Верховенство Ради і КОСМОполітизм… (21 січня 2010)

      Сьогодні минає четвертий день з часу проведення першого туру виборів. Електорат швидко відійшов від політики і  єдине питання  яке турбує зараз простих «смертних» приборкувачів урн,  це – чи зможе Тимошенко набрати відповідну кількість голосів  щоб «вставити» Януковича? І допоки така біполярність поглядів висвердлює в їх  свідомості залишки уяви про краще майбутнє, я, як непохитний борець за демократичні принципи в державі на благо суспільству і  з чисто  меркантильних інтересів, запустив між своїми знайомими  тоталізатор. Скажу відверто – не кожен готовий заплатити серйозну суму за свої політичні уподобання. Переважно ставки коливаються  в межах 5-10 гривень… З цього роблю висновок – гріш ціна таким кандидатам. Хоча, погоджусь, що й сама ідея заробити на прогнозах в українській політиці діло – згибле.
Верховенство Ради
    У Верховні Раді сьогодні депутати попрацювали на славу. По-перше, заборонили змінювати кредитні ставки ( за принципом - краще пізно, ніж ніколи), по-друге – заборонили вживати «слабоалкогольні напої» в громадських місцях.
    Переглядаючи основні положення згаданих нормативних актів і накладаючи
їх на національні реалії, розумієш – все «в холосту».  Як банки «бачили» цей закон по відношенню до нас в відповідному місці. Так і ми «бачили» вердикт Верховної Ради про вживання пива «на свіжому повітрі» там же, але трохи глибше. 
    Взагалі всі законопроекти у Верховній раді можна поділити на декілька категорій: закони які приймаються для депутатів і виконуються депутатами; закони, які приймаються для депутатів і виконуються народом  та закони, які приймаються для народу, але не виконуються ні депутатами ні народом.
   Воістину, правова держава.
«Космос –мертв!» (Гурт «Брати Карамазови»)
  Безсумнівний факт, що дії українського політикуму завжди йдуть на перекір здоровому глузду. Але останній «розбір політичних польотів» поставив під сумнів і закони всесвіту. «Космос - не безмежний» - хором сказали всі політичні партії і під приводом перевірки діяльності Київради, вже списали Льоньку Чурновецького з посади «градоначальника». Зрозуміло, мер обурився і скоріш за все вже розпочав писати пісні, якими збиратиме електорат на чергові-позастрокові, а «його молода команда теж  щось робить для цього». Про це свідчить заява Кільчицької : "У нас молода команда У нас не тільки в Києві, а й по Україні є штаби".
 
Таке враження, що Україна, це - суцільні штаби, крайкоми, парторганізатори, агітатори, активісти.  До речі всі вони  хотять …істи …істи …істи. Де ж політики бабла стільки нарубають? Догадуєтесь? Ось вам і нова сентенція: «Криза – безмежна».
Заява дня
   Найкращою «Реплікою дня» сьогодні можна визнати вислів заступника голови ПР Ганни Герман, якою вона фактично вколотила останній гвіздок у мерську труну Леоніда Батьковича:
"Стосовно ставлення до самого Леоніда Михайловича, то як людина віруюча він має повторювати слова святого писання: за справами твоїми судитимуть тебе. Якщо він буде це пам'ятати, можливо це йому трохи допоможе" .
     Ну що ж, після цього залишається лише додати, що від сьогодні свого пастора у партії мають і Регіонали… Амінь

Політ«День»: 19 січня

    Вівторок, 19 січня, видався славним: дещо вщухли пристрасті навколо виборів; кандидати остаточно змирилися з результатами; ЦВК визначилося з остаточними цифрами. І, о слава тобі Боже, нарешті  телебачення позбавило нас можливості  споглядати на екранах  набридлі обличчя політичної реклами в перервах між передачами. Тимчасове затишшя напередодні другого туру.
Загнаних коней пристрелять?
  Першу топ-новину цього дня закинула в медійний простір газета «Дело», яка повідомила про можливі кадрові ротації в штабах біло-червоних. Втрата процентів у Київській та Черкаській областях, за інформацією з  «неофіційних джерел», може коштувати головам цих штабів посади.
  Безперечно, підсумки першого туру виборів викликали неприховане невдоволення керівництва Блоку Тимошенко (особливо Юлії Володимирівни), але чи може це стати приводом його зміни "польових командирів" і "грошових мішків" за сумісництвом? Тут можна посперечатися… Ну, по-перше, при винесенні «вердикту» буде враховуватися фактор фінансування кампанії в регіоні. Тобто, де кампанія стимулювалася з власних ресурсів там і ставлення буде критично-помірковане, де навпаки – полетять шапки.  По-друге, - «коней на переправі не міняють», адже існує реальний ризик створити ситуацію коли нове керівництво за короткий,  тритижневий термін не зможе вникнути в суть справ.
  Безперечно, у питанні відповідальності керівництва штабів за результати на своїх ділянках «центрові» біло-червоних спитають по повній… але це не будуть ротації. (Заміною керівництва відверто «попахує» у Закарпатті, але й там немає достойної заміни.)
  Можливо все набагато простіше?  Регіонали, через видання «Дело», поширюють інформацію, яка може породити дисбаланс у крайових штабах БЮТу і спонукати до внутрішньополітичної боротьби за фінансовий ресурс, який напередодні другого туру обіцяє бути суттєвим…  
13% бар’єр…
  «Тимошенко пропонує Тігіпку – прем’єра та пів уряду…» Якщо це правда, тоді Тігіпко взяв бонус. Попри його заяви про «непідтримку»,- ціна висока. З цим не слід зволікати. Друга справа, чи піде електорат «молодого» кандидата за його заявами? Якщо ні, то на парламентських виборах про 13% прийдеться забути. А час міняє все… Яскравий приклад відсоток Симоненка, Мороза і Литвина …
   З Іншого боку, чи пристане на таку пропозицію Юлія Володимирівна. З такими повноваженнями Президента, як зараз у Ющенка Тимошенко може опинитися в шкурі чинного Президента. І тут не факт, що Тігіпко не розіграє «свою партію».
  Тимошенко «на других ролях»? Ну це маразм… До речі, так само, як і Янукович. Його заява типу «Я готовий до співпраці з усіма політиками» багатьма сприймається, як натяк на міністерську посаду і не більше… Для Тігіпка, такий розклад, знову ж, передбачає втрату голосів у Центрі та Заході на парламентських виборах.  Крісло міністра хитке, на відміну від крісла прем’єр-міністра…
Заява дня
 "Ми обов'язково продовжимо співробітництво з Міжнародним валютним фондом. Але я завжди буду це робити прозоро, так, щоб весь український народ знав, на яких умовах ми беремо кредити". - В.Ф. Янукович (ефір Чернівецької обласної телекомпанії у вівторок, передає прес-служба партії.)
    Десь я це вже чув… «Я буду красти, кажу це чесно і прозоро. Але щомісяця я буду звітувати скільки я вкрав і куди ці гроші пішли…» (З виступу «народного» кандидата в Президенти Єгора Лупана»).

Як ми руських били або наші у першій світовій ...

Кедь руснак сердитий - китайцьові не жити ... (ав: П.Чучка)

НА нас іде усіх кризЄЦ!

  • 16.01.09, 23:39
Буду красти!!!