хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

tur-market

попередня
наступна

Втрачені можливості лікувального аквапарку на Пом’ярках

  У 20-30-х рр. XX ст. разом із європейськими відомими курортами ефективно розвивався і Трускавець. У той час тут активно функціонувало його молоде відгалуження - літній курорт «Пом'ярки», який був облаштований за З км. від центру Трускавця в урочищі Пом'ярки. Заслуга в організації курорту на Пом'ярках належить тодішньому власнику трускавецького курорту в 1911-1937 рр. Раймонду Ярошу та його сину Роману, який продовжував справу батька , будучи директором оздоровниці до 1939 р.

 Літній курорт Пам’ярки, був чарівним куточком трускавецької землі, розміщений на сонячній поляні на фоні чудової панорами гір, в оточенні багатої лісистої з перевагою хвойних дерев місцевості. Одні використовували Пом'ярки як місце для чудових прогулянок та відпочинку на свіжому повітрі серед лісів, інші знаходили тут розваги. Однак для більшості це місце було таки лікувальне, яке розширювало та доповнювало лікувально-оздоровчий діапазон самого Трускавця.

Усе вище згадане мало місце тому, що у 1920-х рр. на Пом'ярках на території запущеної озокеритної шахти з подачі керівництва Трускавця почав функціонувати невеликий ставок для купання. Вода до нього додатково була підведена з джерела соляно-сірчаного складу «Катерина» - іншої колишньої озокеритної шахти.  читати далі...

частина 2

0

Коментарі