Профіль

Cosmopolit

Cosmopolit

Україна, Харків

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

Просто он не любит мою страну.

  • 05.04.19, 20:37
КИЯНКА: “ДАВНИМ-ДАВНО Я ПІДРОБЛЯЛА АВТОРОМ У КОМАНД КВН… Я НЕ ЗНАЮ, ЧИ ЛЮБИТЬ УКРАЇНУ ПОРОШЕНКО, АЛЕ ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЇЇ НЕ ЛЮБИТЬ ТОЧНО”

Допис киянки Олександри Смилянської. Публікуємо мовою оригіналу:

“Это же была просто шутка”
Давным-давно я подрабатывала автором у команд КВН (да, я была молода, глупа, и мне нужны были деньги). Универсальные, то есть, подходящие для любой игры и почти любой команды шутки строятся, как правило, на бытовых темах: «мужчина-женщина», «дети-родители», «случай на работе», «пара в маршрутке», «сломался двигатель», «остановил гаишник» и т д. То есть, чтобы шутка сработала, человек должен узнать в ней себя лично, своего знакомого и/или понятную для себя ситуацию. Даже если команда шутит о пришельцах с Альфы-Центавра, то все равно поставит перед пришельцем понятную зрителю проблему: «сын-альфацентавровец просит на школьный утренник костюм человека, а мама-альфацентавровец в шоке – три часа ночи, в Галактике все супермаркеты закрыты, ты раньше сказать не мог?». 
Сложные литературные шутки с аллюзиями, требующими специальных знаний, зрителю, как правило не заходят. То есть, команды в выборе тем всегда были довольно ограничены. Пока кто-то не изобрел новое богатейшее направление – «меньшовартість». Иногородние команды шутили о том, «как в Москве жить хорошо», а иностранные – «как хорошо жить в рф, не то, что у нас». А после 2000-го на передний план вышла тема – «какой у вас крутой президент». Такие шутки на московские залы почти всегда заходили на-ура, и, разумеется, не нужно объяснять, почему. Это сильно облегчило командам работу: если выпустить игрока, исполняющего роль путина, а ему в пару поставить игрока, исполняющего роль условного Ющенко/Назарбаева/Саакашвили, то даже шутки придумывать не надо. Ющенко достаточно тупить, Назарбаеву – дрожать, а Саакашвили – кушать галстук. И зал уже твой. 
Извините за длинное вступление. 
Итак. Когда автор придумывает шутку, он руководствуется несколькими вещами: актуальность, смелость, смена ролей, неожиданный взгляд/поворот и т д. Но когда автор записывает эту шутку, у него есть только один критерий – внутренний цензор самого автора.
Если автор активно использует прием «меньшовартість», щедро поливая бензином костер русского нацизма, – это не серьезный звоночек, это факинг колокол. Если он делает это во время войны, звук получается такой силы, что он него можно оглохнуть. 
Автор никогда не шутит о том, что ему болит. 
Если у человека только что умерли жена и новорожденный ребенок, то он не напишет скетч «мужики под роддомом».
Если у человека родной брат лежит в коме, избитый беркутом, человек не пошутит про эбонитовые палочки. 
Если твой муж погиб под Иловайском, ты никогда не пошутишь про «русские не переходят границу, они ее двигают». 
Если из страны автора бежит в рф все высшее руководство, прихватив с собой всю казну, и стране грозит реальная катастрофа, человек не пошутит про актрису из порно.
Автор не напишет, актер не скажет, команда не пропустит. Если, конечно, эти люди свою страну любят. 
А данный человек – нет. То есть, возможно, он ее любит в этнографическом смысле – садок вишневый, хрущи, хаты да мельницы. “Моя прекрасная малая родина”. Но как отдельное государство вне русского культурного поля – нет. 
Я не знаю, любит ли Украину Порошенко, но Зеленский ее не любит точно. Для меня дело не в Коломойском, не в профнепригодности, не в устроенной клоунаде с дебатами, не, не, не. 
Просто он не любит мою страну. 
Поэтому я не скажу, что мне просто выбирать. Но не очень сложно.”

Лист сусідові по сходовій площадці

  • 05.04.19, 20:25

Лист сусідові по сходовій площадці

Привіт! Вчора в ліфті по дорозі на наш поверх ви сказали: «За кого завгодно, тільки не за Петю. Скільки він всього наобіцяв і нічого не зробив, зате накрав стільки, що треба його терміново зупинити. Ви почитайте його програму! ». А я відповів, що ми всією сім'єю проголосували і знову будемо голосувати за Порошенка. На тому і побажали один одному доброго вечора.

Я продовжую думати над вашими словами про Петю. Ви ж самі розумієте, що у мене є, що вам заперечити. Але я також розумію, що і у вас є, що мені заперечити. І користі від такої розмови не буде ніякої. Ви залишитеся при своїй думці, а я при своєму. Але ви ж хочете, щоб я розділив ваші думки і з вами погодився? І я хочу, щоб ви розділили мої думки і зі мною погодилися. Тому пропоную поговорити про те, що нас з вами об'єднує.

У 2014 році ми з вами в одному і тому ж магазині закуповували про запас продукти, побоюючись того, що скоро їжа з магазинів зникне.

Тоді ж в очікуванні зими без опалення і світла я прикидав, чи не час купити для сім'ї піч-буржуйку, з трубою в віконце кухні. Топити уламками меблів і книгами. На підлозі - шматок жерсті, щоб лінолеум не плавився. І щоб у цій печі виступ нагорі був, на якому можна чайник ставити і воду кип'ятити. Руки у мене не з дупи ростуть, у мене б вийшло. Я б і вам таку потім зробити допоміг.

А пам'ятаєте написи на стіні нашого будинку з'явилися зі стрілками «Бомбосховище»? Київ серйозно побоювався повітряного нальоту і бомбардування з військових літаків Російської Федерації. А система протиповітряної оборони Києва на той час практично не діяла, оскільки застаріла і вийшла з ладу без обслуговування і модернізації, за очевидної і тривалої непотрібністю.

А потім якось відлягло. Звідкись гроші на модернізацію протиповітряної оборони Києва знайшлися. Так нам тоді і не пояснював ніхто, мабуть, щоб уникнути паніки серед городян, що небо над Києвом було дірявим.

А пам'ятаєте, як смішно спочатку було чути, як по Російському телебаченню розповідають, що Київ захопила фашистська хунта? Ми з вами - фашисти? А Росія то, як виявилося, під цей шумок про фашистів в Києві - відхопила Крим, Луганськ, Донецьк і вже тяглася лапками до Харкова, Маріуполя, Херсона, Одесі. Нас оголосили фашистами. І це бул очевидний і злий наклеп. З тих пір особисто у мене закріпилося просте практичне розуміння: обмовляють не просто так, а для того, щоб потім вдарити по Україні.

На Майдан взимку 2014 роки ми з вами не ходили - стежили за новинами по телевізору. Якраз тоді з'явився канал Громадського Телебачення. І активно запрацював П'ятий Канал. А вже такі канали, як УКРАЇНА, ІНТЕР і 1 + 1 - ті завжди були в самій гущі новин. Ввічливі зелені чоловічки в Криму. Пам'ятаєте? Начебто і військові - а без погон. Начебто і говір у них, як у москвичів - а хто доведе. Диктори центральних українських каналів тоді, як ніби змовилися і грали в одну і ту ж гру з простим правилом: «Все показувати, але біле білим і російське російським не називати». І адже проканало. Зелені чоловічки в Криму, зелені чоловічки з трофейною зброєю «з військторгу» в Луганську і Донецьку.

Ми з вами черпали новини з одних і тих же новинних телевізійних джерел. Потім, як я тепер розумію, наші з вами джерела розійшлися. Тобто ви продовжуєте дивитися телевізор, а я перестав. О, цей телевізор! Хто володіє телевізійними каналами, той володіє телеглядачами. Факт. Медичний факт. Вчора в ліфті ви поділилися зі мною порцією своєї інформації, що «Петю треба зупинити». Прийнято! Спасибі, що поділилися. Так і повинні себе вести добрі сусіди. Адже ми ж з вами добрі сусіди? Скільки років живемо на одному поверсі - і жодного побутового конфлікту. Тільки привітні усмішки. Упевнений, що і далі так буде. Так значить тепер моя черга поділитися інформацією. Почну зі слів «хочете - вірте, хочете - ні».

Протиповітряну оборону Києва відновив за свої власні олігархічні гроші Порошенко.

Свій кондитерський бізнес в Україні на час президентства Порошенко передав в довірені руки. Липецьку кондитерську фабрику в Росії - закрив. За час свого президентства Порошенко не примножив свого стану, а збіднів. Якби «крав і наживався» - не збіднів би. Багатство не приховаєш. Той, хто розпускає чутки про це багатство, обмовляє Порошенко. Той, хто вірить цим чуткам - стає ворогом Порошенко. Я не вірю. Ви - вірите і вважаєте Порошенко ворогом.

Ми можемо вимагати з Президента України звіту тільки по тих напрямках, за які він по конституції відповідає. Це величезні і найважливіші напрямки: Оборона і Міжнародні відносини України з іншими країнами. За ці напрямки я особисто спокійний. За п'ятибальною шкалою - тверда п'ятірка.

Армія - ожила, обновилася, зміцніла і захищає наше з вами мирне життя.

На міжнародній арені західний світ розвернувся обличчям до України.

Безвізовий доступ українців до країн Європейського Союзу - це просто сенсація і подарунок, успіх і причетність України до світової цивілізації. Ми з дружиною в перший же рік безвіза буквально за пару тижнів побували в Будапешті, Братиславі та Відні. До Будапешта долетіли літаком. Назад летіли з Братислави. Між містами їздили рейсовими автобусами. Спілкувалися з іноземцями на нашою шкільною англійською. Ночували в недорогих готелях. Їжу купували в місцевих продовольчих магазинах. В кафе і ресторани не ходили, економили на всьому. Але ми це зробили !!!

У 2019 Порошенко вирвав Православну Церкву України з лап кремлівського патріархату. Кремль втратив важливого каналу впливу на уми українців через церкву. Ця подія, яка не загубиться з уваги і через століття української історії. І ми з вами - ії свідки.

Порошенко обмовляють. І ось воно, знову: обмовляють не просто так, а для того, щоб потім вдарити по Україні. Його очорнюють. Його ображають. Його намагаються принизити і деморалізувати. Його всіма силами і засобами впливу позбавляють підтримки українців. І все це для того, щоб замість нього на пост Президента України поставити іншу людину, яким можна буде маніпулювати, щоб звернути України спиною до Євросоюзу, щоб не допустити вступу України в НАТО, щоб Україна знову слухняно нахилила свою в жовто-блакитних стрічках голівоньку і просунула її в колишній кремлівський хомут. Погуляла - і вистачить! Кремль прагне реваншу. Кремль прагне помсти за українську непокору. Я це бачу. Я це відчуваю. Я це розумію. Я це усвідомлюю. Я цього боюся і не хочу більше всього на світі. Я вважаю своїм обов'язком повідомити вам про це, дорогий мій сусід. І я прошу вас - будь ласка, проголосуйте 21 квітня 2019 роки так, щоб Президентом України став Петро Олексійович Порошенко. Ви не пошкодуєте! Порох знає дорогу. За ним нам з вами і треба йти. Разом ми - сила, що не побороти і не пересилити!

03.04.2019

Забули?Чи не знали?Чи не хочете знати?

  • 05.04.19, 17:36

Сімдесят п’ять років тому – 5 квітня 1944 року – Народний комісаріат внутрішніх справ СРСР затвердив інструкцію про депортацію сімей членів ОУН та УПА. Нова хвиля депортацій розпочалась відразу по тому, як на захід України увійшла радянська армія. Саме ж рішення про виселення українців ухвалили 31 березня 1944 року у Москві – генеральний комісар державної безпеки Лаврентій Берія підписав розпорядження №7129 про депортацію сімей учасників визвольних змагань.

Через п’ять днів інструкція “О порядке ссылки членов семей оуновцев и активных повстанцев в отдалённые районы Союза ССР” була затвержена і направлена до виконання. Згідно з вказівками, виселенню підлягали всі повнолітні та неповнолітні члени сімей українських націоналістів, а їхнє майно підлягало конфіскації. Списки осіб на депортацію готували сільські ради на місцях у координації з органами НКВС.

Читайте також: Владлен Мараєв. Депортація “Захід”: 70 років

В інструкції детально регламентувався порядок дій відповідальних за депортацію. В обраний район направлялась оперативна група з військових на чолі зі співробітником місцевого відділу НКВС, кожна сільська рада повинна була підготувати відповідний транспорт. На світанку село оточували солдати з наказом нікого не впускати і не випускати, а біля кожного обійстя виставлялись пости.

До хат зі списку заходила оперативна група, робила трус та перевіряла документи. Далі – наказ збирати речі. Майно, що підлягало конфіскації, описували та опечатували. На всі збори давали три години.

Депортованим дозволяли взяти з собою одяг, взуття, постіль, посуд та дрібний реманент – сокири, лопати, пилки тощо. Особливо слідкували за тим, щоб люди взяли з собою якомога більше теплих речей та продуктів. Також дозволяли взяти з собою гроші та цінні речі, якщо вони були.

Після цього арештованих доправляли до найближчої станції, де за списком передавали конвоїрам і заганяли до вагонів. Про кожен ешелон та кількість депортованих негайно повідомляли заступнику Лаврентія Берії генералу Чернишову. Він забезпечував харчування депортованих на шляху до місця заслання – за його наказом станційні буфети по ходу потягів повинні були годувати людей. В Україні цим займались на станціях Рівне, Київ, Полтава, Харків, Куп’янськ та Валуйки.

Читайте також: Владлен Мараєв. Сталінський злочин проти кримськотатарського народу

Перший ешелон відправився у квітні. У ньому було двісті сімей українців. Другий ешелон вирушив до Сибіру 7 травня (137 сімей з Рівненської області та 11 – з Волині), третій – 21 травня (54 сім’ї волиняків). Наступна хвиля депортацій розпочалась восени. У вересні депортували 479 сімей з Львівщини, 268 – з Волині, 200 – з Рівненщини, 209 – з Тернопільської області та 222 – зі Станіславської (нині Івано-Франківська).

Загалом 

Сумний ювілей: 5 квітня 1944 Москва розпочала депортацію українців до Сибіру

же у 1944 році з Волинської, Дрогобицької, Львівської, Рівненської, Станіславської та Чернівецької області депортували 4 744 родини. Пік депортацій припав на 1947 рік – тоді вислали 26 332 сім’ї, загалом – 77 791 чоловік.

Всього ж за 1944-1948 роки були депортовано 131 935 людей. До цього числа не входять етнічні німці, фольксдойче, колишні поліцаї, власівці та “зрадники Батьківщини”, які проходили окремим списком. Місцем заслання були обрані віддалені райони Красноярського краю, Омської, Новосибірської та Іркутської областей. Значна частина з них так і не повернулись на батьківщину, а їхні нащадки досі живуть на безкраїх простору Сибіру.

А может, я тоже за зеленского голосовать пойду?

  • 05.04.19, 17:30

А МОЖЕТ, Я ТОЖЕ ЗА ЗЕЛЕНСКОГО ГОЛОСОВАТЬ ПОЙДУ?

Ненуашо. Рубашка зеленая у меня уже есть. Мне тут только пару вопросов растолковать надо, и я готов.

Этот пост - обращение, в первую очередь, к адекватным сторонникам Зеленского, которые в состоянии сформулировать ответы на шесть моих вопросов и помочь мне разобраться. Во вторую очередь к тем, кто голосовал за третьих кандидатов и теперь хочет правильно распорядиться своим голосом во втором туре. Ну и никаким образом вообще я здесь не обращаюсь к вате, голосовавшей за Бойко Митича. Они и в жопу дадут, чтоб только надлежаще исполнить расейский наказ: “Кто угодно, только не Порошенко”.

Наверняка среди 30% проголосовавших за Зеленского, есть люди, способные складывать буквы в слова, а слова в предложения. Отзовитесь, пожалуйста, объясните мне, за что вы голосуете, поставив галочку напротив фамилии Зеленский, помогите мне заблудшему счастье украинское обрести. Но, пожалуйста, не надо объяснять мне, за что вы так люто ненавидите Порошенко, все эти тезисы я уже знаю наизусть. Мне интересны пункты, почему вы “за”.

Победа Владимира Александровича в первом туре более, чем убедительная, и это заставило меня задуматься, я же люблю думать, анализировать. Но самостоятельно понять этот феномен у меня, увы, не получается, мне тут реально помощь нужна.

Вопрос первый. Его самый жирный популистский лозунг “Весна придет - будем сажать”.

Первое - кто будет сажать? Да, вопрос конкретный: кто? Раз суды и судьи у нас негодные, кто будет сажать? Всех судей разогнать, новых набрать? Сразу вопрос второй: из кого набирать будет? Объявит флешмоб “Ищу судей”, или будет подтягивать таких же, как сам, “без опыта, потому и не замарался” (или потому что не успел)? Или как вы видите реализацию этого лозунга? Может, будет сажать сам, своим президентским указом? Но до такого даже Лукашенко не додумался, такое только на севере Корейского полуострова возможно, и то не факт.

Второе - кого будут сажать? Чтоб ломать систему, нужен охрененный финансовый ресурс, хотя бы частично сопоставимый с ресурсом системы. Что может противопоставить г-н Зеленский? Сорок лямов из офшоров? Ну виллу еще свою в Тоскане продаст? Неубедительно. Ресурс есть у г-на Коломойского, но, следуя логике кандидата Зеленского, Игорь Валерьевич должен быть среди первых в списке на посадку. Вот тут мне не понятно, Коломойского будут сажать до того, как тот получит компенсацию за ПриватБанк, или сразу после? Или не сразу? Или не будут? Я запутался.

Чтобы получить ресурс, есть два варианта: либо подтягивать олигархов, но тогда тогда вопрос, какую систему он собрался ломать и кого собрался сажать? Либо второй вариант - продаться Кремлю, но тогда, извините, сажать надо его самого, ну или в Ростов на крайняк. Это, что касается “Будем сажать”.

Второй вопрос. Мне не понятен этот лозунг-надежда его сторонников: “Он разгонит всю эту нечисть - Верховную Раду”. Сколько раз Ющенко парламент распускал? Помогло? Или он стрелять будет, как Голобородько? Ага… понял, будет сажать, тогда возвращаемся к первому вопросу.

Третье. В штабе Зеленского уже объявили о грядущих грандиозных реформах судов, прокуратуры и СБУ. В довольно длинной речи советник кандидата говорит о том, что суды будут поставлены с ног на голову, что ГПУ необходимо ликвидировать в принципе, а СБУ должна заниматься только вопросами контрразведки. Всё прекрасно, замечательно, я бы сказал, превосходно, но… Но в довольно длинной речи советника кандидата нет ни слова о МВД. Ух-ты, как интересно! А не от того ли это, что Арсен Борисыч, после танго на граблях с мадам Тимошенко, накануне первого тура технично переобулся в зеленые мокасины? Погуглите. Какой-то избирательный у нас реформатор получается. Я понимаю, что политика и проституция - сестры, но пределы какие-то нужно же иметь. Да только ради того , чтоб посмотреть на рожу Авакова, когда в третий раз переобуваться придется, я бы победы Пороху пожелал.

Четвертое. Какие новые лица он собирается приводить в большую украинскую политику? Пока что в команде сильно мелькают только рыгионал Разумков, да обиженный министр финансов из кабмина Гройсмана, ах да, еще этот мудила, который учителям 4 кило баксов насчитал, даже фамилии его не помню. Ну и Игорь Валерьевич тыл прикрывает, как же без него. Кто новые? Почему он их прячет? Нормально, если бы кандидат меня уважал, было бы так: “Вот люди, которые меня поддерживают, с ними я буду строить новую Украину без олигархов”. Мы смотрим на людей и оцениваем, насколько серьезно кандидат к нам относится. А не так: “Да все будет ок, не сцыте, голосуйте, а команду я потом покажу, аж 5 человек покажу”. Он вас за кого держит вообще? Да, вас, потому что я на это говно не ведусь.

Пятое. Ваш постулат, что Зеленский не был замешан в коррупции. Ну могли бы сказать хотя бы, что не был замечен, не замешан - это не знаю для кого. Среди вас и вправду есть люди, которые верят, что в Украине или, тем более, в России можно заработать хотя бы один миллион зеленых денег, не участвуя в коррупционных схемах? Что можно получить финансирование минкульта федерашки только за то, что ты вот такой здец какой талантливый? Ну вы блин даете!...

Шестое и последнее. Я смотрел “интервью”, где Зеленский лепит отмазки о своем бизнесе в России. Алексей Сергеевич Горбунов - вот пример того, как поступает патриот. Отменил все съемки, все выступления, разорвал все контракты, потеряв при этом не один миллион, он по-другому не смог, ему болело. А этот мычит: “Ну у это же контракты, вы что не понимаете? Ну это же наши деньги, мы же их там не оставим. Мы их из России заберем и в украинскую экономику и армию вольем”. Ну да, Вова, конечно! Ты же специально для этого оффшоры на Кипре регистрировал! Все же так делают, через оффшоры деньги в Украину закачивают. Ага! Он думает, мы тут и вправду все ослы? Нет не все.

Ребята, давайте помогайте мне, а то самостоятельно у меня получилось прийти только к двум выводам. 
Вывод первый. Его новый телепроект “Я иду в Президенты” получил просто высочайший рейтинг. Именно телепроект, ни штабов, ни встреч с избирателями, ни одного реального интервью, все съемки прошли в одном павильоне на одном канале. Но надо же будет выходить из бункера и начинать что-то делать, а мы ни программы до сих пор не видели, но видели в команде “новые лица времен Януковича”. Одним словом, первый вывод: мы получаем не просто слабого Президента, а ослабление самого понятия Президент Украины.

Вывод второй. Российский олигарх Березовский рассчитывал, что, приведя к власти ничтожество, он будет управлять страной, но почему-то, спустя годы, повесился, но это не точно, и не точно, что сам. Группа белорусских олигархов тоже сильно просчиталась, приведя в далеком 1994 году к власти колхозника. Тоже думали, что кукла-перчатка получится, а оно вон как повернулось, кто отсидел, кого в живых нет. Теперь у Коломойского есть шанс попробовать себя в этой игре. Оно понятно, что пролетариату ни Березовского, ни всех других не жалко, а даже наоборот. Но олигархическая система никуда не делась, они ее просто возглавили и прилипли к трону. Вам в такой стране охота жить?

Мадам Тимошенко та еще проходимка, конечно, но за несколько дней до выборов она сказала: “Зеленский - это тест на политическое самоубийство нации”. Проходимка, но точно не дура.

Я не хочу, чтоб Украина стала первой в мире страной, уничтоженной телевизором. Я не хочу, чтоб тем моим друзьям, которым пришлось с приходом рускава мира в 2014 валить за Днепр, теперь, с приходом диктатуры кретинов в 2019, пришлось валить за Вислу и Одер.

Слава Украине! 
И давайте думать, чтоб в итоге не цитировать нашего ростовского беженца: “Меня кинули, как лоха”.

Є товар Зеленський.

  • 05.04.19, 16:25
На данном изображении может находиться: один или несколько человек
Nashoj Namayesh

Иван Лютый 
Закривайте політичні підручники. Відкривайте сучасні підручники по маркетингу.

Полазив по сайту Зе, і зрозумів те, чого раніше не зрозумів. Передвиборча програма Зе взагалі не схожа на звичну усім програму. Власне взагалі нема ніякої передвиборчої програми. Зеленського фактично "продають" людям, як продукт. Так само, як продають телефон чи авто.
Нема політика Зеленського (і не може бути). Є товар Зеленський. І для його "продажу" використовують ті ж самі технології, які зараз використовують деякі виробники товарів. "Вау-ефект" та вірусне розповсюдження інформації. Хештеги, стікери для месенджерів, гарні картинки.

І це чудово діє на певну категорію людей. Саме через це його виборців не цікавить політична програма. Через це виборцям не потрібні дебати. Через це виборці не можуть толком пояснити, чому голосують за Зеленського. Їм не потрібні факти. Вони просто хочуть продукт "Зе".

Ви собі можете уявити, наприклад, дебати БМВ та Мерседеса? Ні! Таких дебатів просто не буває в природі. Товари рекламуються і продаються зовсім іншими засобами. Так само не буває дебатів Зе. Бо це не політик, і не кандидат. Це товар, який агресивно рекламують та нав'язують.

А тепер саме головне. Протидіяти всьому цьому методами, звичними для політики та передвиборчих кампаній, я так підозрюю, неможливо. Протидіяти можна маркетинговими методами, звичними для ринку товарів. Закривайте політичні підручники. Відкривайте сучасні підручники по маркетингу.

Ми дивуємось, що до них нічого не доходить. Їх просто неможливо перевпевнити тими засобами, що ми використовуємо! Це все одно, що рядовому покупцю мобільних телефонів почати розповідати про питомий коефіцієнт поглинання електромагнітної енергії,коли він просто хоче гарний телефон.

Або людині, яка прийшла купувати Айфон, бо побачила класні фотки на презентації, почати розповідати, що у якогось Сяомі на два гігабайти більше пам'яті і новіший відеочіп. Та він взагалі не знає, скільки в тому Айфоні пам'яті, і що там є відеочіп. Йому просто подобаєтсья телефон.

А ми - "думай". Це все одно, що Самсунг перед входом в магазині Соні повісить плакат - "думай". Що думати? Він вже прийшов купувати Соні. Половина посміється, друга - взагалі не зрозуміє, про що треба думати.

я не порохобот. Я - украинобот.

  • 05.04.19, 15:48

Кстати, да! Чтоб вы понимали, я не порохобот. Я - украинобот. Я вообще изначально был против Порошенко настроен и когда его выбрали, я думал что страна выбрала второго Януковича.

Ну а что? Олигарх, морда отожранная, создал Партию Регионов. Мне тогда этих эмоциональных фактов хватало, чтобы испытывать к Порошенко неприязнь. Это уже позже, глядя на результаты его работы и изучив кучу информации, я осознал, что против него ведется масштабная информационная кампания из России и на его дискредитацию брошены совершенно беспрецедентные силы. Вот тогда я переменил свое мнение и стал за Порошенко.

То есть понимаете? Я сделал свой выбор на основе изученной информации, а не просто эмоционально, под влиянием каких-то удачных промо-роликов или ещё каких-то медийных вещей.

Нонсенс конечно в том, что люди подходят к выбору Президента страны с такой безалаберностью!

Меня это поражает, потому что телефон, например, люди выбирают очень дотошно. Могут несколько месяцев сравнивать, читать обзоры, ходить по магазинам разглядывать, советоваться с другими людьми, которых считают компетентными (например со мной друзья часто советуются по вопросам телефонов и фотоаппаратов).

Ну вот как такой выбор, как выбор Президента, который повлияет на вообще всю историю Украины, люди готовы сделать "по приколу"?! Не нужно ничего читать, не нужно сравнивать цифры, достаточно хапнуть зрады из телека, не проверяя эту информацию и все!

Глупо так же говорить: "Зеленский пусть и не шарит, но у него есть команда!" Чего?! Команда? Какая команда? Дмитрий Разумков? Который открыто тащит за Россию? Татьяна Кагановская? Дочь Евгения Кушнарева (главного регионала Харьковщины времен Кучмы)? Или может быть Зеленский как в своем фильме, поставит на все важные посты своих кварталовцев?

Говорят, что у Порошенко очень плохая кадровая политика. Что он расставил на все ключевые посты своих людей. И этим его очень сильно травят приспешники Зеленского. Чуваки! А у вас ничего не расходится с реальностью? Ну может логика отклеилась? Зеленский же собирается поступать точно так же! Расставлять на все посты своих людей! Алё!

Только вам стоит учесть, уже ведь ходят слухи, что после первого тура к Зеленскому побежала целая куча людей, договариваться за посады и предлагать свои услуги. И там уже озвучиваются ценники за получение этих посад. Вы ж понимаете, что это значит? Нет? Намекаю. Эти люди потом потраченные деньги постараются вернуть. Вот тогда вы узнаете, что такое взаправдашняя коррупция!

Проскакивала информация, что для того, чтобы только пройти в парламент нужно 3-5 лямов баксов. Отдаете отчет, с каким самозабвением эти люди начнут нас всех стричь? Всех нас! И тех, кто голосовал за Зеленского и тех, кто за Порошенко и тех, кто за Гриценко и вообще всех.

Поэтому прошу всех подумать. Слоган для своей кампании у Порошенко выбрали идеально. Он отражает суть. Нужно просто остановиться и подумать, отбросив ненужные эмоции. Это сложно, но я верю в тебя.

багато українців вимушено виїхали працювати за кордон

  • 05.04.19, 15:31

Останнім часом почастішали закиди про те, що багато українців вимушено виїхали працювати за кордон. Я кожному старався відповісти окремо, але вирішив, що краще вкинути відповідь одному з них в мережу.

Міша Ліванчук Пане Михайле. Ще раз, спеціально для Вас. Бо, раз Ви за кордоном заробляєте на життя, то я тут уже не раз говорив: глибоко шаную тих, хто не скорився долі, не сів на соціалку, не їздить до Києва стукати касками, не заглядає 'в руку дающего" за подачками, не хоче марнувати час і життя на мізерні українські зарплати, а працює там, де може заробити гідну заробітну плату на гідне життя собі і своїй родині. Може Ви не знаєте, але днями в мережі мелькнула офіційна інформація, зо Ви і Ваші однодумці тільки за минулий рік з усього світу привезли і переслали в Україну більше 11 мільярдів доларів. До речі, не Вас, українців, тільки приваблює робота за кордоном, поляки, німці, словаки, та й всі інші нації, без страху шукають роботу по світу. І нічого страшного в цьому нема. Вільний вибір вільних людей. Це ж не так, як мене, гарного спеціаліста, без зайвої скромності скажу, одного з найкращих слідчих прокуратури області, за те, що ми з шефом не погодилися з вимогами обкому партії, за три місяці до 27 років відправили БАМ будувати. Де я два роки й провів у одному вагончику на чотирьох, таких же, як я, сімейних дорослих мужиків, де ми могли подивитися раз на тиждень кіно. Три місяці - про Івана Грозного, потім стільки ж про Рефата Різкієва, стільки ж про Махмуда Есамбаєва. Не знаю, чи Вам останні два прізвища про щось говорять, а я їхні біографії напам'ять знаю. Де ми температуру в мінус 25 називали відлигою і ходили в тайгу шашлички смажити, де за щастя було з'їсти звичайну картоплю чи моркву, по частіше вони були сушені. Не пробували? Враження незабутні. Де ми, звісно, отримували грошове забезпечення відсотків на 20 вище, ніж інші, а також мали "місяць за півтора", але те дарма не давалося: нестача 30 відсотків кисню, йоду та фтору, гепатит, енцефалітний кліщ - на кожному кроці. Більшість, і я в тому числі, почали швиденько позбавлятися зубів і лисіти. Меншості не пощастило більше - таки підхопили гепатит, один - помер від енцефаліту, тільки з тих, кого я знав. А що буває такий діагноз "длительно незаживающие рани", Вам не доводилося чувати. Коли безневинна подряпина викликає флегмону, яку потім лікують місяцями і вилікувати не можуть. І, підкреслюю, це не був наш вільний вибір. Нас призивали помимо волі. І ми ще були щасливчиками, бо багатьох призивали і відправляли в Афганістан, Ефіопію. А там і вбивали теж, а крім гепатиту і "длительно незаживающих ран", був ще й тиф, та й дезентерія.
Виходячи з позиції Зеленського, з того, що росіяни так захоплено його підтримують, з того, що його штабом керує регіонал Разумков, а входять у той штаб регіонали Лукаш і Портнов, антиукраїнська та проросійська позиція яких добре відома широкому загалу, я не хочу, щоб вони прийшли до влади і перетворили європейську незалежну Україну спочатку в тайожний союз, а потім - і в малоросійську губернію московщини. Не хочу, щоб моїх зятів відправляли помимо їх волі щось десь на росії будувати чи воювати за руський мір на Кавказ, в Сирію, Венесуелу.
Отже, при всіх недоліках Порошенка. Я обираю його, як єдиного, хто чинить реальний спротив московії.

события за день

  • 05.04.19, 14:49

Добрый день! Главное:
*Порошенко в видеообращении к Зеленскому: «Будь мужиком!».
*Резервы Украины за март выросли на 2,1% (на $412,2 млн) и составили $20.63 млрд. 
*В анализах Порошенко не обнаружили психоактивных веществ. 
*Кандидаты могут сдать анализы только на НСК "Олимпийский" - министр здравоохранения. 
*Для противодействия РФ: НАТО добавит кораблей в Черное море. В НАТО согласовали пакет мер по поддержке Украины и сдерживанию РФ в Черном море.

1. Порошенко в видеообращении к Зеленскому: «Будь мужиком!». Украинский президент Петр Порошенко призвал Зеленского прийти на дебаты с ним.

2. Международные резервы Украины за март выросли на 2,1% (на $412,2 млн) и по состоянию на 1 апреля 2019г составили $20 632,7 млн. 
"В марте предложение валюты было выше спроса прежде всего благодаря благоприятной внешней ценовой конъюнктуре для товаров украинского экспорта, в частности аграрной и металлургической продукции, и стабильным поступлениям экспортной выручки, а также вложениям нерезидентов в гривневые государственные ценные бумаги", - говорится в сообщении НБУ.
Напомним, резервы Украины в течение 2018г увеличились на $2 011,98 млн (на 10,7%) - с $18 808,45 млн до $20 820,43 млн.

3. Супрун заявила, что кандидаты могут сдать анализы только на НСК "Олимпийский". 
Наиболее современное оборудование для проведения медобследования кандидатов в президенты перед дебатами есть только на территории НСК "Олимпийский". Об этом заявила и.о. министра здравоохранения Уляна Супрун.

4. Для противодействия РФ: НАТО добавит кораблей в Черное море. В НАТО согласовали пакет мер по поддержке Украины и сдерживанию РФ в Черном море.

В НАТО согласовали пакет мер, направленных на сдерживание угроз, которые исходят от РФ в Черноморском регионе. Об этом заявил генсек НАТО Йенс Столтенберг.
Поддержка НАТО будет активизироваться в таких направлениях как подготовка военно-морских сил и службы береговой охраны, заходы в порты Украины и Грузии, проведения совместных учений с украинскими и грузинскими военными и обмен информацией.
"Россия применила силу для того, чтоб незаконно аннексировать Крым у Украины и продолжает наращивание военной мощи по всему региону. Мы призываем РФ освободить украинских моряков и корабли, захваченные вблизи Азовского моря. Мы обсудили, что еще можно сделать для укрепления нашей безопасности в Черном море. Мы согласовали пакет мер по активизации нашей поддержки Украины и Грузии", - сказал Столтенберг.
Он добавил, что НАТО приняло решение усилить свое присутствие в Черном море из-за военного усиления РФ в этом регионе.
Напомним, сегодня ЕС в очередной раз осудил атаку РФ вблизи Керченского пролива 25 ноября 2018г и призывал освободить захваченных моряков.

5. Украина приветствует решение НАТО по сдерживанию РФ в Черном море.

Хорошего дня!

Файні новини, файним людям !

  • 05.04.19, 14:42

Файні новини, файним людям !Крок за кроком...
-Президент Петро Порошенко повідомив , що на півдні Одеської області провели успішні випробування ракетних комплексів Вільха М, що стало завершальним етапом їхнього створення, новий ракетний комплекс має підвищену точність і більший радіус дії.

-Президент Петро Порошенко 4 квітня підписав указ про конкурс із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

-Нацбанк відзвітував про зростання золотовалютного запасу країни на 2,1%. 1 квітня в резервах було більш 20,6 млрд доларів.

-Президент України та лідери ще п'ятьох країн обідатимуть з Туском 13 травня.

-Петро Порошенко закликав Володимира Зеленського не йти від дебатів : "Володимире Олександровичу, не шукайте причин і не ставте умов. І ніким не прикривайтесь. Це не красиво. Будьте мужиком. Приходьте на дебати. Стадіон, так стадіон. Я чекаю".

-В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала намір кандидатів в президенти здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.
«Для ґрунтовного аналізу необхідно специфічне обладнання, яке діє абсолютно іншим методом. Це повинен бути тривалий процес дослідження (2-3 дні) на основі аналітичної хімії. А саме: хромато-мас-спектометрія. Все інше, наприклад тест-смужки, які обіцяють результат за 15 хвилин, не є достовірним показником », «В Україні не так багато лабораторій, які можуть зробити таке дослідження. Ще менше - гарантувати, що воно буде проведено якісно. Найбільш сучасне обладнання для цього є тільки в антидопінговому центрі олімпійського комітету ».

-Глава НСТУ Зураб Аласанія поставив остаточну крапку в дискусіях щодо дебатів - в студії суспільности мовника і за правилами суспільного мовника. «Не знаю, якою буде відповідь кандидата Порошенко кандидату Зеленському, але коментар суспільного буде наступним:« Панове кандидати. Дебати - по «Закону про вибори Президента України». У студії суспільности мовника. З модератором суспільного мовника. За правилами суспільного мовника ».

-Журналісти Павло Казарін і Мирослава Барчук будуть модераторами дебатів кандидатів у президенти, голова НСТУ Зураб Аласанія .

-У березні 2019 року загальний обсяг транспортування нафти по системі магістральних нафтопроводів склав 1,387 млн тонн, що на 8,1% більше, ніж в березні 2018 року.

-За завищення в платіжках оштрафовані вже 11 облгазів.

-Україна буде однією з ключових тем обговорення на зустрічі міністрів G7.

-Кандидат в президенти України, чинний глава держави Петро Порошенко прибув на стадіон "Олімпійський" для здачі аналізів перед дебатами з Володимиром Зеленським.

-Близько 11 тисяч зернозбиральних комбайнів на суму $ 945 млн завезли в Україну за останні чотири роки (2015-2018 рр.).

-Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) передав Росії інформацію про те, що в суд звернулися 380 родичів загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга" на сході України.

-За рік кількість домашньої птиці в Україні зросла на 5 млн 482,3 тис. голів. Про це свідчать дані Держстатистики.

-У зовнішньополітичному відомстві Канади заявили, що до 2025 року країна кленового листа має намір повністю очистити територію України від мін всіх типів.

- Галицька партія закликала підтримати Порошенка.

-УНА-УНСО прийняла рішення підтримати в другому турі президентських виборів Петра Порошенка.

-Польська Автокефальна Православна Церква висловила повну підтримку ПЦУ, Польська Православна Церква співпрацює з іншими Помісними Церквами для врегулювання церковного питання в Україні.

-Європейський Союз глибоко стурбований інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу в непідконтрольних уряду України районах Донбасу і закликає Росію припинити підживлювати конфлікт,заява Європейського Союзу на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

-Сам підхід, що прагнення України, Грузії чи іншої країни приєднатися до НАТО "провокує" Росію на більшу агресію, є невірним і небезпечним, оскільки не Москві вирішувати, хто може та має отримати членство в Альянсі, заявив у четвер на підсумковій прес-конференції в Державному департаменті США генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

-Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у червні у п'ятницю зранку впали в ціні до 69,24 долара за барель.

-Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план ПАТ Аграрний фонд на 2019 з прибутком 156,9 млн грн.

-Європейський парламент затвердив нові правила ринку газу, які поширюватимуться на трубопроводи із країн, що не входять до складу ЄС, зокрема, на газопровід “Північний потік-2”, російський “Газпром” повинен буде дотримуватися європейських правил, оскільки до нього буде застосовуватись ухвалена газова директива ЄС.

-В Україні вступив в силу закон про підвищення експортного мита до 58 євро за тонну № 2700-VIII .

-Українським водіям фактично заборонили після аварії вимагати відшкодування збитків з винуватця ДТП, якщо вся сума шкоди не була заявлена страховиком. Відповідне рішення прийняв Київський апеляційний суд.

-Безпековий форум в Україні: поговоримо про те, якими будуть світ та Україна після 2019 року.

-На українсько-румунському кордоні силовики почали зводити паркан, щоб зупинити контрабанду сигарет.
Державний кордон проходить уздовж Тиси. У декількох метрах від паркану на стовпі вінок, в пам'ять про начальника відділу прикордонної служби Вадима Березинского. У листопаді минулого року він спробував зупинити контрабандистів, і його навмисно переїхали автомобілем.

-7 квітня з 14:00 до 18:00 у Ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться День відкритих дверей «Провісники весни».

-Відомий львівський активіст Святослав Літинський змусив відомий косметичний бренд Yves Rocher створити україномовну версію свого сайту, 2 квітня суд виніс рішення на користь активіста. Рішення вступило в силу з моменту проголошення.

-Полтавський аеропорт знову працює. До цього він не функціонував близько 15 років.

-Міськрада Києва перейменувала вулицю Івана Кудрі в Печерському районі на вулицю імені покійного сенатора США.

-Один із великих аеропортів Данії Біллунн змінив написання української столиці та почав писати на табло Kyiv замість Kiev.

-У Канаді випустили золоту монету у формі української писанки.
05.04.2019 р.

Коломойский проведёт рейдерский захват страны

  • 05.04.19, 14:33

По сути дела, то, что мы сейчас наблюдаем, мы уже видели. Но не в таком масштабе. Сейчас происходит рейдерский захват Украины. В типичном для Коломойского стиле – наглом, нахрапистом, со свистом и гиканьем.

Помните – «неизвестные вооруженные лица» в Киеве под Укртранснафтой в 2014? Оказавшиеся батальоном «Днепр». Или «Кофе идешь пить?» Тогда он захватить не смог. Теперь, возможно, сможет. И оставит после себя рожки да ножки, как с Приватбанком.

Ну а что, «долги отдают только трусы». Что и произошло на практике – выведенные Коломойским вклады населения в Приватбанке были компенсированы государством через национализацию и докапитализацию. Т.е, свои же вклады компенсировало население через свои же налоги. Два раза вложили. Посмотрим еще, не придется ли третий вкладывать.

И вот теперь Коломойский со всей страной делает то, что сделал с Приватбанком. Весело, нагло, дешево. Почему дешево? Потому что всё краденое. 
Сюжет «Слуги народа» украден из одноименной книги 2001 года выпуска – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2237756156282655&set=a.841229432602008&type=3&theater.
Текущий сюжет «хакни выборы виртуальным персонажем» украден из 3 серии 2 сезона «Черного зеркала» – http://hdrezka.ag/ser…/fiction/77-chernoe-zerkalo-2011.html…

Обязательно посмотрите, серии друг с другом прямой связи не имеют, у каждой отдельный сюжет. Впрочем, рекомендую весь сериал – он крайне интересен. К тому же, раз уж мы так восприимчивы к технологиям, то вполне возможно, на нас еще какой-нибудь эксперимент из сериала поставят, лучше иметь представление заранее.

Итак, Коломойский проведёт рейдерский захват страны, посадит своего зиц-председателя, вернее, Зец-председателя, заведёт своих людей в Совет директоров – в Раду то есть. И вперед, грести горстями куда руки достанут.

Вопрос, как нам из этого потом выгребать. Какие рожки да ножки нам останутся от страны. ДНР/ЛНР с особым статусом и правом вето, с особой фракцией в Раде? Информационное поле под прямой российской пропагандой, с альтернативой в виде 1+1 и Интер? Изо всех щелей Киркоров со Стасом Михайловым, как альтернатива – Сердючка и Потап? Суды снова под Портновым и Лукаш штампуют решения нон-стоп? Госдолг + 30%, а в Казначействе останутся 2 копейки? А главный итог – все было зря. Потери – зря, лишения – зря, Кремль выскочит из-под санкций – как ни в чем ни бывало, как после Грузинской войны. Только там им удалось нагнуть одного Саакашвили, а тут всю страну.

И никакого будущего. Забыть о Томосе намекают прямо сейчас. На очереди безбиз. Никакого ЕС и НАТО – не за тем Азаровы и Добкины з кожи вон лезут. В лучшем случае болтание в ополонке «ни туда, ни сюда» под строгим надзором карабасов-барабасов.

А что, даже феншуйно. С одной стороны Зец-председатель-буратинка, за спиной которого Веселый Беня, с другой – ДНР-буратинки, за спиной которых Хмурые Чекисты. Красиво. Икебана.

И логично. Раз целую нацию хакнули виртуальным персонажем, то и управлять ею будут посредством марионеток. Это удобно: если вдруг что – отвечать будут буратины. А кукловоды – наслаждаться результатами операции, потому что для них она будет успешной вне зависимости от судьбы буратин.