ, перевіряйте інфу) Це ж нескладно. Навіщо самих себе ставити у незручне становище?)
Приклад: http://figli.pp.ua/info/najbilshyj-konyk-buv-pidstrelenyj-v-1937-roci-chy-ne-buv.html
spasibo

Про свято :-)



З святом сісадміна!dance beer2 tost
...Нехай цифрові господарства будуть в усяких гараздах та няшках, нехай глюки та ерори обходять стороною, та не відати аптаймів!