Про піклування та збереження

Очистити річку Сапалаївку вирішили громадські активісти Луцька і першу толоку провели на початку липня. Ми підтримуємо екологічні ініціативи лучан.

Ініціатор проекту «Збережемо рiчку Сапалаївку разом» - Ірина Романова.

Сапалаївка починається у с. Гаразджа і протікає через все місто Луцьк.

У результаті липневої толоки річка стала значно чистішою на ділянках у районі вулиць Чехова та Шопена. Було зрізано 3 сухих дерева, що були небезпечними для прохожих та сухі гілки яких сповільнювали течію річки. Також річку Сапалаївку було очищено від гілок, дрібного побутового сміття і пластикових пляшок.

Запрошуємо всіх, хто має бажання і намір, долучатися до акції зі збереження річки Сапалаївки: пишіть на електронну адресу керівника проекту Ірини Романової [email protected] або телефонуйте +38 097 814 05 90.

Омріяний світ Лідії Треммері

За нашої підтримки та Посольства Королівства Бельгії в Україні 20 липня  у мистецькому центрі «Барви» відкрилась виставка «Омріяний світ Лідії Треммері».

Картини Лідії Треммері – це дихання Європи, що вона привнесла до українського мистецства у радянські та пострадянські часи. Творчість художниці відбувалася у період жорсткої цензури та ідеологічного тиску, проте дух волі не змогли задавити ані чиновники, ані бюрократи від мистецтва. Її картини сповнені любові та тепла, у світі творчості Лідії Треммері немає місця умовностям за заборонам.

Офіційне відкриття художньої виставки української художниці бельгійського походження, яке приурочене святкуванню Дня Бельгії в Україні, відвідав посол Королівства Бельгії пан Марк Вінк.

Виставка триватиме до 31 липня, галерея відкрита з 11 до 19 години кожного дня без вихідних та перерви. Адреса галереї: Київ, вул..Фролівська 9/11 галерея «Берва» (Андріївський узвіз).

З питань співпраці Ви можете звертатися за електронною адресою [email protected] або телефоном +380 44 332 12 54.

«Трипільське коло: Земля 2009»

Члени Української Громади разом з Клубом мандрівників взяли участь у 2-й Міжнародний етно-культурний фестиваль «Трипільське коло: Земля 2009». Фестиваль проходив 2-5 липня цього року на пагорбах Дніпра.

Клуб мандрівників Української Громади вирішив зробити традицією відвідування подібних фестивалів членами Української Громади.

Детальніше

Сайт фестивалю - www.tkfest.com.ua

«Трипільське коло: Земля 2009»

Члени Української Громади разом з Клубом мандрівників взяли участь у 2-й Міжнародний етно-культурний фестиваль «Трипільське коло: Земля 2009». Фестиваль проходив 2-5 липня цього року на пагорбах Дніпра біля
Клуб мандрівників Української Громади вирішив зробити традицією відвідування подібних фестивалів членами Української Громади.

Детальніше

Сайт фестивалю - www.tkfest.com.ua

Клуб мандрівників: напрямки роботи

Мета діяльності Клубу мандрівників Української Громади: пізнання історії і культури рідного краю та України.

Основні напрямки роботи Клубу:

• організація спільних подорожей для членів Української Громади: екскурсій, турів вихідного дня, піших походів, сплавів;
• популяризація культурно-історичної спадщини України;
• пропагування здорового та активного способу відпочинку; 
• організація поїздок для дітей та батьків;

Однією із сфер діяльності Клубу стане постійно діючий кіноклуб з циклу серій «Унікальної України», після перегляду яких члени Клубу обмінюватимуться враженнями та плануватимуть наступні поїздки. Запрацює і окрема розсилка Клубу мандрівників, в якій, окрім власних заходів, також анонсуватимуться культурно-туристичні заходи партнерів Української Громади.

Учасники Клубу мають намір залучати спеціалістів для проведення просвітницько-інформаційних акцій і завдяки заходам Клубу збільшувати кількість нових громадівців. 

Всі, хто бажає долучитися до діяльності Клубу мандрівників Української Громади і підписатися на тематичну розсилку Клубу, пишіть на електронну адресу [email protected].

Козацький дух Трахтемирова

У полум’ї віків стоять хрести,
Тут дух козацький між могил витає.
Щоб ми змогли козацький рід спасти
До праці, до звитяги закликає!
І бур’яни, і порось лісова
Такі ж, як на полях всії держави.
Козацька доблесть серце відкрива,
Єднаючи бійців на шлях до слави.
Козацький рід, козацька сторона
Тут гартувались воля, перемоги.
Наш родовід з козацького зерна.
Ми генетично сильні! Слава Богу!
В нас гідність оживе із праглибин,
Вітчизни діти силу накопичуть.
Відроджуйтесь! Міцнійте! Донька й син!
Герої-козаки до звершень кличуть!

***
Наш Трахтемирів – свідчення чеснот
Народу українського, держави.
Від неоліту до рясних свобод
Не гаснуть і не рідшають заргави.

Автор - член Української Громади Зоя Ружин, керівник Культурно-просвітницького центру "Золоте зерно".

У рамках проекту «Наш Трахтемирів» члени Української Громади разом з командою проекту 27 червня вшанували пам’ять отамана Війська Запорізького Андрія Могили: http://ukrhromada.org/index.php?idm=1208800694&idn=1222698375

Про проект «Наш Трахтемирів».

Якщо ви відчувате в собі козацький дух і вам небайдужа пам’ять предків, то долучайтеся до цього проекту – пишіть нам на електронну скриньку [email protected]

В гостях у казки

Українська Громада разом з відомим казкарем Сашком Лірник відвідали діток, які зараз лікуються в неврологічному відділенні лікарні «ОХМАДИТ».

Сашко Лірник зі своїми казковими героями інсценізували для діток казки.

Координатор благодійного напрямку Української Громади Алла Ткаченко висловлює подяку всім за те, що відгукнулися, не залишилися байдужими та принесли свої подарунки для дітей: іграшки, блокноти, кольоровий папір, ручки та олівці.

Ми та житлово-комунальна реформа в Україні

Житлову-комунальну реформу в Україні потрібно проводити зараз і негайно, адже житлово-комунальна галузь країни перебуває у критичному стані. Для того, щоб це робити ефективно та злагоджено, в Україні громадськість створила Коаліцію сприяння житлово-комунальній реформі. До неї приєдналися керівник і координатор проекту Української Громади «Я-Господар» Владислав Оленченко та Тетяна Коробко, підписавши Меморандум громадських активістів щодо реформ у житловій сфері.

Українська Громада переконана, що тільки разом, об’єднавши свої зусилля, громадяни зможуть забезпечити кожному будинку України ефективного господаря!

Якщо Ви бажаєте приєднатися до проекту, пишіть на електронну адресу Тетяни Коробко, координатора проекту [email protected]

Шляхи подолання екологічної кризи в Україні

Україна цілком спроможна обійтися без імпорту російського газу, скоротити енергоспоживання і використовувати енергію Сонця, вітру та інших відновлюваних джерел енергії, переконані учасники форуму «Україна за чисту енергію», серед яких були і члени Української Громади.

Крім участі в громадському енергетичному форумі член Української Громади Олександр Жамба виступив з доповіддю на Перших молодіжних парламентських слуханнях з питань зміни клімату: «Глобальні зміни клімату: загрози для України та шляхи їх мінімізації» (22 червня 2009 р.).

Темою виступу Олександра Жамби були шляхи подолання екологічної кризи в Україні. Учасники слухань проаналізували та обговорили стан виконання Україною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотський протокол.

Результати обговорення за посиланням: http://ukrhromada.org/index.php?idm=1208800694&idn=1222698357

Україна має знати своїх справжніх та кращих науковців

Робоча група Української Громади з питань науки та інтелекту нації на своєму черговому засіданні 24 червня вирішила провести рейтинговий конкурс «ТОП 100 кращих науковців України», приурочивши його до Всесвітнього дня науковця 2010.

Головним критерієм відбору кращих науковців стане практичне значення досягнень для суспільства.

Запрошуємо всіх, хто цікавиться наукою та хоче взяти участь в організації «ТОП 100 кращих науковців України», долучатися до діяльності робочої групи Української Громади у цій сфері! Пишіть нам на електронну адресу [email protected].