хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

До зими - готові!

На підготовку до зими у Рівненському, Дубенському таСарненському гарнізонах витрачено понад 550 тисяч гривень, що дозволило якіснота швидко завершити увесь обсяг робіт

 Станомна 5 вересня повністю підготовлено до зими понад 90відсотків із 874 військових будівель, які перебувають на балансіквартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне.

– Повністю готові до роботи усі 13 діючих котелень утрьох гарнізонах, одна з яких газова, одна працює на мазуті, а решта натвердому паливі – вугіллі, – розповів  начальникквартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне підполковник Олег Падитель. – Мивже заготовили 1000 тонн мазуту, 2400 тонн вугілля та 600 метрів кубічнихдров, що дозволить навіть за найскрутніших умов автономно забезпечувати тепломоселі військовослужбовців понад три місяці. До того ж, КЕВ відповідає застабільне функціонування близько 15 кілометрів тепломереж, до 20 кілометрівводопровідних мереж, 13 кілометрів каналізаційних мереж та понад 200 кілометрів лінійелектропередач.

За словами посадовця, для такого великого господарствазимовий період є неабияким іспитом. Відтак, обсяги виконаних робіт значні. Наусі роботи було затрачено понад 550 тисяч гривень, що дозволило швидко таякісно  їх провести. В усіх будівлях,якими опікується КЕВ м.Рівне, вже працюють лічильники холодного водопостачання.Проведено ремонт у восьми котеленях, на найбільш проблемних будинках заміненопокрівлі. Заздалегідь було оновлено аварійні ділянки теплових мереж тапроведено комплекс підготовчих робіт.

– На сьогодні важливим є не тільки підготовкакотелень, а й підготовка теплових камер та внутрішніх мереж теплопостачання.Нами перевірено та випробувано котли, у внутрішніх і зовнішніх інженернихмережах, де необхідно, проведено заміну елементів і випробувано їх на готовністьдо опалювального сезону. За підсумками виконання усіх цих робіт оформленовідповідні акти, – підкреслив підполковник Олег Падитель.

Узимку навантаження збільшується і на мережіелектропостачання. Тому й у цій сфері військові комунальники виконали роботи:відремонтували трансформаторні підстанції, зовнішні повітряні лініїелектропостачання з підпорами, кабельні лінії, електрощитові. Провели ізоляціюмереж холодного водопостачання.

У літній період було переглянуто заборгованості загазо-, водо- та електропостачання. Як зазначив Олег Борисович, за підсумкамипершого півріччя 2012 року Рівненська чи не єдина область в Україні, девійськові містечка не мають заборгованості за комунальні послуги.

- Це досягається тісною співпрацею з командуваннямчастин, їх розумінням важливості меж доведених лімітів та особистійзаощадливості усіх військовослужбовців.

Варто додати, що у Рівненському, Дубенському таСарненському гарнізонах триває навчання військовослужбовців строкової таконтрактної служби, які відібрані на виконання робіт у опалювальний сезон. Укожному місті сформовано оперативні групи та ремонтні бригади. А колитемпература повітря понизиться, КЕВ м. Рівного передбачає цілодобове чергуванняаварійно-відновлювальних бригад.

Таким чином, до опалювального сезону Рівненський,Дубенський і Сарненський гарнізони готові майже повністю.

0

Коментарі