Просто Леннон

                        09.10.1940 - 08.12.1980

Згадаймо, друзі...

Пробудження родових енергій

Коли з життя йдуть дорогі для нас люди, невимовний біль лещатами стискає серце. І буває так, що, намагаючись позбутися цього болю, ми рятуємо себе забуттям. Душа послужливо ховає в найпотаємніші куточки пам’яті спогади про минуле, стирає риси милих нашому серцю облич. Але неодмінно настає час душевної зрілості і все змінюється.

Читати далі  http://sd.org.ua/news.php?id=18903

Дуємо нову країну!

  • 21.09.10, 21:47


3%, 1 голос

97%, 30 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Слабкість «сильних» Автор: Юлія МОСТОВА

"Дзеркало тижня",  № 29 (809) 14 — 20 серпня 2010

«Влада сильна як ніколи» — ця легендарна фраза Віктора Медведчука, легендарно ж спростована Майданом, останніми місяцями набула в Україні другого життя. «Вони прийшли надовго», «вони взяли країну за горло», «тепер уже виборів не буде ніколи» — саме такими фразами рясніють ЗМІ, форуми та блоги. Парламентська більшість розростається, уряд — під пальцями президента, губернатори наливаються повноваженнями, Хорошковського можна «за звірства виганяти з гестапо», бізнес душать, права партій урізують, мери та місцеві депутати масово капітулюють, адмінресурс до місцевих виборів нарощують... Усе це так. Але, хоч яким це сьогодні здасться дивним, мені ближче інше твердження: сьогоднішня влада слабка як ніколи. Бо сила влади визначається не цими первинними політознаками чи формальним порівнянням із потенціями попередників. Вона визначається здатністю лідера і команди протистояти загрозам та викликам, які постають перед суспільством і державою. Таких загроз — об’єктивних і суб’єктивних, зовнішніх і внутрішніх — нагромадилася критична маса. Одні накопичувалися роками, інші з’являються, а треті створюються власноруч. Щоб їх зняти або мінімізувати, необхідна єдина команда з високим інтелектуальним і моральним потенціалом, здатна проводити ефективну політику, побудовану на розумінні світових процесів, внутрішніх проблем та шляхів їх вирішення.

читати далі http://www.dt.ua/1000/1550/70211/

Москва на межі техногенної катастрофи

«Російська столиця, яка вже декілька днів оповита густим димом від пожеж, — на межі техногенної катастрофи. Комунальна інфраструктура не розрахована на 40-градусну спеку. Таких умов не витримують ні люди, ні техніка. Останніми днями лікарі фіксують збільшення смертності. У московському метро терміново розгортають медичні пункти.

Башти Кремля немов в тумані. Щільна пелена над Москвою-річкою. Тепер це звичайний пейзаж московського ранку. Тільки над столицею розповзається не туман, а принесений вітром дим з підмосковних торф'яників. Від нього не сховаєшся навіть в метро.

Автомобілістів московська влада закликала пересісти на громадський транспорт. Щоб не забруднювати і без того задимлене повітря.

Всього аромату коктейля з кисню і диму камера передати не може. Іноді здається, що просто не вистачає повітря. Москаліі рятуються за допомогою респіраторів і масок. Як колись — в пік грипозного сезону. Тільки тепер маски повинні бути з 8-ми шарів тканини. І обов'язково змочені водою.

Маски знову стали дефіцитним товаром. А ще очищувачі повітря і засоби для астматиків, які тепер купують і здорові росіяни.

Кондиціонери подорожчали в чотири рази. Москалі тепер в прогнозах погоди звертають увагу не на температуру, а на вітер. Якщо з південного сходу, димова завіса — на цілий день. Частинки диму провокують напади задухи, кашлю навіть у здорових людей. Подвійне-потрійне навантаження на серцево-судинну систему. Декілька годин на вулиці — це все одно, якби ви викурили 3 пачки сигарет.

Дрібні зважені частинки перевищені в 3,1 разів — вранці і вночі. Чадний газ збільшений до 5 разів. Вони, на відміну від крупних частинок, вільно проходять через дихальні шляхи і потрапляють в легені, і потім не виводяться.

Якщо 40-градусна погода протримається ще декілька тижнів, 1 вересня школи не відкриються. Навчальний рік у росіян почнеться тільки тоді, коли спаде мпека».

Тим часом повідомляється, що 5 серпня американські супутники НАСА «Терра» і «Аква» зафіксували на території Росії 535 крупних пожеж. Більше всього пожеж в Тюменській області — 44 вогнища спалаху. На другому місці — Курганська область. Там супутники зафіксували 42 пожежі. На третьому — Ніжегородська область — 36 вогнищ спалаху.

Політологи пояснюють виникнення пожеж в Сибіру, де немає такої спеки, як в центральній Росії, диверсійними операціями сибірських партизан з числа народних паліїв, що ставлять своїм завданням завдання максимальний економічний збиток Росії в рамках боротьби сибіряків з російськими окупантами за незалежність сибірських держав.

Тим часом дим від підмосковних торф'яних пожеж знов оповив Москву до вечора четверга після того, як вдень він більш-менш розсіявся.

Їдкий запах став відчуватися на південному заході, заході і в центрі Москви. На багатьох підмосковних трасах через димову пелену різко знизилася швидкість руху автомобілів. Дощ, який пройшов в деяких районах Москви, ніяк не полегшив ситуацію із смогом.
Сторінки:
1
2
попередня
наступна